Connect with us

Καβάλα

Ξαναγυρίζει μετά από δύο χρόνια απουσίας η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Ξαναγυρίζει-μετά-από-δύο-χρόνια-απουσίας-η-«Αλφαβητοπαρέλαση»

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση της 16ης «Αλφαβητοπαρέλασης», η οποία επανέρχεται δριμύτερη μετά από δυο χρόνια «απουσίας» της λόγω της πανδημίας. Όπως τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, στη φετινή «Αλφαβητοπαρέλαση» θα μετέχουν 3.000 μαθητές, από 30 συνολικά σχολεία.

«Βρισκόμαστε στην τελική φάση της προετοιμασίας για την πραγματοποίηση της 16ης «Αλφαβητοπαρέλασης», που έχει σαν τίτλο: «Η «Αλφαβητοπαρέλαση ξαναγυρίζει». Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και στις 12 το μεσημέρι, η παρέλαση θα ξεκινήσει και πάλι από τον Άγιο Παύλο στην οδό Ομονοίας, αφού φυσικά τα σχολεία θα έχουν συγκεντρωθεί στο δημοτικό των Ποταμουδίων με τελική κατεύθυνση την κεντρική πλατεία της Καβάλας», ανέφερε αρχικά ο κ. Μουμτσάκης.

«Νομίζω ότι είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να γεμίσουμε την πόλη μας με χαρούμενες παιδικές φωνές, να αφήσουμε πίσω μας τα προβλήματα της καθημερινότητας και να γίνουμε για λίγο παιδιά…»

«Η συμμετοχή στη φετινή «Αλφαβητοπαρέλαση» θα είναι πάρα πολύ μεγάλη, καθώς 3.000 μαθητές θα δώσουν το «παρών» μαζί με τους γονείς τους. Είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός και σε αυτό έπαιξε ρόλο το ότι για δυο χρόνια δεν έγινε η «Αλφαβητοπαρέλαση», λόγω φυσικά της πανδημίας. Σε αυτήν θα μετέχουν και σχολεία εκτός Δήμου Καβάλας, όπως του Οφρυνίου, του Ποδοχωρίου και των Ελευθερών. Συνολικά 30 σχολεία θα μετέχουν, μεταξύ αυτών και το Ειδικό Σχολείο Καβάλας», συμπλήρωσε ακόμη ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Νομίζω ότι είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να γεμίσουμε την πόλη μας με χαρούμενες παιδικές φωνές, να αφήσουμε πίσω μας τα προβλήματα της καθημερινότητας και να γίνουμε για λίγο παιδιά, να ζωντανέψουμε το κέντρο της πόλης μας», ανέφερε ακόμη ο Απόστολος Μουμτσάκης.

«Από τη μεριά μας έχουμε ήδη ενημερώσει όλους όσοι θα μας βοηθήσουν στη διεξαγωγή της «Αλφαβητοπαρέλασης», όπως είναι η Τροχαία, το Ε.Κ.Α.Β., ο Ιατρικός Σύλλογος, το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ.»

 Όσον αφορά τη συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, ο αντιδήμαρχος Καβάλας τόνισε: «Από τη μεριά μας έχουμε ήδη ενημερώσει όλους όσοι θα μας βοηθήσουν στη διεξαγωγή της «Αλφαβητοπαρέλασης», όπως είναι η Τροχαία, το Ε.Κ.Α.Β., ο Ιατρικός Σύλλογος, το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ., που θα μεταφέρουν και τα παιδιά. Ο Δήμος Καβάλας θα φροντίσει για τα κάγκελα κι ό,τι χρειαστεί να γίνει στην κεντρική πλατεία. Είμαστε έτοιμοι και με τον ήχο στη διαδρομή και στην κεντρική πλατεία, για να μπορέσει το κάθε σχολείο να χορέψει τον χορό του στον τερματισμό στην πλατεία. Έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους η Art Atack μαζί με τον Δήμο Καβάλας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε περίπτωση κακοκαιρίας υπάρχει εναλλακτική και θα είναι η επόμενη εβδομάδα, δηλαδή στις 19 Φεβρουαρίου».

Μεγάλο πάρτι στην κεντρική πλατεία της Καβάλας με djs σε καρναβαλίστικους ρυθμούς μια μέρα πριν τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Ξάνθη

Ακόμη ο κ. Μουμτσάκης υπογράμμισε ότι «στο πλαίσιο της φετινής 16ης «Αλφαβητοπαρέλασης» και της προσπάθειας που κάνουμε ως Δήμος Καβάλας να τονώσουμε το κέντρο της πόλης και να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες, μια μέρα πριν την παρέλαση του καρναβαλιού στην Ξάνθη, θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι στην κεντρική πλατεία της Καβάλας με dj’s σε καρναβαλίστικους ρυθμούς. Εκεί είναι καλεσμένα όλα τα σχολεία της πόλης, όλοι οι συμπολίτες μας, ενώ το πάρτι θα γίνει γνωστό και στα ξενοδοχεία μας, όπου διαμένουν οι επισκέπτες που φιλοξενούνται στην πόλη μας για το Καρναβάλι της Ξάνθης».

«Πολύ πριν τη θερινή περίοδο τα περισσότερα έργα, είτε φυσικού αερίου, είτε οπτικών ινών ή ύδρευσης θα έχουν πιστεύω τελειώσει, ώστε να υπάρξει μια ελάφρυνση στο κυκλοφοριακό – Σε όλη τη χώρα μάθαμε ότι θα προσληφθούν 1.500 δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ εμείς, βάσει καταστατικού, δικαιούμαστε άλλα τέσσερα άτομα σε πρώτη φάση…»

 Στο πλαίσιο των δηλώσεων του στον «Ενήμερο», ο Απόστολος Μουμτσάκης μίλησε και για τα θέματα της Δημοτικής Αστυνομίας, σημειώνοντας σχετικά: «Καθημερινά το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας Καβάλας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο. Έρχονται νέες αρμοδιότητες στις ήδη πολλές που έχει. Οι δημοτικοί αστυνομικοί προσπαθούν για το καλύτερο, αλλά το έργο τους δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με την Τροχαία Καβάλας, ώστε να διεξαγέται καλύτερα η κίνηση στους δρόμους της πόλης. Να ξεκαθαρίσω πως ό,τι κινείται στον δρόμο είναι ευθύνη της Τροχαίας, ό,τι είναι παράνομα σταθμευμένο, είναι ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας. Γίνονται παράλληλα όλα αυτά τα έργα στο κέντρο της πόλης που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κίνηση των οχημάτων. Σιγά σιγά και πολύ πριν τη θερινή περίοδο τα περισσότερα έργα, είτε φυσικού αερίου, είτε οπτικών ινών ή ύδρευσης θα έχουν πιστεύω τελειώσει, ώστε να υπάρξει μια ελάφρυνση στο κυκλοφοριακό. Τα έργα στον Καπνεργάτη προχωρούν πιο γρήγορα και γενικά όλα αυτά τα έργα θα αφήσουν κάτι καλύτερο στην πόλη. Έπρεπε να είχαν γίνει χρόνια πριν, αλλά έστω και τώρα πρέπει να τα κάνουμε. Χρειάζεται λίγη ακόμη υπομονή. Όσον αφορά τις προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία, περιμένουμε την σχετική προκήρυξη. Σε όλη τη χώρα μάθαμε ότι θα προσληφθούν 1.500 δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ εμείς, βάσει καταστατικού, δικαιούμαστε άλλα τέσσερα άτομα σε πρώτη φάση. Ακόμη κι αυτά τα τέσσερα άτομα θα δώσουν μια ανάσα και θα βοηθήσουν τους υπάρχοντες δημοτικούς αστυνομικούς».

«Το δίκτυο Β40, είναι μια γέφυρα συνεργασίας για τα Βαλκάνια. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι «έξυπνες» πόλεις, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η βιώσιμη ανάπτυξη, η οικονομική συνεργασία, η σύσφιξη των πολιτιστικών δεσμών των πόλεων…»

Τέλος, ο Απόστολος Μουμτσάκης αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στο συνέδριο του δικτύου πόλεων Β40 που έγινε στην Αθήνα το διάστημα 21 – 23 Ιανουαρίου.

Για το θέμα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχα τη χαρά να παραβρεθώ στο συνέδριο για την ανάληψη της προεδρίας από τον Δήμο Αθηναίων του δικτύου πόλεων Β40. Αυτό το δίκτυο δημιουργήθηκε ένα χρόνο πριν στην Κωνσταντινούπολη με το πρωτοβουλία του Εκρέμ Ιμάμογλου, περιλαμβάνοντας αρχικά 40 πόλεις, που σήμερα είναι πλέον 73 από δέκα συνολικά χώρες. Το μόνο όριο που μπαίνει είναι οι πόλεις να έχουν πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων και να βρίσκονται φυσικά στη Βαλκανική Χερσόνησο. Ως Δήμος Καβάλας μετέχουμε κι εμείς σε αυτό το δίκτυο φέτος για πρώτη φορά. Δεν μπόρεσε ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης να παραβρεθεί λόγω άλλων υποχρεώσεων. Έτσι με μεγάλη χαρά δέχτηκα να εκπροσωπήσω τον Δήμο Καβάλας. Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς δημάρχους και αντιδημάρχους από άλλες πόλεις, να βρεθώ πιο κοντά στην κουλτούρα άλλων βαλκανικών πόλεων και να ξεκινήσουμε, το κυριότερο για εμένα, συνεργασία με άλλες πόλεις, σε επίπεδο πολιτισμού κυρίως, αλλά και να μιλήσουμε για τη συμμετοχή των νέων στα πολιτικά δρώμενα στον Δήμο μας. Το δίκτυο αυτό είναι μια γέφυρα συνεργασίας για τα Βαλκάνια. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι «έξυπνες» πόλεις, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η βιώσιμη ανάπτυξη, η οικονομική συνεργασία, η σύσφιξη των πολιτιστικών δεσμών των πόλεων».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

890.000 ευρώ για την πυρασφάλεια στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

890.000-ευρώ-για-την-πυρασφάλεια-στους-βρεφονηπιακούς-σταθμούς

Με ποσό της τάξης των 890.000 ευρώ ενισχύεται ακόμη περισσότερο η πυρασφάλεια στους δέκα βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο Ανέστης Δημητριάδης, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας, η προσπάθεια που καταβλήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια τελικά καρποφόρησε, με ένα έργο τεράστιας σημασίας που ουσιαστικά θα θωρακίσει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας.

«Συνεχής η προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας…»

«Η προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε μέσα από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας είναι συνεχής. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να υπάρχει ασφάλεια μέσα στους συγκεκριμένους χώρους. Ολοκληρώθηκε η μελέτη βελτίωσης της πυρασφάλειας των κτηρίων των βρεφονηπιακών σταθμών, εστάλη στο υπουργείο Εσωτερικών και μετά από μεγάλες προσπάθειες μάθαμε ότι ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σ. Πέτσας, εντάσσει το συγκεκριμένο έργο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Είναι ύψους 890.000 ευρώ και αφορά και τους δέκα βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.

«Είναι ένα έργο που θωρακίζει ακόμη περισσότερο τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας και θα δώσει μια νέα σιγουριά στους γονείς ότι τα παιδιά τους φιλοξενούνται σε χώρους που είναι 100% ασφαλείς…»

«Ουσιαστικά ο Δήμος Καβάλας καλείται να υλοποιήσει τη μελέτη που αφορά την βελτίωση της υπάρχουσας πυρασφάλειας, ώστε να υπάρχει πλήρης εναρμόνιση με τη νομοθεσία, η οποία είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Είναι ένα έργο που θωρακίζει ακόμη περισσότερο τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας και θα δώσει μια νέα σιγουριά στους γονείς ότι τα παιδιά τους φιλοξενούνται σε χώρους που είναι 100% ασφαλείς. Θα γίνουν παρεμβάσεις και όσον αφορά σε τεχνικά σημεία των κτηρίων, όπως για παράδειγμα στις πόρτες και γενικότερα ό,τι προβλέπει η αυστηρή νομοθεσία, για να φτάσουμε στο 100% της ασφάλειας των κτηρίων μας. Η προσπάθεια μας κράτησε τρία χρόνια, καθώς υπήρχαν παρατάσεις από την πλευρά του υπουργείου. Ευτυχώς ακούσαμε όλοι ευχάριστα ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν και προχωράμε στην υλοποίηση της συγκεκριμένης μελέτης», υπογράμμισε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

«Πανταχού-παρών»-το-Επιμελητήριο-Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας / Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση / Βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν

«Το πρώτο τρίμηνο του 2023 είναι ιδιαίτερα πυκνό και πιεστικό με πολλές δράσεις. Από την πλευρά μας, ως Επιμελητήριο Καβάλας, προσπαθούμε να δηλώσουμε «παρών» παντού, βοηθώντας ουσιαστικά τις επιχειρήσεις μας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις μας σε θέματα ακρίβειας, πληθωρισμού, αύξησης των επιτοκίων, που συνεχώς τα συζητάμε και με κυβερνητικά στελέχη, αλλά είναι και πιο άμεσες και πρακτικές προσπάθειες μας για να βοηθήσουμε στην προβολή των τοπικών επιχειρήσεων», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Τα μηνύματα γενικότερα για τον Τουρισμό στην περιοχή μας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές…»

 Όσον αφορά τις ενέργειες της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας στον Τουρισμό, ο κ. Δέμπας σημείωσε: «Δηλώσαμε ενεργό «παρών» βοηθώντας τις επιχειρήσεις – μέλη μας να βρίσκονται στις εκθέσεις του Βουκουρεστίου, του Βελιγραδίου, αλλά και στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, προσπαθώντας να ανοίξουμε νέες αγορές. Το επόμενο διάστημα σκεφτόμαστε να πάμε στη Βαρσοβία, σε διεθνή έκθεση, θέλοντας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον κλάδο του Τουρισμού. Τα μηνύματα γενικότερα για τον Τουρισμό στην περιοχή μας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές. Εκτιμώ ότι ίσως η φετινή χρονιά, αν δεν έχουμε κάποιο περίεργο γεγονός, θα πάει πολύ καλά».

«Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας και δώσαμε βήμα σε πάνω από 40 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, 12 από Καβάλα και Θάσο, για να προβληθούν…»

 Για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καβάλας σε εκθέσεις αγροδιατροφής, ο κ. Δέμπας ανέφερε: «Είχαμε πρόσφατα τη σημαντική και για πρώτη φορά προσπάθεια να μεταφέρουμε πολύ μικρές επιχειρήσεις της Π.Α.Μ.Θ. στο μετρό του Συντάγματος. Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας και δώσαμε βήμα σε πάνω από 40 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, 12 από Καβάλα και Θάσο, για να προβληθούν, αλλά και να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης πήραμε απόφαση τα έξι Επιμελητήρια της Π.Α.Μ.Θ., να την κάνουμε θεσμό, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Προωθούμε γενικότερα την εξωστρέφεια και την αναζήτηση νέων πελατών σε μεγαλύτερες αγορές».

«Τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος είναι πολύ θετικά. Έχει αποδώσει η προσπάθεια συνεργασίας των τριών φορέων στο να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Πάμε για να ξεπεράσουμε τα 40 πλοία φέτος…»

 Όσον αφορά τις κινήσεις για την επιπλέον τόνωση της κρουαζιέρας στην Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Δέμπας υπογράμμισε: «Τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος είναι πολύ θετικά. Έχει αποδώσει η προσπάθεια συνεργασίας των τριών φορέων (ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ΟΛΚ, Επιμελητήριο) στο να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Πάμε για να ξεπεράσουμε τα 40 πλοία φέτος, με το πρώτο να έρχεται στο λιμάνι μας στις αρχές Απριλίου. Πλέον των συναντήσεων που είχαμε οι τρεις φορείς, είχαμε μια συνάντηση με τον Αλέξη Πολίτη την Τετάρτη (22/3) για να ενημερωθούμε και να εκφράσουμε κι εμείς την πίεση μας για την ολοκλήρωση των έργων που γίνονται στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς η εικόνα του θα πρέπει να είναι ακόμη καλύτερη. Τα έργα κινούνται σε καλό ρυθμό, αλλά με καλή συνεργασία και περισσότερη πίεση, θα τα προλάβουμε όλα, ώστε ο χώρος που δένουν τα πλοία να είναι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Έγινε καλή συζήτηση, ήταν καλή η ανταπόκριση της Π.Ε. Καβάλας και μας υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουμε και σε άλλες συνεργασίες για την περαιτέρω ενίσχυση της κρουαζιέρας».

«Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών να ξέρουμε με ποιους μιλάμε…»

 Σε σχέση με το αν οι πολλές εκλογικές διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του 2023, θα επηρεάσουν γενικότερα το επιχειρείν και τον κλάδο του Τουρισμού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας επισήμανε: «Είναι βέβαια μια χρονιά με εθνικές εκλογές, περιφερειακές και δημοτικές, θα υπάρχει δηλαδή μια ένταση και ανακατωσούρα, κάτι που εμείς ως Επιμελητήρια δεν θελουμε. Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών να ξέρουμε με ποιους μιλάμε, γιατί τα προβλήματα παραμένουν μεγάλα, δεν έχουν σταματήσει. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά από τις συνεχείς εκλογικές διαδικασίες».

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία με τις εξελίξεις στις Τράπεζες – Όλα αυτά μας προβληματίζουν, όπως και η συνέχιση της ακρίβειας. Γενικότερα βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν…»

 Τέλος, ερωτηθείς για το κατά πόσο ανησυχεί με τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο παγκοσμίως, αλλά και τη συνέχιση της ακρίβειας, παρά την υποχώρηση του πληθωρισμού, ο κ. Δέμπας απάντησε: «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία με τις εξελίξεις στις Τράπεζες. Τα επιτόκια έχουν διπλασιαστεί με αποτέλεσμα επιχειρήσεις και νοικοκυριά να πλήττονται ιδιαίτερα, με μεγάλη πίεση και τρομακτικές αυξήσεις στις δόσεις τον μήνα. Επειδή έχουμε ξαναζήσει τα ίδια το 2008, που και πάλι από την Αμερική ξεκίνησε μια παρόμοια κατάσταση και είδαμε που φτάσαμε, δεν θέλω να προβλέψω ότι πιθανώς πάλι θα μπούμε σε μια επιτροπεία και μνημόνια. Εκτιμώ ότι έχουμε θωρακιστεί, δεν θα έχουμε σημαντικά προβλήματα, όμως σίγουρα είναι σοβαρό θέμα η αύξηση των δόσεων των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, πλέον των πληθωριστικών πιέσεων. Όλα αυτά μας προβληματίζουν, όπως και η συνέχιση της ακρίβειας. Γενικότερα βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν. Αυτό πρέπει να προσέξει σε λίγους μήνες η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει. Να δώσουν όλοι βαρύτητα στην επιχειρηματικότητα για να παραμείνει ζωντανή. Το λέω, το πιστεύω και το εννοώ, ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Ξεκινούν-οι-εργασίες-ανακαίνισης-του-Γυμνασίου–Λυκείου-Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου – Λυκείου των Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας. Ήδη από την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η μετακόμιση των δύο σχολείων σε Αμυγδαλεώνα και Λυδία, όπου και συνεχίζουν οι μαθητές από την περασμένη Δευτέρα.

«Πράγματι η μετακόμιση δυο σχολείων ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε μια ημέρα. Όλο το προσωπικό και τα οχήματα του Δήμου Καβάλας, με τη συνδρομή των καθηγητών έκαναν τη μετακόμιση την περασμένη Παρασκευή και από Δευτέρα λειτουργούν τα σχολεία στα νέα τους κτήρια προσωρινά φυσικά», τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

«Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, μικρότερο του χρονοδιαγράμματος…»

«Από την ερχόμενη εβδομάδα, ο ανάδοχος μας υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει τις εργασίες. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, μικρότερο του χρονοδιαγράμματος, ώστε το συντομότερο δυνατό οι μαθητές να επιστρέψουν στο ανακαινισμένο Γυμνάσιο και Λύκειο των Κρηνίδων. Πιέζουμε θα παρακολουθούμε από κοντά και βλέπουμε. Οι μαθητές του Γυμνασίου μεταφέρθηκαν στον Αμυγδαλεώνα, στο παλιό λυόμενο που ανακαινίστηκε και στις δυο προσθήκες που έγιναν εκεί και στη Λυδία το Λύκειο, στο παλιό δημοτικό που ανακαινίστηκε και στις τέσσερις αίθουσες που ήρθαν και εκεί», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων του Δήμου Καβάλας.

«Ο ανάδοχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, όπου κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι περγαμηνές του είναι καλές…»

Όσον αφορά τον ανάδοχο που έχει αναλάβει την ανακαίνιση της σχολικής μονάδας στις Κρηνίδες, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Ο ανάδοχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, όπου κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι περγαμηνές του είναι καλές και από τα ακούσματα που έχουμε κι από τη δική μας εμπειρία. Πιστεύω ότι είναι οργανωμένος και σύντομα θα ολοκληρώσει το έργο του. Είναι επίσης προσωρινός ανάδοχος του έργου στο Πηλοθεραπευτήριο, 2 εκ. ευρώ, οπότε θα δουλεύει στην περιοχή μας και στα δυο έργα και ελπίζουμε γρήγορα να τελειώσει και το ένα και το άλλο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα