Connect with us

Καβάλα

Με Μαρία Εκμεκτσίογλου και αδελφούς Τσαχουρίδη επιστρέφει η Kavala Expo 2022

Με-Μαρία-Εκμεκτσίογλου-και-αδελφούς-Τσαχουρίδη-επιστρέφει-η-kavala-expo-2022

Μετά από τρία χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας του COVID, η 28η έκθεση του Επιμελητηρίου KAVALA EXPO 2022, επιστρέφει την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη.

Την απόλυτη ικανοποίηση του για την επανεκκίνηση ουσιαστικά της KAVALA EXPO, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας. Όπως υπογράμμισε με έμφαση, βασικό event της φετινής έκθεσης θα είναι η μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου με τους αδελφούς Τσαχουρίδη και τα Χάλκινα της Κοζάνης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στα εγκαίνια της KAVALA EXPO 2022 – Δωρεάν μετακίνηση των πολιτών

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 20.30′ το βράδυ της Παρασκευής (7/10), ενώ η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό την ίδια ημέρα στις 19.00′ το απόγευμα. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ θα δώσουν το «παρών» γενικοί γραμματείς υπουργείων, πρόεδροι Επιμελητηρίων και μέλη της Κ.Ε.Ε.Ε. Μετά τα εγκαίνια θα αρχίσει η περιήγηση των επισήμων στα περίπτερα της KAVALA EXPO 2022.

Το Σάββατο (8/10) και την Κυριακή (9/10) η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ την τελευταία ημέρα, την Δευτέρα (10/10) από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. Να σημειωθεί ότι θα υπάρχει δωρεάν μετακίνηση των πολιτών από και προς την έκθεση με λεωφορεία που θα αναχωρούν ανά μία ώρα από τον δημοτικό κήπο Καβάλας.

«Τιμώμενη χώρα η Σερβία και το Επιμελητήριο του Leskovac. Θέλουμε έτσι να τονίσουμε την διεθνή διάσταση της έκθεσης του Επιμελητηρίου μας…»

«Επιτέλους η KAVALA EXPO επιστρέφει μετά από τρία ολόκληρα χρόνια. Μην ξεχνάμε ότι η τελευταία έγινε τον Οκτώβριο του 2019. Λόγω της πανδημίας μια έκθεση – θεσμός για το Επιμελητήριο και τις επιχειρήσεις μας δεν μπορούσε να υλοποιηθεί. Αυτά τα αφήνουμε όμως πίσω και πλέον φέτος έχουμε την 28η KAVALA EXPO, με πολλά δρώμενα, πολλές συμμετοχές επιχειρήσεων και με τιμώμενη χώρα την Σερβία και το Επιμελητήριο του Leskovac. Θέλουμε έτσι να τονίσουμε την διεθνή διάσταση της έκθεσης του Επιμελητηρίου μας. Επίσης θα έχουμε πολλές συμμετοχές Επιμελητηρίων από βαλκανικές χώρες, συμμετοχές τοπικών επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., αλλά και άλλων από την υπόλοιπη χώρα. Εκτιμούμε ότι θα είναι μια λαμπρή έκθεση, όπως ήταν και οι προηγούμενες. Θα πραγματοποιηθούν επίσης επιχειρηματικά φόρουμ, συναντήσεις be to be με εκπροσώπους από Βουλγαρία και Ρουμανία», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας.

Πάνω από 150 οι εκθέτες – Θα μετέχουν και 10 επιχειρήσεις του KICK IT

Όπως ανέφερε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, συνολικά οι εκθέτες θα είναι πάνω από 150, ενώ μόνο από τη Σερβία θα έρθουν 40 επιχειρήσεις!

Επίσης πολλά θα είναι και τα Επιμελητήρια που θα μετέχουν με τις επιχειρήσεις τους, μαζί με τις τοπικές, αλλά και 10 επιχειρήσεις του KICK IT. Η διοίκηση του Ε.Β.Ε.Κ. είχε υποσχεθεί στους νέους επιχειρηματίες που έχουν βγει από τη δομή στήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Καβάλας ότι φέτος θα τους δοθεί χώρος, κάτι που έγινε πράξη, με τους επισκέπτες να βλέπουν για πρώτη φορά αυτές τις επιχειρήσεις και τα νέα προϊόντα τους.

Η γνωστή σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου στο σαλόνι γαστρονομίας το Σαββατοκύριακο, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην κουζίνα της Μικράς Ασίας και του Πόντου

«Για να είναι ακόμη πιο επιτυχημένη η έκθεση, φέτος θα έχουμε ακόμη περισσότερα δρώμενα. Επειδή συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, η έκθεση είναι αφιερωμένη στις μνήμες από εκείνα τα χρόνια, που θα πρέπει να κρατήσουμε ζωντανές. Όλο το σαλόνι της γαστρονομίας θα είναι αφιερωμένο στην κουζίνα της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Θα έχουμε την τιμή να είναι κοντά μας η μεγάλη σεφ από την Κωνσταντινούπολη, η Μαρία Εκμεκτσίογλου, η οποία θα μετέχει στο γαστρονομικό σαλόνι Σάββατο και Κυριακή, ενώ θα πλαισιώνεται από ντόπιους μάγειρες και μαγείρισσες. Επίσης το όλο σκηνικό θα πλαισιώνουν τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι Μικρασιατών, Θρακιωτών, Ποντίων, Εβριτών, Προυσαλιωτών με χορό και μουσικά ακούσματα από τις περιοχές αυτές», σημείωσε ακόμη ο Μάρκος Δέμπας.

Το βράδυ της Κυριακής (9/10) η μεγάλη συναυλία των αδελφών Τσαχουρίδη 

Το βασικό event της φετινής έκθεσης, σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας, θα είναι η μεγάλη συναυλία με τους αδελφούς Τσαχουρίδη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ της Κυριακής.

«Δεν θα ακούσουμε μόνο ποντιακά, αλλά και μικρασιάτικα. Μαζί τους θα είναι και τα Χάλκινα της Κοζάνης και για τρεις ώρες από τις 9 το βράδυ μέχρι και τις 12 θα έχουμε τη δυνατότητα να τους απολαύσουμε. Η συναυλία θα δοθεί στον εξωτερικό πίσω χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου της Νέας Καρβάλης. Και αυτή η συναυλία θα είναι δωρεάν για τους επισκέπτες της KAVALA EXPO 2022», ανέφερε σχετικά ο κ. Δέμπας, συμπληρώνοντας ότι «στον εσωτερικό κυκλικό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου θα στηθεί ένα πρωτοπόρο παιχνίδι που είναι αθλητισμός και gaming μαζί. Μια πλατφόρμα που φέρνει τα e sports από την οθόνη σε μια φυσική κατάσταση. Όλα αυτά μαζί δώσουν τη δυνατότητα στην έκθεση να επιστρέψει δυναμικά και επιτυχημένα».

Άψογη η συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, τα υπουργεία και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας

Τέλος, όσον αφορά το αν υπήρξε στήριξη από τους φορείς για την πραγματοποίηση της KAVALA EXPO 2022, ο κ. Δέμπας επισήμανε: «Η ίδια η έκθεση από μόνη της δημιουργεί έσοδα. Έχουμε όμως παράλληλα τη στήριξη της Περιφέρειας, μας έχει δώσει μια καλή χρηματοδότηση η Αντιπεριφέρεια Καβάλας και πραγματικά ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη. Επίσης έχουμε τη στήριξη του δήμου Καβάλας, όχι μόνο μέσα από τη συμμετοχή του με περίπτερα, αλλά γενικότερα στην προσπάθεια καθαριότητας κλπ. Υπάρχει η αιγίδα από το υπουργείο Ανάπτυξης και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας – Θράκης. Γενικότερα έχουμε μια άψογη συνεργασία όλοι οι φορείς μεταξύ μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

20 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου

20-εκατ.-ευρώ-για-την-αξιοποίηση-του-γεωθερμικού-πεδίου-Ακροποτάμου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Ημέρα ορόσημο για τον τόπο μας

Νέα χρηματοδότηση, ύψους 20 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου.

Σχετικά, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης δήλωσε:

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για τον τόπο μας και την περαιτέρω ανάπτυξή του! Μία στιγμή που επρόκειτο να αλλάξει το Ρου της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής! Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν πλέον μονόδρομο! Παρά τις αντίξοες υγειονομικές συνθήκες, δεν εγκαταλείψαμε τις προσπάθειες, εργαστήκαμε σκληρά με όλα τα μέσα ώστε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα! Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω πεδίο διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη θερμοδυναμική ποσότητα, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα γεωθερμικά πεδία χαμηλής ενθαλπίας της χώρας!

Οι άξονες που θα κινηθούμε είναι:

Τηλεθέρμανση κτιρίων, δημόσιων/δημοτικών αλλά και κατοικιών,

Τηλεθέρμανση θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων

Τηλεθέρμανση μεταποιητικών μονάδων

Τηλεθέρμανση τουριστικών καταλυμάτων

Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, που μειώνει κατά πολύ το λειτουργικό κόστος παραγωγής του έργου, αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό το γεωθερμικό ρευστό που διαθέτουμε.

Ήδη έχει υπάρξει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για το εν λόγω έργο και είμαστε βέβαιοι πως αυτό είναι μόνο η αρχή! Αναλυτικότερα:

•SELECTA ΕΛΛΑΣ ΙΚΕ & ΣΙΑ ΕΕ (Καλλιέργεια Ανθέων Θερμοκηπίου)

•MARCS Medifarms ΙΚΕ (Επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης και Παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής αγωγής)

•General Contractor S.T.A (Βιομηχανικές Κατασκευές & Εγκαταστάσεις)

•Petrov ΙΚΕ Olive 3* Resort Hotel (Ξενοδοχειακή μονάδα 3 αστέρων)

•Κουρτίδης Νικόλας ΜΟΝ. ΕΠΕ (Τουριστικές Επιχειρήσεις)

•Syrtaki Hotel (Ξενοδοχειακή μονάδα)

•Μητσόπουλος Τρύφων (Ενοικιαζόμενα Δωμάτια)

•Golden Suites (Ενοικιαζόμενα Δωμάτια)

•Leon Hotel (Ξενοδοχειακή μονάδα)

•Φ. ΜΑΡΙΤΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (Παραγωγή & Τυποποίηση Βρώσιμης Ελιάς)

•Γ. ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (Παραγωγή & Τυποποίηση Βρώσιμης Ελιάς & Λοιπών Αγροτικών Προϊόντων)

•ΕΑΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ (Αγροτικός Συνεταιρισμός)

Πλέον βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε έτοιμοι ώστε το αργότερο σε δύο μήνες να δημοπρατήσουμε το εν λόγω έργο. Μέσα στο επόμενο έτος ξεκινούν οι εργασίες!

Θερμές ευχαριστίες σε όσους συνετέλεσαν σε αυτή την επιτυχία .

Υιοθετώντας σύγχρονες και στοχευμένες στρατηγικές αξιοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητες της περιοχής μας, εξασφαλίζοντας την γρήγορη και ασφαλή τοπική ανάπτυξη!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Περιμένουν πολύ κόσμο το τριήμερο στη Θάσο

Περιμένουν-πολύ-κόσμο-το-τριήμερο-στη-Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες, οπότε υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια / Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο

«Τα πράγματα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο νησί της Θάσου είναι πάρα πολύ καλά. Άλλωστε αυτό το σημείο σηματοδοτεί ουσιαστικά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου και τα υψηλά μεγέθη αυτής».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια, για όσους ενδιαφέρονται.

«Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες σε σχέση με τον πληθυσμό του…»

«Μετά το Πάσχα ξεκινάνε οι προετοιμασίες των επιχειρήσεων και σταδιακά ανοίγουν τις πόρτες τους. Αυτή τη στιγμή όλες οι επιχειρήσεις και της φιλοξενίας, αλλά και τα εστιατόρια είναι ανοιχτά και περιμένουμε ένα τριήμερο πάρα πολύ δυνατό, το οποίο θα σηματοδοτήσει ουσιαστικά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το νησί της Θάσου», ανέφερε αρχικά ο κ. Παρασχούδης.

Όσον αφορά τις κρατήσεις, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων επισήμανε: «Από κρατήσεις, πάμε πάρα πολύ καλά, αν και πρέπει να πω ότι για το τριήμερο υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια. Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες σε σχέση με τον πληθυσμό του, οπότε υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια για το τριήμερο, μιας και ακόμη δεν υπάρχει μαζική προσέλευση των Βαλκανίων τουριστών, η οποία αναμένεται για το τριήμερο, αλλά όχι στο μέγεθος που θα ξεκινήσει μετά το κλείσιμο των σχολείων στις χώρες αυτές». 

«Ο Μάιος δεν ήταν ο αναμενόμενος, καθώς ο καιρός δεν βοήθησε και τόσο πολύ…»

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση που αναμένεται στη διάρκεια του καλοκαιριού, ο κ. Παρασχούδης σημείωσε: «Από άποψη προσέλευσης το φετινό καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ δυνατό. Ωστόσο, ο Μάιος δεν ήταν ο αναμενόμενος, καθώς ο καιρός δεν βοήθησε και τόσο πολύ, γιατί στις κρατήσεις εκτός σεζόν που γίνονται τελευταία στιγμή, σημαντικός παράγοντας είναι και ο καιρός. Είδαμε ότι ο Μάιος δεν μας βοήθησε καθόλου και ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι να φταίει αυτό και όχι κάτι άλλο. Δεν είχαμε την αναμενόμενη προσέλευση στο νησί, κυρίως από τις γειτονικές περιοχές. Ιούλιος και Αύγουστος προβλέπονται πάρα πολύ δυνατοί μήνες, όμως αυτό που επιθυμούμε τώρα είναι να τραβήξει αυτό, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου και να υπάρχει αρκετή επισκεψιμότητα στο νησί μας».

«Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο…»

Τέλος, σε σχέση με το αν μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της επέκτασης της τουριστικής περιόδου, ο κ. Παρασχούδης υπογράμμισε: «Τον Σεπτέμβριο συνήθως έχουμε αρκετό κόσμο μέχρι και τις 20 του μήνα. Μετά σταδιακά αρχίζει το νησί να αδειάζει. Αυτό θέλουμε να γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς, ώστε να κρατήσει η σεζόν όπως και παλιότερα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Αυτό είναι το επιθυμητό, ώστε να μην επιβαρύνεται το νησί με τόση μεγάλη κίνηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μόνο. Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συνεχίζω μόνος μου

Ντίνος-Κλειτσιώτης:-Συνεχίζω-μόνος-μου

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου»

Απάντηση στην ανακοίνωση της Αναστασίας Ιωσηφίδου, στην οποία απέκλεισε την κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, έδωσε ο Ντίνος Κλειτσιώτης με δήλωσή του. Σε αυτήν αντικρούει όλα όσα ισχυρίζεται η κ. Ιωσηφίδου, ενώ υπογραμμίζει ότι συνεχίζει κανονικά ως υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

«Είχαμε έρθει σε συμφωνία με την κ. Ιωσηφίδου για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, αφού κάνουμε μια δημοσκόπηση. Έγινε αυτή η δημοσκόπηση και έβγαλε εμένα λίγο πιο μπροστά. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Από εκεί και πέρα η συμφωνία που κάναμε προέβλεπε κοινή συνέντευξη Τύπου στις 31 Μαΐου, λόγω όμως των υποχρεώσεων που είχε η κ. Ιωσηφίδου την αναβάλαμε για την Παρασκευή (2/6) ορίζοντας χώρο και ώρα. Την Πέμπτη (1/6), όλως περιέργως, η κ. Ιωσηφίδου εξέδωσε μια ανακοίνωση που ανέφερε ότι δεν θα συμπορευτούμε. Απόψή της, σεβαστή καθ’ όλα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου. Κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε ο καθένας την πορεία και τον δρόμο του…»

«Ένα μόνο θέλω να πω εγώ. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου. Κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε ο καθένας την πορεία και τον δρόμο του. Οι Καβαλιώτες να είναι βέβαιοι ότι από πλευράς μου ούτε θα αναφερθώ από εδώ και πέρα στο τι έγινε μέχρι σήμερα. Θα προχωρήσουμε μπροστά με τον συνδυασμό και τους συνεργάτες μου. Μέχρι τώρα σεβάστηκα απόλυτα αυτή τη συμφωνία. Αφού περάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από την Τρίτη (6/6), σηκώνουμε τα μανίκια και αρχίζουμε έντονα την παρουσία μας κοντά στους δημότες, όσον αφορά το τι σκεφτόμαστε για την πόλη και επιπλέον στοχεύσεις. Είμαι βέβαιος ότι οι Καβαλιώτες θα έρθουν κοντά μου, είμαι βέβαιος ότι θα αναγνωρίσουν το ποιος είναι ο Ντίνος Κλειτσιώτης και ο σχεδιασμός του και σιγά σιγά θα παίρνουμε δυναμική από την παρουσία και τη συμπαράσταση του κόσμου», επισημαίνει ακόμη στη δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα