Connect with us

Καβάλα

Μία καμένη γεώτρηση έκανε την ζημιά με το νερό στα Λιμενάρια

Μία-καμένη-γεώτρηση-έκανε-την-ζημιά-με-το-νερό-στα-Λιμενάρια

Κώστας Μανίτσας: Το πρόβλημα ήταν τεράστιο, δήμος και Δ.Ε.Υ.Α.Θ. κουβαλούσαμε νερό με τα βυτία / Έπρεπε να έρθουν εξωτερικοί συνεργάτες για να αποκαταστήσουν την βλάβη / Έκκληση στους πολίτες και στους επισκέπτες να κάνουν λελογισμένη χρήση του νερού

Για το θέμα της πολυήμερης ταλαιπωρίας που υπέστησαν κάτοικοι και επισκέπτες του Δημοτικού Διαμερίσματος Λιμεναρίων του δήμου Θάσου, μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., Κώστας Μανίτσας.

«Το πρόβλημα ήταν τεράστιο, τρέχαμε νυχθημερόν για να παλέψουμε τις καταστάσεις που προέκυψαν. Ουσιαστικά κάηκε μια γεώτρηση άντλησης πόσιμου νερού στα Λιμενάρια. Για μια γεώτρηση απαιτείται να έρθει συνεργείο απ’ έξω να την βγάλει και να την τοποθετήσει. Είναι εξωτερικοί συνεργάτες, η γεώτρηση υπέστη βλάβη τη Δευτέρα (17/6) το απόγευμα και το συνεργείο μπόρεσε να έρθει το Σάββατο (22/6), οπότε στερηθήκαμε για πέντε μέρες το νερό της συγκεκριμένης γεώτρησης», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μανίτσας.

«Από την Τρίτη έχουμε έρθει σε μια ισορροπία, έχουμε δημιουργήσει μια νέα γεώτρηση, είχαμε επιτυχία. Την Πέμπτη θα μπει το συνεργείο να πραγματοποιήσει μια δοκιμαστική άντληση και να στείλουμε δείγμα στο Χημείο»

«Η ζημιά αποκαταστάθηκε το Σάββατο (22/6) και στην αιχμή του τριημέρου στερηθήκαμε τα 15 – 20 κυβικά νερού που έπεφταν στη δεξαμενή μας. Από την Τρίτη (25/6) έχουμε έρθει σε μια ισορροπία, έχουμε δημιουργήσει μια νέα γεώτρηση, είχαμε επιτυχία. Την Πέμπτη (27/6) θα μπει το συνεργείο να πραγματοποιήσει μια δοκιμαστική άντληση και να στείλουμε δείγμα στο Χημείο για την καταλληλότητα του νερού. Παράλληλα, έχουμε ένα άλλο πρόβλημα με τις εμφράξεις, όπως κάθε χρόνο στα Κοίνυρα. Εκεί δημιουργείται πουρί μέσα στους αγωγούς με αποτέλεσμα να μικραίνει η διάμετρος των αγωγών. Φτάνουμε σε σημείο οι δεξαμενές μας να έχουν πληρότητα και να μην κατεβαίνει η ποθητή πίεση στις επιχειρήσεις και στα δωμάτια», συμπλήρωσε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

«Όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματά μας είναι οριακά από άποψη νερού, δεν το συζητάμε – Κάνουμε έκκληση στους πολίτες και στους επισκέπτες να κάνουν λελογισμένη χρήση του νερού…»

«Δεν θα θέλαμε να έχουμε τέτοια προβλήματα, ξέρουμε ότι όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματά μας είναι οριακά από άποψη νερού, δεν το συζητάμε. Κάνουμε έκκληση στους πολίτες και στους επισκέπτες να κάνουν λελογισμένη χρήση του νερού για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις μεγάλες απαιτήσεις του καλοκαιριού. Μικροπροβλήματα θα υπάρχουν παντού, γιατί στη διάρκεια της θερινής περιόδου βασιζόμαστε σε άντληση νερού από γεωτρήσεις. Μια γεώτρηση να μας πάθει ζημιά θα καθυστερήσεις το λιγότερο μια μέρα. Άλλη μια μέρα να ανέβει η στάθμη στη δεξαμενή, φτάνουμε δυο μέρες. Οπότε υπάρχουν προβλήματα τέτοιου είδους και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Είχαμε πολλές διαμαρτυρίες από τον κόσμο και δικαίως. Για πέντε μέρες κουβαλούσαμε δήμος και Δ.Ε.Υ.Α.Θ. νερό με τα βυτία. Βασικά τους ενδιέφερε το νερό για μπάνιο και τουαλέτες, όχι το πόσιμο. Ήταν μια άτυχη στιγμή στο πρώτο κρίσιμο τριήμερο του φετινού καλοκαιριού, μακάρι να μην ξανασυμβεί αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μπορεί να συμβεί ξανά», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Μανίτσας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Η έλλειψη συντονισμού οδηγεί σε μία ανυπόφορη κατάσταση

Η-έλλειψη-συντονισμού-οδηγεί-σε-μία-ανυπόφορη-κατάσταση

Ηλίας Καλανταρίδης: Ο δήμος Καβάλας όφειλε να φροντίσει ώστε τα έργα που εκτελούνται στην πόλη να έχουν μία σειρά  / Το έχουμε ζητήσει επανειλημμένως, αλλά είναι σαν να μιλάς σε ώτα μη ακουόντων / Επιστημονική φαντασία ότι θα τελειώσει σε έναν μήνα ο κυκλικός κόμβος / Κακή η ποιότητα των αποκαταστάσεων στα εκτελούμενα έργα

«Η γενικότερη αίσθηση είναι ότι δεν υπάρχει κανένας συντονισμός κι αυτός ο οποίος θα έπρεπε να φροντίσει να υπάρξει αυτός ο συντονισμός, είναι ο δήμος Καβάλας. Όλα αυτά τα έργα, τα οποία εκτελούνται από διάφορους φορείς μέσα στην πόλη της Καβάλας, έχουν ένα κοινό σημείο, έναν κοινό παρονομαστή και αυτός είναι ο δήμος Καβάλας».

Τα παραπάνω σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας της παράταξης του Χαράλαμπου Χρυσανίδη, «Έργο Τώρα», Ηλίας Καλανταρίδης, ο οποίος άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τα ανοιχτά μέτωπα των έργων, ενώ από την κριτική του δεν ξέφυγε και η υπόθεση της υπεξαίρεσης στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

«Είναι σαν να μιλάς πραγματικά σε ώτα μη ακουόντων…»

«Ο δήμος Καβάλας θα έπρεπε να φροντίσει, έτσι ώστε όλα αυτά τα έργα να έχουν μία σειρά, προκειμένου να ταλαιπωρήσουν το λιγότερο δυνατόν, τόσο τους κατοίκους του δήμου μας, όσο και τους επισκέπτες. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε να γίνεται αυτό, ενώ το έχουμε ζητήσει επανειλημμένως. Είναι σαν να μιλάς πραγματικά σε ώτα μη ακουόντων. Το είπαμε ξανά και ξανά, αλλά δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι. Πλησιάζει ακόμη ένα καλοκαίρι κι εκεί που θα έπρεπε να κλείνουμε πληγές ανοίγουμε κι άλλες» ανέφερε στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. 

«Η έλλειψη συντονισμού, θα μας οδηγήσει σε μία ανυπόφορη κατάσταση το καλοκαίρι…»

«Εγώ βέβαια δεν είμαι της άποψης ότι είναι δυνατόν να γίνουν έργα χωρίς να υπάρξει κάποια ταλαιπωρία. Αυτό είναι αντιληπτό, είναι το φυσιολογικό, αλλά δεν γίνεται να τραβάνε τόσα χρόνια, από παράταση σε παράταση. Άλλα να σέρνονται, άλλα να ξεκινάνε και να μην φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος θα δώσει έναν ρυθμό, αυτός ο οποίος θα πιέσει. Η έλλειψη συντονισμού θα μας οδηγήσει σε μία ανυπόφορη κατάσταση το καλοκαίρι», πρόσθεσε σχετικά ο Ηλίας Καλανταρίδης.

«Επιστημονική φαντασία τα όσα ακούμε ότι θα τελειώσει σε έναν μήνα ο κυκλικός κόμβος…»

Ειδικότερα για τον κυκλικό κόμβο στις Καμάρες, ο κ. Καλανταρίδης σχολίασε: «Ξεκινάει τώρα ο κυκλικός κόμβος. Είναι επιστημονική φαντασία θα έλεγα τα όσα ακούμε ότι θα τελειώσει σε έναν μήνα. Εδώ είμαστε και θα το δούμε δυστυχώς. Εγώ θέλω πραγματικά να διαψευσθώ για το καλό όλων. Αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι θα υπάρξει εκεί μία απίστευτη ταλαιπωρία. Πραγματικά δεν ξέρω τι θα δουν τα μάτια μας αυτό το καλοκαίρι που είναι γνωστό το πόσος κόσμος θα μας επισκεφθεί με τα αυτοκίνητά του».

Κακή η ποιότητα των αποκαταστάσεων στα εκτελούμενα έργα

Αναφορικά με τις αποκαταστάσεις έργων από τους φορείς που τα εκτελούν ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Έργο Τώρα» επισήμανε: «Έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη και το θέμα με τις αποκαταστάσεις σε όλα αυτά τα έργα τα οποία γίνονται. Μιλάμε για την ποιότητα των αποκαταστάσεων. Τους είπαμε στο δημοτικό συμβούλιο να βάλουν δυο μηχανικούς να κάνουν μία βόλτα μ’ ένα υπηρεσιακό όχημα, να δούμε ποια είναι η ποιότητα των αποκαταστάσεων, γιατί εγώ που δεν είμαι μηχανικός, αυτά που βλέπω θα έλεγα ότι δεν είναι αυτά που θα έπρεπε να είναι. Ήδη έχουν αρχίσει κάποια σημεία τα οποία έκλεισαν, να ανοίγουν κι όταν ήδη από τον πρώτο χρόνο έχουμε τέτοια φθορά στις αποκαταστάσεις τι θα γίνει σ’ ένα – δύο χρόνια; Αυτός που θα την πληρώσει θα είναι ο πολίτης. Μας είπε ο δήμαρχος δεν πρόκειται να δώσω τίποτα για τα ασφαλιστικά. Εμείς δεν λέμε παντού, αλλά ας δούμε λίγο τα άλλα σημεία εκεί που δεν εκτελούνται έργα». 

Για την υπεξαίρεση στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ.: «Κανένας δεν εξηγεί σε κανέναν τίποτα. Ας φωνάξουν τουλάχιστον τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να τους πουν τελικά τι γίνεται…»

Τέλος, σχολιάζοντας το θέμα με την υπεξαίρεση στο ταμείο της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, ο Ηλίας Καλανταρίδης υπογράμμισε: «Για εμένα επίσης ένα τεράστιο θέμα είναι αυτό για το οποίο κανένας δεν έχει καταλάβει τι γίνεται, γιατί κανένας δε μας εξηγεί. Ο καθένας όταν δεν του εξηγούν δημιουργεί με το μυαλό του διάφορα σενάρια. Είναι το θέμα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και της υπεξαίρεσης, όπου κανένας δεν εξηγεί σε κανέναν τίποτα. Ας φωνάξουν τουλάχιστον τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να τους πουν τελικά τι γίνεται. Είναι δυνατόν να μην ενημερώνεις ούτε το διοικητικό σου συμβούλιο για το τι ακριβώς είναι αυτή η υπόθεση; Δηλαδή υπάρχει μονοκρατορία; Ούτε τον δήμαρχο δεν ενημερώνει ο πρόεδρος. Μην ξεχνάμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τον κ. δήμαρχο, όταν είχαμε ζητήσει την ενημέρωση, να μας λέει ότι ούτε εγώ το ήξερα ότι υπήρχε έλλειμμα το 2021! Και λέγονται αυτά με  περισσή ευκολία θα έλεγα, που δεν τιμούν κανέναν και πρωτίστως τη διοίκηση. Είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. να μην ενημερώνει τον δήμαρχο για το τι πρόβλημα υπάρχει και για το αν υπάρχει υπεξαίρεση ή έλλειμμα στο ταμείο; Που ακούστηκαν αυτά τα πράγματα; Και την άλλη στιγμή να δίνει συγχαρητήρια ο δήμαρχος στον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Δεν υπάρχει λογική και συνοχή σε αυτά τα οποία λέγονται και ακούγονται εκεί μέσα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Άγγελος Βλάχος: Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε την κρουαζιέρα

Άγγελος-Βλάχος:-Προσπαθούμε-να-αναβαθμίσουμε-την-κρουαζιέρα

Για τους στόχους που θέτει η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. σχετικά με τον τομέα της κρουαζιέρας, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Άγγελος Βλάχος.

Αφορμή για τις δηλώσεις του κ. Βλάχου, ήταν η για πρώτη φορά διανυκτέρευση το Πάσχα μικρού κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Καβάλας, το οποίο μετέφερε επιβάτες υψηλού εισοδήματος.

Ένας από τους στόχους η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών και των αφίξεων των πλοίων

«Έχει γίνει μία προσπάθεια να αναβαθμίσουμε και να βελτιώσουμε το εισοδηματικό επίπεδο των επισκεπτών μας, μέσω της προσέλκυσης πλοίων αντιστοίχου επιπέδου. Είναι σημαντικό ασφαλώς να υπάρχει διανυκτέρευση και ελπίζουμε αυτό να μπορέσει να επαναληφθεί. Κάτι τέτοιο δεν είναι όμως εύκολο. Για μας είναι στόχος, ειδικά κάποια μικρότερα πλοία και το παλεύουμε. Επομένως ο ένας στόχος είναι πλοία με τουρισμό πολυτελείας. Το δεύτερο κομμάτι είναι η διανυκτέρευση και το τρίτο βέβαια είναι η αύξηση ούτως ή άλλως του αριθμού των επισκεπτών και η αύξηση των αφίξεων των πλοίων», ανέφερε αρχικά ο κ. Βλάχος.  

«Αντικειμενικός σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να καταστήσουμε την Καβάλα ως έναν προορισμό με δική της ελκυστικότητα και τα δικά της χαρακτηριστικά…»

«Εμείς δεν θέλουμε να «κανιβαλίσουμε» άλλους προορισμούς. Μπορεί να έχουμε εκτροπές πλοίων και φυσικά να φιλοξενήσουμε κάποια ίσως και λόγω Σαντορίνης. Στόχος μας είναι να παγιώσουμε με την αξιοπιστία του προορισμού μας. Αντικειμενικός σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να καταστήσουμε την Καβάλα ως έναν προορισμό με δική της ελκυστικότητα και τα δικά της χαρακτηριστικά. Υπήρξε μία εταιρεία δεν έχει σημασία τώρα το όνομα, αλλά εκ των κορυφαίων στο κομμάτι του luxury, η οποία ανέδειξε την Καβάλα ως νούμερο ένα προορισμό για το 2025 στην ανατολική Μεσόγειο στο δρομολόγια της. Κι αυτό ήταν κατόπιν της του fantrip που είχαμε κάνει πέρυσι και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον προορισμό οι αξιολογητές της εταιρείας και να πεισθούν για αυτό που συστηματικά και όχι μόνο εγώ προφανώς όλη η πόλη λένε, δηλαδή το εύρος και την βαρύτητα της τουριστικής προσφοράς που μπορεί να δώσει η πόλη και το λιμάνι», τόνισε στη συνέχεια ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. 

«Διεθνώς υπάρχει ένας προβληματισμός σε σχέση με τις πολιτικές Τrump…»

«Επομένως και αυτό είναι κάτι σημαντικό. Για τις τάσεις όμως διεθνώς υπάρχει πρέπει να πω ένας προβληματισμός σε σχέση με τις πολιτικές Τrump στην Αμερική, γιατί οι περισσότεροι πελάτες αυτών των πλοίων είναι υπερατλαντικοί. Άρα υπάρχει μία επιφύλαξη κι ένας προβληματισμός για τα επόμενα χρόνια. Η βιομηχανία κρουαζιέρας θεωρεί πως έστω και με μικρούς κραδασμούς δεν θα υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, επομένως παραμένουμε όλοι συγκρατημένα αισιόδοξοι. Η επίλυση του ουκρανικού ζητήματος και η διαχείριση των γεωπολιτικών εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή εκτιμούμε επίσης ότι θα λειτουργήσει θετικά κατά την άποψή μας», πρόσθεσε στις δηλώσεις του ο κ. Βλάχος.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι, κάνουμε τη δουλειά μας, δουλεύουμε σε πολλά έργα υποδομής που δεν φαίνονται…»

«Στόχος όμως είναι να παγιώσουμε την παρουσία και το στίγμα της Καβάλας ως ενός προορισμού με συγκεκριμένα δεδομένα, ώστε να μην έχουμε κάποια αρνητικά φαινόμενα σε δεύτερο χρόνο. Παραμένουμε αισιόδοξοι, κάνουμε τη δουλειά μας, δουλεύουμε σε πολλά έργα υποδομής που δεν φαίνονται. Πάρα πολλά μικρά ή μεσαίας κλίμακας πράγματα για την εξυπηρέτηση και φιλοξενία των πλοίων που πολλές φορές δεν φαίνονται, αλλά είναι δαπανηρά για τον Οργανισμό και αφορούν την ασφάλεια και την ακεραιότητα των επιβατών, γιατί εκεί πέφτει το βάρος. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Δηλώνουμε θετικοί και συγκρατημένα αισιόδοξοι για την έναρξη της σεζόν», σημείωσε καταληκτικά ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Αγορά Καβάλας: Θετικό πρόσημο μεν, αλλά με αστερίσκους

Αγορά-Καβάλας:-Θετικό-πρόσημο-μεν,-αλλά-με-αστερίσκους

Για την εικόνα που παρουσίασε η αγορά της Καβάλας στη διάρκεια της φετινής πασχαλινής περιόδου, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης.

«Η αγορά τις ημέρες του Πάσχα δεν κινήθηκε όπως ίσως θα περίμεναν όλοι και κυρίως τα εμπορικά καταστήματα, αλλά βέβαια δεν ήταν και τόσο πεσμένη η κίνηση, με την λογική του ότι υπήρχε πολύ έντονο τουριστικό ρεύμα κι αυτό βοήθησε σημαντικά την αγορά, ώστε να μην είναι άσχημη η κατάσταση», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

«Έλλειψαν τα χρήματα από τις μη πληρωμές συνταξιούχων και Δημοσίου, όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ήταν θετικό το πρόσημο…»

«Από την άλλη το ότι δεν είχαμε πληρωμές στον Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους, οδήγησε στο να μην υπάρχει η διαθέσιμη ρευστότητα για ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ώστε να μπορέσουν να κινηθούν για το κάτι παραπάνω, ίσως ακόμη και για τα αναγκαία. Παρ’ όλα αυτά όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ήταν θετικό το πρόσημο για την αγορά μας, με την έννοια ότι ο καιρός βοήθησε σημαντικά, όπως και το ότι συνέπεσε το καθολικό με το ορθόδοξο Πάσχα, αλλά και το ό,τι είχαμε επισκέπτες και από την Τουρκία. Η πληρότητα που παρουσίασαν για την εποχή τα ξενοδοχεία της περιοχής μας ήταν σημαντική, ενώ και οι επιχειρήσεις εστίασης κινήθηκαν πολύ ικανοποιητικά», τόνισε στη συνέχεια ο Γιάννης Παναγιωτίδης.

«Είμαστε σε μια περιοχή που πλέον εξελίσσεται σε τουριστικό προορισμό και πρέπει να δούμε το πως θα δημιουργηθούν οι υποδομές, ώστε η ροή του τουριστικού ρεύματος να διατηρηθεί και να βελτιωθεί…»

«Αυτό είναι το αποτύπωμα της πασχαλινής περιόδου στην τοπική αγορά. Από εκεί και πέρα το Πάσχα είναι ουσιαστικά για την περιοχή μας η έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, σηματοδότησε δηλαδή αυτήν την έναρξη και πλέον θα αρχίσουμε να κινούμαστε σε ρυθμούς καλοκαιριού. Είμαστε σε μια περιοχή που πλέον εξελίσσεται σε έναν τουριστικό προορισμό και αυτό όπως έχω πει είναι το ζητούμενο που πρέπει να δούμε, το πως θα δημιουργηθούν δηλαδή οι υποδομές, ώστε αυτό το κλίμα που υπάρχει, η ροή του τουριστικού ρεύματος να διατηρηθεί και βέβαια να βελτιωθεί και πιο ποιοτικά», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα