Connect with us

Περιφέρεια

Μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Νικήσιανης βράβευσε ο Αλέξης Πολίτης

Μαθητές-και-μαθήτριες-του-ΓΕΛ-Νικήσιανης-βράβευσε-ο-Αλέξης-Πολίτης

Μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Νικήσιανης, για την διάκρισή τους σε διεθνή διαγωνισμό, βράβευσε την περασμένη Δευτέρα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του ΓΕΛ πέτυχαν σημαντικές επιδόσεις στον 2ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας επιτραπέζιου και ψηφιακού αφηγηματικού παιχνιδιού, καθώς σχεδίασαν και υλοποίησαν, σε συνεργασία με τον καθηγητή τους κ. Χαραλαμπίδη, ένα πρωτότυπο παιχνίδι Ιστορίας υπό τον τίτλο «Εύξεινος Πόντος». Μέσω του οποίου, μαθητές και μη, έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν την Ιστορία, αλλά και την καθημερινότητα της ζωής των Ελλήνων του Πόντου.

Ο κ. Πολίτης συνεχάρη όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για αυτό το επίτευγμα και την αξιόλογη διάκρισή τους, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «αυτή αποτελεί ένα μεγάλο κατόρθωμα, παρά την ταπεινότητα των παιδιών», ενώ ταυτόχρονα γνωστοποίησε πως έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες αντιγραφής του εν λόγω παιχνιδιού προκειμένου να δωριστεί σε σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Με στόχο η συγκεκριμένη προσπάθεια να αποκτήσει εξωστρέφεια, να εμπνεύσει και άλλους και να κινητοποιήσει ανάλογες δημιουργικές δυνάμεις.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Άννα Καραγκιοζίδου: Θέλω να παλέψω για το τώρα και το αύριο των παιδιών μας

Άννα-Καραγκιοζίδου:-Θέλω-να-παλέψω-για-το-τώρα-και-το-αύριο-των-παιδιών-μας

«Ζητώ την εμπιστοσύνη των συνανθρώπων μου, η οποία είναι μία βαριά λέξη, γιατί μετά τις εκλογές θέλω να τους κοιτάω στα μάτια / Δημόσια Υγεία και Πολιτισμός οι προτεραιότητές μου / Ποτέ δεν με εξέφραζαν οι στημένες συμπεριφορές».

Με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο και τον συνδυασμό «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση», κατέρχεται ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Π.Ε. Καβάλας, η Άννα Καραγκιοζίδου.Για την απόφασή της αυτή, παραχώρησε συνέντευξη στον «Ενήμερο». Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε το πρόγραμμα του συνδυασμού «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση», ολοκληρωμένο και κοστολογημένο, χωρίς αερολογίες, ενώ εξέφρασε την πίστη της ότι ο συνδυασμός του κ. Μέτιου θα καταφέρει να επανεκλεγεί.

Πείτε μας αρχικά κάποια πράγματα για εσάς για να σας γνωρίσουν καλύτερα οι πολίτες της Π.Ε. Καβάλας.

«Όνομάζομαι Άννα Καραγκιοζίδου και κατάγομαι από την Αλεξανδρούπολη της Π.Ε. Έβρου. Σπούδασα Ιατρικών Συσκευών Ακτινοθεραπειας και είμαι χειρίστρια ακτινολογικων, πυρηνικών και ακτινοθεραπευτικων μηχανημάτων. Επειδή θεωρώ πως η Τηλεϊατρική είναι σημαντικό κομμάτι της Ιατρικής, παρακολούθησα το επιμορφωτικό σεμινάριο από το Ε.Κ.Π.Α. και πήρα την πιστοποίηση μετά από γραπτές εξετάσεις. Φυσικά δεν επαναπαύομαι, η Υγεία θέλει συνεχή μόρφωση. Εργάζομαι αυτήν την στιγμή στο τμήμα της Πυρηνικής Ιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Είμαι μέλος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων και εκλέκτορας Νομαρχειακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Π.Ε.Καβαλας.

Μου αρέσει πολύ να ασχολούμαι με τον Πολιτισμό και γι’ αυτό είμαι στον Σύλλογο Εβριτων Ν.Καβαλας, ως γενική γραμματέας. Είμαι παντρεμένη με τον Ροδίωνα Μαυρόπουλο, χειρουργό – ορθοπαιδικό, επιμελητή Ε.Σ.Υ., στο Κ.Υ. Καβάλας (πρώην Ι.Κ.Α.) και είμαστε γονείς δύο παιδιών».

Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος;

«Ο λόγος που με ώθησε να κατελθω ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Π.Ε.Καβαλας, είναι το ενδιαφέρον μου για τα δημόσια πράγματα. Οι εποχές είναι απρόβλεπτες και με πολλές δυσκολίες. Η πανδημία δοκίμασε τις αντοχές του ήδη πιεσμένου Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας και όχι μόνο. Εγώ είμαι μία απλή πολίτης όπως όλοι μας, η οποία σηκώθηκε από το πλήθος και θέλει να παλέψει για το τώρα και για το αύριο των παιδιών μας. Εγώ την μόνη υπόσχεση που θα δώσω είναι, πως θα παλέψω για την βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας. Ζητώ την εμπιστοσύνη τους, η οποία είναι μία βαριά λέξη, γιατί μετά τις εκλογές, εάν εκλεγώ, θέλω να τους κοιτάω στα μάτια».

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με τον Χρήστο Μέτιο και τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση»;

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Χρήστο Μετιο, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και με επέλεξε για να με συμπεριλάβει στον συνδυασμό του. Από τις συζητήσεις που κάναμε, είδα το ενδιαφέρον του και την προτεραιότητα που δίνει στην Δημόσια Υγεία, γι’ αυτό και θέλει έναν άνθρωπο γνώστη του χώρου αυτού. Ο Χρήστος Μέτιος είναι ένας ταπεινός και χαμηλών τόνων ανθρώπος, ο οποίος προτιμάει να μιλάει με πράξεις και έργα».

Από ποιο πόστο θα μπορούσατε να βοηθήσετε τη νέα περιφερειακή αρχή στην περίπτωση εκλογής σας και επανεκλογής του κ. Μέτιου;

«Το πόστο από το οποίο θα μπορούσα να βοηθήσω, εάν εκλεγώ, είναι κυρίως ο χώρος της Υγείας και του Πολιτισμού. Οι άνθρωποι που με ξέρουν, γνωρίζουν πως ακούω και μαθαίνω γρήγορα. Οπότε θα είμαι στην διάθεση του κ. Μέτιου και απ’ όποιο πόστο και να μου εμπιστευτεί, θα δουλέψω και θα παλέψω εξίσου δυναμικά».

Πόσο υλοποιήσιμο είναι το πρόγραμμα του συνδυασμού σας και ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει ο κ. Μέτιος με τη θητεία που λήγει σύντομα;

«Το πρόγραμμα της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Μέτιο, είναι ολοκληρωμένο και κοστολογημενο, δεν περιέχει αερολογίες. Το αποτύπωμα που αφήνει στην Περιφέρεια είναι σημαντικά εργα, έργα που είναι σε εξέλιξη και έργα που πρόκειται να γίνουν. Όλα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Ο κ. Μέτιος είναι άνθρωπος που ακούει, βελτιώνεται και αποδέχεται λάθη που έχουν γίνει, γιατί λάθη κάνουμε όλοι».

Πόσο εφικτός είναι ο στόχος της επανεκλογής του συνδυασμού σας;

«Πιστεύω πως ο συνδυασμός μας θα καταφέρει να επανεκλεγεί, γιατί απαρτίζεται από άξιους ανθρώπους, ο καθένας στον τομέα του, και κυρίως θα τα καταφέρει γιατί έχει ένα αξιόπιστο και κοστολογημενο πρόγραμμα. Άλλωστε η στήριξη του κ. Μητσοτάκη στο πρόσωπο του κ. Μέτιου δεν είναι τυχαία».

Ο χώρος που δραστηριοποιείστε επαγγελματικά είναι αυτός της Δημόσιας Υγείας. Ποιο είναι το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα αυτή; Θεωρείτε ότι μπορούν να γίνουν περισσότερα πράγματα;

«Ναι, ο χώρος που δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά είναι ο χώρος της Δημόσιας Υγείας και συγκεκριμένα το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Τον χώρο αυτόν τον αγαπώ, είναι το δεύτερο σπίτι μου. Ζω καθημερινά την αγωνία των συναδέλφων μου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι συνάδελφοί μου ξεπερνούν τα όρια αντοχών τους, αλλά δεν το βάζουν κάτω, ξεχνάνε την κούρασή τους για να προσφέρουν στον συνάνθρωπο τους. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, το σημερινό Ε.Σ.Υ. είναι γερασμένο και κουρασμένο, ειδικά μετά την πανδημία. Η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει και να βοηθήσει να σταθεί όρθια και σε καλό επίπεδο η Δημόσια Υγεία, η οποία είναι τόσο απαραίτητη, όπως αποδείχτηκε ακράδαντα στα χρόνια της πανδημίας. Δεν είναι εύκολο αυτό το στοίχημα κυρίως λόγο της υποχρηματοδοτησης και της υποστελέχωσης. Είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που θέλω να εμπλακώ με τα κοινά. Αν και η Περιφέρεια εμπλέκεται εμμέσως, διεκδικεί όμως και αυτό που λέω είναι πολύ σημαντικό, ευρωπαϊκά κονδύλια με τα οποία θα κάνουμε σημαντικά βήματα. Αυτήν την στιγμή προσπαθεί να εξασφαλίσει πάνω από 60 εκατ. ευρώ, τα οποία θα τα διοχετεύσει στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας μας. Όπως επίσης έχει την δυνατότητα να ασκεί πίεση στην κεντρική εξουσία, για την απλούστευση γραφειοκρατικων διαδικασιών».

Ένας επίσης σημαντικός τομέας, είναι αυτός του Πολιτισμού. Ποια θεωρείτε ως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε παραπάνω;

«Τον χώρο του Πολιτισμού τον αγαπώ εξίσου. Έχω την τύχη να ζω και να εργάζομαι με την οικογένειά μου στον ευλογημένο αυτό τόπο την Καβάλα. Ο πολιτισμός αυτού τού τόπου ξεκινά από τ’ αρχαία χρόνια με την ίδρυση της πόλης του Φιλίππου, με την άφιξη των Αποστόλων Παύλου και Σίλα, με την βάπτιση της πρώτης χριστιανής στην Ευρώπη την Αγία Λυδία, συνεχίζεται με την κυριαρχία των Τούρκων που άφησαν το αποτύπωμα τους και σώζονται μέχρι καί σήμερα έργα πού έδωσαν πνοή στην πόλη. Οι Αρμένιοι, οι Εβραίοι, οι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, τον Πόντο την βόρεια και ανατολική Θράκη μαζί με τους ντόπιους, έδωσαν άλλη δυναμική στην πόλη και σε όλο τον νομό με την καλλιέργεια του καπνού και την ανάπτυξη του εμπορίου που συνέβαλε η κατασκευή του λιμανιού. Το μότο της πόλης θα πρέπει να είναι «οι άνθρωποι κάνουν την πόλη». Η θέση του νομού και της πόλης ειδικότερα άλλωστε μας την έδειξαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι μας. Προτεραιότητα η ανάπτυξη των επικοινωνιών με όλα τα μεταφορικά μέσα με χώρες τις βαλκανικής χερσονήσου η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας με την συμβολή του Πανεπιστημίου που φιλοξενεί η πόλη μας. Η αξιοποίηση του έμψυχου υλικού που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό για να μιλάμε αύριο για τούς δρόμους της τέχνης και της τεχνολογίας για να απόκτηση ο νομός και η πόλη την χαμένη αίγλη τους. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι αποτελούν πραγματικούς φάρους για την χώρα, και επιτελούν σοβαρή και αθόρυβη εργασία με στόχους, ιδανικά και συνήθως κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η παράδοση δεν είναι κάτι το στατικό, κάτι που λιμνάζει. Η παράδοση είναι η πιστοποίηση της ταυτότητας κάθε λαού».

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τις επαφές σας με τους συμπολίτες μας;

«Τα μηνύματα που εισπράττω από τις επαφές που έχω με τους συμπολίτες μου και προσπαθώ να έρχομαι όσο περισσότερο μου επιτρέπει ο χρόνος που μου απομένει έως τις εκλογές κοντά τους, είναι θετικά ως προς το πρόσωπό μου. Μου εκφράζουν κυρίως τα προβλήματα της περιοχής τους και πώς μπορούν να βελτιωθούν. Ο κόσμος θέλει ανθρώπους, οι οποίοι ζουν πραγματικά την αγωνία τους κι όχι τους τυπικούς πολιτικούς. Θέλω να τους ευχαριστήσω προσωπικά και να τους υποσχεθω, είτε εκλεγώ, είτε όχι, ότι θα συνεχίσω να είμαι κοντά τους και μετά τις εκλογές και θα παλεύω ακούραστα για την βελτίωση της ζωής όλων».

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας στηρίξουν;

«Στις εκλογές που έρχονται, οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν το πολιτικό πρόσωπο που θα τους εκπροσωπήσει. Είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά με δυναμική και προτιμώ να δείξω ποια είμαι μέσω πολλής δουλειάς παρά με συνθήματα. Ποτέ δεν με εξέφραζαν οι στημένες συμπεριφορές και τα επιτηδευμένα πρωτόκολλα, αλλά η ευγένεια, ο σεβασμός και η οικειότητα. Προτεραιότητα για εμένα είναι, όλοι οι αρμόδιοι ενωμένοι, να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Με το κλιμάκιο της ΝΔ στους δήμους Παγγαίου και Νέστου ο Ζησίμου

Με-το-κλιμάκιο-της-ΝΔ-στους-δήμους-Παγγαίου-και-Νέστου-ο-Ζησίμου

Με το κλιμάκιο της ΝΔ στους δήμους Παγγαίου και Νέστου ο Ζησίμου

Την περιφερειακή ενότητα Καβάλας επισκέφτηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιο Γεωργαντά και τον βουλευτή Ημαθίας Αναστάσιο Μπαρτζώκα, ενώ το συνόδευαν οι βουλευτές Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Πασχαλίδης.

Τον συνδυασμό του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου εκπροσώπησε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γεώργιος-Παύλος Ζησίμου και την ΔΕΕΠ Καβάλας ο πρόεδρος της Μπάμπης Δράκος.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους δημάρχους Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη και Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη όπου και επιβεβαιώθηκε η στήριξη του κυβερνώντος κόμματος στους συνδυασμούς τους, ενώ ο Παύλος Ζησίμου εξέφρασε με τη σειρά του τη στήριξη του και αναφέρθηκε στη πολυετή φιλία που έχει με τους δύο δημάρχους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Παύλος Ζησίμου: Προτάσεις για την προστασία των ζώων συντροφιάς και των αδέσποτων

Παύλος-Ζησίμου:-Προτάσεις-για-την-προστασία-των-ζώων-συντροφιάς-και-των-αδέσποτων

Τις προτάσεις του για την προστασία των ζώων συντροφιάς και ιδιαίτερα των αδέσποτων, παρουσιάζει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» Παύλος Ζησίμου.

Παίρνοντας αφορμή από την αναπάντεχη υιοθεσία της Λάρας, ο κ. Ζησίμου σημειώνει:

Κλείνουν αυτές τις μέρες δυο χρόνια από τότε που η Λάρα μπήκε αναπάντεχα στις ζωή μας. Δύο χρόνια από τότε που η Λάρα, επτά μηνών κουτάβι ακόμα βρέθηκε σε κακή κατάσταση εγκλωβισμένη ουσιαστικά πάνω στην Εγνατία Οδό κοντά στην πόλη της Καβάλας. Φοβισμένη, υποσιτισμένη, γεμάτη παράσιτα ήταν καταδικασμένη σε αργό θάνατο ή πιθανό θύμα τροχαίου στον αυτοκινητόδρομο. Σώθηκε χάρη στο ενδιαφέρον και την προσπάθεια κάποιου που δεν την προσπέρασε. Ζει μια καλή ζωή μαζί μας γιατί βρέθηκε ένα σπίτι που άνοιξε τις πόρτες του για αυτήν και μια οικογένεια που την έκανε μέλος της. Ζει γιατί της δόθηκε η ευκαιρία να γίνει αυτό το υπέροχο σκυλί που είναι σήμερα, δίνοντας μεγάλη χαρά στον πατέρα μου στο τελευταίο διάστημα της ζωής του.

Η Λάρα στάθηκε τυχερή. Χιλιάδες άλλα αδέσποτα δυστυχώς όχι.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλα βήματα για την προστασία των ζώων συντροφιάς και ιδιαίτερα των αδέσποτων. Αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, οργανωμένα καταφύγια, στειρώσεις και άλλα πολλά βελτίωσαν τα πράγματα κατά πολύ.

Αυτή που έκανε όμως πραγματικά άλματα και που για άλλη μια φορά προηγείται του κράτους είναι η κοινωνία. Ποτέ στην Ελλάδα δεν είχαμε πιο έντονη φιλοζωϊκή δράση οργανωμένη και μη, ανθρώπους που νοιάζονται και φροντίζουν.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν. Οι νόμοι δεν αρκούν αν δεν εφαρμόζονται συστηματικά. Οι δομές δεν επαρκούν αν οι γεννήσεις και οι εγκαταλείψεις δεν μειώνονται. Η ευαισθησία μεγάλου μέρους της κοινωνίας δεν φτάνει όταν νοοτροπίες του παρελθόντος παραμένουν ατιμώρητες και όταν καλλιεργείται σε μικρά παιδιά φόβος και μίσος για τα ζώα.

Ζώα που αντιμετωπίζονται ως πρόσκαιρο «παιχνίδι» ή που γίνονται βάρος λίγο πριν τις διακοπές και εγκαταλείπονται στον δρόμο, ζώα που αντιμετωπίζονται ως σάκοι του μποξ όσων ξεσπούν σε αυτά τα βίαια ένστικτα τους. Ζώα που δεν επέλεξαν ποτέ να γεννηθούν ή να καταλήξουν αδέσποτα.

Σε αυτά τα ζώα που είναι καταδικασμένα να ζήσουν ίσως όλη τους τη ζωή σε ένα καταφύγιο ή στον δρόμο οφείλουμε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Το οφείλουμε για τον πολιτισμό μας, το οφείλουμε για τον τόπο μας, το οφείλουμε σε εμάς αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.

Θα στηρίξω κάθε προσπάθεια που θα έχει σκοπό την βελτίωση των συνθηκών για τα αδέσποτα ζώα από όπου και αν προέρχεται.

Θα στηρίξω κάθε πρωτοβουλία ενίσχυσης των υιοθεσιών και των στειρώσεων ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του. Τέλος προτείνω την μελέτη δημιουργίας κλινικής για τα αδέσποτα ζώα σε επίπεδο περιφέρειας που θα εξυπηρετεί όλες τις δομές και καταφύγια των δήμων. Ανάλογη δομή υπάρχει ήδη στην Αττική από το 2003 και η λειτουργία της αξίζει να γίνει παράδειγμα.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα