Connect with us

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: Ζητώ συγνώμη για το επεισόδιο, αλλά ευθύνονται ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Μάκης-Παπαδόπουλος:-Ζητώ-συγνώμη-για-το-επεισόδιο,-αλλά-ευθύνονται-ο-δήμαρχος-και-ο-πρόεδρος-του-Δημοτικού-Συμβουλίου

Με αφορμή το φραστικό επεισόδιο μεταξύ του δημάρχου Καβάλας Θ. Μουριάδη και του επικεφαλής του «Τόπου της Ζωής μας» Μάκη Παπαδόπουλου, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου 2022 του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, κατά την οποία ανταλάχθηκαν εκφράσεις «πεζοδρομίου», ο Μάκης Παπαδόπουλος με ανακοίνωσή του δίνει την δική του εκδοχή για το συμβάν.

Ειδικότερα ο επικεφαλής του «Τόπου της Ζωής μας» αναφέρει:

«Για την ουσιαστική και ολοκληρωμένη πληροφόρηση όλων των συνδημοτών μου, παραθέτω τα παρακάτω αληθινά περιστατικά που έγιναν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας της 27ης Οκτωβρίου 2022:

Κατά τη συζήτηση του 20ου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης «Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: “Διαπλάτυνση τμήματος οδού Νυρεμβέργης στο ύψος του παλαιού Νοσοκομείου”», ζήτησα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μου δόθηκε ο λόγος, για να αναφερθώ σε μία συγκεκριμένη παρατήρηση που έκανε μέλος της Επιτροπής Παραλαβής περί μη εφαρμογής της μελέτης ή τυχόν τροποποίηση της μελέτης και να ζητήσω διευκρίνιση για αυτό. Και ενώ είχε ήδη απαντήσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στο ερώτημά μου, έλαβε τον λόγο ο Δήμαρχος Καβάλας και απάντησε και εκείνος με σκοπό υποτιμητικό σε βάρος μου λέγοντας ότι δεν γνωρίζω από έργα, όπως εκείνος δεν γνωρίζει από ποδόσφαιρο (άρα δεν δικαιούμαι να ρωτώ τίποτα κατά την γνώμη του;), κλείνοντας εκνευρισμένος «άντε μην τρελαθούμε εδώ μέσα». Στην ανταπάντησή μου ότι εγώ στο ποδόσφαιρο ήμουν επαγγελματίας αθλητής, ενώ εκείνος είναι δύσκολο να γνωρίζει από έργα όταν έχει κάνει ανεφάρμοστες προτάσεις για την πεσμένη γέφυρα, τότε ο Δήμαρχος – χωρίς να έχει κανένα απολύτως δικαίωμα από τον Κανονισμό – έκλεισε το μικρόφωνό μου από το σύστημα ελέγχου (που έχει την αρμοδιότητα να χειρίζεται βάσει του Νόμου και του Κανονισμού Λειτουργίας αποκλειστικά και μόνο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου) και μου αφαίρεσε τον λόγο, χωρίς να αντιδράσει στην κίνησή του αυτή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά, μονολογώντας εκνευρισμένος και υπό την ανοχή και την αδράνεια του Προέδρου, είπε «όχι, άστον» και συνέχισε φωνάζοντας «έχω κάνει τα έργα που δεν φαντάζεσαι, ποια προβολάκια, ποια προβολάκια ρε, ποια  προβολάκια, άσχετε, ε άσχετε». Ενώ συνέχισε να φωνάζει με κλειστό μικρόφωνο, εγώ του είπα σε απολύτως ήρεμο τόνο «να ολοκληρώσω, μην συγχύζεστε», και τότε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μου είπε «κύριε Παπαδόπουλε, σταματήστε να προσβάλλετε», αντί να ανακαλέσει στην τάξη τον Δήμαρχο όπως όφειλε, επειδή χωρίς αρμοδιότητα ο Δήμαρχος μού αφαίρεσε τον λόγο και επειδή ο Δήμαρχος με αποκάλεσε “άσχετο” και συνέχισε ο Δήμαρχος να φωνάζει διαταράσσοντας σοβαρά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια, ρωτώ τον Δήμαρχο «που ιδιωτεύσατε;» και εκείνος απαντά «τα έργα που έχω κάνει εγώ στον στρατό δεν τα έχεις υπόψη σου». Και ενώ προσπαθώ να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου με κλειστό μικρόφωνο, και ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζει να μου λέει σε αυστηρό τόνο «κύριε Παπαδόπουλε» (αλήθεια, γιατί;;;), και ενώ προσπαθώ να συνεχίσω αφού δεν ακούγομαι λόγω κλειστού μικροφώνου, αμέσως μετά ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος σε εμένα προσωπικά, με βρίζει (με κλειστά μικρόφωνα) λέγοντας «βρε άντε από δω… είσαι “καραγκιόζης”».

Εγώ μέχρι εκείνη τη στιγμή διατηρούσα την ψυχραιμία μου και ήμουν απολύτως συνεπής στα καθήκοντά μου, σεβόμενος τον Κανονισμό, την ιδιότητα του Δημάρχου και τον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Μόλις όμως άκουσα τον Δήμαρχο να με βρίζει («είσαι “άσχετος”, είσαι “καραγκιόζης”»), και ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καθόταν και ανεχόταν και έμενε απαθής απέναντι στην επιθετική συμπεριφορά του Δημάρχου, τότε αντέδρασα και τον αποκάλεσα “μ*λ*κ*” και εκείνος ανταπάντησε «”μ*λ*κ*ς” είσαι και φαίνεσαι!».

Στη συνέχεια (με ανοικτά μικρόφωνα) ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λέει «ο κύριος Παπαδόπουλος αποβάλλεται από την αίθουσα, κύριε Παπαδόπουλε βγείτε από την αίθουσα τώρα, αποβάλλεστε από την αίθουσα» και εγώ του απαντώ «και ο κύριος Δήμαρχος;» (με κλειστό μικρόφωνο, αλλά η στιχομυθία υπάρχει στο διαδίκτυο και ακούγεται) και συνεχίζω «για ποιον λόγο;». Ο Πρόεδρος απαντάει «Γιατί αποκαλέσατε τον Δήμαρχο με μία απρεπέστατη φράση, γι’ αυτό», εγώ του λέω «όπως και ο Δήμαρχος» και συνεχίζει ο Πρόεδρος «Βγείτε έξω τώρα, γιατί θα σας βγάλω εγώ» και ανταπαντώ «και ο ίδιος του», τότε ο Πρόεδρος σηκώνεται και λέει «Μάκη βγες έξω, θα ‘ρθω και θα σε βγάλω εγώ σηκωτό!».

Επειδή σέβομαι τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και την ιδιότητα του Δημάρχου, ζητώ συγνώμη από όλους τους συνδημότες μου για τη λέξη που χρησιμοποίησα από δικαιολογημένη αγανάκτηση. Παρ’ όλα αυτά, θέλω να επισημάνω ότι την λέξη αυτήν τη χρησιμοποίησα μετά από επανειλημμένες προσωπικές προκλήσεις και επιθέσεις του Δημάρχου εναντίον μου, υβριστικές και απαξιωτικές, και χωρίς καμία αντίδραση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον Δήμαρχο.

Αποδεικνύεται λοιπόν, από την στάση του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ο μόνιμος στόχος τους είναι να αποπροσανατολίσουν του δημότες από τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα του Δήμου Καβάλας και τον τρόπο επίλυσής τους.

Πρέπει να γνωρίζουν οι συνδημότες μας ότι εγώ και η παράταξή μας Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου και των δημοτών μας, να ασκούμε τον αντιπολιτευτικό ρόλο που μας έδωσαν οι δημότες μας, θα συνεχίσουμε την κριτική κατά των άστοχων και επιζήμιων επιλογών της τωρινής διοίκησης του Δήμου και θα συνεχίζουμε να προτείνουμε γόνιμες και ουσιαστικές λύσεις για όλα τα προβλήματα.

Σε καμία περίπτωση δεν θα παρασυρθούμε από την πολιτική “κατρακύλα” των κυρίων Μουριάδη και Πεφάνη, που επιδίδονται σε αγώνα υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Για τους λόγους αυτούς, κάνουμε γνωστό ότι θα καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες πρόταση μομφής κατά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Πεφάνη, η οποία θα συζητηθεί σε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Η  Καβάλα έχει αποφασίσει να γυρίσει σελίδα»!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

20 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου

20-εκατ.-ευρώ-για-την-αξιοποίηση-του-γεωθερμικού-πεδίου-Ακροποτάμου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Ημέρα ορόσημο για τον τόπο μας

Νέα χρηματοδότηση, ύψους 20 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου.

Σχετικά, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης δήλωσε:

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για τον τόπο μας και την περαιτέρω ανάπτυξή του! Μία στιγμή που επρόκειτο να αλλάξει το Ρου της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής! Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν πλέον μονόδρομο! Παρά τις αντίξοες υγειονομικές συνθήκες, δεν εγκαταλείψαμε τις προσπάθειες, εργαστήκαμε σκληρά με όλα τα μέσα ώστε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα! Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω πεδίο διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη θερμοδυναμική ποσότητα, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα γεωθερμικά πεδία χαμηλής ενθαλπίας της χώρας!

Οι άξονες που θα κινηθούμε είναι:

Τηλεθέρμανση κτιρίων, δημόσιων/δημοτικών αλλά και κατοικιών,

Τηλεθέρμανση θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων

Τηλεθέρμανση μεταποιητικών μονάδων

Τηλεθέρμανση τουριστικών καταλυμάτων

Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, που μειώνει κατά πολύ το λειτουργικό κόστος παραγωγής του έργου, αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό το γεωθερμικό ρευστό που διαθέτουμε.

Ήδη έχει υπάρξει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για το εν λόγω έργο και είμαστε βέβαιοι πως αυτό είναι μόνο η αρχή! Αναλυτικότερα:

•SELECTA ΕΛΛΑΣ ΙΚΕ & ΣΙΑ ΕΕ (Καλλιέργεια Ανθέων Θερμοκηπίου)

•MARCS Medifarms ΙΚΕ (Επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης και Παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής αγωγής)

•General Contractor S.T.A (Βιομηχανικές Κατασκευές & Εγκαταστάσεις)

•Petrov ΙΚΕ Olive 3* Resort Hotel (Ξενοδοχειακή μονάδα 3 αστέρων)

•Κουρτίδης Νικόλας ΜΟΝ. ΕΠΕ (Τουριστικές Επιχειρήσεις)

•Syrtaki Hotel (Ξενοδοχειακή μονάδα)

•Μητσόπουλος Τρύφων (Ενοικιαζόμενα Δωμάτια)

•Golden Suites (Ενοικιαζόμενα Δωμάτια)

•Leon Hotel (Ξενοδοχειακή μονάδα)

•Φ. ΜΑΡΙΤΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (Παραγωγή & Τυποποίηση Βρώσιμης Ελιάς)

•Γ. ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (Παραγωγή & Τυποποίηση Βρώσιμης Ελιάς & Λοιπών Αγροτικών Προϊόντων)

•ΕΑΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ (Αγροτικός Συνεταιρισμός)

Πλέον βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε έτοιμοι ώστε το αργότερο σε δύο μήνες να δημοπρατήσουμε το εν λόγω έργο. Μέσα στο επόμενο έτος ξεκινούν οι εργασίες!

Θερμές ευχαριστίες σε όσους συνετέλεσαν σε αυτή την επιτυχία .

Υιοθετώντας σύγχρονες και στοχευμένες στρατηγικές αξιοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητες της περιοχής μας, εξασφαλίζοντας την γρήγορη και ασφαλή τοπική ανάπτυξη!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Περιμένουν πολύ κόσμο το τριήμερο στη Θάσο

Περιμένουν-πολύ-κόσμο-το-τριήμερο-στη-Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες, οπότε υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια / Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο

«Τα πράγματα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο νησί της Θάσου είναι πάρα πολύ καλά. Άλλωστε αυτό το σημείο σηματοδοτεί ουσιαστικά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου και τα υψηλά μεγέθη αυτής».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια, για όσους ενδιαφέρονται.

«Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες σε σχέση με τον πληθυσμό του…»

«Μετά το Πάσχα ξεκινάνε οι προετοιμασίες των επιχειρήσεων και σταδιακά ανοίγουν τις πόρτες τους. Αυτή τη στιγμή όλες οι επιχειρήσεις και της φιλοξενίας, αλλά και τα εστιατόρια είναι ανοιχτά και περιμένουμε ένα τριήμερο πάρα πολύ δυνατό, το οποίο θα σηματοδοτήσει ουσιαστικά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το νησί της Θάσου», ανέφερε αρχικά ο κ. Παρασχούδης.

Όσον αφορά τις κρατήσεις, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων επισήμανε: «Από κρατήσεις, πάμε πάρα πολύ καλά, αν και πρέπει να πω ότι για το τριήμερο υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια. Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες σε σχέση με τον πληθυσμό του, οπότε υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια για το τριήμερο, μιας και ακόμη δεν υπάρχει μαζική προσέλευση των Βαλκανίων τουριστών, η οποία αναμένεται για το τριήμερο, αλλά όχι στο μέγεθος που θα ξεκινήσει μετά το κλείσιμο των σχολείων στις χώρες αυτές». 

«Ο Μάιος δεν ήταν ο αναμενόμενος, καθώς ο καιρός δεν βοήθησε και τόσο πολύ…»

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση που αναμένεται στη διάρκεια του καλοκαιριού, ο κ. Παρασχούδης σημείωσε: «Από άποψη προσέλευσης το φετινό καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ δυνατό. Ωστόσο, ο Μάιος δεν ήταν ο αναμενόμενος, καθώς ο καιρός δεν βοήθησε και τόσο πολύ, γιατί στις κρατήσεις εκτός σεζόν που γίνονται τελευταία στιγμή, σημαντικός παράγοντας είναι και ο καιρός. Είδαμε ότι ο Μάιος δεν μας βοήθησε καθόλου και ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι να φταίει αυτό και όχι κάτι άλλο. Δεν είχαμε την αναμενόμενη προσέλευση στο νησί, κυρίως από τις γειτονικές περιοχές. Ιούλιος και Αύγουστος προβλέπονται πάρα πολύ δυνατοί μήνες, όμως αυτό που επιθυμούμε τώρα είναι να τραβήξει αυτό, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου και να υπάρχει αρκετή επισκεψιμότητα στο νησί μας».

«Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο…»

Τέλος, σε σχέση με το αν μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της επέκτασης της τουριστικής περιόδου, ο κ. Παρασχούδης υπογράμμισε: «Τον Σεπτέμβριο συνήθως έχουμε αρκετό κόσμο μέχρι και τις 20 του μήνα. Μετά σταδιακά αρχίζει το νησί να αδειάζει. Αυτό θέλουμε να γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς, ώστε να κρατήσει η σεζόν όπως και παλιότερα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Αυτό είναι το επιθυμητό, ώστε να μην επιβαρύνεται το νησί με τόση μεγάλη κίνηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μόνο. Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συνεχίζω μόνος μου

Ντίνος-Κλειτσιώτης:-Συνεχίζω-μόνος-μου

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου»

Απάντηση στην ανακοίνωση της Αναστασίας Ιωσηφίδου, στην οποία απέκλεισε την κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, έδωσε ο Ντίνος Κλειτσιώτης με δήλωσή του. Σε αυτήν αντικρούει όλα όσα ισχυρίζεται η κ. Ιωσηφίδου, ενώ υπογραμμίζει ότι συνεχίζει κανονικά ως υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

«Είχαμε έρθει σε συμφωνία με την κ. Ιωσηφίδου για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, αφού κάνουμε μια δημοσκόπηση. Έγινε αυτή η δημοσκόπηση και έβγαλε εμένα λίγο πιο μπροστά. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Από εκεί και πέρα η συμφωνία που κάναμε προέβλεπε κοινή συνέντευξη Τύπου στις 31 Μαΐου, λόγω όμως των υποχρεώσεων που είχε η κ. Ιωσηφίδου την αναβάλαμε για την Παρασκευή (2/6) ορίζοντας χώρο και ώρα. Την Πέμπτη (1/6), όλως περιέργως, η κ. Ιωσηφίδου εξέδωσε μια ανακοίνωση που ανέφερε ότι δεν θα συμπορευτούμε. Απόψή της, σεβαστή καθ’ όλα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου. Κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε ο καθένας την πορεία και τον δρόμο του…»

«Ένα μόνο θέλω να πω εγώ. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου. Κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε ο καθένας την πορεία και τον δρόμο του. Οι Καβαλιώτες να είναι βέβαιοι ότι από πλευράς μου ούτε θα αναφερθώ από εδώ και πέρα στο τι έγινε μέχρι σήμερα. Θα προχωρήσουμε μπροστά με τον συνδυασμό και τους συνεργάτες μου. Μέχρι τώρα σεβάστηκα απόλυτα αυτή τη συμφωνία. Αφού περάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από την Τρίτη (6/6), σηκώνουμε τα μανίκια και αρχίζουμε έντονα την παρουσία μας κοντά στους δημότες, όσον αφορά το τι σκεφτόμαστε για την πόλη και επιπλέον στοχεύσεις. Είμαι βέβαιος ότι οι Καβαλιώτες θα έρθουν κοντά μου, είμαι βέβαιος ότι θα αναγνωρίσουν το ποιος είναι ο Ντίνος Κλειτσιώτης και ο σχεδιασμός του και σιγά σιγά θα παίρνουμε δυναμική από την παρουσία και τη συμπαράσταση του κόσμου», επισημαίνει ακόμη στη δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα