Connect with us

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Είμαστε η μεγαλύτερη παράταξη…»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Είμαστε-η-μεγαλύτερη-παράταξη…»

«Διεκδικούμε τη διοίκηση του Δήμου με έτοιμη ομάδα και πρόγραμμα / Οι δημότες ήδη συζητούν ότι εμείς και η παράταξη του Θόδωρου Μουριάδη θα αναμετρηθούμε στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών / Η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει εξαπολύσει έναν «πόλεμο λάσπης» εναντίον μας»

«Η άποψη που υπάρχει στην κοινωνία και τους δημότες είναι ότι η παράταξή μας, όχι μόνο θα περάσει στον β’ γύρο, αλλά θα κερδίσει και τις εκλογές. Ο κόσμος θέλει αλλαγή διοίκησης. Πιστεύω πλέον ακράδαντα ότι θα είμαστε οι πρώτοι που «θα κόψουμε το νήμα» στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος. 

Έχει ολοκληρωθεί πλέον η υποβολή του συνδυασμού σας και θα θέλαμε αρχικά να μας πείτε πώς σχολιάζετε το ψηφοδέλτιο που παρουσιάζετε στους πολίτες του Δήμου Καβάλας.

«Είναι γεγονός ότι είμαστε οι πρώτοι που ολοκληρώσαμε και υποβάλαμε στο υπουργείο Εσωτερικών τον συνδυασμό των υποψηφίων μας. Είμαστε οι πρώτοι που έχουμε ένα πλήρως συμπληρωμένο ψηφοδέλτιο σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Καβάλας και Φιλίππων και στο 100% των 14 κοινοτήτων όλου του Δήμου Καβάλας. Είμαστε οι πρώτοι σε αριθμό υποψηφίων συμβούλων, τερματίζοντας με 208 υποψηφίους και ξεπερνώντας ακόμη και την παράταξη της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου Καβάλας. Πιστεύω πλέον ακράδαντα ότι θα είμαστε και οι πρώτοι που «θα κόψουμε το νήμα» στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Έχουμε επισημάνει ξανά ότι η παράταξή μας είναι η πιο αντιπροσωπευτική. Έχουμε ανθρώπους που προέρχονται από όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, από όλες τις συνοικίες και τις κοινότητες του Δήμου μας. Εμείς έτσι θα διοικήσουμε: με όλη την τοπική κοινωνία, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Αυτό φάνηκε εξάλλου με τον κόσμο που ήρθε την περασμένη Πέμπτη στην εκδήλωσή μας για την έναρξη λειτουργίας του εκλογικού μας κέντρου, που βρίσκεται απέναντι από τον κινηματογράφο «ΑΠΟΛΛΩΝΑ». Πάνω από 500 συμπολίτες μας ήρθαν να μας συγχαρούν και να δηλώσουν τη στήριξή τους στην προσπάθεια που κάνουμε».

Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία των εκλογών. Είστε ικανοποιημένος με τη μέχρι σήμερα προεκλογική σας δραστηριότητα;

«Πιστεύω πως με την ολοκλήρωση των συνδυασμών ξεκαθαρίζει και το πολιτικό τοπίο προς τις δημοτικές εκλογές. Δεν έχουν πια σημασία οι δηλώσεις, αλλά τα γεγονότα. Με 208 υποψηφίους, είμαστε η πρώτη σε δύναμη παράταξη, μεγαλύτερη ακόμη και από την παράταξη του απερχόμενου δημάρχου. Αυτό σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο: ότι οι τοπικές κοινωνίες της Καβάλας και των Φιλίππων μας εμπιστεύονται και διεκδικούμε με αντικειμενικό πλεονέκτημα τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Μάλιστα, οι τελευταίες υποψηφιότητες που παρουσιάσαμε δείχνουν ότι διαθέτουμε την πιο έμπειρη και ικανή ομάδα που μπορεί να διοικήσει τον Δήμο Καβάλας με γνώση, εμπειρία και αποτελεσματικότητα».

Πιστεύετε ότι οι συμπολίτες μας έχουν ενημερωθεί γι’ αυτά που έχετε σκοπό να εφαρμόσετε σε περίπτωση εκλογής σας στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας;

«Πιστεύω πως ναι, γιατί οι δημότες γνωρίζουν τις θέσεις μας όχι τώρα, αλλά εδώ και 10 χρόνια που ασχολούμαστε με την καθημερινότητα των δημοτών. Είμαστε οι πρώτοι που παρουσιάσαμε το πλήρες πρόγραμμά μας τον Μάρτιο και σε λίγες ημέρες βγαίνει και η δεύτερη έκδοσή του, που περιγράφει τις κεντρικές παρεμβάσεις που θα κάνουμε, όταν αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου. Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε δεσμευτεί με συγκεκριμένες, πρακτικές λύσεις απέναντι στους δημότες, γιατί έχουμε κατασταλάξει τι χρειάζεται να γίνει στο κυκλοφοριακό, στα μεγάλα έργα, στην καθαριότητα, στην κοινωνική στήριξη των ευπαθών ομάδων, στην Ανάπτυξη και φυσικά στο πώς θα φέρουμε νέα έσοδα στον Δήμο και νέες θέσεις εργασίας στους δημότες».

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη μέχρι σήμερα ποιότητα του προεκλογικού αγώνα;

«Δυστυχώς, η απερχόμενη πλέον διοίκηση του Δήμου προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να δυναμιτίσει το προεκλογικό κλίμα, να στοχοποιήσει και να επιτεθεί στις άλλες δημοτικές παρατάξεις, ακόμη και με προσωπικές και αήθεις επιθέσεις. Ειδικά απέναντι στην παράταξή μας και σε εμένα προσωπικά, η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει εξαπολύσει έναν «πόλεμο λάσπης», γιατί αντιλαμβάνεται ότι εμείς είμαστε η επόμενη διοίκηση του Δήμου. Ακόμη και μέχρι σήμερα, η απερχόμενη δημοτική αρχή αρνείται να απολογηθεί για την αδυναμία της να παράγει έργο που θα βελτίωνε την ποιότητα ζωής των δημοτών. Αρνείται να απολογηθεί για τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα χρήματα του Δήμου και των δημοτών που σπατάλησε και μοίρασε «στα δικά της παιδιά». Αρνείται να κόψει την παλαιοκομματική συνήθεια να υπόσχεται ρουσφέτια προς όλους για να κερδίσει τις εκλογές. Εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτόν τον «πόλεμο λάσπης». Έχουμε ξεχυθεί σε ολόκληρη την κοινωνία και ενημερώνουμε τους δημότες για τις λύσεις που θα εφαρμόσουμε ως διοίκηση του Δήμου».

Θα θέλαμε μια αναφορά για το πρόγραμμά σας. Είναι υλοποιήσιμο;

«Φυσικά και είναι υλοποιήσιμο, γιατί είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής μας στα δημοτικά πράγματα εδώ και 10 χρόνια και της γνώσης και της εμπειρίας που αποκτήσαμε με την εντατική ενασχόληση των προβλημάτων και των θεμάτων του Δήμου. Όπως ανέφερα, στη δεύτερη έκδοση του προγράμματός μας αναφερόμαστε στα 10 έργα πρώτης γραμμής που θα βάλουμε σε προτεραιότητα με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, στις 5 μεγάλες πρωτοβουλίες που θα πάρουμε σε συνεργασία με τους φορείς και τους συλλόγους του τόπου μας, και φυσικά στον ένα μεγάλο στόχο που έχουμε βάλει ως παράταξη εδώ και καιρό για την ανάπτυξη του τόπου μας και την ένταξη της Καβάλας και των Φιλίππων στα παγκόσμια εμπορικά και τουριστικά δίκτυα. Εμείς γνωρίζουμε εδώ και καιρό τι ακριβώς θα κάνουμε και ποιες προτεραιότητες θα βάλουμε ως η επόμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, όπως επίσης και οι δημότες γνωρίζουν τι μπορούν να περιμένουν από εμάς».

Θεωρείτε ότι ο συνδυασμός σας θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών;

«Αυτή είναι πλέον μία ξεπερασμένη συζήτηση που δεν μας αφορά. Η άποψη που υπάρχει στην κοινωνία και τους δημότες είναι ότι η παράταξή μας, όχι μόνο θα περάσει στον β’ γύρο, αλλά θα κερδίσει και τις εκλογές. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση και δυσαρέσκεια για τη σημερινή, απερχόμενη διοίκηση του Δήμου, και οι δημότες έχουν ήδη αποφασίσει να εκλέξουν μία άλλη διοίκηση στον Δήμο. Εμείς για την υπόλοιπη προεκλογική περίοδο θα επικεντρωθούμε στο να προβάλλουμε και να επικοινωνήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε το πρόγραμμά μας, να το μοιραστούμε και να το συζητήσουμε μαζί με τους δημότες. Αυτό είναι και το αντικειμενικό πλεονέκτημα που μας δίνουν οι 208 υποψήφιοι μας, που ήδη έχουν ξεχυθεί παντού και δουλεύουν για την επικοινωνία του προγράμματός μας».

Σε περίπτωση που βρεθείτε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών θα «προτιμούσατε» κάποιον συγκεκριμένο αντίπαλο;

«Οι δημότες ήδη συζητούν και εκτιμούν ότι εμείς και η παράταξη του Θόδωρου Μουριάδη θα αναμετρηθούμε στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών. Η τάση που καταγράφεται είναι αυτή, και μάλιστα η διαφορά αυτή τη στιγμή είναι μικρή ανάμεσα στη δική μας παράταξη και την παράταξη του απερχόμενου δημάρχου. Το πιο σημαντικό ωστόσο στοιχείο είναι ότι ο κόσμος θέλει αλλαγή διοίκησης. Αυτό είναι ο πιο σίγουρος και σταθερός παράγοντας».

Μπήκαμε στον Σεπτέμβριο, τον μήνα – κλειδί των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πως θα κινηθείτε στη διάρκειά του;

«Θα επικεντρωθούμε ακόμη περισσότερο στην επαφή με τους δημότες και στην επικοινωνία του προγράμματός μας. Φυσικά, η επαφή μας με τον κόσμο δεν σταμάτησε ποτέ, κάνουμε περιοδείες εδώ και πολύ καιρό και συζητάμε με τους δημότες τα ειδικά θέματα που υπάρχουν σε κάθε γειτονιά της Καβάλας, σε κάθε χωριό του Δήμου. Είμαστε πολλοί και είμαστε παντού, κοντά στους δημότες, με λύσεις για τα προβλήματά τους».

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου και γιατί να ψηφίσουν τον συνδυασμό σας;

«Δέκα χρόνια ασχολούμαστε καθημερινά και συστηματικά με τα θέματα, τα προβλήματα και τις λύσεις για την καθημερινότητα των δημοτών, αλλά και για την ανάπτυξη του τόπου μας. Η διαφορά μας με όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς είναι αυτή: εμείς βάζουμε πάντα στόχο να προσελκύσουμε νέα έσοδα για τον Δήμο και νέες θέσεις εργασίας για τους δημότες. Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε τις λύσεις, έχουμε όραμα για την ανάπτυξη του τόπου μας. Έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια όλα τα αυτά χρόνια και είμαστε περήφανοι που έχουμε φτιάξει μία παράταξη με άξιους και σημαντικούς ανθρώπους, ικανούς και έμπειρους. Είμαστε μία δεμένη ομάδα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, ικανότητα και ετοιμότητα να αναλάβει τις «τύχες» αυτού του τόπου. Με τη δική μας ομάδα και την εμπιστοσύνη των δημοτών «γυρίζουμε σελίδα»! Πάμε την Καβάλα και τους Φιλίππους εκεί που αξίζουν: Ψηλά».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Εξώδικο-της-ΔΕΥΑΑΠ-στον-ΔΕΔΔΗΕ-για-τις-συχνές-διακοπές-ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία στις αντλίες

Εξώδικο στον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. απέστειλε η Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου, λόγω των συχνών διακοπών ρεύματος, αλλά και των πτώσεων της τάσης, αμφότερες εκ των οποίων πέραν της ταλαιπωρίας πολιτών και τουριστών, προκαλούν ζημιές στα μηχανήματα της επιχείρησης.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, ο οποίος σημείωσε αρχικά: «Για εμάς στον δήμο Παγγαίου και για την Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π., το πράγμα με τις διακοπές ρεύματος έχει φτάσει στο σημείο που λέμε ως εδώ και μη παρέκει».

«Κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα, δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Δεν πηγαίνει νερό. Αν αδειάσουν οι δεξαμενές σημαίνει ότι χρειάζονται τέσσερις ώρες για να γεμίσουν…»

«Είναι τόσο συχνές οι διακοπές ρεύματος, που υποβάλλουν σε μεγάλη ταλαιπωρία τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους παραθεριστές που βρίσκονται στην περιοχή μας. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. απέστειλε εξώδικο προς τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., με το οποίο ζητά να λάβει ουσιαστικά μέτρα, γιατί δεν μπορεί να πάει άλλο αυτό. Πέρα από την ταλαιπωρία των ανθρώπων κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα, δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Δεν πηγαίνει νερό. Αν αδειάσουν οι δεξαμενές σημαίνει ότι χρειάζονται τέσσερις ώρες για να γεμίσουν», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Καλλινικίδης.

«Τεράστια η ζημία στις αντλίες. Καίγονται τα μοτέρ τους με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα τεράστιο κόστος για τη Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου…»

«Μια άλλη πολύ σημαντική παράμετρος είναι ότι λόγω μη σταθερής τάσης και της συνεχούς πτώσης της, η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. έχει τεράστια ζημία με τις αντλίες. Παθαίνουν ζημιές, καίγονται τα μοτέρ τους με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα τεράστιο κόστος για τη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Κινδυνεύει να γίνει καθημερινότητά μας αυτή η κατάσταση, που μας δημιουργεί εν τέλει τόσα πολλά προβλήματα. Πλέον έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο με αυτήν την κατάσταση», τόνισε ακόμη ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

Καταφέραμε να μεταφέρουμε νερό από απόσταση 50 χιλιομέτρων για να μη μείνει κανένας οικισμός χωρίς νερό…

«Ο δήμος Παγγαίου έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια έναν τεράστιο αγώνα για να μη μείνει από νερό κανένας οικισμός κι όντως το πετυχαίνουμε. Μεταφέρουμε νερό από τον Μαρμαρά μέχρι την Νέα Ηρακλείτσα σε μια απόσταση 50 χιλιομέτρων, για να μην έχουμε θέμα στα παραθαλάσσια, στους ορεινούς οικισμούς κλπ. Έχουμε πετύχει μ’ αυτό να έχουμε παντού σ’ όλους τους οικισμούς, όχι μόνο νερό για ύδρευση, αλλά και στους αγρότες για άρδευση. Ε, δε μπορεί να βιώνουμε αυτήν την κατάσταση με τη Δ.Ε.Η. και να μην μιλάει κανείς. Έτσι αποστείλαμε από τη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. ένα εξώδικο, με το οποίο ζητάμε να ληφθούν μέτρα», δήλωσε ακόμη ο Γιώργος Καλλινικίδης.

Δεν επαρκεί ένα μόνο συνεργείο μετά το μεσημέρι για την αποκατάσταση των βλαβών

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου μίλησε και για το ότι τα συνεργεία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. για την αποκατάσταση των βλαβών από το μεσημέρι και μετά δεν επαρκούν σημειώνοντας: «Συνήθως από το μεσημέρι και μετά υπάρχει ένα συνεργείο που δουλεύει και πραγματικά είναι ήρωες. Δουλεύουν ασταμάτητα κάτω από ακραίες συνθήκες. Όμως δεν είναι δυνατόν για τις βλάβες να έχουμε μετά το μεσημέρι ένα συνεργείο από τον Νέστο μέχρι τον Στρυμόνα, δεν γίνεται. Ουσιαστικά εμείς θέλουμε να κουνήσουμε λίγο τα νερά, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Οι καθυστερήσεις στα τεχνικά έργα της ΔΕΥΑΚ προκαλούν προβλήματα σε γειτονιές και χωριά»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Οι-καθυστερήσεις-στα-τεχνικά-έργα-της-ΔΕΥΑΚ-προκαλούν-προβλήματα-σε-γειτονιές-και-χωριά»

Παρά τις αυξήσεις και “τα χαράτσια” στους λογαριασμούς σε βάρος των δημοτών, η ΔΕΥΑΚ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη έργα που εκσυγχρονίζουν τα δίκτυα ύδρευσης της Καβάλας και των χωριών.

Βλάβες, πολύωρες διακοπές, ελλείψεις σε επάρκεια νερού είναι “το κόστος” της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να λύσει προβλήματα εδώ και χρόνια!

Ειδικά η καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο ύδρευσης από τις πηγές του Κεφαλαρίου είναι η πραγματική αιτία για τα προβλήματα στην ύδρευση που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Αυτό δυστυχώς δεν το κατάλαβαν ούτε οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, που “σφυρίζουν” αδιάφορα εδώ και χρόνια, ακόμη και όταν τους καλούσαμε να αγωνιστούμε μαζί για να ξεκινήσει το έργο αυτό. 

Δεν θέλουν οι δημότες “περισπούδαστες αναλύσεις” και “απειλές” από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.

Επιτέλους, θέλουν αποτελέσματα!

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο καλός συντονισμός απέτρεψε τα χειρότερα στη φωτιά στον Μπάτη

Ο-καλός-συντονισμός-απέτρεψε-τα-χειρότερα-στη-φωτιά-στον-Μπάτη

Κυριάκος Μανδρανής: Περιορίστηκε γρήγορα καίγοντας μόλις 10 στρέμματα

Η άμεση κινητοποίηση και ο πολύ καλός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, απέτρεψαν τα χειρότερα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) στο ύψος του Μπάτη. Συνολικά από τη φωτιά κάηκε έκταση 10 στρεμμάτων.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ακόμη βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, ενώ συμπλήρωσε ότι συνεχίζεται το έργο του ανακριτικού της Π.Υ. για τα αίτια της φωτιάς. 

«Η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα…»

«Ειδοποιηθήκαμε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) για ένα συμβάν άνωθεν της περιοχής του Μπάτη κι αμέσως στο σημείο έσπευσαν οχήματα. Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της ξηροθερμικής περιόδου, η φωτιά εξελίχθηκε στα ανάντι περνώντας και τον επάνω περιμετρικό δρόμο της ΜΟΜΑ. Παρ’ όλα αυτά όμως την «κόψαμε» σε ένα κομβικό σημείο, καθώς πιο ψηλά είχε σπίτια κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα. Επενέβησαν συνολικά 12 οχήματα με 36 άνδρες, ενώ είχαμε και την συνδρομή ενός ελικοπτέρου και δυο PZL. Επίσης όλος ο μηχανισμός ήταν δίπλα μας. Ο δήμος με δύο υδροφόρες, το δασαρχείο, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές, όσο και κάτοικοι κι έτσι η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μανδρανής. 

«Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας γιατί τη φωτιά της σταματήσαμε πριν έρθουν τα εναέρια μέσα. Όχι ότι τα εναέρια δεν χρειάστηκαν, σαφώς και χρειάστηκαν για να γίνει μια καλή διαβροχή της περιμέτρου. Ήμασταν τυχεροί γιατί η θάλασσα ήταν κοντά και ειδικά το ελικόπτερο γέμιζε ανά δυο λεπτά, ενώ και τα PZL σαφώς βοήθησαν. Η Δ.Ε.Η. ήταν εκεί για να κόψει το ρεύμα, γιατί οι ρίψεις γινόταν πάνω από το δίκτυο. Και η συνδρομή της Τροχαίας που έκλεισε τον δρόμο ήταν σημαντική. Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όσον αφορά για τα αίτια της φωτιάς, το ανακριτικό μας αυτή τη στιγμή διενεργεί αυτοψία στον χώρο. Συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να συντάξει τη δικογραφία και να δούμε τι ακριβώς συνέβη», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας.

Προσοχή απ’ όλους – Τσουχτερά τα πρόστιμα για το άναμμα φωτιάς – Μέχρι σήμερα επιβλήθηκαν 15 διοικητικά πρόστιμα

«Είμαστε ακόμα στη μέση της αντιπυρικής περιόδου και γι’ αυτό πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους πολίτες, ώστε να μην πραγματοποιούν θερμές εργασίες, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Όλοι έχουν ενημερωθεί ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και δύσκολο μπορεί κανείς να τα πληρώσει. Οπότε πρέπει να προσέχει ο κάθε πολίτης για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Καβάλας έχουν βεβαιωθεί 15 διοικητικά πρόστιμα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μανδρανής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα