Connect with us

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Είμαστε η μεγαλύτερη παράταξη…»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Είμαστε-η-μεγαλύτερη-παράταξη…»

«Διεκδικούμε τη διοίκηση του Δήμου με έτοιμη ομάδα και πρόγραμμα / Οι δημότες ήδη συζητούν ότι εμείς και η παράταξη του Θόδωρου Μουριάδη θα αναμετρηθούμε στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών / Η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει εξαπολύσει έναν «πόλεμο λάσπης» εναντίον μας»

«Η άποψη που υπάρχει στην κοινωνία και τους δημότες είναι ότι η παράταξή μας, όχι μόνο θα περάσει στον β’ γύρο, αλλά θα κερδίσει και τις εκλογές. Ο κόσμος θέλει αλλαγή διοίκησης. Πιστεύω πλέον ακράδαντα ότι θα είμαστε οι πρώτοι που «θα κόψουμε το νήμα» στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος. 

Έχει ολοκληρωθεί πλέον η υποβολή του συνδυασμού σας και θα θέλαμε αρχικά να μας πείτε πώς σχολιάζετε το ψηφοδέλτιο που παρουσιάζετε στους πολίτες του Δήμου Καβάλας.

«Είναι γεγονός ότι είμαστε οι πρώτοι που ολοκληρώσαμε και υποβάλαμε στο υπουργείο Εσωτερικών τον συνδυασμό των υποψηφίων μας. Είμαστε οι πρώτοι που έχουμε ένα πλήρως συμπληρωμένο ψηφοδέλτιο σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Καβάλας και Φιλίππων και στο 100% των 14 κοινοτήτων όλου του Δήμου Καβάλας. Είμαστε οι πρώτοι σε αριθμό υποψηφίων συμβούλων, τερματίζοντας με 208 υποψηφίους και ξεπερνώντας ακόμη και την παράταξη της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου Καβάλας. Πιστεύω πλέον ακράδαντα ότι θα είμαστε και οι πρώτοι που «θα κόψουμε το νήμα» στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Έχουμε επισημάνει ξανά ότι η παράταξή μας είναι η πιο αντιπροσωπευτική. Έχουμε ανθρώπους που προέρχονται από όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, από όλες τις συνοικίες και τις κοινότητες του Δήμου μας. Εμείς έτσι θα διοικήσουμε: με όλη την τοπική κοινωνία, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Αυτό φάνηκε εξάλλου με τον κόσμο που ήρθε την περασμένη Πέμπτη στην εκδήλωσή μας για την έναρξη λειτουργίας του εκλογικού μας κέντρου, που βρίσκεται απέναντι από τον κινηματογράφο «ΑΠΟΛΛΩΝΑ». Πάνω από 500 συμπολίτες μας ήρθαν να μας συγχαρούν και να δηλώσουν τη στήριξή τους στην προσπάθεια που κάνουμε».

Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία των εκλογών. Είστε ικανοποιημένος με τη μέχρι σήμερα προεκλογική σας δραστηριότητα;

«Πιστεύω πως με την ολοκλήρωση των συνδυασμών ξεκαθαρίζει και το πολιτικό τοπίο προς τις δημοτικές εκλογές. Δεν έχουν πια σημασία οι δηλώσεις, αλλά τα γεγονότα. Με 208 υποψηφίους, είμαστε η πρώτη σε δύναμη παράταξη, μεγαλύτερη ακόμη και από την παράταξη του απερχόμενου δημάρχου. Αυτό σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο: ότι οι τοπικές κοινωνίες της Καβάλας και των Φιλίππων μας εμπιστεύονται και διεκδικούμε με αντικειμενικό πλεονέκτημα τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Μάλιστα, οι τελευταίες υποψηφιότητες που παρουσιάσαμε δείχνουν ότι διαθέτουμε την πιο έμπειρη και ικανή ομάδα που μπορεί να διοικήσει τον Δήμο Καβάλας με γνώση, εμπειρία και αποτελεσματικότητα».

Πιστεύετε ότι οι συμπολίτες μας έχουν ενημερωθεί γι’ αυτά που έχετε σκοπό να εφαρμόσετε σε περίπτωση εκλογής σας στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας;

«Πιστεύω πως ναι, γιατί οι δημότες γνωρίζουν τις θέσεις μας όχι τώρα, αλλά εδώ και 10 χρόνια που ασχολούμαστε με την καθημερινότητα των δημοτών. Είμαστε οι πρώτοι που παρουσιάσαμε το πλήρες πρόγραμμά μας τον Μάρτιο και σε λίγες ημέρες βγαίνει και η δεύτερη έκδοσή του, που περιγράφει τις κεντρικές παρεμβάσεις που θα κάνουμε, όταν αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου. Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε δεσμευτεί με συγκεκριμένες, πρακτικές λύσεις απέναντι στους δημότες, γιατί έχουμε κατασταλάξει τι χρειάζεται να γίνει στο κυκλοφοριακό, στα μεγάλα έργα, στην καθαριότητα, στην κοινωνική στήριξη των ευπαθών ομάδων, στην Ανάπτυξη και φυσικά στο πώς θα φέρουμε νέα έσοδα στον Δήμο και νέες θέσεις εργασίας στους δημότες».

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη μέχρι σήμερα ποιότητα του προεκλογικού αγώνα;

«Δυστυχώς, η απερχόμενη πλέον διοίκηση του Δήμου προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να δυναμιτίσει το προεκλογικό κλίμα, να στοχοποιήσει και να επιτεθεί στις άλλες δημοτικές παρατάξεις, ακόμη και με προσωπικές και αήθεις επιθέσεις. Ειδικά απέναντι στην παράταξή μας και σε εμένα προσωπικά, η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει εξαπολύσει έναν «πόλεμο λάσπης», γιατί αντιλαμβάνεται ότι εμείς είμαστε η επόμενη διοίκηση του Δήμου. Ακόμη και μέχρι σήμερα, η απερχόμενη δημοτική αρχή αρνείται να απολογηθεί για την αδυναμία της να παράγει έργο που θα βελτίωνε την ποιότητα ζωής των δημοτών. Αρνείται να απολογηθεί για τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα χρήματα του Δήμου και των δημοτών που σπατάλησε και μοίρασε «στα δικά της παιδιά». Αρνείται να κόψει την παλαιοκομματική συνήθεια να υπόσχεται ρουσφέτια προς όλους για να κερδίσει τις εκλογές. Εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτόν τον «πόλεμο λάσπης». Έχουμε ξεχυθεί σε ολόκληρη την κοινωνία και ενημερώνουμε τους δημότες για τις λύσεις που θα εφαρμόσουμε ως διοίκηση του Δήμου».

Θα θέλαμε μια αναφορά για το πρόγραμμά σας. Είναι υλοποιήσιμο;

«Φυσικά και είναι υλοποιήσιμο, γιατί είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής μας στα δημοτικά πράγματα εδώ και 10 χρόνια και της γνώσης και της εμπειρίας που αποκτήσαμε με την εντατική ενασχόληση των προβλημάτων και των θεμάτων του Δήμου. Όπως ανέφερα, στη δεύτερη έκδοση του προγράμματός μας αναφερόμαστε στα 10 έργα πρώτης γραμμής που θα βάλουμε σε προτεραιότητα με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, στις 5 μεγάλες πρωτοβουλίες που θα πάρουμε σε συνεργασία με τους φορείς και τους συλλόγους του τόπου μας, και φυσικά στον ένα μεγάλο στόχο που έχουμε βάλει ως παράταξη εδώ και καιρό για την ανάπτυξη του τόπου μας και την ένταξη της Καβάλας και των Φιλίππων στα παγκόσμια εμπορικά και τουριστικά δίκτυα. Εμείς γνωρίζουμε εδώ και καιρό τι ακριβώς θα κάνουμε και ποιες προτεραιότητες θα βάλουμε ως η επόμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, όπως επίσης και οι δημότες γνωρίζουν τι μπορούν να περιμένουν από εμάς».

Θεωρείτε ότι ο συνδυασμός σας θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών;

«Αυτή είναι πλέον μία ξεπερασμένη συζήτηση που δεν μας αφορά. Η άποψη που υπάρχει στην κοινωνία και τους δημότες είναι ότι η παράταξή μας, όχι μόνο θα περάσει στον β’ γύρο, αλλά θα κερδίσει και τις εκλογές. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση και δυσαρέσκεια για τη σημερινή, απερχόμενη διοίκηση του Δήμου, και οι δημότες έχουν ήδη αποφασίσει να εκλέξουν μία άλλη διοίκηση στον Δήμο. Εμείς για την υπόλοιπη προεκλογική περίοδο θα επικεντρωθούμε στο να προβάλλουμε και να επικοινωνήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε το πρόγραμμά μας, να το μοιραστούμε και να το συζητήσουμε μαζί με τους δημότες. Αυτό είναι και το αντικειμενικό πλεονέκτημα που μας δίνουν οι 208 υποψήφιοι μας, που ήδη έχουν ξεχυθεί παντού και δουλεύουν για την επικοινωνία του προγράμματός μας».

Σε περίπτωση που βρεθείτε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών θα «προτιμούσατε» κάποιον συγκεκριμένο αντίπαλο;

«Οι δημότες ήδη συζητούν και εκτιμούν ότι εμείς και η παράταξη του Θόδωρου Μουριάδη θα αναμετρηθούμε στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών. Η τάση που καταγράφεται είναι αυτή, και μάλιστα η διαφορά αυτή τη στιγμή είναι μικρή ανάμεσα στη δική μας παράταξη και την παράταξη του απερχόμενου δημάρχου. Το πιο σημαντικό ωστόσο στοιχείο είναι ότι ο κόσμος θέλει αλλαγή διοίκησης. Αυτό είναι ο πιο σίγουρος και σταθερός παράγοντας».

Μπήκαμε στον Σεπτέμβριο, τον μήνα – κλειδί των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πως θα κινηθείτε στη διάρκειά του;

«Θα επικεντρωθούμε ακόμη περισσότερο στην επαφή με τους δημότες και στην επικοινωνία του προγράμματός μας. Φυσικά, η επαφή μας με τον κόσμο δεν σταμάτησε ποτέ, κάνουμε περιοδείες εδώ και πολύ καιρό και συζητάμε με τους δημότες τα ειδικά θέματα που υπάρχουν σε κάθε γειτονιά της Καβάλας, σε κάθε χωριό του Δήμου. Είμαστε πολλοί και είμαστε παντού, κοντά στους δημότες, με λύσεις για τα προβλήματά τους».

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου και γιατί να ψηφίσουν τον συνδυασμό σας;

«Δέκα χρόνια ασχολούμαστε καθημερινά και συστηματικά με τα θέματα, τα προβλήματα και τις λύσεις για την καθημερινότητα των δημοτών, αλλά και για την ανάπτυξη του τόπου μας. Η διαφορά μας με όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς είναι αυτή: εμείς βάζουμε πάντα στόχο να προσελκύσουμε νέα έσοδα για τον Δήμο και νέες θέσεις εργασίας για τους δημότες. Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε τις λύσεις, έχουμε όραμα για την ανάπτυξη του τόπου μας. Έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια όλα τα αυτά χρόνια και είμαστε περήφανοι που έχουμε φτιάξει μία παράταξη με άξιους και σημαντικούς ανθρώπους, ικανούς και έμπειρους. Είμαστε μία δεμένη ομάδα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, ικανότητα και ετοιμότητα να αναλάβει τις «τύχες» αυτού του τόπου. Με τη δική μας ομάδα και την εμπιστοσύνη των δημοτών «γυρίζουμε σελίδα»! Πάμε την Καβάλα και τους Φιλίππους εκεί που αξίζουν: Ψηλά».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Σοφία Σαρρίδου: Ρατσιστική πράξη η διαγραφή μου από τον συνδυασμό του Θ. Μουριάδη

Σοφία-Σαρρίδου:-Ρατσιστική-πράξη-η-διαγραφή-μου-από-τον-συνδυασμό-του-Θ.-Μουριάδη

Η Σοφία Σαρρίδου, σχολιάζοντας την διαγραφή της από την παράταξη του δήμαρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη «Σύγχρονος Δήμος», τονίζει τα ακόλουθα:

Η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά (εδώ και πολλά χρόνια), ήταν μια προσωπική μου επιλογή, αφού πρώτα με παρότρυναν άνθρωποι που γνωρίζουν την ζωή μου και την στάση μου προς αυτήν.

Προστατεύω την υπόληψη μου, το όνομα μου, την συνείδηση μου, την καλοπιστία μου, τις αρχές και την αξιοπρέπεια μου. Είμαι ένας άνθρωπος, μια γυναίκα η οποία σέβεται την κοινωνία, την οικογένεια, την θρησκεία, τα ιδανικά και τα πιστεύω μου και ζητάω να υπηρετήσω τα κοινά, υπερβαίνοντας το ατομικό μου συμφέρον και με ανυπέρβλητο το αίσθημα της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Θεωρώ ότι είναι ύψιστο καθήκον, να συμφωνούν τα λόγια με τις πράξεις μας. Ο σεβασμός δίνεται και λαμβάνεται, δεν μπορεί να μετρηθεί σαν ποσότητα, δεν μπορεί να αγοραστεί, ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί, αλλά χτίζεται με τον χρόνο και μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί μέσα σε ένα πεντάλεπτο τηλεφώνημα (που ούτε και αυτό έγινε από τον επικεφαλής του συνδυασμού μου).

Η πρόθεση μου να συνεχίσω και να ασχοληθώ με τα κοινά, ακόμα μια φορά, σε επίπεδο τοπικής κοινότητας και στο τοπικό διαμέρισμα των Κρηνίδων, του πρώην Δήμου Φιλίππων, ήταν σταθερή και παραμένει αταλάντευτη. Πιστεύω και το αναφέρω συχνά σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς, στις τοπικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν ανάμειξη οι πολιτικές παρατάξεις.

Όμως τις τελευταίες μέρες έχει αλλάξει το όλο σκηνικό, με αφορμή ενός χιουμοριστικού σαρκαστικού σχόλιου μου, που αφορούσε την επικείμενη επίσκεψη του Κ. Κασσελάκη και προκάλεσε αναστάτωση, ο επικεφαλής του συνδυασμού Σύγχρονος Δήμος κ. Μουριαδη, αποφάσισε την αποπομπή μου και εξέδωσε δελτίο τύπου, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιου είδους ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές καθώς και ότι είναι απαράδεκτες και τις καταδικάζει απερίφραστα χωρίς δεύτερη σκέψη. Φαίνεται όμως, ότι στην σημερινή εποχή της «πολιτικής ορθότητας» και της «ακύρωσης» το παραμικρό σχόλιο, ακόμη και το πιο ανώδυνο, μπορεί να προκαλέσει δυσανάλογες αντιδράσεις, πολλές φορές υποκριτικές. Επίσης θέλω να αναφέρω, ότι στον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του κ. Μουριαδη υπάρχουν και άλλα ομοφοβικά άτομα, παρόλα αυτά δεν έπραξε το ίδιο, οπότε και μόνο αυτή η πράξη  του είναι ρατσιστική. Δεν υπήρξα ποτέ ομοφοβική, αλλά προφανώς εκμεταλλευτήκατε την κατάσταση για δικούς σας λόγους ή παρασυρθήκατε από συνεργάτες σας, γι’ αυτό και βγάλατε ένα εντελώς ανυπόστατο δελτίου τύπου που δεν με αντιπροσωπεύει.

Εύχομαι οι αξίες, τα ιδανικά και η αρετή να είναι το κυρίαρχο στοιχείο που διέπει τις σχέσεις μας μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία, κάτω από τις διδαχές του Ιησού Χριστού που έχυσε το αίμα του για την σωτηρία των ανθρώπων.

Ωστόσο εγώ συνεχίζω με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ υποψηφιότητα μου και στηρίζω άλλον συνδυασμό.

Υποψήφια ανεξάρτητη σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κρηνίδων Σοφία Σαρρίδου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Τι απαντά ο Απόστολος Χρόνης για τις οφειλές της ΔΕΥΑΚ στη ΔΕΗ

Τι-απαντά-ο-Απόστολος-Χρόνης-για-τις-οφειλές-της-ΔΕΥΑΚ-στη-ΔΕΗ

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης, απαντώντας στις δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος Της Ζωής Μας», Μάκη Παπαδόπουλου, αναφέρει τα ακόλουθα:

Επ’ αφορμή των πρόσφατων δηλώσεων του επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος Της Ζωής Μας», Μάκη Παπαδόπουλου, αναφορικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει τόσο στη ΔΕΥΑΚ, όσο και στους καταναλωτές της, η μη καταβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής προς τη ΔΕΗ, θέλω να αναφέρω τα ακόλουθα:

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ΔΕΥΑ Καβάλας, εναρμονισμένη πλήρως με τις ενέργειες που προωθεί η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), αποφάσισε την Άνοιξη του 2022 να μη καταβάλλει τη ρήτρα αναπροσαρμογής που επιβλήθηκε στους λογαριασμούς ρεύματος της επιχείρησης, μετά την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, διότι το εν λόγω κόστος ήταν μη διαχειρίσιμο και απειλούσε ευθέως τη βιωσιμότητα της.

Για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προαναφερόμενου προβλήματος, διατηρώ έναν σταθερό δίαυλο επικοινωνίας με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΥΑ και Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος φρόντισε, εγκαίρως και επανειλημμένως, να ενημερώσει τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι Δ.Ε.Υ.Α. όλης της χώρας, καθώς και να υποδείξει συγκεκριμένους τρόπους ουσιαστικής επίλυσης των απρόβλεπτων οικονομικών δυσχερειών τους.

Μετά από αλλεπάλληλες και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, ψηφίστηκε διάταξη (αρ. 30 ν. 5013/2023), σύμφωνα με την οποία οι Δ.Ε.Υ.Α. μπορούν να επιχορηγηθούν εκτάκτως από το κράτος, λόγω της ενεργειακής κρίσης, με την επιφύλαξη του ενωσιακού δικαίου. Το μόνο που απομένει πλέον, κατόπιν και της σχετικής έγκρισης από την Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων (ΚΕΜΚΕ), είναι η ενεργοποίηση της διάταξης και η διάθεση ενός επαρκούς ποσού για την αποπληρωμή των οφειλόμενων προς τη ΔΕΗ.

Παράλληλα, με νέα παρέμβαση του κ. Μαρινάκη προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ζητήθηκε η εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης για την «πράσινη» μετάβαση των ΔΕΥΑ, μέσα από την ανάπτυξη δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και την κατασκευή έργων ΑΠΕ, όπως έπραξε πρόσφατα η ΔΕΥΑ Καβάλας με την ενεργειακή αναβάθμιση του αντλιοστασίου Α5, στην περιοχή του Περιγιαλίου.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η ΔΕΥΑ Καβάλας, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΔΕΥΑ, λειτούργησε από την πρώτη στιγμή με τη δέουσα σοβαρότητα, έχοντας ως γνώμονα τα συμφέροντα των δημοτών της Καβάλας.

Σε κάθε περίπτωση, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, θέλω να διαβεβαιώσω τους καταναλωτές της ΔΕΥΑΚ, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αύξησης των τιμολογίων της επιχείρησης και πολύ περισσότερο διακοπής της ηλεκτροδότησης της. Το ενδεχόμενο αδυναμίας καταβολής της μισθοδοσίας  των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚ, όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, αποτελεί ένα από τα αναρίθμητα φληναφήματα του και ως τέτοιο θα πρέπει να εκλαμβάνεται.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 29η KAVALA EXPO 2023

Ανοίγει-σήμερα-τις-πύλες-της-η-29η-kavala-expo-2023

Τις πύλες της στο κοινό ανοίγει την Παρασκευή (29/9) στις 19.30′ το απόγευμα, η 29η KAVALA EXPO 2023, τα επίσημα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», στην Νέα Καρβάλη.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην τοπική ΕΡΑ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, την έκθεση θα εγκαινιάσει στο συνεδριακό χώρο «Αναστάσιος Μεταξάς», η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

«Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν και να τους υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης…»

«Η έκθεσή μας θα είναι λαμπρή, πολύ πιο δυναμική φέτος, με πολλές μουσικές συναυλίες. Παρασκευή (29/9) βράδυ οι Fortissimo, οι Onirama το βράδυ της Κυριακής (1/10) και τη Δευτέρα (2/10) η μεγάλη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Επίσης, θα υπάρχουν πολλά δρώμενα, όπως το Food Truck Festival, γαστρονομικές δράσεις εντός του εκθεσιακού χώρου, πλανητάριο για τους μικρούς μας φίλους. Ακόμη θα έχουμε τη διαδραστική παρουσίαση της Θάσου με τον τίτλο «Ή Θάσος Αλλιώς» του Αναστάση Μπίλια, be to be συναντήσεις, επιχειρηματικά forum, μεγάλες επιχειρηματικές αποστολές από Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία και Τουρκία. Νομίζω ότι πλέον έχουμε μια διασύνδεση επιχειρηματικότητας, πολιτιστικών δρώμενων και γαστρονομίας στην KAVALA EXPO  2023. Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν και να τους υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

«Έχουν κατατεθεί πάνω από 1.300 αιτήσεις, άρα σιγά σιγά βλέπουμε ότι το φυσικό αέριο μπαίνει στην πόλη της Καβάλας, τόσο σε καταστήματα, αλλά και σε κατοικίες…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο Μάρκος Δέμπας μίλησε και για την έλευση του φυσικού αερίου στην Καβάλα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ξεκίνησε πλέον από το μεσημέρι της Τετάρτης (27/9) η ροή του φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας. Έγινε η σύνδεση του μεγάλου αγωγού με το κεντρικό σημείο διανομής της πόλης μας και το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μια ενημερωτική ημερίδα από τα στελέχη της ΔΕΔΑ για το ποια είναι η πρόοδος των εργασιών. Έχουν κατατεθεί πάνω από 1.300 αιτήσεις, άρα σιγά σιγά βλέπουμε ότι το φυσικό αέριο μπαίνει στην πόλη της Καβάλας, τόσο σε καταστήματα, αλλά και σε κατοικίες. Μάλιστα ένα από τα πρώτα σημεία που θα έρθει το φυσικό αέριο είναι γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, όπως και το Εμπορικό Κέντρο και από εκεί και πέρα θα συνεχίζονται οι αιτήσεις για τη σύνδεση του φυσικού αερίου. Μάλιστα η προσφορά της ΔΕΔΑ προς τον επιχειρηματικό κόσμο είναι ότι η αίτηση και η επεξεργασία της μελέτης γίνεται δωρεάν, καθώς και η σύνδεση με το δίκτυο είναι εξίσου δωρεάν. Η ΔΕΔΑ θα βρίσκεται τις τέσσερις ημέρες της KAVALA EXPO 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης, οπότε οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα και κατά τη διάρκεια της έκθεσής μας να ενημερώνονται γι’ αυτό το πολύ μεγάλο έργο, που τόσο πολύ το διεκδικούσαμε. Θέλαμε το φυσικό αέριο, καθώς είναι μια φθηνή πηγή ενέργειας και νομίζω είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι το έχουμε πλέον και στην πόλη μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα