Connect with us

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: Η φροντίδα των παιδιών μας στους παιδικούς σταθμούς δεν είναι “προσωρινό πρόγραμμα”

Μάκης-Παπαδόπουλος:-Η-φροντίδα-των-παιδιών-μας-στους-παιδικούς-σταθμούς-δεν-είναι-“προσωρινό-πρόγραμμα”

Ως παράταξη, λαμβάνουμε ξεκάθαρη θέση ΥΠΕΡ των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς και στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Καβάλας έναντι των ρυθμίσεων που προωθεί η Πολιτεία.

Ο κρατικός σχεδιασμός, αντί να δώσει οριστική και σταθερή λύση στη στελέχωση των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ, επιλέγει να ενισχύσει τον “προσωρινό χαρακτήρα” των δομών αυτών, προκαλώντας ανασφάλεια, υποβάθμιση υπηρεσιών και κοινωνική ανισορροπία.

Οι παιδικοί σταθμοί όμως δεν είναι ένα ακόμη “προσωρινό πρόγραμμα”. Είναι βασική κοινωνική υπηρεσία για τη λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας. Οι ανάγκες των παιδιών απαιτούν σταθερότητα, ποιότητα και ασφάλεια.

Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ δεν καλύπτουν απλώς θέσεις εργασίας. Προσφέρουν φροντίδα, εκπαίδευση και ασφάλεια στα παιδιά και εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους γονείς.

Ποιες είναι οι αρνητικές προβλέψεις του νέου σχεδιασμού:

– αποδυναμώνεται η εντοπιότητα στην επιλογή των εργαζόμενων και απορρυθμίζεται το πλαίσιο της εργασιακών σχέσεων, οδηγώντας σε μείωση του προσωπικού και του αριθμού των δομών, αλλά και στην υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν.

– μειώνεται η διάρκεια των συμβάσεων του προσωπικού, απειλώντας την ορθή και αδιατάρακτη λειτουργία των ίδιων των δομών μέσα στο παιδαγωγικό έτος.

– αυξάνονται η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των δομών αυτών.

– αυξάνεται η αβεβαιότητα στη χρηματοδότηση των δομών τόσο από την Πολιτεία (μέσω voucher) όσο και από τους Δήμους.

Για εμάς, το θέμα δεν είναι συντεχνιακό. Είναι κοινωνικό, δημογραφικό και αναπτυξιακό. Η χώρα μας βιώνει ήδη μία τριπλή κρίση: δημογραφική κρίση, στεγαστική κρίση και κρίση αποδυνάμωσης υπηρεσιών. Δεν βρίσκουν εύκολα κατοικία ούτε εκπαιδευτικοί ούτε γιατροί ούτε άλλοι δημόσιοι λειτουργοί που μετακινούνται για να υπηρετήσουν σε άλλη περιοχή. Όταν δεν εξασφαλίζεται αξιοπρεπής διαβίωση, υπονομεύεται η ποιότητα των υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Όποια κοινωνία στηρίζει τα παιδιά, τις οικογένειες και τους ανθρώπους της εργασίας έχει μέλλον. Όποια αδιαφορεί, συρρικνώνεται.

Στεκόμαστε λοιπόν καθαρά στο πλευρό των εργαζομένων και ζητούμε άμεσα:

Α. Σε τοπικό επίπεδο:

1. Διασφάλιση της πλήρους λειτουργίας όλων των δομών οικογενειακής και κοινωνικής φροντίδας και στήριξης του Δήμου μας.

2. Δημοτικό σχέδιο στέγασης για επαγγέλματα εκπαίδευσης και κοινωνικής φροντίδας. Καταγραφή άδειων δημοτικών ή κρατικών κτιρίων που μπορούν να αξιοποιηθούν κοινωνικά.

3. Ειδικά κίνητρα για προσέλκυση νέων οικογενειών και εργαζόμενων γονέων στον τόπο μας.

Β. Σε κεντρικό επίπεδο:

1. Άμεση αλλαγή του άδικου νομοθετικού πλαισίου που αποσταθεροποιεί τις δομές προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης – Δυνατότητα στους Δήμους να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό για τις δομές κοινωνικής και οικογενειακής φροντίδας.

2. Σταθερή και πολυετή κρατική χρηματοδότηση για το προσωπικό και τις λειτουργικές δαπάνες σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

3. Εθνικό πρόγραμμα στέγασης εκπαιδευτικών, γιατρών και γενικά δημόσιων λειτουργών.

4. Κίνητρα παραμονής εργαζόμενων σε μικρές τοπικές κοινωνίες που πιέζονται δημογραφικά.

5. Δημιουργία Ταμείου Οικογενειακής Συνοχής για στήριξη των υπηρεσιών που απευθύνονται στις νέες οικογένειες.

Ο Δήμος Καβάλας οφείλει να μπει μπροστά και να αντιδράσει δυναμικά για την αποτροπή των αλλαγών αυτών. Δεν πρέπει να περιοριστεί σε γενικόλογες “διακηρύξεις προθέσεων”.

Όπως επίσης, ο Δήμος μας οφείλει να προσπαθήσει πολύ περισσότερο, για να γίνει φιλικός στις νέες οικογένειες, στους νέους εργαζόμενους και στους επιστήμονες που θέλουμε να έρθουν και να μείνουν εδώ. Αυτό ξεκινά από τη στέγαση, αλλά και από ισχυρές δομές φροντίδας και εκπαίδευσης, όπως οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ/ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Ικανοποιητικά κινήθηκε η αγορά της Χρυσούπολης το καλοκαίρι

Ικανοποιητικά-κινήθηκε-η-αγορά-της-Χρυσούπολης-το-καλοκαίρι

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ίσως και ελαφρώς καλύτερα, κινήθηκε η αγορά της Χρυσούπολης του δήμου Νέστου, στη διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου.

Για το θέμα μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρυσούπολης, Κατερίνα Νούση.

Δουλεύουμε περισσότερο διαδικτυακά παρά με τον κόσμο που κυκλοφορεί στην αγορά

«Το μεγάλο στοίχημά μας ήταν η «Λευκή Νύχτα» που πήγε πάρα πολύ καλά. Νομίζω ότι σήκωσε όλο το βάρος του καλοκαιριού και δουλέψαν τα καταστήματα μας εκείνη την ημέρα. Αυτό είναι βέβαια ένα «τσιρότο» για το καλοκαίρι, ήταν το καλύτερο δυνατό που μπορούσαμε να κάνουμε, αλλά δεν αρκεί μόνο μία «Λευκή Νύχτα» για να δουλέψει η αγορά μας. Το καλό είναι ότι όλοι συνεργαστήκαμε, έχουμε άλλη επαφή πλέον μεταξύ μας, άλλη συνεννόηση. Έχουμε δυνατότητα να κάνουμε καλύτερες τιμές και κάθε φορά που έχουμε αυτή τη δυνατότητα την κάνουμε και ενημερώνουμε τον κόσμο με πολλή διαφήμιση στα social που κι αυτό έχει βοηθήσει για την ανάπτυξη της αγοράς της Χρυσούπολης, καθώς είναι κάτι που δουλεύουν οι περισσότεροι επαγγελματίες για να διαφημίσουν τις επιχειρήσεις τους και μπορώ να πω ότι δουλεύουμε περισσότερο διαδικτυακά παρά με τον κόσμο που κυκλοφορεί στην αγορά», ανέφερε σχετικά η κ. Νούση.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ναι μεν αισιόδοξο για την αγορά μας, αλλά περιμέναμε πολλά περισσότερα – Δεν επωφελούμαστε από τους τουρίστες

«Όπότε στόχος μας είναι να προωθήσουμε τα προϊόντα μας από τα social κι αυτό να σηκώσει λίγο τους τζίρους στα ταμεία μας. Το φετινό καλοκαίρι ήταν ναι μεν αισιόδοξο για την αγορά μας, αλλά περιμέναμε πολλά περισσότερα, γιατί κάθε χρόνο θέλουμε να πηγαίνουμε καλύτερα κι όχι χειρότερα. Σε σχέση με πέρυσι είμαστε στα ίδια επίπεδα ίσως ένα «τσικ» παραπάνω, ίσως όμως. Κι αυτό το σήκωσε η «Λευκή Νύχτα» που ήταν πολύ επιτυχημένη. Όσον αφορά το αν είχαμε όφελος από τους τουρίστες, σε σχέση με όσους έρχονται και φεύγουν σε Κεραμωτή και Θάσο, δεν έχουμε το ανάλογο αγοραστικό κοινό από τουρίστες, γιατί απλά είμαστε ένα πέρασμα, δεν είμαστε στάση για τους τουρίστες. Οπότε δεν μπορούμε να επωφεληθούμε πολύ από την παρουσία τους στην περιοχή μας», σημείωσε καταληκτικά η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρυσούπολης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την Kavala Expo

Στην-τελική-ευθεία-οι-προετοιμασίες-για-την-kavala-expo

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για την έκθεση Kavala Expo που θα διεξαχθεί από 2 έως 5 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάκης Καφετζής, αναφερόμενος στις προετοιμασίες για την 32η Kavala Expo.

Η Καβάλα πρέπει να δείξει το άλλο της πρόσωπο, το επιχειρηματικό

«Αυτή τη στιγμή γίνεται η τελική διαμόρφωση των περιπτέρων που θα συμμετάσχουν στην έκθεση. Με μεγάλη χαρά και περηφάνια θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μας ότι έχουν κλειστεί σχεδόν όλα τα περίπτερα. Ήταν μια προσπάθεια της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας που ξεκίνησε από τον Μάιο και θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα που θα δει και ο κόσμος αυτό το τριήμερο νομίζω ότι θα δείξει ότι άξιζε όλο αυτό το τρέξιμο που έγινε το προηγούμενο διάστημα. Είναι ένα τριήμερο κατά το οποίο η Καβάλα πρέπει να δείξει το άλλο της πρόσωπο, το επιχειρηματικό πρόσωπό της», πρόσθεσε στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

Μετά από 32 χρόνια όταν επαναλαμβάνεται ένα γεγονός πλέον γίνεται θεσμός

«Θεωρώ ότι αυτό το τριήμερο η κάθε επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει στο κοινό, όχι μόνο της Καβάλας γιατί θα έρθει και κόσμος από την ευρύτερη περιοχή, τα πλεονεκτήματά της, τα προϊόντα της και εκτιμώ ότι θα έχουμε μία πάρα πολύ ωραία έκθεση, η όποια δεν πρέπει να σταματήσει στις 5 Οκτωβρίου, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει η ομάδα που έχει αναλάβει όλα αυτή τη δουλειά να εργάζεται έτσι ώστε του χρόνου να έχουμε ακόμη πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Η έκθεσή μας έχει καθιερωθεί και μετά από 32 χρόνια όταν επαναλαμβάνεται ένα γεγονός πλέον γίνεται θεσμός. Στο χέρι μας είναι αυτόν τον θεσμό να τον εξελίξουμε ακόμα περισσότερο. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε», σημείωσε καταληκτικά ο Μάκης Καφετζής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Σε ετοιμότητα ο δήμος Παγγαίου ενόψει της χειμερινής περιόδου

Σε-ετοιμότητα-ο-δήμος-Παγγαίου-ενόψει-της-χειμερινής-περιόδου

Γιώργος Καλλινικίδης: Πολύ καλή η συνεργασία ανάμεσα στους συναρμόδιους φορείς

Για την ετοιμότητα του δήμου Παγγαίου, ενόψει της χειμερινής περιόδου, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Γιώργος Καλλινικίδης.

«Ο δήμος Παγγαίου προετοιμάζεται για τον χειμώνα και ήδη έχουν καθαριστεί σχεδόν όλα τα φρεάτια, ώστε σε οποιαδήποτε νεροποντή να μπορέσει να ανταποκριθεί το σύστημα ομβρίων υδάτων και στις ανάγκες που θα προκύψουν», ανέφερε αρχικά ο κ. Καλλινικίδης.

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το ΤΕΣΟΠΠ του δήμου Παγγαίου

«Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία σε επίπεδο μηχανημάτων κι αυτά είναι πανέτοιμα για τον χειμώνα, ακόμη και σε περίπτωση χιονόπτωσης έχουμε κατάλληλα μηχανήματα, ώστε να ανταποκριθούμε, αν και τα τελευταία χρόνια οι χιονοπτώσεις είναι πολύ λίγες. Τα ρέματα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αλλά στο μέτρο που μπορούμε και εμείς δουλεύουμε σε αυτά καθαρίζοντας όπου μπορούμε και συνεισφέροντας κι εκεί. Στις 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το ΤΕΣΟΠΠ, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο πριν τη χειμερινή περίοδο, όπου όλοι οι συναρμόδιοι και συνεργαζόμενοι φορείς σε θέματα Πολιτικής Προστασίας συγκεντρωνόμαστε στο δημαρχείο Παγγαίου για να εκθέσουμε τα πράγματα πως έχουν και μέσα από συζήτηση προσπαθούμε να δούμε τι χρειάζεται και απαιτείται, ώστε να ανταποκριθούμε σε προβλήματα που μπορεί να μας προκύψουν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου», πρόσθεσε στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

Πολύ καλή η συνεργασία ανάμεσα στους συναρμόδιους φορείς

«Στο ΤΕΣΟΠΠ πάντα επιβεβαιώνεται η πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με όλους τους συναρμόδιους φορείς. Είναι σημαντικό να μπορούμε να συνεργαζόμαστε γιατί αυτό είναι που φέρνει και τα καλά αποτελέσματα. Αν γυρίσουμε πίσω στην αντιπυρική περίοδο θα δουμε ότι στις πολλές φωτιές που είχαμε στην περιοχή μας αυτές δεν εξελίχθηκαν σε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως παλιότερα με το Παγγαίο κι αυτό είναι προϊόν και της ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης που οφείλουμε να την συγχαρούμε, όπως και της Π.Υ. Καβάλας και φυσικά την 21η ΕΜΟΔΕ, που έχει σημαντικό ρόλο πλέον για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η αλήθεια είναι ότι και όταν ζητήθηκαν και από τον δήμαρχο εναέρια μέσα υπήρχε άμεση ανταπόκριση από το υπουργείο. Οπότε με αυτό γνώμονα και τη συνεργασία, προχωράμε και για την χειμερινή περίοδο», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Καλλινικίδης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα