Connect with us

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Η διοίκηση του δήμου Καβάλας οφείλει να προστατεύσει τους δημότες από τα «τσουχτερά» πρόστιμα του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Η-διοίκηση-του-δήμου-Καβάλας-οφείλει-να-προστατεύσει-τους-δημότες-από-τα-«τσουχτερά»-πρόστιμα-του-Κανονισμού-Πυροπροστασίας-Ακινήτων»

«Η μισή πόλη της Καβάλας είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τον κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων και οι δημότες δεν το γνωρίζουν καν / Η έλλειψη χώρων στάθμευσης βαρέων οχημάτων φέρνει σε αδιέξοδο τους επαγγελματίες / προβληματική η όδευση του «οδηγού τυφλών» στην πλατεία Καπνεργάτη»

Σε θέματα καθημερινότητας που αγγίζουν δημότες και επαγγελματίες, αναφέρθηκε ο Μάκης Παπαδόπουλος, στις δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, που πραγματοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την Δευτέρα (22/4) και την Τετάρτη (24/4).

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής Μας», στο πλαίσιο δηλώσεών που έκανε στον «Ενήμερο», μίλησε για τα θέματα που έθιξε στις δύο πρόσφατες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, αναφερόμενος αρχικά στο πολύ σοβαρό θέμα των υπερβολικών υποχρεώσεων που ζητά ο Κανονισμός Πυροπροστασίας κατοικιών και κοινόχρηστων χώρων που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε δασικές εκτάσεις και στην απειλή «τσουχτερών» προστίμων που προκύπτουν από αυτόν.

«Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να ξεκινήσει άμεσα ενημερώσεις, να μην μείνει σε μία απλή ανακοίνωση, γιατί μετά, που θα έρχονται τα πρόστιμα, οι δημότες θα βρεθούν προ εκπλήξεως…»

«Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, το υπουργείο Περιβάλλοντος ζητά από δήμους να ξοδέψουν χρήματα και να κάνουν εργασίες στα δημοτικά ακίνητα και τους κοινόχρηστους χώρους. Αντίστοιχα, ζητά και από τους δημότες να μπουν στη διαδικασία να πληρώσουν τεχνικούς για τη σύνταξη μίας τεχνικής έκθεσης για το σπίτι τους ή τις αυλές τους και να πληρώσουν για εργασίες καθαρισμού, περίφραξης και διάφορες ειδικές εργασίες πυροπροστασίας στο σπίτι τους. Και μάλιστα μέχρι τις αρχές Ιουνίου, ενώ ακόμη το συντριπτικά μεγάλο κομμάτι των δημοτών δεν γνωρίζει καν την υποχρέωση αυτή και κινδυνεύει με «τσουχτερά πρόστιμα»! Η μισή πόλη της Καβάλας είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τον κανονισμό και οι δημότες δεν το γνωρίζουν καν! Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να ξεκινήσει άμεσα ενημερώσεις σε όλες τις γειτονιές της Καβάλας και τα χωριά του δήμου, να μην μείνει σε μία απλή ανακοίνωση, γιατί μετά, που θα έρχονται τα πρόστιμα, οι δημότες θα βρεθούν προ εκπλήξεως. Ήδη στον Ζυγό και στο Κρυονέρι οι κάτοικοι είναι σε αναστάτωση και διαμαρτύρονται για το ξαφνικό αυτό μέτρο που θα επιβαρύνει τις τσέπες τους. Ζητήσαμε και από τον δήμο μας να αντιδράσει, γιατί είναι άδικο και οι δήμοι ξαφνικά να υποχρεωθούν να ξοδέψουν χρήματα και να απασχολήσουν προσωπικό για πυροπροστασία που δεν τα έχουν. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε θετικά νέα για το θέμα αυτό», σημείωσε σχετικά ο Μάκης Παπαδόπουλος.

«Η απόφαση του δημάρχου Καβάλας φέρνει σε αδιέξοδο τους επαγγελματίες του Αστικού και Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ., αλλά και τους τουριστικούς πράκτορες που έχουν τα τουριστικά λεωφορεία…»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής Μας», έθεσε και το θέμα της έλλειψης χώρων στάθμευσης βαρέων οχημάτων, που προκαλεί τεράστια προβλήματα καθημερινά στους επαγγελματίες των αστικών, υπεραστικών και τουριστικών λεωφορείων, τα οποία κυριολεκτικά δεν έχουν χώρους να σταθμεύσουν. Ειδικότερα για το συγκεκριμένο πρόβλημα, δήλωσε στον «Ε»: «Μετά και την εξέλιξη με τους περιορισμούς που μπήκαν στη ζώνη του Τελωνείου, βλέπουμε τα οχήματα του Αστικού και Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. να σταθμεύουν όπου βρουν. Επιπλέον, με τα τουριστικά λεωφορεία υπάρχει το πρόβλημα ότι δεν υπάρχουν χώροι και θέσεις στάσης – στάθμευσης να αφήσουν τους επισκέπτες για δύο – τρεις ώρες και να τους παραλάβουν, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν και να επιστρέψουν, επιβαρύνοντας και την κυκλοφορία της πόλης. Δυστυχώς, η διοίκηση του δήμου Καβάλας κρατά «εχθρική» στάση στην αύξηση των θέσεων στάθμευσης στο κέντρο ή κοντά στο κέντρο της Καβάλας. Πιστεύει ότι τα οχήματα πρέπει να φύγουν από το κέντρο, χωρίς όμως να σχεδιάζει ταυτόχρονα χώρους και θέσεις στάθμευσης που θα αντικαταστήσουν όσες θέσεις στάθμευσης χάνονται. Αυτή η απόφαση του δημάρχου Καβάλας φέρνει σε αδιέξοδο τους επαγγελματίες του Αστικού και Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ., αλλά και τους τουριστικούς πράκτορες που έχουν τα τουριστικά λεωφορεία. Η απάντηση μάλιστα του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας στο ερώτημά μας ήταν απογοητευτική! Ανέφερε ότι η δημοτική αρχή πρότεινε στο Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. να πηγαίνουν ορισμένα οχήματά του σε χώρο κοντά στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για νέους χώρους μέσα στην πόλη ή στις παρυφές της Καβάλας».

Αναφορά και για τις παρεμβάσεις για τα ΑμεΑ στο έργο της πλατείας Καπνεργάτη

Στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στα όσα είπε στο δημοτικό συμβούλιο για τις παρεμβάσεις για τα ΑμεΑ στο έργο της πλατείας Καπνεργάτη.

«Επισήμανα την προβληματική όδευση και τοποθέτηση ενός «οδηγού τυφλών» (αυτής της γραμμής με κίτρινα πλακάκια στα πεζοδρόμια που είναι ειδική για τους τυφλούς συμπολίτες μας) από την πλευρά της οδού Κασσάνδρου. Ο οδηγός αυτός αλλάζει ξαφνικά κατεύθυνση και κάνει ένα «Γ.» Έθεσα το θέμα στη διοίκηση, γιατί βλέπω ότι τέτοιες παρεμβάσεις που αποφασίζει μόνη της η δημοτική αρχή προκαλούν προβλήματα και στα άτομα με αναπηρία που κινούνται στην περιοχή και στους επαγγελματίες. Για τέτοιες παρεμβάσεις, η διοίκηση οφείλει να έρχεται σε σωστή συνεννόηση και με τους επαγγελματίες και με τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ, ώστε η όδευση να τους εξυπηρετεί όλους. Δυστυχώς, βλέπουμε ότι πληθαίνουν οι περιπτώσεις κακής όδευσης και τοποθέτησης τέτοιων «οδηγών τυφλών» στα έργα που εκτελεί ο δήμος και χρειάζεται να τα επισημαίνουμε, για να προβληματίζουμε τη διοίκηση και να μπορούν τα λάθη να διορθώνονται».

Επίσπευση της διαδικασίας μείωσης των δημοτικών τελών για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Τέλος, ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στο αίτημα που έθεσε στη διοίκηση του δήμου, να επισπεύσει τη διαδικασία μείωσης των δημοτικών τελών για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

«Πρέπει η διοίκηση να βγάλει επιτέλους στο διαδίκτυο την πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων των δημοτών που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες. Έχουν περάσει κοντά τρεις μήνες από τότε που πήραμε την απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο (και που βελτιώθηκε πολύ με τις προτάσεις της παράταξή μας για την πλήρη κατάργηση των εισοδηματικών κριτηρίων), αλλά η διοίκηση καθυστερεί εντελώς αδικαιολόγητα την υποβολή των αιτήσεων. Ζήτησα μάλιστα από τη διοίκηση να προβλέπεται οι πολύτεκνες οικογένειες να έχουν όλες δικαίωμα στις μειώσεις και να μην βρει την ευκαιρία η δημοτική αρχή να «κόψει» τους πολύτεκνους που τα παιδιά τους ενηλικιώθηκαν, αφού οι πολύτεκνοι γονείς έχουν ισόβιο το δικαίωμα της πολυτεκνίας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα