Connect with us

Καβάλα

Λύση με… πατέντες για την στέγη του Κλειστού της Καλαμίτσας

Λύση-με…-πατέντες-για-την-στέγη-του-Κλειστού-της-Καλαμίτσας

Κώστας Χατζηαναστασίου: Δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική παρέμβαση στην υφιστάμενη στέγη

«Οι μηχανικοί του δήμου Καβάλας έχουν καταλήξει ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική παρέμβαση στην υφιστάμενη στέγη του «Αλεξάνδρα Δήμογλου», κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά πρέπει να πάμε σε αντικατάσταση αυτής ή σε δομική ενίσχυση του κτηρίου».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην τοπική ΕΡΑ, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Καβάλας, Κώστας Χατζηαναστασίου, αναφερόμενος στην αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε η αναβολή του γυναικείου αγώνα μπάσκετ μεταξύ των Πανθήρων και του Άρη Θεσσαλονίκης, λόγω εισροής υδάτων στο παρκέ από τη στέγη του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας.

«Είναι ένα θέμα, το οποίο μας ταλανίζει εδώ και 15 χρόνια. Για να έχουμε οριστική λύση του προβλήματος απαιτούνται αρκετά χρήματα και αυτά δεν μπορεί να τα διαθέσει ο δήμος Καβάλας…»

«Άρα αποκλείουμε το γεγονός να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι ενισχυτικό στην υπάρχουσα κατάσταση. Οπότε ό,τι κι αν κάνουμε είναι προσωρινό. Το γνωστό πρόβλημα που υπάρχει στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας είναι η εισροή υδάτων όταν υπάρχει έντονη βροχόπτωση. Συνέβη για ακόμη μία φορά την Κυριακή (30/3). Είναι ένα θέμα, το οποίο μας ταλανίζει εδώ και 15 χρόνια. Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν για να έχουμε οριστική λύση του προβλήματος απαιτούνται αρκετά χρήματα και αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να τα διαθέσει ο δήμος Καβάλας, γιατί ουσιαστικά μιλάμε για ενίσχυση και αντικατάσταση της στέγης, ενίσχυση δηλαδή της δομικής κατάστασης της στέγης του γυμναστηρίου και όλες οι λύσεις που εφαρμόζουμε μέχρι να βρεθεί οριστική λύσει είναι προσωρινές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Καβάλας. 

«Προσπαθούμε με κάποιες πατέντες να βρούμε μία προσωρινή λύση…»

«Το πρόβλημα θα εμφανίζεται συνέχεια. Είναι γνωστό σε όλες τις ομάδες που χρησιμοποιούν αυτό το γήπεδο. Θεωρώ ότι θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά, εφόσον θέλουν να γίνει το παιχνίδι σε περίοδο βροχών, να χρησιμοποιήσουν τη δεύτερη έδρα τους και να μην αντιμετωπίσουμε παρόμοια περιστατικά. Δυστυχώς επαναλαμβάνω ουσιαστική λύση δεν μπορούμε να δώσουμε. Από ‘κει και μετά προσπαθούμε με κάποιες πατέντες να βρούμε μία προσωρινή λύση πάλι, αλλά δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί αν την εβδομάδα αυτή που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η βροχή θα είναι πολύ έντονη, αυτή η προσωρινή λύση θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Χατζηαναστασίου. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Τα κρασιά του Παγγαίου δίνουν ραντεβού στην παραλία Οφρυνίου

Τα-κρασιά-του-Παγγαίου-δίνουν-ραντεβού-στην-παραλία-Οφρυνίου

Γιώργος Καλλινικίδης: Στην εκδήλωση μετέχουν όλα τα οινοποιεία / Το Παγγαίο έχει συνδεθεί διαχρονικά με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή ποιοτικού κρασιού / Τα κρασιά που παράγονται εδώ είναι από τα καλύτερα του κόσμου

Για την εκδήλωση Paggaio Wines Testing που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης.

«Πράγματι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος μας παρουσιάζει την έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων Paggaio Wines Testing, στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων του δήμου και της αντιδημαρχίας Πολιτισμού», ανέφερε αρχικά ο κ. Καλλινικίδης.

Το Παγγαίο είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα οινικό χαρακτήρα

«Είναι ένα ταξίδι στις γεύσεις του Παγγαίου, όπου το κρασί και η γαστρονομία συναντιούνται στην παραλία Οφρυνίου σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο με φόντο τον στρυμονικό κόλπο. Είναι μια εκδήλωση στην οποία μετέχουν όλα τα οινοποιεία του δήμου Παγγαίου με ενθουσιασμό, παρουσιάζοντας την γκάμα των κρασιών τους. Το Παγγαίο είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα οινικό χαρακτήρα και έχει συνδεθεί διαχρονικά με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή ποιοτικού κρασιού. Το μικροκλίμα της περιοχής δημιουργεί ιδανικές συνθήκες προσφέροντας κρασιά που πλέον έχουν ξεφύγει από τα όρια της Ελλάδας κι είναι ονομαστά στο εξωτερικό», σημείωσε στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

Τα κρασιά που παράγονται εδώ είναι από τα καλύτερα του κόσμου

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους να επισκεφθούν αυτήν την έκθεση να δοκιμάσουν τα κρασιά και να εμπλουτίσουν τις διακοπές τους με μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Εδώ και χρόνια το Παγγαίο έχει μπει στον χώρο των κρασιών κι έχει αποδείξει ότι τα κρασιά που παράγονται εδώ νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα του κόσμου γι’ αυτό και βραβεύονται διεθνώς. Είναι μια πολύ όμορφη ευκαιρία να γνωρίσει ο κόσμος και τους οινοποιούς της περιοχής και τους επαγγελματίες της εστίασης», επισήμανε καταληκτικά ο Γιώργος Καλλινικίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας έχει χάσει τον έλεγχο του Δήμου»

Μάκης-Παπαδόπουλος: «Ο-Δήμαρχος-Καβάλας-έχει-χάσει-τον-έλεγχο-του-Δήμου»

Η κατάσταση με τη Διοίκηση του Δήμου έχει ξεφύγει εδώ και καιρό.

Καταδικάζουμε απερίφραστα:

– τη στάση “σιωπής” και “συγκάλυψης”, από τη Δημοτική Αρχή, του περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος εργαζόμενης, που συνέβη πριν καιρό στην Υπηρεσία Καθαριότητας και μαθεύτηκε πριν λίγες μέρες.

– τις απειλές και τους εκβιασμούς του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Απόστολου Χρόνη σε βάρος δημότη της Κοινότητας Κρυονερίου, που τόλμησε να εκφράσει δημόσια τη διαμαρτυρία του για συχνές βλάβες που προκαλούνται στο δίκτυο ύδρευσης του Κρυονερίου.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και οι δημότες να μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα τα παράπονα και την κριτική τους.

Ο Δήμαρχος Καβάλας έχει την πολιτική ευθύνη, οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί τον ρόλο του ως πρώτου δημότη του Δήμου και να πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις.

Δεν αρκούν πλέον οι απαντήσεις. Περιμένουμε πράξεις.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Με αστυνόμευση θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Με-αστυνόμευση-θα-προσπαθήσουν-να-αντιμετωπίσουν-το-κυκλοφοριακό-πρόβλημα

«Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα καθήκοντα αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας αυτό που είπα ξεκάθαρα είναι ότι θα πρέπει να έχουμε μια καλή συνεργασία με τους 18 δημοτικούς αστυνομικούς και τον προϊστάμενο για να βοηθήσουμε στο κυκλοφοριακό κυρίως, αλλά και στο θέμα της στάθμευσης, σε μια δύσκολη περίοδο όπως το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος»,

Τα παραπάνω σημείωσε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Δημοτικής Αστυνομίας, Βασίλης Λεμονίδης, μετά τη σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα για το κυκλοφοριακό και τη συνάντηση που είχε με το Αστικό ΚΤΕΛ την Τετάρτη.

Δημοτικοί αστυνομικοί στην Κουντουριώτου τις ώρες αιχμής

«Οφείλουμε να είμαστε παρόντες για να λύνουμε κι όχι να δημιουργούμε προβλήματα. Στη σύσκεψη που έγινε το πρώτιστο που είπαμε είναι να υπάρχει συνεργασία όλων των φορέων, ώστε να διεξάγεται καλύτερα η κυκλοφορία των οχημάτων και συνεχής ροή όπου μπορεί να συμβεί αυτό, ειδικά σε Κουντουριώτου και Ερυθρού. Στην Κουντουριώτου με απόφαση δική μου από τις 13.30 μέχρι και 15.00 βρίσκονται δυο δημοτικοί αστυνομικοί καθημερινά, σε συνεργασία με την τροχαία σε άλλο σημείο, για να έχουμε μια διευθέτηση της κυκλοφορίας. Με το Αστικό ΚΤΕΛ συμφωνήσαμε να μπαίνουν τα λεωφορεία στην εσοχή και για να μην έχει οχήματα εκεί θα είμαστε εμείς παρόντες. Άρα βρισκόμαστε στα σημεία του προβλήματος για να το διευθετούμε. Βέβαια συνεννοούμαστε και με τους υπόλοιπους φορείς για την καλύτερη κίνηση των οχημάτων», πρόσθεσε ο κ. Λεμονίδης.

Λύσεις και στην Ερυθρού

Σίγουρα όμως θα πρέπει να γίνουν τεχνικές παρεμβάσεις στην Κουντουριώτου και στα φανάρια και στις διαβάσεις. Ίσως θα πρέπει να καταργηθεί κι άλλη διάβαση. Το πρώτιστο είναι να αγαπήσουμε την πόλη μας, υπάρχει κοινωνική ευθύνη απ’ όλους κι όλοι πρέπει να βάλουμε το λιθαράκι μας, ώστε να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα. Στην Ερυθρού έχουμε θέμα το μεσημέρι με το κλείσιμο των καταστημάτων. Εκεί θα δώσουμε λύση σε συνεννόηση με άλλες διευθύνσεις για τεχνικές παρεμβάσεις ώστε να μη διπλοπαρκάρουν τα οχήματα και να έχουμε δυο λωρίδες εξόδου από την πόλη κι όχι μια και μιάμιση. Με το Αστικό ΚΤΕΛ υπάρχει πεδίο συνεννόησης, έχουν παρθεί αποφάσεις για κάποια άλλα που δεν έχουμε θα βοηθήσουμε και μαζί να προχωρήσουμε για να έχουμε μια καλύτερη κίνηση σε αυτό το δύσκολο δίμηνο. Θα γίνουν συναντήσεις και με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και με τα Ταξί», υπογράμμισε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα