Connect with us

Καβάλα

Μέχρι 150 τόνους σκουπιδιών μάζευε καθημερινά η υπηρεσία Καθαριότητας

Μέχρι-150-τόνους-σκουπιδιών-μάζευε-καθημερινά-η-υπηρεσία-Καθαριότητας

Μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας δίνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας και μάλιστα μετά από ένα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό καλοκαίρι.

Για το θέμα μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Καβάλας, Χρήστος Τσιτσιλικάκης.

Προσπαθούμε να διαχειριστούμε τα θέματα της καθημερινότητας

«Τον τελευταίο μήνα έχουμε καθαρίσει την πόλη στην είσοδο και στην έξοδο πριν τον Άγιο Σίλα ανεβαίνοντας, πηγαίνοντας προς την Άσπρη Άμμο, πλένουμε τους δρόμους με την υδροφόρα τα ξημερώματα πάρα πολύ συχνά. Πλύναμε τον δημοτικό κήπο, το πάρκο Φαλήρου, την κεντρική πλατεία. Παράλληλα, ένας υπάλληλος καθαριότητας βάφει τους φωτεινούς σηματοδότες στο κέντρο της πόλης, ενώ βάφονται κάποια σημεία σε κόμβους και γωνίες με μαύρη και κίτρινη μπογιά για να είναι ευδιάκριτα τα σημεία το βράδυ. Γενικά προσπαθούμε να διαχειριστούμε τα θέματα της καθημερινότητας», ανέφερε αρχικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας. 

Τον Ιανουάριο είχαμε γύρω στους 160 τόνους ογκώδη τον μήνα και τον Αύγουστο φτάσαμε τους 490!

Μιλώντας ιδιαίτερα για το μεγάλο πρόβλημα με τα ογκώδη αντικείμενα, ο κ. Τσιτσιλικάκης επισήμανε: «Θα εκδώσουμε ανακοίνωση για τα ογκώδη αντικείμενα που έχουν μία πάρα πολύ μεγάλη αύξηση. Τον Ιανουάριο είχαμε γύρω στους 160 τόνους τον μήνα και τον Αύγουστο φτάσαμε τους 490! Είναι μία τεράστια αύξηση.  Τα διαχειριζόμαστε με πολύ μεγάλο αγώνα, γιατί δεν υπάρχει και η κατάλληλη συνεργασία από πολλούς συμπολίτες μας. Προσπαθούμε να εντοπίσουμε αυτούς που το κάνουν και να βεβαιώσουμε τα ανάλογα πρόστιμα. Γενικότερα το καλοκαίρι ήταν πάρα πολύ δύσκολο για την υπηρεσία μας. Ειδικά Ιούλιο και Αύγουστο είχαμε και την εμπλοκή με τον ιδιώτη που ήταν να αναλάβει την καθαριότητα όπως είχε γίνει πέρυσι και τα διαχειριστήκαμε όλα μόνοι μας», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Καβάλας. 

Τέραστια και η αύξηση του όγκου των απορριμμάτων Ιούλιο και Αύγουστο

«Καθημερινά συγκεντρώνουμε 90 με 100 τόνους περίπου σκουπιδιών. Ιούλιο και Αύγουστο φτάσαμε μέχρι και τους 150 τόνους την ημέρα. Με τον ίδιο γηρασμένο στόλο, με το ίδιο προσωπικό. Έγινε μία υπερπροσπάθεια. Ευχαριστώ τους συναδέλφους εδώ στην Υπηρεσία Καθαριότητας που πραγματικά με πολύ μεγάλο κόπο τα καταφέραμε, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα προβλήματα. Μόνο στον κεντρικό δρόμο του Παληού θέλαμε καθημερινά 3 απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Μιλάμε για μία αύξηση τεράστια. Το διαχειριστήκαμε όμως ήταν και ένα τεστ στο ότι μπορούμε να το διαχειριστούμε και εμείς με το προσωπικό μας. Μέσα στο 2027 θα έρθουν οχήματα, είμαστε στο τελευταίο στάδιο της παραγγελίας. Έρχεται ένα καινούργιο πιεστικό ελπίζω τον άλλο μήνα που θα έχει ζεστό και κρύο νερό και ατμό 500 μπαρ για να επέμβουμε και στις πινακίδες που έχουν πολλά αυτοκόλλητα να τα βγάλουμε και να κάνουμε καλύτερο καθαρισμό μέσα στην πόλη μας», υπογράμμισε καταληκτικά ο Χρήστος Τσιτσιλικάκης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Δαγκλή για εργασίες άρσης επικινδυνότητας σε παρακείμενο κτίριο

Κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις-στην-οδό-Δαγκλή-για-εργασίες-άρσης-επικινδυνότητας-σε-παρακείμενο-κτίριο

Με απόφαση του Τμήματος Συγκοινωνιών και Κυκλοφορίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, εγκρίθηκαν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Δαγκλή από 1-8/11/2026, για το τμήμα της από την οδό Κ.Παλαιολόγου έως την οδό Φιλίππου, για την εκτέλεση εργασιών άρσης επικινδυνότητας σε παρακείμενο κτίριο (συγκρότημα καπνακοθηκών), στο ύψος του αριθμού 11, με την χρήση καλαθοφόρου οχήματος, το οποίο θα σταθμεύσει προσωρινά εντός της λωρίδας κυκλοφορίας στο ρεύμα οχημάτων (κάθοδος προς Ελ.Βενιζέλου), προκειμένου να στηθεί με ασφάλεια, ώστε να κινείται καλάθι επί της όψης του κτιρίου για την εκτέλεση των εργασιών με βάση την άδεια Έγκρισης Εργασιών Μικρής Κλίμακας της ΥΔΟΜ Καβάλας.

Συγκεκριμένα, με βάση την παραπάνω απόφαση, προβλέπεται:

► Διακοπή της κυκλοφορίας επί της οδού Δαγκλή για το τμήμα της από την οδό Κ.Παλαιολόγου έως την οδό Φιλίππου, την Κυριακή 01/11/2026 και 08/11/2026 από ώρα 7:00 έως 19:00

► Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης εκατέρωθεν της οδού Δαγκλή, για το τμήμα της από την οδό Κ.Παλαιολόγου έως την οδό Φιλίππου, την Κυριακή 01/11/2026 και 08/11/2026 από ώρα 7:00 έως 19:00

► Εκτροπή της κυκλοφορίας για τα οχήματα που κινούνται προς το κέντρο μέσω της οδού Δαγκλή με κατεύθυνση την οδό Ελ. Βενιζέλου. Τα οχήματα θα διοχετεύονται στις οδούς Κ. Παλαιολόγου Εθν. Μακαρίου, Δαμιανού και Κύπρου, ακολουθώντας τις εναλλακτικές διαδρομές όπως ορίζονται στην μελέτη προσωρινών κυκλοφορικών ρυθμίσεων.

► Εκτροπή της κυκλοφορίας για τα οχήματα που κινούνται προς τη περιοχή Ποταμούδια και Προφήτη Ηλία.

Τα οχήματα θα διοχετεύονται στην οδό Δαγκλή μέσω των οδών Φιλίππου Κομνηνών Ρωμανού ή Φιλίππου, Κομνηνών, Αρ. Στάνη προς την οδό Κ.Τσολάκη, ακολουθώντας τις εναλλακτικές διαδρομές, όπως ορίζονται στην μελέτη προσωρινών κυκλοφορικών ρυθμίσεων.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Πρωταθλητής στην άντληση έκτακτων κονδυλίων ο Δήμος Παγγαίου

Πρωταθλητής-στην-άντληση-έκτακτων-κονδυλίων-ο-Δήμος-Παγγαίου

Ο Δήμος Παγγαίου κατατάσσεται ανάμεσα στους κορυφαίους δήμους πανελλαδικά στην προσέλκυση και αξιοποίηση έκτακτων πόρων για το οικονομικό έτος 2025.

Αξιοποιώντας τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις ύψους περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ (σ.σ. αντιστοιχούν στο 21,90% του προϋπολογισμού του) μέσα από ένα ευρύ φάσμα συγχρηματοδοτούμενων έργων που εστιάζουν στις υποδομές, την οδική ασφάλεια, την ενέργεια και την ποιότητα ζωής. Τα οικονομικά στοιχεία του δήμου για τη συγκεκριμένη περίοδο διαμορφώνονται ως εξής:

Έκτακτες Επιχορηγήσεις: Κατάφερε να εξασφαλίσει ποσό που αγγίζει τα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Ποσοστό επί του Προϋπολογισμού: Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 21,90% του συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού του.

Κατάταξη: Η επίδοση αυτή τον τοποθετεί στην 1η θέση της κατηγορίας των Μεγάλων Ηπειρωτικών Δήμων και στην 3η θέση στο σύνολο όλων των δήμων με τη μεγαλύτερη αναλογία έκτακτων χρηματοδοτήσεων.

Η υψηλή αυτή αναλογία αντανακλά το όραμα και τις διεκδικήσεις της δημοτικής αρχής, καθώς και τη διοικητική ετοιμότητα των υπηρεσιών του Δήμου, στην ωρίμανση μελετών και την υποβολή στοχευμένων προτάσεων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (Περιφερειακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη», Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», Ευρωπαϊκά Προγράμματα & Διασυνοριακές Συνεργασίες.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Επί τάπητος το θέμα της παράνομης βραχυχρόνιας μίσθωσης από Βούλγαρους

Επί-τάπητος-το-θέμα-της-παράνομης-βραχυχρόνιας-μίσθωσης-από-Βούλγαρους

Για τα θέματα που έθεσε στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κ. Πιερρακάκη, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (26/10) στο Επιμελητήριο, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας του δήμου Καβάλας, Γιάννης Προμούσας.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να εκθέσω μερικά από τα ζητήματα που απασχολούν τον δήμο μας, δεδομένου ότι τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά θέλησα να εστιάσω σε συγκεκριμένα. Μεταξύ αυτών εστιάσαμε στην προστασία της κατοικίας για την διασφάλιση των δημοτικών εσόδων, για την αξιοποίηση στοιχείων της ΑΑΔΕ και την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας», ανέφερε αρχικά ο κ. Προμούσας. 

Συνεργασία και διαλειτουργικότητα μεταξύ ΑΑΔΕ και ΔΕΔΔΗΕ για τον εντοπισμό ακινήτων στα οποία πρέπει να επιβληθεί δημοτικό τέλος

«Ουσιαστικά αυτό που θέσαμε στον υπουργό είναι να βελτιωθεί η συνεργασία και η διαλειτουργικότητα μεταξύ ΑΑΔΕ και ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να μπορούμε να εντοπίζουμε καλύτερα ακίνητα, στα οποία πρέπει να επιβάλουμε το δημοτικό τέλος και ιδιαίτερα στα θέματα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, που είναι ακίνητα που δεν μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε και να τα εντοπίσουμε εύκολα, καθώς αυτά τα ακίνητα έχουν υψηλότερο δημοτικό τέλος και πολλά από αυτά πρέπει να πληρώνουν και το τέλος παρεπιδημούντων. Εκτιμούμε ότι μια αμφίδρομη συνεργασία ανταλλαγής πληροφορίων θα ήταν πολύ χρήσιμη με το υπουργείο και με τον ΔΕΔΔΗΕ για να έχουμε τους αριθμούς παροχής», πρόσθεσε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Καβάλας. 

Επί τάπητος το θέμα της παράνομης βραχυχρόνιας μίσθωσης από Βούλγαρους

«Σε ό,τι αφορά την βραχυχρόνια μίσθωση θέσαμε το πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με την χρήση όλων αυτών των ακινήτων που έχουν αγοράσει πολίτες της Βουλγαρίας και τα οποία παρονόμως παραχωρούνται ως βραχυχρόνια μίσθωση κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει απώλεια εσόδων και για τον δήμο μας και για το κράτος. Επίσης τέθηκε το πολύ σημαντικό θέμα της διασταύρωσης στοιχείων και της προστασίας των εσόδων μας δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς όταν είναι να τους επιβληθούν πρόστιμα, μιλώ για αλλοδαπούς, του Κ.Ο.Κ., τα πετάνε και τα σχίζουν με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τα εισπράξουμε ποτέ. Άρα πρέπει να υπάρχει μία διασυνορική συνεργασία και μία εφαρμογή στο Τελωνείο που να παρακολουθεί όλες αυτές τις περιπτώσεις και την τεκμηριωμένη εφαρμογή στοχευμένων παρεμβάσεων για την προστασία της κατοικίας, καθώς η βραχυχρόνια μίσθωση δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε οικογένειες της πόλης μας που δεν μπορούν να βρουν κατοικία», σημείωσε ακόμη ο κ. Προμούσας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα