Connect with us

Περιφέρεια

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Μήνυμα-του-Αντιπεριφερειάρχη-Καβάλας-για-την-Παγκόσμια-Ημέρα-Τουρισμού

Η 27η Σεπτεμβρίου, που έχει καθιερωθεί από το 1970 ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, βρίσκει φέτος τόσο την πατρίδα μας γενικότερα, όσο και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ειδικότερα, σε μία άκρως ικανοποιητική τουριστική σεζόν, παρά τα κρίσιμα και διεθνούς επίδρασης εμπόδια της πανδημίας, καθώς και του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Π.Ε. Καβάλας (όπως και συνολικά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης) αποτέλεσε πόλο έλξης – την θερινή περίοδο και μέχρι σήμερα (η σεζόν δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί) – για πολλές χιλιάδες επισκέπτες, που επέλεξαν τις ανυπέρβλητες φυσικές ομορφιές της, την ακτινοβολούσα ιστορικότητά της, τις υποδομές της, την φιλοξενία των κατοίκων της και την παραδοσιακή γαστρονομία της. Τόσο στο χερσαίο της τμήμα, όσο και στο νησί – στολίδι της, την Θάσο.

Τα επίπεδα της τουριστικής κίνησης, όπως δείχνουν και οι σχετικοί αριθμοί (αφίξεις, διανυκτερεύσεις κλπ), είναι ανάλογα του 2019, που ήταν η τελευταία χρονιά πριν την πανδημία. Το εν λόγω δεδομένο μαρτυρούν όλα τα στατιστικά στοιχεία κυρίως της κίνησης στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της πόλης της Καβάλας, όπως επίσης και στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Αξίζουν  θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλλαν στο συγκεκριμένο επίτευγμα, ιδιαίτερα στους εργαζόμενους και στους επιχειρηματίες του κλάδου, που με τον καθημερινό τους μόχθο πέτυχαν η πραγματικότητα να ξεπεράσει ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες.

Η Αντιπεριφέρεια Καβάλας με τα διοικητικά της στελέχη προνοεί, σχεδιάζει και υλοποιεί όλες εκείνες τις πολιτικές τουρισμού που συνεισφέρουν σε αυτά τα επιτυχημένα αποτελέσματα, σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους και για τον τουρισμό, και θα συνεχίσει να το πράττει με στόχευση και μεθοδικότητα. Όχι μόνο στη διαφήμιση και προβολή του νομού Καβάλας διεθνώς και εγχωρίως, αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών του (θρησκευτικός, πολιτιστικός, αθλητικός, συνεδριακός κ.α.), κατηγορίες στις οποίες υπάρχει «πεδίο δόξης λαμπρό».

Ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας (γεωγραφικά, ιστορικά, γεωφυσικά), με έναν απώτερο στόχο: Να καταστεί η ευλογημένη περιοχή μας τουριστικός προορισμός για όλη την διάρκεια του έτους, και όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες. Καθώς ο τουρισμός, ακόμη περισσότερο για την Π.Ε. Καβάλας, αποτελεί καταλυτικής σημασίας τομέα για την συνολική ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Το αξίζει η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, το προσπαθεί εντατικά, και θα το πετύχει με την σύμπραξη και συμμετοχή όλων μας.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΛΕΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Γαληψού με πρωτοβουλία του Αλέξη Πολίτη

Παρεμβάσεις-στο-οδικό-δίκτυο-της-Γαληψού-με-πρωτοβουλία-του-Αλέξη-Πολίτη

Ο κ. Χρήστος Γκέντζογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αντιπεριφερειαρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη και τους συνεργάτες του για την άμεση λήψη των απαραίτητων μέτρων για την επίλυση του ζητήματος οδικής ασφαλείας στο δημοτικό διαμέρισμα της Γαληψού.

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης αλλά και δια ζώσης παρακολούθηση του εν λόγω σημείου, πάρθηκαν τα κατάλληλα μέτρα για την ύπαρξη οδικής ασφαλείας και την αποφυγή ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε η κατάλληλη σήμανση, έγινε διαγράμμιση και τοποθετήθηκαν δοντάκια μείωσης ταχύτητας.

Η ασφάλεια οδηγών και πεζών αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητές μας. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά έχοντας πάντοτε ως γνώμονα το κοινό συμφέρον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Υποψήφιος με τον Χρήστο Μέτιο θα είναι ο Κίμων Παπαδόπουλος

Υποψήφιος-με-τον-Χρήστο-Μέτιο-θα-είναι-ο-Κίμων-Παπαδόπουλος

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης του Χρήστου Μέτιου, θα είναι ο Κίμων Παπαδόπουλος.

Τι έκανε γνωστό ο ίδιος δηλώντας τα ακόλουθα:

Με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο συνεργαστήκαμε άριστα σε θέματα υποδομών, ενέργειας και περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου μας.

Στο πλαίσιο αυτό στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023 θα είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Η ΠΕ Καβάλας είναι δίπλα στο καβαλιώτικο επιχειρείν

Η-ΠΕ-Καβάλας-είναι-δίπλα-στο-καβαλιώτικο-επιχειρείν

Ημέρα:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης έκανε την παρακάτω δήλωση:

Επίσκεψη στην έκθεση των εκλεκτών προϊόντων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα στο πιο πολυσύχναστο σημείο της χώρας, στη στάση Μετρό του Συντάγματος.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκο Δέμπα για την πρωτοβουλία, που κάνει γνωστά τα προϊόντα της ευλογημένης μας γης στο Πανελλήνιο.

Η ΠΕ Καβάλας είναι δίπλα στο καβαλιώτικο επιχειρείν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιοι εκλέγονται στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας εκλέγονται…

«LOVE- LOVE – LOVE» του Mike Bartlett στο «Αντιγόνη Βαλάκου» από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Πρόλογος O Βρετανός συγγραφέας Μάϊκ Μπάρτλετ (γνωστός και στην Ελλάδα…

«Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου  στη Μονή Λαζαριστών από το Κ.Θ.Β.Ε.

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

 Πρόλογος Σε μια ανεπτυγμένη κοινωνία σε επίπεδο υποδομών, αξιών και…

Λεωνίδας Παππάς: Υγιής αντίδραση απέναντι σε ένα σάπιο πολιτικό κατεστημένο

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

“Δικαίωση των νεκρών θα υπάρξει αν βελτιωθούν οι συνθήκες…

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Γιάννης Σιαπέρας

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην…

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Γιάννης Σιαπέρας

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας…

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο…

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Γιάννης Σιαπέρας

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε…

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα