Connect with us

Καβάλα

Με Μαρία Εκμεκτσίογλου και αδελφούς Τσαχουρίδη επιστρέφει η Kavala Expo 2022

Με-Μαρία-Εκμεκτσίογλου-και-αδελφούς-Τσαχουρίδη-επιστρέφει-η-kavala-expo-2022

Μετά από τρία χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας του COVID, η 28η έκθεση του Επιμελητηρίου KAVALA EXPO 2022, επιστρέφει την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη.

Την απόλυτη ικανοποίηση του για την επανεκκίνηση ουσιαστικά της KAVALA EXPO, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας. Όπως υπογράμμισε με έμφαση, βασικό event της φετινής έκθεσης θα είναι η μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου με τους αδελφούς Τσαχουρίδη και τα Χάλκινα της Κοζάνης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στα εγκαίνια της KAVALA EXPO 2022 – Δωρεάν μετακίνηση των πολιτών

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 20.30′ το βράδυ της Παρασκευής (7/10), ενώ η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό την ίδια ημέρα στις 19.00′ το απόγευμα. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ θα δώσουν το «παρών» γενικοί γραμματείς υπουργείων, πρόεδροι Επιμελητηρίων και μέλη της Κ.Ε.Ε.Ε. Μετά τα εγκαίνια θα αρχίσει η περιήγηση των επισήμων στα περίπτερα της KAVALA EXPO 2022.

Το Σάββατο (8/10) και την Κυριακή (9/10) η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ την τελευταία ημέρα, την Δευτέρα (10/10) από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. Να σημειωθεί ότι θα υπάρχει δωρεάν μετακίνηση των πολιτών από και προς την έκθεση με λεωφορεία που θα αναχωρούν ανά μία ώρα από τον δημοτικό κήπο Καβάλας.

«Τιμώμενη χώρα η Σερβία και το Επιμελητήριο του Leskovac. Θέλουμε έτσι να τονίσουμε την διεθνή διάσταση της έκθεσης του Επιμελητηρίου μας…»

«Επιτέλους η KAVALA EXPO επιστρέφει μετά από τρία ολόκληρα χρόνια. Μην ξεχνάμε ότι η τελευταία έγινε τον Οκτώβριο του 2019. Λόγω της πανδημίας μια έκθεση – θεσμός για το Επιμελητήριο και τις επιχειρήσεις μας δεν μπορούσε να υλοποιηθεί. Αυτά τα αφήνουμε όμως πίσω και πλέον φέτος έχουμε την 28η KAVALA EXPO, με πολλά δρώμενα, πολλές συμμετοχές επιχειρήσεων και με τιμώμενη χώρα την Σερβία και το Επιμελητήριο του Leskovac. Θέλουμε έτσι να τονίσουμε την διεθνή διάσταση της έκθεσης του Επιμελητηρίου μας. Επίσης θα έχουμε πολλές συμμετοχές Επιμελητηρίων από βαλκανικές χώρες, συμμετοχές τοπικών επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., αλλά και άλλων από την υπόλοιπη χώρα. Εκτιμούμε ότι θα είναι μια λαμπρή έκθεση, όπως ήταν και οι προηγούμενες. Θα πραγματοποιηθούν επίσης επιχειρηματικά φόρουμ, συναντήσεις be to be με εκπροσώπους από Βουλγαρία και Ρουμανία», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας.

Πάνω από 150 οι εκθέτες – Θα μετέχουν και 10 επιχειρήσεις του KICK IT

Όπως ανέφερε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, συνολικά οι εκθέτες θα είναι πάνω από 150, ενώ μόνο από τη Σερβία θα έρθουν 40 επιχειρήσεις!

Επίσης πολλά θα είναι και τα Επιμελητήρια που θα μετέχουν με τις επιχειρήσεις τους, μαζί με τις τοπικές, αλλά και 10 επιχειρήσεις του KICK IT. Η διοίκηση του Ε.Β.Ε.Κ. είχε υποσχεθεί στους νέους επιχειρηματίες που έχουν βγει από τη δομή στήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Καβάλας ότι φέτος θα τους δοθεί χώρος, κάτι που έγινε πράξη, με τους επισκέπτες να βλέπουν για πρώτη φορά αυτές τις επιχειρήσεις και τα νέα προϊόντα τους.

Η γνωστή σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου στο σαλόνι γαστρονομίας το Σαββατοκύριακο, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην κουζίνα της Μικράς Ασίας και του Πόντου

«Για να είναι ακόμη πιο επιτυχημένη η έκθεση, φέτος θα έχουμε ακόμη περισσότερα δρώμενα. Επειδή συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, η έκθεση είναι αφιερωμένη στις μνήμες από εκείνα τα χρόνια, που θα πρέπει να κρατήσουμε ζωντανές. Όλο το σαλόνι της γαστρονομίας θα είναι αφιερωμένο στην κουζίνα της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Θα έχουμε την τιμή να είναι κοντά μας η μεγάλη σεφ από την Κωνσταντινούπολη, η Μαρία Εκμεκτσίογλου, η οποία θα μετέχει στο γαστρονομικό σαλόνι Σάββατο και Κυριακή, ενώ θα πλαισιώνεται από ντόπιους μάγειρες και μαγείρισσες. Επίσης το όλο σκηνικό θα πλαισιώνουν τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι Μικρασιατών, Θρακιωτών, Ποντίων, Εβριτών, Προυσαλιωτών με χορό και μουσικά ακούσματα από τις περιοχές αυτές», σημείωσε ακόμη ο Μάρκος Δέμπας.

Το βράδυ της Κυριακής (9/10) η μεγάλη συναυλία των αδελφών Τσαχουρίδη 

Το βασικό event της φετινής έκθεσης, σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας, θα είναι η μεγάλη συναυλία με τους αδελφούς Τσαχουρίδη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ της Κυριακής.

«Δεν θα ακούσουμε μόνο ποντιακά, αλλά και μικρασιάτικα. Μαζί τους θα είναι και τα Χάλκινα της Κοζάνης και για τρεις ώρες από τις 9 το βράδυ μέχρι και τις 12 θα έχουμε τη δυνατότητα να τους απολαύσουμε. Η συναυλία θα δοθεί στον εξωτερικό πίσω χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου της Νέας Καρβάλης. Και αυτή η συναυλία θα είναι δωρεάν για τους επισκέπτες της KAVALA EXPO 2022», ανέφερε σχετικά ο κ. Δέμπας, συμπληρώνοντας ότι «στον εσωτερικό κυκλικό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου θα στηθεί ένα πρωτοπόρο παιχνίδι που είναι αθλητισμός και gaming μαζί. Μια πλατφόρμα που φέρνει τα e sports από την οθόνη σε μια φυσική κατάσταση. Όλα αυτά μαζί δώσουν τη δυνατότητα στην έκθεση να επιστρέψει δυναμικά και επιτυχημένα».

Άψογη η συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, τα υπουργεία και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας

Τέλος, όσον αφορά το αν υπήρξε στήριξη από τους φορείς για την πραγματοποίηση της KAVALA EXPO 2022, ο κ. Δέμπας επισήμανε: «Η ίδια η έκθεση από μόνη της δημιουργεί έσοδα. Έχουμε όμως παράλληλα τη στήριξη της Περιφέρειας, μας έχει δώσει μια καλή χρηματοδότηση η Αντιπεριφέρεια Καβάλας και πραγματικά ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη. Επίσης έχουμε τη στήριξη του δήμου Καβάλας, όχι μόνο μέσα από τη συμμετοχή του με περίπτερα, αλλά γενικότερα στην προσπάθεια καθαριότητας κλπ. Υπάρχει η αιγίδα από το υπουργείο Ανάπτυξης και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας – Θράκης. Γενικότερα έχουμε μια άψογη συνεργασία όλοι οι φορείς μεταξύ μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

2o Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη

2o-food-truck-festival-στην-Ελευθερούπολη

Μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία στο  2o Food Truck Festival!

Παρασκευή 21 Ιουνίου έως Κυριακή 23 Ιουνίου!

Τοποθεσία : Ελευθερούπολη Καβάλας

Κόμβος πρώην Λέσχης Αξιωματικών (Πράσινο παρκάκι)

Ωράριο :

Παρασκευή : 17:00 – 00:00

Σάββατο : 17:00 – 00:00

Κυριακή : 17:00 – 00:00

Είσοδος: Δωρεάν για όλες τις μέρες !

Μαζί μας φέτος η εκπληκτική μπάντα «ONIRAMA» με Θοδωρή Μαραντίνη και την παρέα του να κάνουν στάση πριν την καλοκαιρινή τους περιοδεία στην υπέροχη Ελευθερούπολη καλεσμένοι του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερούπολης.

Μουσικό Πρόγραμμα:

Παρασκευή 21-06

Η μπάντα Jukebox Band Live βγαίνει δυνατά, μ’ ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα, με μουσικές που θα μας βάλουν στο mood του Φεστιβάλ μας και θα μας ξεσηκώσουν! Ξεκινάμε στις 21:30!

Σάββατο 22-06

Οι Onirama δεν χρειάζονται συστάσεις! Έρχονται Σάββατο βράδυ και το κέφι απογειώνεται! Ξεκινάμε στις 21:30!

Κυριακή 23-06

ΤοΣύγχρονο Ωδείο Παγγαίου και η κομπανίαPaggaioreites  μ’ ένα πλούσιο λαϊκό – ρεμπέτικο πρόγραμμα θα μας κρατήσουν συντροφιά στο κλείσιμο του τριημέρου μας! Ξεκινάμε στις 21:30!

2o Food Truck Festival!

Μια πανδαισία γεύσεων με τις πιο δημοφιλείς καντίνες που κάνουν tour σε όλη την Ελλάδα!

Ζουμερά Βurgers , αφράτα Bao Buns , πρωτότυπα και κλασικά Hot Dogs ,Τσιγγάνικη κουζίνα, ανεπανάληπτα καπνισμένα κρέατα ,crispy fried chicken , μοναδικά corn dogs , αλλά και cocktail , mocktail  και φυσικά μπύρες θα βρίσκονται στο πιο ωραίο Φεστιβάλ φαγητού του δρόμου .

Από γλυκά η ποικιλία μεγάλη σε παγωτά, churros ,λαχταριστούς λουκουμάδες, γλυκό του Δούναβη, βάφλες  και ατέλειωτα ζαχαρωτά!

Συμμετέχουν οι επιχειρήσεις :

Outlaw Smoke House Thessaloniki

Home’s Street Food

Τhe Nass Project  – Crazy Chicken

Moira Cocktail

Corn Dogs on Wheels SKG

Canteenito

Παραδοσιακοί Λουκουμάδες Ορφανίδης

Umami Cat – Bao Bun

The Vanners

Aθηναϊκή ΖυθοποιίαΜπύρα Άλφα

Chimney Cake

The Gipsy Street Food

Camelot

The Van Cage

Διοργάνωση : Εμπορικός Σύλλογος Ελευθερούπολης

Υποστήριξη : Σωματείο Street Foods In Greece

Υπό την αιγίδα:

Δήμος Παγγαίου, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Καβάλας

Ετοιμαστείτε για την πιο ωραία γιορτή φαγητού, με τα πιο ωραία χαμόγελα, διάθεση, γεύσεις, μουσικές για να περάσουμε όλοι ΥΠΕΡΟΧΑ!

Πείτε το σε όλους! Ερχόμαστε για ένα τριήμερο γεμάτο αγάπη και φροντίδα στο φαγητό του δρόμου με καλεσμένους όλους εσάς!

2Ο Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη!

Παρασκευή 21 Ιουνίου έως Κυριακή 23 Ιουνίου!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας

Συνάντηση-του-Δημάρχου-Θάσου-με-τον-Αστυνομικό-Διευθυντή-Καβάλας

Σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας κ. Κωνσταντίνου Σιμούδη. Τον Αστυνομικό Διευθυντή συνόδευε ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου κ. Στυλιανός Ψαρογιάννης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννης Γεωργίου και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου κ. Ευστράτιος Πυρήνας.

Η παρούσα επίσκεψη ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και η πρώτη συνάντηση με τον Δήμαρχο Θάσου και στελέχη του Δήμου Θάσου.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την απρόσκοπτη αστυνόμευση στη Θάσο, εντός μάλιστα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, καθώς και ζητήματα έλλειψης της αναγκαίας αστυνομικής δύναμης στο Νησί.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας είναι αγαστή και συνεχής, με μοναδικό στόχο την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση στον τόπο μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του.

Ευχαριστούμε τον Αστυνομικό Διευθυντή για την επίσκεψή του στη Θάσο και για το έντονο ενδιαφέρον του για τον τόπο μας.

Του ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη στην επιτέλεση των νέων του καθηκόντων».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Εντάσεις-για-την-μεταφορά-της-πιάτσας-των-ταξί-από-την-Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για λόγους ασφάλειας

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (10/6) παρέστησαν οι ιδιοκτήτες των ταξί, σχετικά με το θέμα της μεταφοράς της πιάτσας από την οδό Αβέρωφ στην οδό Βενιζέλου.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Χρήστος Ιωαννίδης, πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Καβάλας, ο οποίος σημείωσε αρχικά ότι από την αρμόδια επιτροπή  είχε απορριφθεί η πρόταση του δήμου λόγου επικινδυνότητας.

«Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για λόγους ασφάλειας…»

«Εμείς πάνω απ’ όλα ζητήσαμε να υπάρχει ασφάλεια. Αυτό που τόνισα επανειλημμένως στην εισήγησή μου. Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για λόγους ασφάλειας. Και αυτό που ζητήσαμε δεν ήταν παράλογο. Όταν ξεκινήσαμε με την κ. Δρακονάκη, την τότε αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και ψάξαμε να βρούμε την εναλλακτική και ασφαλή λύση τόσο για τους επιβάτες όσο και για εμάς ήταν αυτή. Ακριβώς από την Κύπρου πίσω μια μικρή ράμπα πλαγίως του Ο.Τ.Ε., χωρίς να είναι τα ταξί εκτεθειμένα μέσα στον δρόμο. Μιλάμε για μια χαρμανιέρα μπετόν, δεν βάζουμε σε έξοδα τον δήμο, αλλά δυστυχώς ο δήμαρχος ήταν ανένδοτος. Προφανώς δεν ήξερε, δεν τον ενημέρωσε η Τεχνική Υπηρεσία; Ο δήμαρχος είχε την υπόνοια ότι εμείς θέλουμε να παρέμβουμε και να μπούμε μέσα στο πάρκο. Ότι θα γκρεμίσουμε τα σιντριβάνια κλπ. Εμείς θέλουμε να πάμε σε έναν χώρο που να μπορούμε να είμαστε και εμείς σωστά και ο επιβάτης να μπορεί να επιβιβαστεί», επισήμανε σχετικά ο κ. Ιωαννίδης.

«Σε κάποιο σημείο ο δήμαρχος κατάφερε να μας βγάλει εκτός εαυτού, αλλά πάλι πρυτάνευσε η λογική και το απέσυρε μέχρι να γίνουν καινούργιες μελέτες…»

«Δεν ζητήσαμε παράλογα πράγματα. Τέλος πάντων δημιουργήθηκε μία μεγάλη ένταση. Στην αρχή ο δήμαρχος δεν καταλάβαινε. Ενώ η συμφωνία από κάτω όταν ξεκινήσαμε ήταν παιδιά ηρεμία, δεν κάνει να εκτεθούμε και όλοι οι συνάδελφοι είχαν τις καλύτερες προθέσεις να τα βρούμε. Σε κάποιο σημείο ο δήμαρχος κατάφερε να μας βγάλει εκτός εαυτού, αλλά πάλι πρυτάνευσε η λογική και το απέσυρε μέχρι να γίνουν καινούργιες μελέτες και να κάνει μία συνάντηση τόσο με την κ. Δρακονάκη, όσο και με την Αλεξάνδρα Τσανάκα που είναι συγκοινωνιολόγος και μας έβγαλε τη μελέτη γιατί είναι μία εμπεριστατωμένη μελέτη. Ο δήμος μας ζήτησε από ένα συγκοινωνιολόγο μία μελέτη τους τη δώσαμε και την απορρίπτουν», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Ιωαννίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα