Connect with us

Καβάλα

Μεγάλη συμμετοχή πολιτών και επιχειρήσεων στο 1ο JobDay του Δήμου Καβάλας

Μεγάλη-συμμετοχή-πολιτών-και-επιχειρήσεων-στο-1ο-jobday-του-Δήμου-Καβάλας

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των πολιτών της Καβάλας και των επιχειρήσεων της πόλης και των γειτονικών περιφερειακών ενοτήτων, στο 1ο JobDay του Δήμου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, στη Μεγάλη Λέσχη, με πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καβάλας και της εταιρείας Skywalker.

Περισσότεροι από 250 άνεργοι και εργαζόμενοι της περιοχής μας, κυρίως νεαρής ηλικίας, ενημερώθηκαν για απαιτήσεις που υπάρχουν στην αγορά εργασίας και για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χτίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος ένα καλό βιογραφικό, ενώ παραχώρησαν και προσωπικές συνεντεύξεις στις εταιρείες που επιθυμούν να προσλάβουν προσωπικό την τρέχουσα περίοδο.

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ JOBDAY ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

TOSCA BEACH HOTEL

PRISMA Electronics S.A.

Μητρούσης Ιωάννης, Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών και Επενδύσεων

Interamerican

Επίγνωση, Εκπαιδευτικός Οργανισμός

Κόσμημα Κίρκη

Δ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Α.Ε.

Kourtidis Group S.A

PANORA I.K.E.

Vertitech

Θεόδωρος Μαϊχώσης,

NN Ασφαλιστική εταιρεία

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Cv Tips by Χαράλαμπος Μητάκος

Interview Tips by Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Καβάλας

Coaching by HCCMA

Job searching by apopsi

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

“Καταρχάς, επιτρέψτε μου να συγχαρώ το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καβάλας για την πρωτοβουλία και την άψογη διοργάνωση του 1ου JOBDAY στην πόλη μας και να ευχαριστήσω την εταιρεία SKYWALKER, διότι ενέταξε στο ετήσιο πρόγραμμα των παρουσιάσεων της και την Καβάλα.

Η σωστή προβολή του επαγγελματικού εαυτού μας, για να χρησιμοποιήσω ένα από τα μηνύματα της σημερινής δράσης, θα φανεί πολύ χρήσιμη τόσο σ΄αυτούς που αναζητούν μια θέση στην αγορά εργασίας, όσο και στην ομάδα των συμπολιτών μας, η οποία θέλει να επιλέξει έναν νέο τομέα για να προσφέρει τις υπηρεσίες της, προκειμένου είτε να αυξήσει τις αποδοχές της, είτε να αποτελέσει τμήμα ενός καλύτερου και πιο οικείου, με βάση τα προσόντα της, εργασιακού περιβάλλοντος.

Το ίδιο σημαντικό, κατά την άποψη μου, θεωρείται το JOBDAY και για τις τοπικές επιχειρήσεις. Πολλές από αυτές αδυνατούν να εντοπίσουν το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους ή ακόμα και για να λειτουργήσουν πλήρως, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με απόλυτη ικανοποίηση διαπιστώνω πως γνωστές επιχειρήσεις της Καβάλας, αλλά και αρκετές μονάδες από τις γειτονικές περιφερειακές ενότητες, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των διοργανωτών, γεγονός που καταδεικνύει ότι, εκτός από συγκεκριμένες οδηγίες για τη σύνταξη ενός καλού βιογραφικού και πληροφορίες για τις απαιτήσεις που έχει την τρέχουσα περίοδο η σύγχρονη αγορά εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν, ενδεχομένως και άμεσα, σε διάφορους κλάδους του ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα, στο δίπτυχο σωστή ενημέρωση – πιθανή αποκατάσταση, μπορούμε να προσθέσουμε και την ουσιαστική συμβολή των ΚΕΚ, τα οποία θα μας δώσουν όλη την εικόνα όλων των επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης.

Επομένως, χωρίς καμία δόση υπερβολής, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο, με καταξιωμένα στελέχη στον χώρο της επαγγελματικής συμβουλευτικής και ειδικούς ομιλητές που γνωρίζουν πως θα μετατρέψουν τα μορφωμένα παιδιά του τόπου μας, σε πρωταγωνιστές της πολυπόθητης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Κλείνοντας, θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τους φορείς και τις εταιρείες που βρίσκονται σήμερα στη Μεγάλη Λέσχη, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, το JOBDAY να ξεφύγει από τα όρια μιας απλής παρέμβασης και να γίνει θεσμός, με ό,τι σημαίνει αυτό για την οργανωτική του δομή και τον ρυθμό επανάληψής του”.

Στο εν λόγω σεμινάριο του Δήμου Καβάλας, απηύθυναν χαιρετισμό η Υπεύθυνη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καβάλας, Έλση Μαμαλικίδου, η εκπρόσωπος του ΚοιΣΠΕ Καβάλας, Αγγελική Αποστολακάκη και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, ενώ παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Έλσα Βακιρτζή και Βασίλης Λεμονίδης αντίστοιχα, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων “ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ”, Χαράλαμπος Χρυσανίδης και “Λαϊκή Συσπείρωση”, Χρήστος Ποτόλιας, ο Γενικός Διευθυντής του Δήμου Καβάλας, Αλέξης Βρεττός και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ Καβάλας, Μάκης Κρεμμύδας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα