Connect with us

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Η πίεση που ασκήσαμε κράτησε ανοιχτά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Η-πίεση-που-ασκήσαμε-κράτησε-ανοιχτά-τα-Λασπόλουτρα-Κρηνίδων»

«Τα Λασπόλουτρα «μπαίνουν μέσα» 200.000 ευρώ και υπεύθυνη είναι η διοίκηση του δήμου / Να αναζητηθούν έγκαιρα περισσότερα χρήματα για Ανθή Καραγιάννη / Να βοηθήσει ο δήμος Καβάλας όσους δημότες δεν μπορούν να κάνουν εργασίες πυροπροστασίας στα σπίτια τους»

Στα θέματα της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου, αναφέρθηκε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής Μας», Μάκης Παπαδόπουλος.

«Αναγκάσαμε τον δήμαρχο Καβάλας να υποχωρήσει από την απόφασή του να κλείσει τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων…»

Αρχικά αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της παράταξής του να «σηκώσει» το θέμα του κλεισίματος των Λασπόλουτρων και δήλωσε ικανοποιημένος από την υποχώρηση του δημάρχου Καβάλας στο θέμα αυτό τονίζοντας: «Για ακόμη μία φορά, η πίεση που ασκήσαμε και η πρόταση που κάναμε ως παράταξη να κρατηθούν ανοιχτά τα Λασπόλουτρα, μαζί φυσικά και με τις πιέσεις της τοπικής κοινωνίας των Κρηνίδων, είχαν ωφέλιμο αποτέλεσμα. Αναγκάσαμε τον δήμαρχο Καβάλας να υποχωρήσει από την απόφασή του να κλείσει τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων. Τελικά, τα Λασπόλουτρα θα ανοίξουν και φέτος, έστω μόνο με τη λειτουργία της εγκατάστασης του πηλού. Εμείς βέβαια προτείναμε να ανοίξει και το εστιατόριο, στο οποίο θα απασχολούνταν κάποιοι άνεργοι δημότες παραπάνω, για να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες των λουτρών και να έχουμε και παραπάνω έσοδα, αλλά η δημοτική αρχή δεν το τόλμησε. Πολύ αργά βέβαια ο δήμαρχος σκέφτηκε τα ξενοδοχεία της περιοχής, τα οποία τα αγνοούσε πριν από λίγες μέρες και αδιαφορούσε για την τεράστια ζημιά που θα προκαλούσε η απόφασή του να κλείσει τα Λασπόλουτρα».

«Ας αναλάβει ο δήμαρχος την ευθύνη για όλη την κακή οργάνωση και λειτουργία των Λασπόλουτρων και ας αφήσει τις διαπιστώσεις. Ο ίδιος ευθύνεται για αυτή την κακή κατάσταση…»

«Καλωσορίζω ωστόσο τον δήμαρχο στην πραγματικότητα. Κάλλιο αργά και παρά ποτέ, έκανε πίσω ευτυχώς και κάπως θα σωθεί η χρονιά φέτος για την τουριστική και εμπορική κίνηση στις Κρηνίδες. Θεωρώ επίσης «κακή δικαιολογία» αυτό που είπε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι υπάρχει ένας λόγος που τον έκανε να αποφασίσει αρχικά το κλείσιμο των Λασπόλουτρων, τον οποίο δεν μπορεί να μας πει δημόσια. Όποιος και αν είναι ο λόγος αυτός, θα έπρεπε τα προηγούμενα χρόνια που ήταν πάλι ο ίδιος στη διοίκηση του δήμου Καβάλας να φροντίσει να εξαλειφθεί. Είναι σύνηθες βέβαια ο δήμαρχος Καβάλας τη μια να λέει το ένα και την άλλη το άλλο, σε σημείο πια που να μην καταλαβαίνουμε πότε λέει την αλήθεια και πότε όχι. Ό,τι και να είναι όμως, έπρεπε να το έχει λύσει τα προηγούμενα χρόνια. Μας είπε επίσης ότι δεν φτιάχτηκε ακόμη η σύνδεση των Λασπόλουτρων με τον βιολογικό του Δάτου. Ας το πει αυτό στον εαυτό του ο δήμαρχος, που δεν κατάφερε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια να το κάνει! Μας είπε ότι χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις τα Λασπόλουτρα, γιατί ο πηλός ανακατεύεται είπε, όπως το… 1821! Και ποιος φταίει για αυτό, κύριε δήμαρχε; Εσύ! Είπε τέλος ο δήμαρχος ότι τα Λασπόλουτρα «μπαίνουν μέσα» στα έσοδα 40.000 με 50.000 ευρώ. Κάνει λάθος ο δήμαρχος! 200.000 ευρώ «μπαίνουν μέσα» τα Λασπόλουτρα, επειδή ο ίδιος και η διοίκηση του δήμου δεν βλέπουν τα Λασπόλουτρα αναπτυξιακά, αλλά μόνο για να τακτοποιούν ορισμένα ρουσφέτια με προσλήψεις. Ας αναλάβει λοιπόν την ευθύνη για όλη την κακή οργάνωση και λειτουργία των Λασπόλουτρων και ας αφήσει τις διαπιστώσεις. Ο ίδιος ευθύνεται για αυτή την κακή κατάσταση», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο Μάκης Παπαδόπουλος.

«Η δημοτική αρχή οφείλει να αναζητήσει έγκαιρα περισσότερα χρήματα για το στάδιο Ανθή Καραγιάννη»

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στις αναγκαίες εργασίες που πρέπει να γίνουν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», τώρα που ο Α.Ο.Κ. ανέβηκε κατηγορία τονίζοντας: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παράγοντες, τους προπονητές, τους γυμναστές και τους φιλάθλους του Α.Ο.Κ. για την επιτυχία της ανόδου της ομάδας στην Α2 Κατηγορία. Ωστόσο, ο δήμαρχος Καβάλας δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, δεν μας ικανοποιούν τα όσα είπε για την ανακαίνιση της αθλητικής εγκατάστασης στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Μας είπε ότι υπάρχουν μόνο 170.000 ευρώ για τις άμεσες εργασίες που χρειάζεται να γίνουν για να λειτουργήσει το γήπεδο τώρα που ο Α.Ο.Κ. ανέβηκε κατηγορία, αλλά δεν απάντησε στο ερώτημα πού θα βρεθούν τα υπόλοιπα 3 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για την πλήρη ανακαίνιση του σταδίου. Δυστυχώς, ο δήμαρχος Καβάλας δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα ούτε έχει πιέσει αποτελεσματικά το υπουργείο Αθλητισμού να δώσει περισσότερα χρήματα. Μπορεί ο δήμαρχος να ξεσπαθώνει κατά του υπουργείου, αλλά δεν μας λέει όλη την αλήθεια για τις δικές του ευθύνες. Εμάς ρωτάει αν πρέπει να αλλάξουν οι προβολείς και το ταρτάν; Εμάς ρωτάει αν πρέπει να φτιαχτούν και τα υπόλοιπα γήπεδα; Φυσικά και πρέπει να αλλάξουν και να φτιαχτούν, ο ίδιος όμως γιατί δεν τα άλλαξε και δεν τα έφτιαξε όλα τα προηγούμενα χρόνια;».

«Ο δήμαρχος Καβάλας οφείλει να ακούσει τις αντιδράσεις κατοίκων και επαγγελματιών για τον κανονισμό στάθμευσης στην Παναγία»

Αναφορικά με τα προβλήματα και τις αντιδράσεις που εμφανίστηκαν στην εφαρμογή του Κανονισμού στάθμευσης στην Παναγία, ο Μάκης Παπαδόπουλος επισήμανε: «Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά την τοποθέτηση του δημάρχου ότι ο Κανονισμός στάθμευσης στην Παναγία δεν έγινε για να βρίσκουν οι κάτοικοι θέσεις πάρκινγκ! Συγνώμη, αλλά αυτός δεν είναι ο στόχος του Κανονισμού; Δεν μας έλεγε ο δήμαρχος ότι αυτό το μέτρο γίνεται για να έχουν θέσεις στάθμευσης οι κάτοικοι; Τι ξαφνικό πισωγύρισμα είναι αυτό; Προφανώς η διοίκηση του δήμου Καβάλας δεν καταφέρνει μέχρι τώρα να εφαρμόσει σωστά τον Κανονισμό και για ακόμη μία φορά ο δήμαρχος κατηγορεί τους κατοίκους και τους επαγγελματίες που διαμαρτύρονται για την προβληματική και ανεπαρκή τήρηση του Κανονισμού από τη δική του διοίκηση. Και δεν καταλαβαίνω ειλικρινά ποιους εννοεί ο δήμαρχος όταν λέει ότι κάποιοι θεωρούν την Παναγία «τσιφλίκι» τους. Μάλλον εννοεί τους κατοίκους και τους επαγγελματίες που έχουν καταστήματα στην Παναγία και διαμαρτύρονται, αλλά ο Κανονισμός έγινε για να διευκολύνει αυτούς. Γιατί αρνείται να τους ακούσει, αφού υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του Κανονισμού που δυσκολεύουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης και ορισμένους κατοίκους;».

«Να βοηθήσει ο δήμος Καβάλας όσους δημότες δεν μπορούν να κάνουν εργασίες πυροπροστασίας στα σπίτια τους»

Τέλος, ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στη σημαντική πρόταση που έκανε στον δήμαρχο Καβάλας, να βοηθήσει ο δήμος όσους δημότες δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εργασίες καθαρισμού στα σπίτια τους, προκειμένου να εφαρμόσουν τον Κανονισμό Πυροπροστασίας και να μην υποστούν άδικα πρόστιμα δηλώνοντας: «Θεωρώ καθήκον του δήμου Καβάλας να βοηθήσει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ηλικιωμένους, ανήμπορους, σε μία τέτοια περίπτωση και να δείξει έτσι το κοινωνικό του πρόσωπο. Όπως επίσης, πρότεινα στον δήμαρχο να κάνει προσπάθεια να ενταχθεί ο δήμος στο ειδικό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ενίσχυση της πυροπροστασίας σε δήμους με περιαστικά δάση. Αυτό το πρόγραμμα αφορά τις χαρακτηρισμένες ως «επικίνδυνες περιοχές» του Προεδρικού Διατάγματος 575/1980, από το οποίο πρόγραμμα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ μένει εκτός ο δήμος Καβάλας, παρόλο που έχει ζήσει τον «εφιάλτη» της μεγάλης πυρκαγιάς του 1985 στο περιαστικό μας δάσος. Τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας είναι πολύ σημαντικά και οφείλει η διοίκηση του δήμου να διεκδικήσει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί και να μην αφήνει ευκαιρίες να χάνονται».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα