Connect with us

Περιφέρεια

Μαρία Πολυμέρου: Η πρόκληση είναι μεγάλη, το ίδιο και οι δυνατότητες

Μαρία-Πολυμέρου:-Η-πρόκληση-είναι-μεγάλη,-το-ίδιο-και-οι-δυνατότητες

«Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά οι προκλήσεις οδηγούν και σε καλά αποτελέσματα. Δεν θέλω να υποσχεθώ κάτι, καθώς δεν είναι η στιγμή ούτε για μεγάλες υποσχέσεις, ούτε για μεγάλα λόγια. Απλώς αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα βάλω τα δυνατά μου και θα κάνω ό,τι μπορώ για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα».

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο» η Μαρία Πολυμέρου, η οποία με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ορίστηκε αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα αυτήν την απόφαση του περιφερειάρχη – Είναι μεγάλη η τιμή που μου έγινε, αλλά κυρίως στη Θάσο και για εμένα αυτό είναι το σημαντικό κομμάτι…»

«Η τιμή που γίνεται στη Θάσο είναι πολύ μεγάλη, καθώς είναι η πρώτη Αντιπεριφέρεια που έρχεται στο νησί μας. Παράλληλα, είναι μεγάλη ευθύνη για το πρόσωπό μου. Είναι όμως τιμή και για το γυναικείο φύλο, καθώς είμαστε μόνο δυο γυναίκες στο περιφερειακό συμβούλιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα αυτήν την απόφαση του περιφερειάρχη. Φυσικά είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις κι είχαμε πει ότι θα υπάρξει κάποια συνεργασία. Είναι μεγάλη η τιμή που μου έγινε, αλλά κυρίως στη Θάσο και για εμένα αυτό είναι το σημαντικό κομμάτι», σημείωσε χαρακτηριστικά στα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», η Μαρία Πολυμέρου.

«Οι Διεθνείς Σχέσεις είναι ένα κομμάτι άμεσο με τον δικό μου τομέα. Θα βοηθήσει πάρα πολύ για την προβολή της Θάσου και της ευρύτερης περιοχής μας»

Αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο το οποίο αναλαμβάνει, η κ. Πολυμέρου τόνισε: «Οι Διεθνείς Σχέσεις είναι ένα κομμάτι άμεσο με τον δικό μου τομέα. Θα βοηθήσει πάρα πολύ για την προβολή της Θάσου και της ευρύτερης περιοχής μας, όχι μόνο τουριστικά, αλλά και για τα προϊόντα που έχει κάθε περιοχή. Είναι τεράστιες οι δυνατότητες και ευρύ το φάσμα που περιλαμβάνει ο όρος.

Όσον αφορά τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, πρόκειται για ένα σύγχρονο χαρτοφυλάκιο των τελευταίων ετών και πολύ χρήσιμο εργαλείο για την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας. Σίγουρα είναι κάτι πολύ δύσκολο, θεωρώ όμως ότι θα έχω βοήθεια από τον κ. Πολίτη, ο οποίος είχε αυτό το χαρτοφυλάκιο ως εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος».

«Οι πολίτες στο νησί είναι χαρούμενοι, περιμένουν πράγματα, πάντα περίμεναν και τα προηγούμενα δύο χρόνια, ακόμη περισσότερο τώρα…»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ικανοποίηση από τους πολίτες της Θάσου, σχετικά με τη θέση που ανέλαβε, η Μαρία Πολυμέρου επισήμανε: «Οι πολίτες στο νησί είναι χαρούμενοι, περιμένουν πράγματα, πάντα περίμεναν και τα προηγούμενα δύο χρόνια, ακόμη περισσότερο τώρα. Γι’ αυτό και λέω ξανά ότι είναι τεράστια η ευθύνη που αναλαμβάνω. Ελπίζω ότι θα αντεπεξέλθουμε όλοι μαζί, μέσω της συνεργασίας, για να υπάρξουν τα αποτελέσματα που όλοι μας θέλουμε, ώστε να μην απογοητευτούμε. Το επίκεντρο πρέπει να είναι ο πολίτης και οι ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή».

«Οι πρώτες μου κινήσεις θα είναι ξεκάθαρα στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις πολιτικές που υπήρχαν μέχρι τώρα…»

Ερωτηθείσα αναφορικά με το πως θα κινηθεί κατά το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της, η Μαρία Πολυμέρου απάντησε: «Η θητεία μου θα είναι για ένα έτος και οι πρώτες μου κινήσεις θα είναι ξεκάθαρα στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις πολιτικές που υπήρχαν μέχρι τώρα στο εν λόγω χαρτοφυλάκιο, ώστε να χαράξουμε ένα σχέδιο και μια πορεία για το τι μέλει γενέσθαι. Θα πάρει κάποιο χρόνο αυτό, αλλά θα προσπαθήσω να γίνει όσο πιο άμεσα γίνεται».

«Θα απαντήσω στο τέλος της θητείας μου, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις…»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα απαντήσει σε σχόλια που ίσως γίνουν από πρώην συνοδοιπόρους της στην παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση», από την οποία αποχώρησε, η κ. Πολυμέρου απάντησε: «Δεν έχω να πω κάτι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Μπορούν να πουν διάφορα. Εγώ θα απαντήσω στο τέλος της θητείας μου, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Έτσι πορεύομαι επαγγελματικά, έτσι έχω σκοπό να πορευτώ και πολιτικά».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Αθανάσιος Τσώνης: Mας δικαίωσε o στρατηγικός σχεδιασμός για τον τουρισμό

Αθανάσιος-Τσώνης:-mας-δικαίωσε-o-στρατηγικός-σχεδιασμός-για-τον-τουρισμό

«Το πιο ευχάριστο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια οριζόντια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας / Έχουμε ένα άρτιο οδικό δίκτυο που συνδέει όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οπότε σε λίγα μπορεί ο επισκέπτης να βρεθεί από τη μια περιοχή στην άλλη»

«Πραγματικά νιώθουμε δικαιωμένοι για τον αγώνα που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και τον στρατηγικό σχεδιασμό που έχουμε χαράξει για τον Τουρισμό ως διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι τουριστικές αγορές έχουν αποκατασταθεί και φαίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς μας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Π.Α.Μ.Θ. για θέματα Τουρισμού, Αθανάσιος Τσώνης, σχολιάζοντας τη μεγάλη τουριστική κίνηση που καταγράφεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά φέτος στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

«Το πιο ευχάριστο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια οριζόντια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας…»

«Οι αριθμοί είναι πάρα πολύ ικανοποιητικοί. Έχουμε πληρότητα στις περισσότερες περιοχές. Θα είναι ένα εξαιρετικό καλοκαίρι, τόσο στο ηπειρωτικό κομμάτι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και στα δυο νησιά μας, Θάσο και Σαμοθράκη. Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς βλέπουμε μια αυξητική τάση και σε τουριστικές αγορές που ανοίξαμε τα τελευταία χρόνια, πέρα από τις παραδοσιακές που συνεχίζουν να μας στηρίζουν με νούμερα που είναι ανοδικά. Το πιο ευχάριστο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια οριζόντια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Μπορεί μεν η κρουαζιέρα να αφορά την Καβάλα, όμως οι τουρίστες θα κινηθούν και στην Π.Ε. Ξάνθης. Αντίστοιχα άνθρωποι που έρχονται για διακοπές στην Αλεξανδρούπολη και δεν βρίσκουν κατάλυμα, κλείνουν στην Π.Ε. Ροδόπης. Έχουμε ένα άρτιο οδικό δίκτυο που συνδέει όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οπότε σε λίγα μπορεί ο επισκέπτης να βρεθεί από τη μια περιοχή στην άλλη. Οπότε με πυρήνες κάποιες περιοχές ξεκινάμε και αναπτύσσουμε και λιγότερα τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές, ώστε να φανεί πραγματικά το αποτέλεσμα σε όλη την Π.Α.Μ.Θ.», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσώνης.

«Στον Τουρισμό χρειάζεται σχεδιασμός, πλάνο, σταθερά βήματα, ώστε αυτό που θα γίνει να είναι βιώσιμο, να έχει αποτελέσματα και να μπορέσει να συντηρηθεί. Είμαστε σε καλό δρόμο…»

Σε ερώτηση τέλος για το σε ποιο σημείο βρίσκεται ο στόχος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θάσου – Σαμοθράκης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Π.Α.Μ.Θ. για θέματα Τουρισμού, απάντησε: «Ασκούνται πιέσεις, κάποια στιγμή θα ωριμάσει. Είναι νωρίς θεωρώ ακόμη. Στον Τουρισμό ο σχεδιασμός γίνεται καιρό πριν, όπως συμβαίνει και με τις αεροπορικές συνδέσεις, τις οποίες δουλεύουμε, ώστε σε βάθος χρόνου να φανούν τα αποτελέσματα, να μπουν και νέες αεροπορικές συνδέσεις, όπως και ακτοπλοϊκές. Η διασύνδεση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, αλλά στον Τουρισμό χρειάζεται σχεδιασμός, πλάνο, σταθερά βήματα, ώστε αυτό που θα γίνει να είναι βιώσιμο, να έχει αποτελέσματα και να μπορέσει να συντηρηθεί. Είμαστε σε καλό δρόμο. Θεωρώ ότι τα πρώτα αποτελέσματα ήδη φαίνονται και θα είναι ακόμη πιο ενισχυμένα το επόμενο διάστημα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη

Ένα-μεγάλο-ευχαριστώ-στον-Αντιπεριφερειάρχη-Καβάλας-Αλέξη-Πολίτη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη

Ημέρα:

Εκ μέρους του ΑΟ Μαχητές Ελευθερούπολης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη ο οποίος για ακόμη μια φορά είναι δίπλα μας τοποθετώντας προειδοποιητικό φανάρι, σήμανση και διαγράμμιση στις εγκαταστάσεις του αγωνιστικού τμήματος των Μαχητών στο Ν. Συρράκο, που είναι παρεμβάσεις ουσίας, οι οποίες συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια και στην προστασία τόσο των αθλητών μας όσο και των πολιτών!!! Καλή συνέχεια στο δημιουργικό σου έργο!!!

Νότης Καρασάββας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Πέθανε βρέφος 9 μηνών

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Ένα κοριτσάκι 9 μηνών άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο της Καβάλας την…

Η Αλάνα της Ηρακλείτσας και το “μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης” της ΑΜΘ

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Ο κ. Κώστας Λαλένης με αφορμή την συζήτηση που…

Ειρήνη Βρανά: Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία της Π. Ε. Καβάλας 

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Καθ’ οδόν προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023,…

Κωστής Σιμιτσής: Όλοι μαζί ενωμένοι αναπτύξαμε την κρουαζιέρα

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

«Την προσπάθεια για την κρουαζιέρα στην Καβάλα, δηλαδή να…

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Γιάννης Σιαπέρας

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην…

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Γιάννης Σιαπέρας

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας…

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Γιάννης Σιαπέρας

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε…

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο…

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Κωστής Σιμιτσής: Όλοι μαζί ενωμένοι αναπτύξαμε την κρουαζιέρα

Κωστής-Σιμιτσής:-Όλοι-μαζί-ενωμένοι-αναπτύξαμε-την-κρουαζιέρα

«Την προσπάθεια για την κρουαζιέρα στην Καβάλα, δηλαδή να έχουμε αυτήν την όμορφη εικόνα όπως αυτή της Παρασκευής (26/5) με δυο κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι μας, δυο πλωτά ξενοδοχεία με 1.500 και πλέον επισκέπτες σε μια μέρα, την ξεκινήσαμε το 2010, όταν διαπιστώσαμε ότι η κρουαζιέρα ήταν περιζήτητη σε άλλα λιμάνια της χώρας».

Τα παραπάνω δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρώην δήμαρχος της πόλης και νυν πρόεδρος της «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.», Κωστής Σιμιτσής, επί δημαρχίας του οποίου ξεκίνησαν όλες οι διαδικασίες, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, για να καταστεί το «Απόστολος Παύλος» λιμάνι κρουαζιέρας.

«Αν δεν ήμασταν όλοι μαζί ενωμένοι οι τοπικοί φορείς, ενότητα που υπάρχει και σήμερα και μπράβο σε όλους τους, δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε αυτά τα πράγματα….»

«Είπαμε τότε αφού γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, γιατί να μη γίνεται και στην Καβάλα. Είναι μια όμορφη πόλη κι έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται στη διαδρομή προς Κωνσταντινούπολη που αποτελεί είτε τον τελικό προορισμό της κρουαζιέρας, είτε την έναρξή της. Κατά συνέπεια είχαμε να επωφεληθούμε και αρχίσαμε να την ψάχνουμε τη δουλειά. Βεβαίως συνεργαστήκαμε πάρα πολύ καλά με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, το Επιμελητήριο και φυσικά μέσω αυτού και με τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας. Αν δεν ήμασταν όλοι μαζί ενωμένοι οι τοπικοί φορείς, ενότητα που υπάρχει και σήμερα και μπράβο σε όλους τους, δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε αυτά τα πράγματα. Ξεκινήσαμε με ένα πλοίο το 2010 και σήμερα μιλάμε για πάνω από 35 πλοία. Αυτό σημαίνει περίπου 40.000 επισκέπτες. Δεν είναι και λίγοι αν το σκεφτεί κανείς», σημείωσε σχετικά ο κ. Σιμιτσής.

«Οι επαγγελματίες που θα βγάλουν χρήματα από τους επισκέπτες της κρουαζιέρας θα κινήσουν το χρήμα σε όλη την αγορά της Καβάλας…»

Μιλώντας για όσους γκρινιάζουν για τα αποτελέσματα της κρουαζιέρας, ο πρόεδρος της «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.» και πρώην δήμαρχος Καβάλας, επισήμανε: «Ακούω διάφορους να γκρινιάζουν και να λένε, έλα μωρέ και τι μας έκανε το κρουαζιερόπλοιο; Προφανώς μια οικονομική δραστηριότητα δεν ευνοεί τους πάντες άμεσα, τους ευνοεί όμως έμμεσα. Σύμφωνα με έρευνα του Επιμελητηρίου Καβάλας, οι επισκέπτες πέρυσι και πρόπερσι άφηναν περίπου 55 ευρώ στην Καβάλα και 65 τα μέλη του πληρώματος, είτε σε εστιατόρια, είτε για αναμνηστικά ή πληρώνοντας ταξί και λεωφορεία που τους μετακίνησαν σε διάφορα μέρη, κυρίως στην Ξάνθη, στον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων και στην Παναγία. Είναι αρκετά καλά λεφτά. Μπορεί κάποιος να διαμαρτυρηθεί και να πει εγώ δεν είδα χρήματα στην τσέπη μου, είναι λογικό αυτό. Όμως η κατανάλωση που θα γίνει στις παραπάνω κατηγορίες, αυτοί οι άνθρωποι στην συνέχεια θα κυκλοφορήσουν το χρήμα στην τοπική αγορά, όπως συμβαίνει και με τη «Λευκή Νύχτα». Οι επαγγελματίες που θα βγάλουν χρήματα από τους επισκέπτες της κρουαζιέρας θα κινήσουν το χρήμα σε όλη την αγορά της Καβάλας. Όλα έχουν πολλές διαστάσεις και πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αυτό που είναι καλό για τον τόπο μας είναι να πολλαπλασιάζουμε τέτοιου είδους δράσεις, να αφοσιωθούμε ακόμη περισσότερο στην κρουαζιέρα, χωρίς να παραμελούμε και τις υπόλοιπες μορφές Τουρισμού που μας κάνουν κι αυτές πολύ καλό». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα