Connect with us

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Έχουμε έτοιμη ομάδα για να διοικήσει τον Δήμο Καβάλας»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Έχουμε-έτοιμη-ομάδα-για-να-διοικήσει-τον-Δήμο-Καβάλας»

«Είμαστε στην τελική ευθεία να κλείσουμε το ψηφοδέλτιό μας και έχουμε περίπου 200 υποψηφίους / Η  σημερινή απερχόμενη διοίκηση του Δήμου προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε, η αποτυχία της είναι εμφανής σε όλους τους τομείς»

« Έχουμε μία συγκροτημένη ομάδα με εμπειρία και τεχνογνωσία, που είναι έτοιμη για να διοικήσει τον Δήμο Καβάλας», δηλώνει σε συνέντευξή του στον «Ενήμερο» ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος.  Τονίζει επίσης πως δεν αφορά την παράταξή του η δυστοκία στην εξεύρεση υποψηφίων, καθώς έχουν ήδη ανακοινωθεί πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού θα «κλείσει» με περίπου 200 υποψηφίους.

Ο κ. Παπαδόπουλος εκφράζει την βεβαιότητα πως «Ο Τόπος της Ζωής μας» θα περάσει στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και δηλώνει αισιόδοξος πως θα είναι ο τελικός νικητής της εκλογικής αναμέτρησης.

Πόσο εφικτός είναι ο στόχος να περάσει ο συνδυασμός σας στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, ώστε να διεκδικήσει τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας με αξιώσεις;

Είμαστε οργανωμένοι ως παράταξη εδώ και χρόνια, ανακοινώσαμε πρώτοι το πρόγραμμά μας, ανακοινώσαμε ένα πλήρες ψηφοδέλτιο ήδη από τον Μάρτιο και είμαστε έτοιμοι από καιρό να διοικήσουμε τον Δήμο. Έχουμε μία έτοιμη και συγκροτημένη ομάδα με εμπειρία και τεχνογνωσία, είμαστε ήδη 8 δημοτικοί σύμβουλοι που έχουμε εκπαιδευτεί στα θέματα του Δήμου και πλαισιωνόμαστε από ένα ευρύτερο επιτελείο με εξειδικευμένους συνεργάτες που ασχολούνται εξειδικευμένα με τα θέματα του Δήμου. Είμαστε δέκα χρόνια παρόντες στα δημοτικά πράγματα, ξέρουμε τα προβλήματα, έχουμε δουλέψει πάνω στις λύσεις. Αυτό οι δημότες το γνωρίζουν. Αυτό που εισπράττω από τους συνδημότες μου είναι ότι μας το αναγνωρίζουν και θα μας δώσουν πλέον την ευκαιρία να διοικήσουμε.

Σε αυτήν την προεκλογική μάχη έχουμε πάρα πολλούς υποψηφίους που διεκδικούν για πρώτη φορά τον Δήμο Καβάλας. Πως σχολιάζετε εσείς αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον;

Το έχουμε ξαναπεί ότι η παρουσία πολλών υποψηφίων δείχνει ξεκάθαρα την παταγώδη αποτυχία της σημερινής, απερχόμενης πλέον, διοίκησης του Δήμου να λύσει και τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών και να υλοποιήσει ουσιαστικά έργα πνοής που θα βελτιώσουν την ποιότητας ζωής και θα δημιουργήσουν ανάπτυξη, που θα φέρει έσοδα στον Δήμο και δουλειές στους δημότες. Αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν είναι για εμάς ευκαιρία, γιατί είμαστε μία μεγάλη και ουσιαστικά ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική παράταξη που έχει μάθει να συζητά, να βρίσκει συγκλίσεις και να συνεργάζεται. Πιστεύω πως θα είμαστε οι νικητές των εκλογών.

Που βρίσκεται ο συνδυασμός σας όσον αφορά την στελέχωση του ψηφοδελτίου του; Ακούγεται γενικότερα, ότι υπάρχει μια δυστοκία στην εξεύρεση υποψηφίων. Το αντιμετωπίζετε αυτό το θέμα ή όχι;

Δεν αφορά την παράταξή μας αυτή η συζήτηση, γιατί ο κόσμος μας βλέπει που αγωνιζόμαστε 10 χρόνια τώρα, το εκτιμάει και θέλει να συμμετέχει. Γι’ αυτό και επεσήμανα πριν ότι θα είμαστε οι νικητές των εκλογών, γιατί βλέπουμε μία γενικότερη αποδοχή και θετική στάση των δημοτών απέναντι στην παράταξή μας. Είμαστε στην τελική ευθεία να κλείσουμε το ψηφοδέλτιό μας και έχουμε περίπου 200 υποψηφίους. Δεν κοιτάμε λοιπόν τι κάνουν οι άλλοι, δεν μας νοιάζει αν μας αντιγράφουν ή όχι. Εμείς εισπράττουμε καθημερινά την αγάπη του κόσμου απ’ άκρη σ’ άκρη στον Δήμο και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Γενικότερα τι άτομα στελεχώνουν τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής Μας»;

Το πολύ θετικό είναι ότι η παράταξη στελεχώνεται με άτομα με σημαντική εμπειρία, διάθεση για προσφορά, από όλους τους επαγγελματικούς, παραγωγικούς και κοινωνικούς χώρους, στοιχείο που θα λειτουργήσει ως πλεονέκτημα, εάν αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου. Έχουμε υποψηφίους από όλες τις συνοικίες και τους οικισμούς του Δήμου, όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, είμαστε ένας συνδυασμός που αντιπροσωπεύει όλα τα στρώματα της τοπικής μας κοινωνίας. Έχουμε έμπειρους αυτοδιοικητικούς, θεσμικούς (όπως τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Ανατ. Μακεδονίας και τον Πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας), επαγγελματίες, εξειδικευμένους επιστήμονες, νέους, γυναίκες, πολύτεκνους, ανέργους. Αυτό είναι και το σημαντικό μας πλεονέκτημα.

Να περάσουμε στα προβλήματα της καθημερινότητας. Ποια θεωρείται ότι είναι αυτά και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Στόχος μας είναι ο δημότης, από τη στιγμή που θα βγει από το σπίτι του, να έχει σωστά πεζοδρόμια, σωστό φωτισμό, σωστούς και ασφαλτοστρωμένους δρόμους, να έχει θέσεις στάθμευσης, χώρους αναψυχής και άθλησης στη γειτονιά του για τα παιδιά του, καθαρούς και πλυμένους κάδους που δεν βρωμάνε, τακτική αποκομιδή των σκουπιδιών, σωστή ανακύκλωση. Το επίκεντρο της πολιτικής μας είναι ο δημότης και οι γειτονιές. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα και στην κοινωνική στήριξη των δημοτών που έχουν ανάγκη από βοήθεια και φροντίδα. Ενισχύουμε το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, για να καλύψουμε όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Ενισχύουμε τους ωφελούμενους στο ΒΟΗΘΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Σύνθημά μας ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ! Τέλος, οργανώνουμε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου με βάση τον δημότη. Δεν ταλαιπωρούμε τους δημότες, ανταποκρινόμαστε αμέσως στα αιτήματά τους είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά είτε ζωντανά.

Σε ποιο σημείο βρίσκεται το πρόγραμμα του συνδυασμού σας και πως θα παρουσιαστεί;

Είμαστε η πρώτη παράταξη που παρουσίασε το σύνολο των προτεραιοτήτων και των κεντρικών παρεμβάσεων του προγράμματός μας στην εκδήλωση στις 17 Μαρτίου όπου παρουσιάσαμε τους πρώτους 85 υποψηφίους μας. Ένα πλήρες πρόγραμμα που καλύπτει όλους τους τομείς των υπηρεσιών του Δήμου, με συγκεκριμένες δράσεις και στόχους που στοχεύουν στο να αλλάξουμε τον Δήμο μας. Στην τελική παρουσίαση του Προγράμματός μας θα εξειδικεύσουμε ακόμη περισσότερο τους στόχους μας και παρουσιάσουμε κεντρικές παρεμβάσεις, όπως κάναμε με την πρότασή μας για τη μετατροπή του πεζοδρόμου της οδού Αβέρωφ σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας και την ανάπλαση της κεντρικής Πλατείας Ελευθερίας.

Ένα μεγάλο κομμάτι του Δήμου Καβάλας αφορά τον Τουρισμό. Ποια είναι η θέση σας για το θέμα; Υπάρχει περαιτέρω δυνατότητα αξιοποίησής του ή έχουμε πιάσει ταβάνι;

Υπάρχουν υποδομές πρόσβασης για τους επισκέπτες που χρειάζεται να τις αξιοποιήσουμε περισσότερο: Εγνατία οδός, λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμιο. Συνεπώς, έχουμε ανάγκη από δύο πράγματα: να χτίσουμε το brand name του τόπου μας και να δημιουργήσουμε περισσότερες υποδομές φιλοξενίας και να βελτιώσουμε τις υποδομές αναψυχής και πρόσβασης (πλατείες, πάρκα, δρόμοι κ.ά.). Η προσέλκυση επισκεπτών είναι δουλειά των επαγγελματιών του τουρισμού. Γενικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα φιλικό και ελκυστικό περιβάλλον για νέες τουριστικές επιχειρήσεις και επενδύσεις. Όχι μόνο δεν έχουμε “πιάσει ταβάνι”, αλλά έχουμε ακόμη πόρους που παραμένουν αναξιοποίητοι. Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή, να αποφασίσουμε για τη στρατηγική μας να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε αυτό που θα αποφασίσουμε.

Μεγάλο μέρος του Δήμου Καβάλας (Δ.Ε. Φιλίππων) ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα. Ποιες είναι οι προτάσεις σας για αυτόν;

Δίνουμε έμφαση στις υποδομές και στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και των υποδομών άρδευσης των καλλιεργειών, ειδικά στα Τενάγη των Φιλίππων. Βελτιώνουμε την αγροτική οδοποιία, συμβάλλουμε στο τακτικό καθαρισμό των καναλιών, αποκαθιστούμε τα φράγματα, για να βελτιώσουμε την υπάρδευση των εδαφών. Στηρίζουμε τη δημιουργία αγροτικών μεταποιητικών επιχειρήσεων με στη σύσταση Αγροτικού Γραφείου, που θα είναι στελεχωμένο με γεωπόνους και ειδικούς επιστήμονες που θα συμβουλεύουν τους αγρότες και θα εκπονούν και μελέτες, για να βοηθήσουμε με χειροπιαστό τρόπο τους αγρότες μας και όσους θέλουν να παράγουν στον πρωτογενή τομέα.

Ένας οικισμός – στολίδι αλλά και με πολλά προβλήματα, διαχρονικά, είναι αυτός του Παληού. Μπορούν αυτά τα προβλήματα να ξεπεραστούν και ποιες είναι οι θέσεις σας για τον εν λόγω οικισμό;

Στόχος μας είναι να κάνουμε το Παληό τουριστικό προορισμό για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, σύγχρονο, με ποιότητα ζωής για τους κατοίκους. Εξασφαλίζουμε ένα σύγχρονο και αξιόπιστο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. Λύνουμε το πρόβλημα της ασφάλειας πεζών και οχημάτων στον κεντρικό δρόμο του Παληού, εφαρμόζοντας επιτέλους την κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονήθηκε πρόσφατα. Επιδιορθώνουμε και ασφαλτοστρώνουμε τους δρόμους, φτιάχνουμε πεζοδρόμια. Δρομολογούμε την κατασκευή Περιμετρικής στο Παληό. Εφαρμόζουμε άμεσα την τροποποίηση στο Σχέδιο Πόλης του Παληού, δίνοντας διέξοδο στην ανάπτυξη. Δημιουργούμε Χώρους Αναψυχής για Καλύτερη Ποιότητα Ζωής, που θα είναι Σημεία Αναφοράς για την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών. Τέλος, δημιουργούμε έναν χώρο συνάθροισης αντίστοιχο ενός ΚΑΠΗ, όπως υπήρχε κάποτε.

Αναφορικά με τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, ποιες θεωρείτε ότι είναι οι ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής και ποιες οι λύσεις που προτείνει ο συνδυασμός σας;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Δημοτική Ενότητα Φιλίππων ήταν πρώην Δήμος και οφείλουμε τον δέοντα σεβασμό στους δημότες της. Γι’ αυτό δώσαμε μάχη και κερδίσαμε να προχωρήσει η κατασκευή του Λυκείου Κρηνίδων, όταν η διοίκηση του Δήμου έβγαλε το σχολείο από τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, καθυστερώντας τρία πολύτιμα χρόνια. Γι’ αυτό πιέσαμε και πιέζουμε να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο πνοής της υδροδότησης των οικισμών της περιοχής των Φιλίππων, για να δώσουμε επιτέλους στους κατοίκους καθαρό και ποιοτικό νερό. Αλλάζουμε τα όρια στις Ζώνες Προστασίας των Αρχαιολογικών χώρων και λύνουμε το πρόβλημα που δεσμεύει τις περιουσίες των κατοίκων. Αξιοποιούμε ταχύτατα και αναδεικνύουμε τον Αρχαιολογικό Χώρο και Ιστορικό Τοπόσημο του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς ΟΥΝΕΣΚΟ ΦΙΛΙΠΠΟΙ. Προχωρούμε σε νέα, λειτουργική ανάπλαση του κέντρου των Κρηνίδων, ώστε να περνούν οι επισκέπτες από το κέντρο του οικισμού, να ωφελούνται οι τοπικές επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν νέες μεταποιητικές επιχειρήσεις με άξονα την ανάπτυξη του Μνημείου ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων και την προσέλκυση εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών. Δημιουργούμε Σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο και Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στον Μύλο. Αδειοδοτούμε ένα νέο Αθλητικό Κέντρο στο Γήπεδο του Κεραυνού. Αναδεικνύουμε το Πηλοθεραπευτήριο σε Κέντρο Διεθνούς Πηλοθεραπείας και Ευεξίας.

Τέλος, ποιο είναι το σχόλιό σας για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας;

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τη σημερινή απερχόμενη διοίκηση του Δήμου. Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε. Η αποτυχία της είναι εμφανής σε όλους τους τομείς. Οι δημότες έχουν ήδη αποφασίσει ότι θέλουν αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Και εμείς είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε και να διασφαλίσουμε ότι η αλλαγή θα γίνει από μία παράταξη με ιστορία, με εμπειρία, με ομάδα έτοιμη να αναλάβει ευθύνες και να διοικήσει.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Σοφία Σαρρίδου: Ρατσιστική πράξη η διαγραφή μου από τον συνδυασμό του Θ. Μουριάδη

Σοφία-Σαρρίδου:-Ρατσιστική-πράξη-η-διαγραφή-μου-από-τον-συνδυασμό-του-Θ.-Μουριάδη

Η Σοφία Σαρρίδου, σχολιάζοντας την διαγραφή της από την παράταξη του δήμαρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη «Σύγχρονος Δήμος», τονίζει τα ακόλουθα:

Η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά (εδώ και πολλά χρόνια), ήταν μια προσωπική μου επιλογή, αφού πρώτα με παρότρυναν άνθρωποι που γνωρίζουν την ζωή μου και την στάση μου προς αυτήν.

Προστατεύω την υπόληψη μου, το όνομα μου, την συνείδηση μου, την καλοπιστία μου, τις αρχές και την αξιοπρέπεια μου. Είμαι ένας άνθρωπος, μια γυναίκα η οποία σέβεται την κοινωνία, την οικογένεια, την θρησκεία, τα ιδανικά και τα πιστεύω μου και ζητάω να υπηρετήσω τα κοινά, υπερβαίνοντας το ατομικό μου συμφέρον και με ανυπέρβλητο το αίσθημα της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Θεωρώ ότι είναι ύψιστο καθήκον, να συμφωνούν τα λόγια με τις πράξεις μας. Ο σεβασμός δίνεται και λαμβάνεται, δεν μπορεί να μετρηθεί σαν ποσότητα, δεν μπορεί να αγοραστεί, ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί, αλλά χτίζεται με τον χρόνο και μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί μέσα σε ένα πεντάλεπτο τηλεφώνημα (που ούτε και αυτό έγινε από τον επικεφαλής του συνδυασμού μου).

Η πρόθεση μου να συνεχίσω και να ασχοληθώ με τα κοινά, ακόμα μια φορά, σε επίπεδο τοπικής κοινότητας και στο τοπικό διαμέρισμα των Κρηνίδων, του πρώην Δήμου Φιλίππων, ήταν σταθερή και παραμένει αταλάντευτη. Πιστεύω και το αναφέρω συχνά σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς, στις τοπικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν ανάμειξη οι πολιτικές παρατάξεις.

Όμως τις τελευταίες μέρες έχει αλλάξει το όλο σκηνικό, με αφορμή ενός χιουμοριστικού σαρκαστικού σχόλιου μου, που αφορούσε την επικείμενη επίσκεψη του Κ. Κασσελάκη και προκάλεσε αναστάτωση, ο επικεφαλής του συνδυασμού Σύγχρονος Δήμος κ. Μουριαδη, αποφάσισε την αποπομπή μου και εξέδωσε δελτίο τύπου, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιου είδους ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές καθώς και ότι είναι απαράδεκτες και τις καταδικάζει απερίφραστα χωρίς δεύτερη σκέψη. Φαίνεται όμως, ότι στην σημερινή εποχή της «πολιτικής ορθότητας» και της «ακύρωσης» το παραμικρό σχόλιο, ακόμη και το πιο ανώδυνο, μπορεί να προκαλέσει δυσανάλογες αντιδράσεις, πολλές φορές υποκριτικές. Επίσης θέλω να αναφέρω, ότι στον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του κ. Μουριαδη υπάρχουν και άλλα ομοφοβικά άτομα, παρόλα αυτά δεν έπραξε το ίδιο, οπότε και μόνο αυτή η πράξη  του είναι ρατσιστική. Δεν υπήρξα ποτέ ομοφοβική, αλλά προφανώς εκμεταλλευτήκατε την κατάσταση για δικούς σας λόγους ή παρασυρθήκατε από συνεργάτες σας, γι’ αυτό και βγάλατε ένα εντελώς ανυπόστατο δελτίου τύπου που δεν με αντιπροσωπεύει.

Εύχομαι οι αξίες, τα ιδανικά και η αρετή να είναι το κυρίαρχο στοιχείο που διέπει τις σχέσεις μας μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία, κάτω από τις διδαχές του Ιησού Χριστού που έχυσε το αίμα του για την σωτηρία των ανθρώπων.

Ωστόσο εγώ συνεχίζω με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ υποψηφιότητα μου και στηρίζω άλλον συνδυασμό.

Υποψήφια ανεξάρτητη σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κρηνίδων Σοφία Σαρρίδου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Τι απαντά ο Απόστολος Χρόνης για τις οφειλές της ΔΕΥΑΚ στη ΔΕΗ

Τι-απαντά-ο-Απόστολος-Χρόνης-για-τις-οφειλές-της-ΔΕΥΑΚ-στη-ΔΕΗ

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης, απαντώντας στις δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος Της Ζωής Μας», Μάκη Παπαδόπουλου, αναφέρει τα ακόλουθα:

Επ’ αφορμή των πρόσφατων δηλώσεων του επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος Της Ζωής Μας», Μάκη Παπαδόπουλου, αναφορικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει τόσο στη ΔΕΥΑΚ, όσο και στους καταναλωτές της, η μη καταβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής προς τη ΔΕΗ, θέλω να αναφέρω τα ακόλουθα:

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ΔΕΥΑ Καβάλας, εναρμονισμένη πλήρως με τις ενέργειες που προωθεί η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), αποφάσισε την Άνοιξη του 2022 να μη καταβάλλει τη ρήτρα αναπροσαρμογής που επιβλήθηκε στους λογαριασμούς ρεύματος της επιχείρησης, μετά την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, διότι το εν λόγω κόστος ήταν μη διαχειρίσιμο και απειλούσε ευθέως τη βιωσιμότητα της.

Για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προαναφερόμενου προβλήματος, διατηρώ έναν σταθερό δίαυλο επικοινωνίας με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΥΑ και Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος φρόντισε, εγκαίρως και επανειλημμένως, να ενημερώσει τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι Δ.Ε.Υ.Α. όλης της χώρας, καθώς και να υποδείξει συγκεκριμένους τρόπους ουσιαστικής επίλυσης των απρόβλεπτων οικονομικών δυσχερειών τους.

Μετά από αλλεπάλληλες και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, ψηφίστηκε διάταξη (αρ. 30 ν. 5013/2023), σύμφωνα με την οποία οι Δ.Ε.Υ.Α. μπορούν να επιχορηγηθούν εκτάκτως από το κράτος, λόγω της ενεργειακής κρίσης, με την επιφύλαξη του ενωσιακού δικαίου. Το μόνο που απομένει πλέον, κατόπιν και της σχετικής έγκρισης από την Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων (ΚΕΜΚΕ), είναι η ενεργοποίηση της διάταξης και η διάθεση ενός επαρκούς ποσού για την αποπληρωμή των οφειλόμενων προς τη ΔΕΗ.

Παράλληλα, με νέα παρέμβαση του κ. Μαρινάκη προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ζητήθηκε η εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης για την «πράσινη» μετάβαση των ΔΕΥΑ, μέσα από την ανάπτυξη δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και την κατασκευή έργων ΑΠΕ, όπως έπραξε πρόσφατα η ΔΕΥΑ Καβάλας με την ενεργειακή αναβάθμιση του αντλιοστασίου Α5, στην περιοχή του Περιγιαλίου.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η ΔΕΥΑ Καβάλας, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΔΕΥΑ, λειτούργησε από την πρώτη στιγμή με τη δέουσα σοβαρότητα, έχοντας ως γνώμονα τα συμφέροντα των δημοτών της Καβάλας.

Σε κάθε περίπτωση, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, θέλω να διαβεβαιώσω τους καταναλωτές της ΔΕΥΑΚ, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αύξησης των τιμολογίων της επιχείρησης και πολύ περισσότερο διακοπής της ηλεκτροδότησης της. Το ενδεχόμενο αδυναμίας καταβολής της μισθοδοσίας  των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚ, όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, αποτελεί ένα από τα αναρίθμητα φληναφήματα του και ως τέτοιο θα πρέπει να εκλαμβάνεται.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 29η KAVALA EXPO 2023

Ανοίγει-σήμερα-τις-πύλες-της-η-29η-kavala-expo-2023

Τις πύλες της στο κοινό ανοίγει την Παρασκευή (29/9) στις 19.30′ το απόγευμα, η 29η KAVALA EXPO 2023, τα επίσημα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», στην Νέα Καρβάλη.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην τοπική ΕΡΑ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, την έκθεση θα εγκαινιάσει στο συνεδριακό χώρο «Αναστάσιος Μεταξάς», η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

«Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν και να τους υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης…»

«Η έκθεσή μας θα είναι λαμπρή, πολύ πιο δυναμική φέτος, με πολλές μουσικές συναυλίες. Παρασκευή (29/9) βράδυ οι Fortissimo, οι Onirama το βράδυ της Κυριακής (1/10) και τη Δευτέρα (2/10) η μεγάλη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Επίσης, θα υπάρχουν πολλά δρώμενα, όπως το Food Truck Festival, γαστρονομικές δράσεις εντός του εκθεσιακού χώρου, πλανητάριο για τους μικρούς μας φίλους. Ακόμη θα έχουμε τη διαδραστική παρουσίαση της Θάσου με τον τίτλο «Ή Θάσος Αλλιώς» του Αναστάση Μπίλια, be to be συναντήσεις, επιχειρηματικά forum, μεγάλες επιχειρηματικές αποστολές από Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία και Τουρκία. Νομίζω ότι πλέον έχουμε μια διασύνδεση επιχειρηματικότητας, πολιτιστικών δρώμενων και γαστρονομίας στην KAVALA EXPO  2023. Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν και να τους υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

«Έχουν κατατεθεί πάνω από 1.300 αιτήσεις, άρα σιγά σιγά βλέπουμε ότι το φυσικό αέριο μπαίνει στην πόλη της Καβάλας, τόσο σε καταστήματα, αλλά και σε κατοικίες…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο Μάρκος Δέμπας μίλησε και για την έλευση του φυσικού αερίου στην Καβάλα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ξεκίνησε πλέον από το μεσημέρι της Τετάρτης (27/9) η ροή του φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας. Έγινε η σύνδεση του μεγάλου αγωγού με το κεντρικό σημείο διανομής της πόλης μας και το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μια ενημερωτική ημερίδα από τα στελέχη της ΔΕΔΑ για το ποια είναι η πρόοδος των εργασιών. Έχουν κατατεθεί πάνω από 1.300 αιτήσεις, άρα σιγά σιγά βλέπουμε ότι το φυσικό αέριο μπαίνει στην πόλη της Καβάλας, τόσο σε καταστήματα, αλλά και σε κατοικίες. Μάλιστα ένα από τα πρώτα σημεία που θα έρθει το φυσικό αέριο είναι γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, όπως και το Εμπορικό Κέντρο και από εκεί και πέρα θα συνεχίζονται οι αιτήσεις για τη σύνδεση του φυσικού αερίου. Μάλιστα η προσφορά της ΔΕΔΑ προς τον επιχειρηματικό κόσμο είναι ότι η αίτηση και η επεξεργασία της μελέτης γίνεται δωρεάν, καθώς και η σύνδεση με το δίκτυο είναι εξίσου δωρεάν. Η ΔΕΔΑ θα βρίσκεται τις τέσσερις ημέρες της KAVALA EXPO 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης, οπότε οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα και κατά τη διάρκεια της έκθεσής μας να ενημερώνονται γι’ αυτό το πολύ μεγάλο έργο, που τόσο πολύ το διεκδικούσαμε. Θέλαμε το φυσικό αέριο, καθώς είναι μια φθηνή πηγή ενέργειας και νομίζω είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι το έχουμε πλέον και στην πόλη μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα