Connect with us

Καβάλα

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων

Ξεκίνησαν-τη-λειτουργία-τους-τα-Λασπόλουτρα-των-Κρηνίδων

Από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτά για διάστημα δύο μηνών.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην τοπική ΕΡΑ, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τουρισμού, Τάκης Αγγελίδης φέτος δεν θα είναι μια κανονική λουτρική περίοδος όπως τα προηγούμενα χρόνια.

«Το ωράριο θα είναι από τις 9.00 -16.00 και θα λειτουργούν για έξι ημέρες την εβδομάδα. Επίσης θα λειτουργήσει μόνο η λάσπη, όχι το εστιατόριο, δεν θα υπάρχουν τροχόσπιτα…»

«Αυτό συμβαίνει για δυο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι η εξέλιξη των έργων για την αναβάθμιση των υποδομών στον χώρο του Πηλοθεραπευτηρίου, τα οποία δημιουργούν κάποια όχληση και προβλήματα και ο δεύτερος λόγος ήταν η κατάργηση της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ» που ήταν υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία του Πηλοθεραπευτηρίου. Η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» ως Νομικό Πρόσωπο είχε την ευελιξία για δίμηνες συμβάσεις και τρόπους πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού ανάλογα με τη θέση εργασίας. Εννοώ ότι με άλλα κριτήρια έπαιρνες ένα άτομο για τη ρεσεψιόν, με άλλα μια καθαρίστρια κλπ. Τώρα όλες αυτές οι αρμοδιότητες πέρασαν στον δήμο και προς το παρόν τουλάχιστον θα λειτουργήσει με προσωπικό του δήμου Καβάλας. Το ωράριο θα είναι από τις 9.00 -16.00 και θα λειτουργούν για έξι ημέρες την εβδομάδα. Επίσης θα λειτουργήσει μόνο η λάσπη, όχι το εστιατόριο, δεν θα υπάρχουν τροχόσπιτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελίδης.

«Ο τουρισμός κρουαζιέρας, το βλέπουν όλοι οι Καβαλιώτες, πάει πολύ καλά – Όταν ενώνονται οι δυνάμεις μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα…»

Αναφορικά με τον τουρισμό κρουαζιέρας, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τουρισμού του δήμου Καβάλας σημείωσε: «Ο τουρισμός κρουαζιέρας το βλέπουν όλοι οι Καβαλιώτες πάει πολύ καλά. Πρόσφατα είχαμε το μεγαλύτερο πλοίο που προσέγγισε το λιμάνι μας, αλλά και επίσης ένα ακόμη υπερσύγχρονο και νεότευκτο πλοίο. Όταν ενώνονται οι δυνάμεις μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Η σύμπραξη δηλαδή του δήμου, του Επιμελητηρίου και του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας έφεραν αυτά τα αποτελέσματα. Η πετυχημένη αυτή σύμπραξη ας μας δώσει το παράδειγμα για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε όλοι οι φορείς, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα, μιας κι έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Καβάλα: Σύλληψη 17χρονου για ομοφοβική επίθεση σε 21χρονο

Καβάλα:-Σύλληψη-17χρονου-για-ομοφοβική-επίθεση-σε-21χρονο

Για φραστική επίθεση με ομοφοβικά σχόλια εναντίον 21 ετών νεαρού συνελήφθη ένας 17χρονος στην Καβάλα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα.

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα της πόλης και η σύλληψη έγινε από λιμενικούς.

Την προανάκριση για την υπόθεση διεξάγει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Καλοκαίρι ταλαιπωρίας με διακοπές ρεύματος

Καλοκαίρι-ταλαιπωρίας-με-διακοπές-ρεύματος

Χρήστος Μποσμπότης: Αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε την συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω / Ο ΔΕΔΔΗΕ άφησε χαντάκια απέναντι από το δημαρχείο λόγω έλλειψης προσωπικού

Τον μπελά τους έχουν βρει στον δήμο Παγγαίου το φετινό καλοκαίρι με τις συνεχείς διακοπές ρεύματος, αλλά και τις πτώσεις της τάσης. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στο παραλιακό μέτωπο, ενώ απότοκο αυτής της κατάστασης ήταν και η αναβολή της συναυλίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στα Κάστρα της Νέας Περάμου.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, ο οποίος περιέγραψε πως ακριβώς έχει η κατάσταση με τις διακοπές ρεύματος.

«Η νέα ημερομηνία της συναυλίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω όταν πλέον θα λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα…»

«Είναι περίοδος αιχμής και πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, ιδιαίτερα των παραλιακών οικισμών και ειδικότερα της Νέας Περάμου. Βλέπουμε καθημερινές διακοπές ρεύματος ή πτώσης της τάσης, ενώ  υπάρχει βέβαια και ένα πρόβλημα και εντός του Κάστρου με την μεταφορά του ηλεκτρικού ρεύματος εντός αυτού κι έτσι οδηγηθήκαμε στην απόφαση να αναβάλλουμε, να μεταθέσουμε, για άλλη ημερομηνία την συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, η οποία θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω όταν πλέον θα λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μποσμπότης. 

Χαντάκια απέναντι από το δημαρχείο Παγγαίου, λόγω έλλειψης προσωπικού του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., ενώ το έργο είναι πληρωμένο από πέρυσι τον Οκτώβριο!

«Βέβαια με τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. δεν υπάρχουν προβλήματα μόνο στα Κάστρα ή στην Νέα Πέραμο, αλλά και σε διάφορα έργα που εκτελεί, όπως στην Ελευθερούπολη, όπου ξεκινούμε να κάνουμε πεζοδρόμηση και υπογειοποίηση του δικτύου στην περιοχή μπροστά από το δημαρχείο Παγγαίου. Ο εργολάβος που κάνει την πεζοδρόμηση έσκαψε, αλλά ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. μας καθυστερεί πάρα πολύ στο να κάνει την υπογειοποίηση των καλωδίων, μια διαδικασία που είναι πληρωμένη από τον περσινό Οκτώβριο! Και βλέπουμε τώρα στο κέντρο της πόλης απέναντι από το δημαρχείο σκαμμένα χαντάκια και να μην υπάρχει ένας εργάτης να δουλεύει, γιατί προφανώς τα συνεργεία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. δεν επαρκούν και αυτή την περίοδο, καθώς ασχολούνται με τις διάφορες βλάβες που προκύπτουν», σημείωσε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου.

«Ας ελπίσουμε ότι οι υπηρεσίες θα σταθούν στο ύψος τους και θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ανακύπτουν…»

«Υπάρχουν όντως μεγάλα προβλήματα το φετινό καλοκαίρι και πρέπει να δούμε πώς θα επιλυθούν. Οι καταστηματάρχες γκρινιάζουν με το δίκιο τους οι άνθρωποι, το έργο δεν προχωράει. Στα Κάστρα αναβάλουμε τη συναυλία, όταν γίνονται διακοπές ρεύματος στην Νέα Πέραμο, φοβούνται οι άνθρωποι για αλλοίωση των προϊόντων τους στα ψυγεία. Το ένα πρόβλημα φέρνει το άλλο. Ας ελπίσουμε ότι οι υπηρεσίες θα σταθούν στο ύψος τους και θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ανακύπτουν», υπογράμμισε καταληκτικά ο Χρήστος Μποσμπότης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δήμος Θάσου: Μαζέψτε ομπρέλες και καθίσματα από τις παραλίες

Δήμος-Θάσου:-Μαζέψτε-ομπρέλες-και-καθίσματα-από-τις-παραλίες

Από τον Δήμο Θάσου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Παρατηρείται για μία ακόμη χρονιά το φαινόμενο της αυθαίρετης και παράνομης τοποθέτησης, ομπρελών, κιοσκιών, ξαπλωστρών και καθισμάτων ασφαλισμένων με αλυσίδες και διαφόρων άλλων πρόχειρων κατασκευών στους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού και της παραλίας. Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του αρθρ.14Ν.5092/2024 (ΦΕΚ 33/4-3-2024) και του αριθ. πρωτ.:18870/04-07-2024 εγγράφου της Κτηματικής Υπηρεσίας Καβάλας για Απομάκρυνση αντικειμένων(ομπρέλες, ξαπλώστρες κλπ) κατά μήκος της ακτογραμμής των παραλιών των Δήμων.

Ο Δήμος Θάσου καλεί όλους τους ιδιώτες, οι οποίοι έχουν προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες να απομακρύνουν άμεσα όλα τα αντικείμενα που έχουν τοποθετήσει αυθαίρετα στους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού και της παραλίας. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Δήμος Θάσου θα ξεκινήσει την απομάκρυνση όλων των αυθαιρέτως τοποθετημένων αντικειμένων.

Παρακαλούμε για την ανταπόκρισή σας, έτσι ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να τα απομακρύνουμε, χρησιμοποιώντας προσωπικό και μηχανήματα, που τόσο αναγκαία είναι, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, για τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα του Δήμου μας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα