Connect with us

Καβάλα

Νίκος Καρακεΐσογλου: Έχω βάλει τον πήχη ψηλά για την Νέα Καρβάλη

Νίκος-Καρακεΐσογλου:-Έχω-βάλει-τον-πήχη-ψηλά-για-την-Νέα-Καρβάλη

Στις δυνατότητες για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Νέας Καρβάλης, θα επικεντρωθεί την νέα πενταετία, ο επανεκλεγείς πρόεδρος του εν λόγω Δημοτικού Διαμερίσματος, Νίκος Καρακεΐσογλου.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο κ. Καρακεΐσογλου αναφέρθηκε αρχικά στο αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, ενώ στη συνέχεια στάθηκε ιδιαίτερα στις μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν για την Νέα Καρβάλη στον τομέα του Τουρισμού. 

«Για την Νέα Καρβάλη έχω βάλει τον πήχη ψηλά και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του δημάρχου θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο την περιοχή μας…»

«Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια όλους αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν, σχεδόν παμψηφεί, πρόεδρο της κοινότητας της Νέας Καρβάλης, φυσικά μαζί και με τις ψήφους που πήρε και ο δήμαρχός μας, Θόδωρος Μουριάδης. Το αποτέλεσμα για την Νέα Καρβάλη θα κρινόταν καθαρά από το αποτέλεσμα των εκλογών και το ποιος θα ήταν δήμαρχος για την επόμενη πενταετία. Ο κ. Μουριάδης επανεξελέγη πανηγυρικά κι έτσι ξεκινάει για μας μία νέα πενταετία, φυσικά με πολλές προσδοκίες από την πλευρά των πολιτών, αλλά και από τη δική μας πλευρά η υπόσχεση είναι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Για την Νέα Καρβάλη έχω βάλει τον πήχη ψηλά και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του δημάρχου θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο την περιοχή μας, μία που είμαστε πλέον σε ένα στάδιο συνεχούς εξέλιξης ιδιαίτερα για τον τουριστικό τομέα», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος της Νέας Καρβάλης.  

«Τα τελευταία πέντε χρόνια βλέπουμε ότι υπάρχει συνεχής ανάπτυξη του τουριστικού κομματιού…»

«Για να μην ευλογάμε μόνο τα γένια μας να πούμε και για τον πρώην πρόεδρο τον Νίκο Γκίκα, με το οποίον ήμασταν άμεσοι συνεργάτες. Ξεκινήσαμε μία προσπάθεια ανασυγκρότησης γενικότερα του παραλιακού μετώπου της Νέας Καρβάλης, γιατί βλέπαμε ότι σιγά σιγά η Νέα Καρβάλη ήταν κίνητρο για πολλούς τουρίστες των όμορων χωρών ιδιαίτερα σαν ένας τόπος που μπορούσε να εξελιχθεί. Φυσικά αυτή η προσπάθειά μας στέφθηκε με επιτυχία, αφού τα τελευταία πέντε χρόνια βλέπουμε ότι υπάρχει συνεχής ανάπτυξη του τουριστικού κομματιού, με αποκορύφωμα το καλοκαίρι που μας πέρασε, όπου ιδιαίτερα το διάστημα από τις 15 Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου όλα τα καταλύματα στη Νέα Καρβάλη ήταν κλεισμένα από τουρίστες. Δεν υπήρχε δυνατότητα για να εξυπηρετηθεί περισσότερος κόσμος αφού δεν υπήρχε διαθέσιμο κατάλυμα. Πιστεύουμε ότι αυτή η ανάπτυξη θα συνεχιστεί γιατί γίνονται πράξη κάποια πράγματα. Επιχειρηματίες και μηχανικοί από τη Γερμανία έχουν αγοράσει οικόπεδα στην περιοχή, τα οποία τα επόμενα χρόνια θα γίνουν καταλύματα για τους Γερμανούς ιδιαίτερα τουρίστες, οι οποίοι τα αγοράζουν. Δεν τα θέλουν μόνο για την θερινή περίοδο, αλλά τα αγοράζουν σαν θερινές κατοικίες για όλη τη σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει συνεχής ανάπτυξη», επισήμανε καταληκτικά ο Νίκος Καρακεΐσογλου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Η-αγορά-της-Καβάλας-βάζει-τα-γιορτινά-της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas Party Τιμών και Προσφορών» και η συναυλία της Αναστασίας / Σε εφαρμογή από 14 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο / Υποτονική η κίνηση τον Νοέμβριο

Ημέρα γιορτής για την τοπική αγορά, χαρακτήρισε το «Pre Christmas Party Τιμών και Προσφορών», που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καβάλας την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Τσίρλης. 

«Είναι μία γιορτή για την τοπική αγορά, είναι μία ημέρα κατά την οποία καλούμε τους συμπολίτες μας να κατεβούν στην αγορά και στο κέντρο, να χαρούν, να διασκεδάσουν, αλλά και να ψωνίσουν προϊόντα σε πολύ καλές τιμές», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» για το θέμα. 

«Το κλίμα θα είναι εορταστικό, οι συνάδελφοι θα κάνουν προσφορές στις τιμές των προϊόντων κι αυτό το εορταστικό κλίμα θα κορυφωθεί με την συναυλία της Αναστασίας…»

Όπως σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Τσίρλης, η αγορά θα είναι ανοιχτή από τις 5:30′ το απόγευμα μέχρι και τις 9:00′ το βράδυ, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία στην Πλατεία Ελευθερίας με τη γνωστή τραγουδίστρια Αναστασία.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, το Επιμελητήριο Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

«Το κλίμα θα είναι εορταστικό, οι συνάδελφοι θα κάνουν προσφορές στις τιμές των προϊόντων κι αυτό το εορταστικό κλίμα θα κορυφωθεί με την συναυλία της Αναστασίας. Πάντα οι επαγγελματίες της αγοράς της Καβάλας κάνουν ιδιαίτερες τιμές, στο πλαίσιο τέτοιων ημερών και ελπίζουμε και αυτή μας η εκδήλωση να στεφθεί με επιτυχία. Είναι μια ακόμη προσπάθεια στην κατεύθυνση τόνωσης της τοπικής αγοράς», επισήμανε στη συνέχεια ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. 

Σε εφαρμογή τίθεται το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της Καβάλας από τις 14 Δεκεμβρίου

Μετά το Pre Christmas Party, ο εμπορικός κόσμος της Καβάλας στρέφει το ενδιαφέρον του στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς τίθεται σε εφαρμογή το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της πόλης μας, το οποίο ξεκινάει από τις 14 Δεκεμβρίου.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα υπάρχει πολύς χρόνος για τους καταναλωτές να ψωνίσουν όλα τα απαραίτητα προϊόντα και νομίζω ότι αυτή η συγκεκριμένη περίοδος είναι μία από τις καλύτερες για τους εμπόρους. Την αναμένουμε με ανυπομονησία, καθώς βελτιώνεται κατά πολύ ο τζίρος των καταστημάτων μας. Ελπίζουμε οι καταναλωτές όλη αυτή την περίοδο να κινηθούν στην αγορά. Στο βάθος βέβαια έχουμε και τις χειμερινές εκπτώσεις, τις θα δούμε από τον Ιανουάριο, περίοδο κατά την οποία επίσης προσβλέπουμε σε σημαντική αύξηση της κίνησης στα εμπορικά καταστήματα», σημείωσε σχετικά ο Γιάννης Τσίρλης. 

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Καβάλας στη διάρκεια του Νοεμβρίου

Όσον αφορά τέλος την κίνηση που καταγράφηκε στην αγορά της Καβάλας στη διάρκεια του Νοεμβρίου, ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ. ανέφερε ότι αυτή παρουσιάζει μία σχετική υποτονικότητα λόγω του ότι οι καταναλωτές περιμένουν την εορταστική περίοδο που ακολουθεί για να προβούν στις αγορές τους. «Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει μεγάλη ακρίβεια, τόσο στα είδη πρώτης ανάγκης, όσο και στην ενέργεια. Οι καταναλωτές κατεβαίνουν στην αγορά, γυρίζουν τα καταστήματα, αλλά είναι λίγο κουμπωμένοι, όσον αφορά τις αγορές τους. Νομίζω όμως ότι σιγά σιγά, όσο μπαίνουμε στις γιορτές, θα αυξηθεί και η κίνηση στα καταστήματα, θα αυξηθούν και οι τζίροι μας αντίστοιχα, γιατί θα ψωνίσει ο κόσμος πράγματα που τα έχει ανάγκη και για το γιορτινό τραπέζι, αλλά και για τα δώρα», δήλωσε καταληκτικά ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Απόστολος Χρόνης: Προάγγελος ιδιωτικοποίησης οι συνενώσεις των ΔΕΥΑ;

Απόστολος-Χρόνης:-Προάγγελος-ιδιωτικοποίησης-οι-συνενώσεις-των-ΔΕΥΑ;

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανή ιδιωτικοποίηση του νερού, εξέφρασε μιλώντας στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης.

«Είχαμε αρνητικές εξελίξεις, καθώς στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έγινε την Πέμπτη (30/11), ο υπουργός Περιβάλλοντος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, ότι προχωράνε στη διαδικασία των συνενώσεων ουσιαστικά των Δ.Ε.Υ.Α. όλης της χώρας», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρόνης. 

«Είναι ο προάγγελος της ιδιωτικοποίησης του νερού. Μακάρι να μην επαληθευτούν οι φοβίες μας…»

«Αυτό γίνεται μέσα στο σκοτάδι είναι η αλήθεια. Δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα, δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση από κανέναν επίσημο φορέα, που να μας λέει πως θα γίνει αυτή η μετάβαση και τι θα περιλαμβάνει. Έχουμε γενικολογίες μόνο, ότι δεν θα υπάρχουν άλλες οφειλές ή όποιες οφειλές υπάρχουν από τρίτους θα τις μαζέψει ο νέος φορέας κλπ. Πολύ φοβάμαι ότι είναι ο προάγγελος της ιδιωτικοποίησης του νερού. Μακάρι να μην επαληθευτούν οι φοβίες μας. αλλά πολύ φοβάμαι ότι οδεύουμε προς τα εκεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Απόστολης Χρόνης.

«Πολύ φοβάμαι ότι θα το πληρώνουμε πλέον το νερό πολύ ακριβά, αν πάμε σε αυτόν το φορέα και δεν θα μπορούμε εμείς να ορίσουμε ως τοπικές κοινωνίες το πώς θα λειτουργούν οι Δ.Ε.Υ.Α.»

«Πολύ φοβάμαι ότι βαδίζουμε στην αλλαγή τιμολογίων τύπου Δ.Ε.Η., με ρήτρες αναπροσαρμογής και τέτοιου είδους ζητήματα. Πολύ φοβάμαι ότι θα το πληρώνουμε πλέον το νερό πολύ ακριβά, αν πάμε σε αυτόν το φορέα και δεν θα μπορούμε εμείς να ορίσουμε ως τοπικές κοινωνίες το πώς θα λειτουργούν οι Δ.Ε.Υ.Α., πώς θα λειτουργεί η υπηρεσία ύδρευσης και η υπηρεσία αποχέτευσης του τόπου μας. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα άλλοι θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, άνθρωποι που δεν έχουν γνώση των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής. Αυτό είναι σίγουρα κάτι το αρνητικό», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. 

Καλές οι εξελίξεις όσον αφορά το έργο της υδροδότησης από τις πηγές Βοϊράνης –  Το πρώτο εξάμηνο του 2024 θα αρχίσουν τα μηχανήματα να δουλεύουν

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο κ. Χρόνης αναφέρθηκε και στο έργο της υδροδότησης από τις πηγές Βοϊράνης επισημαίνοντας σχετικά: «Το έργο προχωράει. Έχουμε περάσει και τον βασικό μελετητή, ο οποίος θα πληρωθεί κιόλας, θα υπάρξει δηλαδή και απορρόφηση για το έργο μέσα στο 2023, μέσα στον Δεκέμβριο. Από εκεί και πέρα έχουμε συνεννοηθεί και με τη διαχειριστική αρχή του υπουργείου για να γίνει  «γέφυρα» το έργο και να περάσει στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Έχουμε έρθει σε συμφωνία και με την εταιρεία του αγωγού TΑΡ, για να γίνει η χρηματοδότηση κανονικά, οπότε προχωράει απρόσκοπτα το έργο. Το πρώτο εξάμηνο του 2024 θα αρχίσουν τα μηχανήματα να δουλεύουν, για να υλοποιηθεί το έργο, το οποίο θα τρέξει πάρα πολύ σύντομα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ξενοφών Κροκίδης: Θα εξηγήσουμε τι είναι, αλλά και τι δεν είναι εθελοντισμός

Ξενοφών-Κροκίδης:-Θα-εξηγήσουμε-τι-είναι,-αλλά-και-τι-δεν-είναι-εθελοντισμός

Ξενοφών Κροκίδης: Όταν υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα εθελοντισμού σημαίνει ότι είναι έχουμε μια αλληλέγγυα κοινωνία / Κάποιες ΜΚΟ εκμεταλλεύονται το εθελοντικό κίνημα γιατί τάζουν απασχόληση

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού, η δημοτική παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής Μας», διοργανώνει στις 5 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, εκδήλωση με θέμα: «Εθελοντισμός, παρελθόν, παρόν και μέλλον» με ομιλητή τον Dr. Ξενοφών Κροκίδη, παθολόγο, διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Κ. και νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου. 

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο» ο κ. Κροκίδης, ο οποίος υπογράμμισε με έμφαση ότι πέρα από την ομιλία, που αναφέρεται στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του εθελοντισμού, θα τιμηθούν 10 σωματεία και φυσικά πρόσωπα, τα οποία στην περιοχή της Καβάλας διαχρονικά έχουν να επιδείξουν ένα εθελοντικό έργο.

«Θα εξηγήσουμε τι είναι εθελοντισμός, αλλά και τι δεν είναι εθελοντισμός…»

«Στην ομιλία αυτή, η οποία έχει μεγάλο ενδιαφέρον, θα εξηγήσουμε τι είναι εθελοντισμός, αλλά και τι δεν είναι εθελοντισμός. Για παράδειγμα εθελοντισμός δεν είναι ούτε η φιλανθρωπία, ούτε η αγαθοεργία. Στη συνέχεια θα αναφερθούμε στους τομείς του εθελοντισμού, οι οποίοι είναι πάρα πολλοί. Από τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική αλληλεγγύη για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό και φυσικά την Υγεία και την Πρόνοια, όπως το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο που για πέντε χρόνια στη δύσκολη περίοδο της κρίσης λειτουργήσαμε με τους «Γιατρούς του Κόσμου», τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Καβάλας. Επίσης την Πολιτική Προστασία, αλλά και η φυσική και η περιβαλλοντική προστασία, είναι κάτι που θα ζητιέται ολοένα και περισσότερο τα επόμενα χρόνια, λόγω της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών που μας πλήττουν διαρκώς», ανέφερε σχετικά ο κ. Κροκίδης.

«Γενικότερα όταν υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα εθελοντισμού σε διάφορα πεδία, αυτό σημαίνει ότι είναι έχουμε μια αλληλέγγυα κοινωνία…»

«Στη συνέχεια θα αναφερθώ στα οφέλη του εθελοντισμού, που αφορούν τον καθένα από μας που είναι στρατευμένος σε αυτό το κίνημα, αλλά και για την κοινωνία. Γενικότερα όταν υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα εθελοντισμού σε διάφορα πεδία, αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια αλληλέγγυα κοινωνία. Θα αναφέρουμε κάποια παραδείγματα στην συνέχεια από την Ευρώπη και θα καταλήξουμε στην Ελλάδα και στο 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπου χρειάστηκε να συστρατευτούν πολλοί εθελοντές για να διοργανωθούν οι αγώνες σωστά κι αυτό ακριβώς ήταν ένα ορόσημο για τον αθλητισμό στην χώρα μας. Επίσης θα μιλήσουμε για τον εθελοντισμό των Α.Μ.Ε.Α. που δεν είναι απαγορευτικός και για αυτά τα άτομα», σημείωσε στη συνέχεια ο Ξενοφών Κροκίδης.

«Η εκδήλωση αυτή δείχνει ότι η παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής Μας» είναι εδώ, εν αναμονή και της ορκωμοσίας μας…»

«Παράλληλα, θα αναφερθούμε σε κάποιες παρεκτροπές του εθελοντικού κινήματος, ένα πρόβλημα που είναι υπαρκτό. Είναι κάποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις χωρίς διαφάνεια στα οικονομικά τους, που εκμεταλλεύονται κάποιους γιατί τους τάζουν απασχόληση. Όλες αυτές είναι κάποιες παρεκτροπές που έχουν να κάνουν με ιδιοτέλεια και ιδιοτέλεια και εθελοντισμός είναι δύο διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια. Η εκδήλωση αυτή δείχνει ότι η παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής Μας» είναι εδώ, εν αναμονή και της ορκωμοσίας μας. Ήδη παρακολουθούμε εντατικά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και θα είμαστε στις επάλξεις από την 1η Ιανουαρίου 2024 με τον επικεφαλής μας, τον Μάκη τον Παπαδόπουλο. Περιμένουμε τους συμπολίτες μας, όχι μόνο όσους μας ψήφισαν, αλλά και όσους ενδιαφέρονται να ακούσουν και να ενημερωθούν σχετικά με τον εθελοντισμό», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα