Connect with us

Καβάλα

Μία καινούργια ΔΕΥΑΚ στήνεται από την αρχή

Μία-καινούργια-ΔΕΥΑΚ-στήνεται-από-την-αρχή

«Αυτή τη στιγμή, επί της ουσίας, η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας στήνεται ξανά, όσον αφορά τις υποδομές της τουλάχιστον. Ελπίζω να στηθεί ξανά όσον αφορά και το προσωπικό της».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα έργα που εκτελούνται, αλλά και σε όσα προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.

«Ζητάμε αλλά 45 άτομα μόνιμο προσωπικό. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει υποσχεθεί ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2023 θα βγει προκήρυξη. Ελπίζω να γίνει αυτό πράξη…»

 Αναφερόμενος ειδικά στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, ο κ. Χρόνης υπογράμμισε: «Τον Σεπτέμβριο του 2019, η επιχείρηση είχε 117 μόνιμους υπαλλήλους. Σήμερα έχει 92 και κάθε χρόνος που περνά το πρόβλημα διογκώνεται. Γι’ αυτόν τον λόγο ζητάμε αλλά 45 άτομα μόνιμο προσωπικό. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει υποσχεθεί ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2023 θα βγει προκήρυξη. Ελπίζω να γίνει αυτό πράξη και πέρα από την ανανέωση στον ηλεκτρομηχανικό εξοπλισμό, η επιχείρηση να ανανεωθεί όσον αφορά και το προσωπικό της».

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας μίλησε στη συνέχεια για το πρόβλημα που υπήρξε με δυο εταιρείες οπτικών ινών, επισημαίνοντας: «Είχαμε προβλήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα με δυο από τις εταιρείες οπτικών ινών. Έχω κάνει την πρώτη αναφορά, έχει προχωρήσει η διαδικασία, κατέθεσα και στον εισαγγελέα και έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Στη δεύτερη έχω κάνει την αναφορά και περιμένω την κλήση για να πάω να καταθέσω. Γενικότερα τα έργα οπτικών ινών σε όλη τη χώρα έχουν αφήσει «πληγές». Είναι ένα μεγάλο έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες, ωστόσο έχει μια σημαντική ταλαιπωρία».

«Ήταν στρατηγική επιλογή και του δημάρχου και της διοίκησης του δήμου να κάνουμε όλες τις υποδομές στην πόλη ταυτόχρονα…»

 «Από εκεί και πέρα άλλες δυο εταιρείες έχουν περάσει από την πόλη για οπτικές ίνες, με τις οποίες είχαμε συνεννόηση και άρα κανένα πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που αντικαθιστούν και τοποθετούν νέα δίκτυα κοινής ωφέλειας, όπως ο ΔΕΔΔΗΕ και το φυσικό αέριο, με τους οποίους είμαστε σε πλήρη συνεννόηση και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Όποια βλάβη προκύπτει αποκαθίσταται άμεσα, βοηθά ο ένας τον άλλον και προχωράμε. Σε όλη την πόλη γίνονται έργα υποδομής. Ήταν στρατηγική επιλογή και του δημάρχου και της διοίκησης του δήμου να κάνουμε όλες τις υποδομές στην πόλη ταυτόχρονα, να έχουμε νέα δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού, φυσικού αερίου και στη συνέχεια να γίνουν οι αποκαταστάσεις των οδοστρωμάτων», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο Απόστολος Χρόνης.

Στην περιοχή του Βύρωνα συνεχίζονται οι εργασίες του εμβληματικού έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Καβάλας

Όσον αφορά το εμβληματικό έργο των 14,5 εκ. ευρώ που αφορά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην περιοχή του Βύρωνα, όπου τίθεται σε λειτουργία το νέο δίκτυο με κατάργηση τμημάτων του παλαιού. Το ίδιο συμβαίνει στην περιοχή του Περιγιαλίου, όπου κατασκευάζονται τα νέα δίκτυα υδροδότησης. Το πρωί της Τρίτης (15/11) ξεκινάμε και στην περιοχή των Σφαγείων και προχωράμε στην υπόλοιπη πόλη. Μπήκαμε στην Αβέρωφ και στη Δαμιανού, όπου τοποθετήθηκε νέο δίκτυο ύδρευσης. Θα προχωρήσουμε στο κάτω κομμάτι της Αβέρωφ να φτάσουμε στη Βενιζέλου όπου και θα συνεχίσουμε. Αυτά όμως μετά τις γιορτές για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην αγορά».

Ολοκληρώνεται το δίκτυο τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών στην πόλη της Καβάλας

 Σύμφωνα πάντα με τον κ. Χρόνη, ολοκληρώνεται το δίκτυο τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών στην πόλη της Καβάλας.

«Μένει ένας ακόμη τοπικός σταθμός ελέγχου και ρύθμισης πίεσης για να τελειώνουμε και με την ζωνοποίηση της πόλης για να μην έχουμε μεγάλες πιέσεις στα χαμηλά της πόλης και άρα βλάβες. Είμαστε επίσης στα μισά του έργου που αφορά τον καθαρισμό των δεξαμενών και τη συντήρηση τους. Κάποιες από αυτές είχαν 50 χρόνια να καθαριστούν. Τις δίνουμε σε χρήση ανά τμήματα, θα χρειαστούμε περίπου ένα 5μηνο ακόμη και φυσικά έχουμε την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Κηπούπολης που επίσης προχωρά με καλούς ρυθμούς. Τελειώνουμε με τα δευτερεύοντα δίκτυα και θα περάσουμε στην αντικατάσταση των κεντρικών δικτύων», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

«Όλα τα έργα στη χώρα έχουν το ίδιο πρόβλημα – Όλοι πιέζουμε να γίνουν γρηγορότερα, όμως καθυστερούν. Ελπίζουμε η πολιτεία να δώσει οριστική λύση σε όλα αυτά τα ζητήματα»

Σε σχέση με το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στον Αμυγδαλεώνα, ο κ. Χρόνης δήλωσε: «Εκτός Καβάλας είχαμε κάποια προβλήματα με τον εργολάβο που είχε αναλάβει την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Αμυγδαλεώνα. Έχει ήδη κηρυχθεί έκπτωτος, βρισκόμαστε στο 15μερο, στο οποίο μπορεί να υποβάλει ένσταση, που θα εξεταστεί από το διοικητικό συμβούλιο. Θέλουμε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο, αυτός είναι ο στόχος όλων μας. Ξέρουμε ότι όλα τα έργα στη χώρα έχουν το ίδιο πρόβλημα. Οι εργολάβοι όταν έδωσαν προσφορές είχαμε άλλα τιμολόγια σε υλικά κλπ. οπότε οι εκπτώσεις που έδωσαν δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τα έργα που έχουμε ζητήσει να γίνουν. Γι’ αυτό πολλά έργα, όπως στον Καπνεργάτη, καθυστερούν. Όλοι πιέζουμε να γίνουν γρηγορότερα, όμως καθυστερούν. Ελπίζουμε η πολιτεία να δώσει οριστική λύση σε όλα αυτά τα ζητήματα».

Τα έργα που προγραμματίζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα

«Από εκεί και πέρα έχουμε υποβάλει αρκετά έργα, περιμένουμε εγκρίσεις σε κάποια από αυτά, κάποια άλλα είναι ήδη εγκεκριμένα και αυτή τη στιγμή δημοπρατούνται. Στο συμβούλιο της περασμένης Τρίτης ήδη ανεβάσαμε στον αέρα τα 6,1 εκ. ευρώ για να αντικαταστήσουμε όλα τα αντλιοστάσια μας και αυτά της αποχέτευσης του παραλιακού μετώπου και αυτά στην Δ.Ε. Φιλίππων και αυτά σε Ν. Καρβάλη, Χαλκερό και Άσπρη Άμμο. Μέχρι τέλος του μήνα ελπίζω ότι θα υποβάλλουμε την αναβάθμιση του βιολογικού της Καβάλας με 3,5 εκ. ευρώ. Έχουμε υποβάλει ήδη τον βιολογικό του Δάτου που μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα τελειώσουν τα περιβαλλοντικά, οπότε αρχές Δεκεμβρίου θα ενταχθεί κι αυτό με 7,5 εκ. ευρώ. Επίσης για το μεγάλο έργο της λυματολάσπης το υποβάλαμε μαζί με τον δήμο Παγγαίου με 10 εκ. ευρώ που θα δώσει οριστική λύση στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των Δ.Ε.Υ.Α. Με αυτά τα χρήματα αυτό που θα βγαίνει θα είναι ικανό να πηγαίνει στα χωράφια σαν λίπασμα. Το νερό που θα βγαίνει από τον βιολογικό θα πηγαίνει απευθείας σε ένα σύστημα υδροδότησης που θα μπορεί να αρδεύει τα χωράφια σε όλο τον κάμπο των Φιλίππων. Υποβάλαμε επίσης το έργο για την υδροδότηση από τις πηγές Κεφαλαρίου μέχρι τέλος του έτους αναμένεται η ένταξη του», δήλωσε καταληκτικά στον «Ε» ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Αυξήσεις 50%στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ!»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Αυξήσεις-50%στα-τιμολόγια-της-ΔΕΥΑΚ!»

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ προχωρά σε νέα οριζόντια αύξηση 50% στην πάγια χρέωση στα τιμολόγια του νερού, που φτάνει από τα 4 ευρώ στα 6 ευρώ τον μήνα για κάθε νοικοκυριό αδιακρίτως και άσχετα με την κατανάλωση που κάνει!

Δηλαδή το κάθε νοικοκυριό θα πληρώνει: 12 μήνες * 6 ευρώ = 72 ευρώ τον χρόνο!

Και συνολικά για τα 45.000 υδρόμετρα της ΔΕΥΑΚ, όλοι οι δημότες θα επιβαρυνθούν επιπλέον με 1.080.000 ευρώ τον χρόνο!

Θα φτάσουμε δηλαδή να πληρώνουμε 3.240.000 ευρώ “χαράτσι” στη ΔΕΥΑΚ όλοι οι δημότες κάθε χρόνο, και κυρίως οι δημότες με χαμηλή κατανάλωση!

Αυτές είναι οι συνέπειες της κακοδιαχείρισης, της κατασπατάλησης χρημάτων, των ανεξέλεγκτων αναθέσεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ!

Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δημιούργησαν χρέος στη ΔΕΗ 4.000.000 ευρώ!

Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αδιαφόρησαν για τις ζημίες που συσσωρεύονταν κάθε χρόνο στα οικονομικά της επιχείρησης και έχουν φτάσει τα 32.500.000 ευρώ!

Με τον Θόδωρο Μουριάδη Δήμαρχο και τον Απόστολο Χρόνη Πρόεδρο στη ΔΕΥΑΚ, η δημοτική επιχείρηση εμφανίζει μόνο ζημίες!

Οι ζημίες μόνο για το 2022 έφτασαν κοντά στις 900.000 ευρώ!

Η Διοίκηση του Δήμου έλεγε προεκλογικά ότι δε θα μετακυλήσει στους δημότες το κόστος των επιλογών της…

Τώρα που πέρασαν οι δημοτικές εκλογές όμως, Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έδειξαν το πραγματικό τους “πρόσωπο”…

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

2o Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη

2o-food-truck-festival-στην-Ελευθερούπολη

Μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία στο  2o Food Truck Festival!

Παρασκευή 21 Ιουνίου έως Κυριακή 23 Ιουνίου!

Τοποθεσία : Ελευθερούπολη Καβάλας

Κόμβος πρώην Λέσχης Αξιωματικών (Πράσινο παρκάκι)

Ωράριο :

Παρασκευή : 17:00 – 00:00

Σάββατο : 17:00 – 00:00

Κυριακή : 17:00 – 00:00

Είσοδος: Δωρεάν για όλες τις μέρες !

Μαζί μας φέτος η εκπληκτική μπάντα «ONIRAMA» με Θοδωρή Μαραντίνη και την παρέα του να κάνουν στάση πριν την καλοκαιρινή τους περιοδεία στην υπέροχη Ελευθερούπολη καλεσμένοι του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερούπολης.

Μουσικό Πρόγραμμα:

Παρασκευή 21-06

Η μπάντα Jukebox Band Live βγαίνει δυνατά, μ’ ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα, με μουσικές που θα μας βάλουν στο mood του Φεστιβάλ μας και θα μας ξεσηκώσουν! Ξεκινάμε στις 21:30!

Σάββατο 22-06

Οι Onirama δεν χρειάζονται συστάσεις! Έρχονται Σάββατο βράδυ και το κέφι απογειώνεται! Ξεκινάμε στις 21:30!

Κυριακή 23-06

ΤοΣύγχρονο Ωδείο Παγγαίου και η κομπανίαPaggaioreites  μ’ ένα πλούσιο λαϊκό – ρεμπέτικο πρόγραμμα θα μας κρατήσουν συντροφιά στο κλείσιμο του τριημέρου μας! Ξεκινάμε στις 21:30!

2o Food Truck Festival!

Μια πανδαισία γεύσεων με τις πιο δημοφιλείς καντίνες που κάνουν tour σε όλη την Ελλάδα!

Ζουμερά Βurgers , αφράτα Bao Buns , πρωτότυπα και κλασικά Hot Dogs ,Τσιγγάνικη κουζίνα, ανεπανάληπτα καπνισμένα κρέατα ,crispy fried chicken , μοναδικά corn dogs , αλλά και cocktail , mocktail  και φυσικά μπύρες θα βρίσκονται στο πιο ωραίο Φεστιβάλ φαγητού του δρόμου .

Από γλυκά η ποικιλία μεγάλη σε παγωτά, churros ,λαχταριστούς λουκουμάδες, γλυκό του Δούναβη, βάφλες  και ατέλειωτα ζαχαρωτά!

Συμμετέχουν οι επιχειρήσεις :

Outlaw Smoke House Thessaloniki

Home’s Street Food

Τhe Nass Project  – Crazy Chicken

Moira Cocktail

Corn Dogs on Wheels SKG

Canteenito

Παραδοσιακοί Λουκουμάδες Ορφανίδης

Umami Cat – Bao Bun

The Vanners

Aθηναϊκή ΖυθοποιίαΜπύρα Άλφα

Chimney Cake

The Gipsy Street Food

Camelot

The Van Cage

Διοργάνωση : Εμπορικός Σύλλογος Ελευθερούπολης

Υποστήριξη : Σωματείο Street Foods In Greece

Υπό την αιγίδα:

Δήμος Παγγαίου, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Καβάλας

Ετοιμαστείτε για την πιο ωραία γιορτή φαγητού, με τα πιο ωραία χαμόγελα, διάθεση, γεύσεις, μουσικές για να περάσουμε όλοι ΥΠΕΡΟΧΑ!

Πείτε το σε όλους! Ερχόμαστε για ένα τριήμερο γεμάτο αγάπη και φροντίδα στο φαγητό του δρόμου με καλεσμένους όλους εσάς!

2Ο Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη!

Παρασκευή 21 Ιουνίου έως Κυριακή 23 Ιουνίου!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας

Συνάντηση-του-Δημάρχου-Θάσου-με-τον-Αστυνομικό-Διευθυντή-Καβάλας

Σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας κ. Κωνσταντίνου Σιμούδη. Τον Αστυνομικό Διευθυντή συνόδευε ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου κ. Στυλιανός Ψαρογιάννης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννης Γεωργίου και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου κ. Ευστράτιος Πυρήνας.

Η παρούσα επίσκεψη ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και η πρώτη συνάντηση με τον Δήμαρχο Θάσου και στελέχη του Δήμου Θάσου.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την απρόσκοπτη αστυνόμευση στη Θάσο, εντός μάλιστα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, καθώς και ζητήματα έλλειψης της αναγκαίας αστυνομικής δύναμης στο Νησί.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας είναι αγαστή και συνεχής, με μοναδικό στόχο την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση στον τόπο μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του.

Ευχαριστούμε τον Αστυνομικό Διευθυντή για την επίσκεψή του στη Θάσο και για το έντονο ενδιαφέρον του για τον τόπο μας.

Του ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη στην επιτέλεση των νέων του καθηκόντων».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα