Connect with us

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να γυρίσουμε σελίδα σε Ν. Καρβάλη, Χαλκερό και Λεύκη!»

Μάκης-Παπαδόπουλος: «Είμαστε-πιο-έτοιμοι-από-ποτέ-να-γυρίσουμε-σελίδα σε-Ν.-Καρβάλη,-Χαλκερό-και-Λεύκη!»

Με πλήθος κόσμου από τη Ν. Καρβάλη, το Χαλκερό και τη Λεύκη και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου η πρώτη προεκλογική ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας Μάκη Παπαδόπουλου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολύκεντρου της Ν.Καρβάλης.

Στην ομιλία του, ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέλυσε το σχέδιο της παράταξής μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας σε Ν. Καρβάλη, Χαλκερό και Λεύκη, αλλά και το σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

«Ξέρετε εδώ και πολύ καιρό τις δύο βασικές προτεραιότητες που έχουμε βάλει ως παράταξη και τις έχουμε υπηρετήσει τα 10 χρόνια που είμαστε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αγωνιζόμαστε για τα προβλήματά σας.

Καθημερινότητα και ανάπτυξη.

Καλύτερη ποιότητα ζωής, νέα έσοδα για τον Δήμο και δουλειές για τον κόσμο.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι αυτός ο τόπος, η Νέα Καρβάλη, η Λεύκη και το Χαλκερό, έχουν σηκώσει διαχρονικά το βάρος της Βιοτεχνικής και Βιομηχανικής ανάπτυξης του τόπου μας.

Όμως η Ν. Καρβάλη, το Χαλκερό και η Λεύκη έχουν μία ευκαιρία που εμείς δεν την αφήνουμε να πάει χαμένη. Μία ευκαιρία που εσείς οι ίδιοι την έχετε αντιληφθεί και την έχετε κάνει ήδη πράξη.

Τα τελευταία χρόνια, και η αγροτική παραγωγή και η τουριστική δραστηριότητα γνωρίζουν μία άνθηση και δείχνουν την κατεύθυνση που έχει πάρει ο τόπος μας. Αυτή την κατεύθυνση εμείς σχεδιάζουμε να ενθαρρύνουμε και να στηρίξουμε.

Όπως επίσης στηρίζουμε και διεκδικούμε  να ολοκληρωθεί επιτέλους το Εμπορικό Λιμάνι και η σιδηροδρομική σύνδεση Ν.Καρβάλη – Τοξότες,

και αναπτύσσουμε το Βιοτεχνικό Πάρκο  που θα φέρουν νέες επιχειρήσεις και δουλειές για τον τόπο μας.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ:

•          Συντηρούμε και αναβαθμίζουμε το οδικό δίκτυο και τους αγροτικούς δρόμους, για να υπάρχει ασφάλεια στους κατοίκους. Διορθώνουμε τους δρόμους και τα πεζοδρόμια και κατασκευάζουμε καινούρια όπου χρειάζεται. Βελτιώνουμε την προσβασιμότητα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Λύνουμε θέματα οδικής ασφάλειας στον οικισμό της Ν. Καρβάλης, και ειδικά στον δρόμο προς τη Λεύκη. Τοποθετούμε πινακίδες και κάνουμε πλήρη οδοσήμανση στη Ν. Καρβάλη.

•          Εξασφαλίζουμε περισσότερο φως με λάμπες φωτισμού Led και εξοικονομούμε ταυτόχρονα ενέργεια.  Άμεσα, χωρίς να περιμένουμε την Ενεργειακή Κοινότητα που θα γίνει σε πέντε χρόνια.

•          Δημιουργούμε μια ολοκληρωμένη πλατεία στο κέντρο της Νέας Καρβάλης, και παρεμβαίνουμε στους παράπλευρους δρόμους.

•          Φροντίζουμε παντού για πράσινο.  Αναπλάθουμε τους δημόσιους χώρους στο Χαλκερό και στη Λεύκη, όπου επίσης δημιουργούμε πάρκο αναψυχής και εκδηλώσεων.  Προστατεύουμε και αξιοποιούμε το δάσος του Χαλκερού.

•          Αναβαθμίζουμε και αξιοποιούμε την παραλία της Νέας Καρβάλης, για να γίνει σύγχρονη και τουριστική, με όλες τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για επισκέπτες και λουόμενους. Την κάνουμε “κόσμημα”, όπως θα κάνουμε τις ακτές της Καβάλας και με την ίδια αισθητική.

•          Εκσυγχρονίζουμε τις παιδικές χαρές της Καρβάλης και δημιουργούμε καινούρια στο Χαλκερό.

•          Λύνουμε χωροταξικές και πολεοδομικές εκκρεμότητες, όπως στη Λεύκη και στις εγκαταστάσεις του Χαλκερού, και επιστρέφουμε δεσμευμένα οικόπεδα στους δικαιούχους τους.

•          Εκσυγχρονίζουμε όλο το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης και επιτέλους το ολοκληρώνουμε και το επεκτείνουμε και στο Χαλκερό. Καθαρίζουμε τα ρέματα.

•          Οργανώνουμε τη συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων, το πλύσιμο των κάδων και την αποτελεσματικότερη ανακύκλωση. Πριν από λίγες ημέρες, ανακοινώσαμε πώς θα εξοικονομήσουμε δρομολόγια από το κέντρο της Καβάλας, για να ενισχύσουμε και τα χωριά. Και φυσικά, δημιουργούμε «πράσινα σημεία» για τα ογκώδη απορρίμματα.

•          Στηρίζουμε και την υπεραστική συγκοινωνία. Επιδοτούμε προπληρωμένη κάρτα ελαχίστων διαδρομών για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Και φυσικά, φροντίζουμε για σύγχρονες και λειτουργικές στάσεις των λεωφορείων.

•          Φροντίζουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από τη βοήθειά μας. Φροντίζουμε τους γονείς και τα παιδιά, τα Άτομα με Αναπηρία και τους ηλικιωμένους, με τα μέτρα που ανακοινώσαμε πρόσφατα στο πλαίσιο της πολιτικής μας ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ.

– Λειτουργούμε ξανά το ΚΑΠΗ του Χαλκερού.

– Επιδοτούμε με voucher τους μαθητές της Γ’ Λυκείου: επιχορηγούμε τα δύο από τα τέσσερα μαθήματα που θα δώσουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

– Επιδοτούμε με voucher την τετράωρη απασχόληση νταντάς στο σπίτι για τους εργαζόμενους γονείς που φροντίζουν μόνοι τους τα παιδιά τους.

– Φτιάχνουμε την πρώτη Στέγη Αυτόνομης Διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία, για να δώσουμε προοπτική ζωής και ασφάλεια στις οικογένειές τους.

– Λέμε ΝΑΙ σε Δημοτικό Γηροκομείο.

– Δίνουμε έκπτωση 40% στις τρίτεκνες οικογένειες στους λογαριασμούς του νερού.

– Δίνουμε 3.000 ευρώ στήριξη για κάθε νέο παιδί σε πολύτεκνες οικογένειες.

– Δίνουμε ελεύθερη είσοδο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

– Ενισχύουμε το Βοήθημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που θα δίνει τρόφιμα κάθε μήνα.

•          Στηρίζουμε έμπρακτα τους πολιτιστικούς και τους αθλητικούς συλλόγους, και μαζί τους καταρτίζουμε ένα Καλεντάρι  εκδηλώσεων για όλο το χρόνο.

•          Ενισχύουμε την πυροπροστασία και τη διαχείριση όλων των έκτακτων αναγκών: δίνουμε κίνητρα στους δημότες για να γίνουν εθελοντές, παρέχουμε κατάλληλη εκπαίδευση και εξοπλισμό.

•          Τέλος, μαζί με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους φιλόζωους,

εφαρμόζουμε ΑΜΕΣΑ ένα καινοτόμο πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ένα πρόβλημα που έχει γίνει “μάστιγα” λόγω της κακής διαχείρισης του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ:

•          Ιδρύουμε Τμήμα Τοπικής Ανάπτυξης στον Δήμο, που θα περιλαμβάνει Γραφείο Γεωργίας, Αλιείας και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας. Στηρίζουμε τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους μας με σύγχρονη τεχνογνωσία. Αναβαθμίζουμε το σύστημα άρδευσης με στόχο την επαρκή και δίκαιη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

•          Υποστηρίζουμε την ανάπτυξη του Βιοτεχνικού Πάρκου και αξιοποιούμε το Εκθεσιακό Κέντρο και για τους δώδεκα μήνες τον χρόνο, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και την Περιφέρεια.

•          Μεταφέρουμε την “καρδιά” των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου στη Ν. Καρβάλη, γιατί το δικαιούται! Δημιουργούμε το «Χριστουγεννιάτικο Πάρκο» και αναδεικνύουμε την παράδοση του «Άι-Βασίλη».

•          Μετατρέπουμε το μονοπάτι «Κιόσελες» στο Χαλκερό σε επίκεντρο τουρισμού περιπάτου. Αναδεικνύουμε τη διαδρομή του μέσα από παλιά ορυχεία μετάλλων, βραχογραφίες και θαυμάσιες θέσεις θέας.

•         Φτιάχνουμε το πρώτο Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης για τη Ν.Καρβάλη, με σκοπό να προσελκύσουμε και να ενθαρρύνουμε τουριστικές επενδύσεις  με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.

•          Και τέλος, διασυνδέουμε το Φεστιβάλ Φιλίππων με το Φεστιβάλ ΗΛΙΟΣ & ΠΕΤΡΑ και το Ακόντισμα. Αναδεικνύουμε και αξιοποιούμε την πλούσια πολιτιστική δημιουργία της Ν. Καρβάλης και της δίνουμε μία ώθηση προς το μέλλον.–

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Προσπάθεια για αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου

Προσπάθεια-για-αλλαγή-χρήσης-του-πρώην-Σανατορίου

Εξετάζεται η παραχώρηση του συνεδριακού κέντρου της ΙΕΚ στον δήμο Καβάλας

Η αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου και της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής ήταν το πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου του δήμου Καβάλας που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (12/4).

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, ο οποίος σημείωσε ότι «πρώτο θέμα ήταν η γνωμοδότηση για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όσον αφορά το πρώην Σανατόριο και το ακίνητο της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής».

«Στη συνέχεια θα επιληφθεί και το δημοτικό συμβούλιο και αυτό είναι μία αλλαγή, την οποία επιδιώκει το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας…»

«Προτείνεται να αλλάξει η χρήση, η οποία ήταν περιορισμένη, σε χρήσεις για κοινωνική πρόνοια, εκπαίδευση, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, ώστε να καταστεί δυνατή η εκμετάλλευση – αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων προς όφελος της πόλης και του κοινωνικού συνόλου.  Άρα είναι μία αλλαγή χρήσης των εν λόγω κτηρίων και το πρώτο βήμα έγινε στο τοπικό συμβούλιο, ενώ στη συνέχεια θα επιληφθεί και το δημοτικό συμβούλιο και αυτό είναι μία αλλαγή, την οποία επιδιώκει το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας. Υπάρχει μια πρόοδος όσον αφορά τα τεκταινόμενα της Ι.Ε.Κ.», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Κροκίδης.  

«Απερρίφθη η αναίρεση από το δημόσιο, που εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο…»

Παράλληλα, ο κ. Κροκίδης αναφέρθηκε και στην εκκρεμούσα μέχρι πρότινος απόφαση του Αρείου Πάγου, σημειώνοντας: «Σε επαφή που είχα με τον πρώην πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Αρχέλαο Γρανά, μου είπε ότι είχε επικοινωνία με τους νομικούς μας συμβούλους στην Αθήνα και η πληροφόρηση είναι ότι το δικαστήριο το οποίο εκκρεμούσε, ότι η απόφαση είναι υπέρ ημών, δηλαδή απερρίφθη η αναίρεση από το δημόσιο, που εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο. Άρα περιμένουμε να καθαρογραφεί και να πάρει το πρώην Σανατόριο την πορεία για την αξιοποίησή του».

Ενδεχόμενη παραχώρηση από την Ιατρική Εταιρεία στον δήμο Καβάλας του συνεδριακού χώρου στον Αμυγδαλεώνα, ώστε να αξιοποιηθεί 

«Από την άλλη μεριά πριν από δυο εβδομάδες υπήρξε μια συνάντηση με τον δήμαρχο Καβάλας και την γραμματέα του δημάρχου, προκειμένου να δούμε νέους τρόπους συνεργασίας μεταξύ του δήμου και της Ιατρικής Εταιρείας. Συμφωνήσαμε στον χώρο του Αμυγδαλεώνα, όπου έχουμε εκτός του βρεφονηπιακού σταθμού και έναν μεγάλο συνεδριακό χώρο, ενδεχομένως να τον παραχωρήσουμε μ’ ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και να αναλάβει ο δήμος, τόσο την ανακαίνιση, όσο και τη συντήρηση του χώρου, αλλά και την εκμετάλλευση με την έννοια να γίνονται εκδηλώσεις από διάφορους τοπικούς φορείς, αλλά και άλλους. Άρα και αυτό είναι μια εξέλιξη πολύ σημαντική για την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Η ΠΕΔ-ΑΜΘ λέει ξεκάθαρα όχι στη συνένωση των ΔΕΥΑ

Η-ΠΕΔ-ΑΜΘ-λέει-ξεκάθαρα-όχι-στη-συνένωση-των-ΔΕΥΑ

Σάββας Μιχαηλίδης: Αναγκαστική συνένωση δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί νομικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει συνένωση των δήμων / Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι

«Η θέση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πλέον ξεκάθαρη, αφού απορρίπτει και διαφωνεί απόλυτα με όποια κυβερνητική ή άλλη πρόταση, ενδεχομένως και την αντιπρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε., που αφορά την συνένωση των Δ.Ε.Υ.Α., είτε σε νομαρχιακό, είτε σε περιφερειακό ή οποιοδήποτε άλλο επίπεδο».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Νέστου και πρόεδρος της Π.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ., Σάββας Μιχαηλίδης, σχετικά με το θέμα των συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α., μετά και την έκτακτη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη (9/4) στην Κομοτηνή, παρουσία του προέδρου της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., Δημήτρη Μαραβέλια και του διευθυντή Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., Ιωάννη Γούπιου.

«Η μόνη περίπτωση για αναγκαστική συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί νομικά και λειτουργικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει τη συνένωση των δήμων…»

«Οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού και σε όσους δήμους λειτουργούν, πέραν της διαχείρισης και της διασφάλισης του πόσιμου νερού που παρέχουν στις δημότες, επιτελούν και ένα κοινωνικό έργο. Είναι άγνωστο αυτό σε πολλούς συναδέλφους δημάρχους που δεν έχουν Δ.Ε.Υ.Α. ή δεν διαχειρίζεται ο δήμος τους, λόγω μεγέθους, απευθείας την παροχή νερού. Παρ’ όλα αυτά όμως κάνουν προτάσεις που θα εφαρμοστούν σε μας. Διασαφηνίζουμε προς όλους ότι η μόνη περίπτωση για την αναγκαστική συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων αυτών που δεν δημιουργεί νομικά και λειτουργικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει τη συνένωση των δήμων. Με κανέναν άλλο τρόπο ή μοντέλο διαχείρισης δεν μπορεί να γίνει αναγκαστική συνένωση, η οποία θα αποφασίζει για το αναπτυξιακό πρόγραμμα, την τιμολογιακή πολιτική και τις προτεραιότητες των υπολοίπων», τόνισε σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης. 

«Αντί της αναμενόμενης κρατικής βοήθειας, οι Δ.Ε.Υ.Α. βρίσκονται μπροστά σε πρόθεση για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλο, το οποίο οδηγεί σε άμεσα αδιέξοδα…»

«Ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας πώς μπορεί να γίνει οικονομική ανάταξη, οικονομική εξυγίανση, αυτοτέλεια οικονομική των επιχειρήσεων αυτών. Με ποιες συντονισμένες ενέργειες, σε πόσο χρόνο, αρκεί να το θέλουν και να το νομοθετήσουν όλοι αυτοί που μπορούν να αποφασίσουν γι’ αυτό. Σε αυτήν την κατεύθυνση νομίζουμε ότι έπρεπε να κινηθεί και η πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε. Με την αντιπρόταση η μόνη διαφορά που κάνει είναι το μικρότερο σχήμα. Δεν είναι όμως θέμα μεγέθους. Το ζήτημα που προκύπτει είναι ότι όλες αυτές οι δημοτικές επιχειρήσεις που επιβίωσαν από την οικονομική κρίση δεν μετέφεραν τα βάρη αυτής της κρίσης στους δημότες, δεν αύξησαν τα τέλη στο νερό, όπως επίσης και της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης. Εκεί λοιπόν, αντί της αναμενόμενης κρατικής βοήθειας, οι Δ.Ε..Υ. Α. βρίσκονται μπροστά σε πρόθεση για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλο, το οποίο οδηγεί σε άμεσα αδιέξοδα», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο δήμαρχος Νέστου και πρόεδρος της Π.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ.

«Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι – Ζητάμε να παραμείνει το ισχύον καθεστώς των Δ.Ε.Υ.Α…»

«Στο ψήφισμα μας έχουμε καταλήξει ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Α.Μ.Θ. θα πρέπει να ξέρουν όλοι αυτοί οι αξιότιμοι κύριοι ότι δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει κανένα σχέδιο, με όποιο μανδύα κι αν έρχεται ή με όποια τυπική νομιμοποίηση, αφού εμείς οι δήμαρχοι έχουμε την υποχρέωση να παραδώσουμε τους δήμους μας, όπως τους παραλάβαμε, χωρίς να υπαναχωρήσουμε και να παραχωρήσουμε κανένα δικαίωμα ή αρμοδιότητα. Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι. Ζητάμε να παραμείνει το ισχύον καθεστώς των Δ.Ε.Υ.Α., να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο σε όλη αυτή τη δημοτική περίοδο, στο οποίο θα συμβάλλει και η πολιτεία στην επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας των Δ.Ε.Υ.Α. και με την ανάλογη χρηματοδότηση και με κάλυψη του ενεργειακού κόστους, αφού είμαστε οι μόνες επιχειρήσεις που δεν πήραν οποιαδήποτε ανταπόδοση για το ενεργειακό κόστος. Φυσικά να υπάρξει χρόνος διαβούλευσης με τους καθ’ ύλην αρμόδιους δήμους, που είναι μόνο οι δήμοι που διαθέτουν Δ.Ε.Υ.Α. μ’ ένα χρονοδιάγραμμα που θα λήγει σ’ αυτήν την θητεία και τότε θα δούμε όσοι δεν συμμετέχουν ή δεν προσαρμοστούν τι μέτρα μπορεί να ληφθούν. Δεν πάμε σε οριζόντια μέτρα, ώστε να πετύχουμε υποτίθεται οικονομία, γιατί αυτό είναι εντελώς λάθος τακτική μ’ όλες τις παρενέργειες που προείπα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σάββας Μιχαηλίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οι «Μοναδικές Γεύσεις» της Καβάλας ταξίδεψαν στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Οι-«Μοναδικές-Γεύσεις»-της-Καβάλας-ταξίδεψαν-στον-σταθμό-του-μετρό-στο-Σύνταγμα

Υπό τον τίτλο «Μοναδικές Γεύσεις», εγκαινιάστηκε την Τετάρτη (10/4) στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, η έκθεση των τοπικών προϊόντων της Π.Ε. Καβάλας και συνολικά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο (13/4).

Για το θέμα μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα και την απήχηση της έκθεσης, που πλέον γίνεται θεσμός για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Λαμπρή η τελετή εγκαινίων της έκθεσής μας, παρουσία εκπροσώπου του πρωθυπουργού του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του κ. Σταμενίτη…»

«Βρεθήκαμε στην Αθήνα από την Τετάρτη (10/4) ξεκινώντας την παρουσίαση των τοπικών μας προϊόντων, με τις μοναδικές γεύσεις από την Καβάλα, το Παγγαίο, τον Νέστο και τη Θάσο, καθώς και από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε μια λαμπρή τελετή εγκαινίων της έκθεσής μας, παρουσία εκπροσώπου του πρωθυπουργού του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του κ. Σταμενίτη, αλλά και του «δικού» μας υπουργού, Δημήτρη Καιρίδη. Επίσης παρόντες ήταν και οι τέσσερις βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας. δήμαρχοι από όλες τις περιοχές Περιφέρειας και πάνω απ’ όλα οι επιχειρήσεις μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Δέμπας. 

«Ξεκινήσαμε πέρυσι με δειλά βήματα, φέτος μεγαλώσαμε και ενώσαμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας…»

«Πρόκειται για δεκάδες επιχειρήσεις που εμπιστεύτηκαν την προσπάθεια των Επιμελητηρίων της Περιφέρειάς μας. Βρέθηκαν στην πρωτεύουσα με τα προϊόντα τους, ενώ ήδη από την πρώτη μέρα έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί εκατομμύρια κόσμος περνάει από το μετρό του Συντάγματος, όπου έχουμε στήσει την δεύτερη κατά σειρά έκθεση τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία πλέον γίνεται θεσμός. Αυτό είναι κάτι που το κρατάμε. Ξεκινήσαμε πέρυσι με δειλά βήματα, φέτος μεγαλώσαμε και ενώσαμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας και κατορθώσαμε τα έξι Επιμελητήρια, οι πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας να έχουμε αυτήν την προσπάθεια παρουσιάζοντας στην καρδιά της Αθήνας, στο μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό της Ελλάδας τα τοπικά προϊόντα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Το μεγάλο στοίχημα, είναι να γίνουν τα τοπικά μας προϊόντα γνωστά στην πρωτεύουσα στην Αθήνα και από εκεί και πέρα να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες για τις επιχειρήσεις μας…»

«Οι επισκέπτες της έκθεσης που έχουν δει τα προϊόντα μας, είπαν ότι πραγματικά κάποια από αυτά τα γνωρίζαμε, κάποια δεν τα γνωρίζαμε, αλλά με αυτά τα οποία βλέπουμε, αυτά τα οποία έχουμε γευτεί, θα τα αναζητήσουμε, θα ψάξουμε να τα βρούμε να τα αγοράσουμε και να γίνουμε μόνιμοι καταναλωτές. Κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, να γίνουν τα τοπικά μας προϊόντα γνωστά στην πρωτεύουσα στην Αθήνα και από εκεί και πέρα να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες για τις επιχειρήσεις μας και πραγματικά ευχόμαστε μέχρι και το Σάββατο (13/4) να κλείσει αυτή η τετραήμερη έκθεση με πολύ μεγάλη επιτυχία», ανέφερε ακόμη ο Μάρκος Δέμπας. 

«Υπάρχουν ορίζοντες και υπάρχουν αυτά τα εκλεκτά προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά άλλων περιοχών…»

«Η έκθεση αυτή γίνεται πλέον θεσμός και είπαμε σαν Επιμελητήρια και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια θα δηλώνουμε «παρών» γιατί υπάρχει ανταπόκριση και από τις επιχειρήσεις και από το καταναλωτικό κοινό και δεν πρέπει οι επιχειρήσεις μας να φοβούνται να συμμετέχουν σε αυτές τις εκθέσεις, καθώς τους δίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα το να διεισδύσουν σε άλλες αγορές, να φύγουν από τη δική μας θα λέγαμε τοπική αγορά που πολλές φορές λέμε ότι είναι μικρή. Υπάρχουν ορίζοντες και υπάρχουν αυτά τα εκλεκτά προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά άλλων περιοχών. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην αγορά της Αθήνας», επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα