Connect with us

Καβάλα

Λεωνίδας Βουδούρης: Η Καβάλα χρειάζεται έναν άνθρωπο της αγοράς για δήμαρχο

Λεωνίδας-Βουδούρης:-Η-Καβάλα-χρειάζεται-έναν-άνθρωπο-της-αγοράς-για-δήμαρχο

«Δεν έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις χαμηλής περιβαλλοντολογικής επιβάρυνσης / Είμαι ένα «κακό» παιδί που πιέζω και απαιτώ / Η κ. Ιωσηφίδου φέρνει τη δική της υπογραφή στα τοπικά δρώμενα, αλλά θα χρειαστούμε στο τιμόνι τον Ντίνο Κλειτσιώτη…»

Την πεποίθησή του ότι ο Ντίνος Κλειτσιώτης θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Καβάλας, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Κλειτσιώτη, Λεωνίδας Βουδούρης.

«Ο Ντίνος Κλειτσιώτης είναι ένας άνθρωπος της Οικονομίας, ένας άνθρωπος της αγοράς, από την οποία προέρχομαι κι εγώ. Χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή έναν δήμαρχο που θα μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα και για εμένα αυτός είναι ο Ντίνος Κλειτσιώτης. Θα συστρατευτώ μαζί του και θα προσπαθήσω να πετύχω αυτό το όραμα», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Βουδούρης. 

«Δεν έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις χαμηλής περιβαλλοντολογικής επιβάρυνσης, να δουν ως επενδυτικό προορισμό την περιοχή μας…»

«Θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των δημοτών μας. Υπάρχουν επίσης περιθώρια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τον Δήμο προς τους πολίτες. Οι κατευθύνσεις είναι πλέον διαφορετικές, καθώς βιώνουμε μια τεράστια κρίση που έχει να κάνει με το δημογραφικό. Ενώ έχουμε καταφέρει ένα υψηλό επίπεδο σπουδών για τους νέους μας, την ίδια στιγμή δεν έχουμε κάνει παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση αυτά τα παιδιά να βιοποριστούν στον τόπο τους. Δεν έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις χαμηλής περιβαλλοντολογικής επιβάρυνσης, να δουν ως επενδυτικό προορισμό την περιοχή μας. Σε αυτήν την προσπάθεια μεγάλο ρόλο μπορεί να παίξει ο Δήμος Καβάλας, γιατί έχει τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά να προσελκύσει και να δελεάσει επιχειρήσεις που θα έρθουν στην περιοχή μας, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, που το ζούμε καθημερινά», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Βουδούρης.

«Ο Ν. Κλειτσιώτης είναι ο άνθρωπος που θα μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα – Του έχω πει ότι εγώ είμαι ένα «κακό» παιδί, από την άποψη δηλαδή ότι δεν μπαίνω σε καλούπια. Πιέζω, απαιτώ και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να κατέλθω ως υποψήφιος μαζί του, για να προσπαθήσουμε για το κοινό καλό…»

«Έχω συζητήσει εκτενώς με τον κ. Κλειτσιώτη για αυτά τα θέματα και τα έχουμε αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό. Είναι ένας άνθρωπος της αγοράς, από την οποία προέρχομαι κι εγώ και θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Μόνο με τον κ. Κλειτσιώτη μπορούν να γίνουν αυτά, διότι δυστυχώς ο Δήμος μας διοικείται από άτομα του «σωλήνα», που προσαρμόστηκαν με την επαγγελματική τους ενασχόληση, άτομα του δημοσίου. Δεν είναι άτομα της αγοράς. Όλοι τους επικαλέστηκαν τον δήμαρχο που άφησε το αποτύπωμα του στην Καβάλα, τον αείμνηστο Λευτέρη Αθανασιάδη. Δεν έχουν το δικαίωμα να το επικαλούνται γιατί δεν έχουν καμιά σχέση μαζί του. Ο Λευτέρης Αθανασιάδης ήταν άνθρωπος της αγοράς κι άφησε ισχυρό αποτύπωμα. Αυτόν τον άνθρωπο χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή που θα μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα και για εμένα αυτός είναι ο Ντίνος Κλειτσιώτης. Του έχω πει ότι εγώ είμαι ένα «κακό» παιδί, από την άποψη δηλαδή ότι δεν μπαίνω σε καλούπια. Πιέζω, απαιτώ και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να κατέλθω ως υποψήφιος μαζί του, για να προσπαθήσουμε για το κοινό καλό και να βάλουμε τον τόπο μας σε μια άλλη τροχιά», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Λεωνίδας Βουδούρης. 

«Η κ. Ιωσηφίδου είναι ένα άτομο που έχω συνεργαστεί μαζί της, είναι πολύ αξιόλογη, φέρνει κι αυτή τη δική της υπογραφή στα τοπικά δρώμενα, αλλά θα χρειαστούμε στο τιμόνι τον Ντίνο Κλειτσιώτη…»

Ερωτηθείς για το αν τελικά ο κ. Κλειτσιώτης θα καταφέρει να βγει πρώτος αρχικά στη δημοσκόπηση που είναι σε εξέλιξη κι αν στη συνέχεια θα μπορέσει να περάσει στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών για τη διεκδίκηση του Δήμου Καβάλας, ο κ. Βουδούρης απάντησε: «Η κ. Ιωσηφίδου είναι ένα άτομο που έχω συνεργαστεί μαζί της, είναι πολύ αξιόλογη, φέρνει κι αυτή τη δική της υπογραφή στα τοπικά δρώμενα. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε και τους δυο και πολύ περισσότερο την κοινωνία, αλλά θα χρειαστούμε στο τιμόνι τον Ντίνο Κλειτσιώτη. Ο κ, Κλειτσιώτης θα είναι δήμαρχος Καβάλας, αν τα πράγματα πάνε όπως εγώ τα βλέπω. Η κοινωνία έχει ανάγκη από άλλα πράγματα, η ατζέντα έχει αλλάξει».

«Πρέπει όλοι μαζί να κινηθούμε προς την κατεύθυνση για το πως θα αλλάξουμε την ατζέντα…»

Ο κ. Βουδούρης μίλησε τέλος και για την προηγούμενη ενασχόλησή του με τα κοινά, αλλά και για το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών αναφέροντας: «Αυτό που με λυπούσε πραγματικά στην προηγούμενη ενασχόλησή μου με τα κοινά ήταν αυτή η, ας μου επιτραπεί, «επαιτεία», προκειμένου κάποιος να πάει στον Δήμο για να δουλέψει για δυο μήνες. Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση με αυτήν την «επαιτεία». Πρέπει όλοι μαζί να κινηθούμε προς την κατεύθυνση για το πως θα αλλάξουμε την ατζέντα, πως θα ασχοληθούμε με το τι χρειάζεται περισσότερο ο τόπος κι αυτό είναι ένα άνοιγμα προς την αγορά, ένα άνοιγμα προς τις επενδύσεις. Να δώσουμε «γη και ύδωρ» για να προσελκύσουμε επενδύσεις και στον τομέα του Τουρισμού, όπου υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες. Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο κι αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Δουλειά μας είναι θα δώσουμε στους πολίτες να καταλάβουν τι είναι αυτό που τους προτείνουμε κι αυτό είναι το ίδιο με το οποίο πονάμε κι εμείς. Τι θα κάνουμε με το μέλλον των παιδιών μας. Να τα διώξουμε από κοντά μας και να μην μπορούμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ζήσουν στον τόπο τους; Αυτό είναι το διακύβευμα κι εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές για να λύσουμε το πρόβλημα που τόσο ύπουλα πέρασε στην κοινωνία και δεν το αντιληφθήκαμε».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ερωτήματα που «καίνε» την αγορά ζητούν απαντήσεις

Ερωτήματα-που-«καίνε»-την-αγορά-ζητούν-απαντήσεις

Γιάννης Κελγιώργης: Επιδιώκουμε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον / Εδώ και χρόνια συζητάμε όλοι οι συνάδελφοι ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν αλλαγές, πρέπει κάποια στιγμή να «εκμεταλλευτούμε» στο 100% την τουριστική κίνηση

Απαντήσεις για την αγορά που θέλουν, ιδιαίτερα στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, καλούνται να δώσουν ανώνυμα, οι έμποροι της Καβάλας, στο ερωτηματολόγιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Είναι ένα ευρύ ερωτηματολόγιο και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία της διανομής του προς τα μέλη μας. Το ερωτηματολόγιο έχει διάφορα καίρια ερωτήματα που αφορούν την αγορά, όπως για το θερινό και το χειμερινό ωράριο, δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου, κλπ», τόνισε σε δηλώσεις του για το θέμα στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ., Γιάννης Κελγιώργης. 

«Περιμένουμε τις απαντήσεις των συναδέλφων για όλα αυτά που μας καίνε και όλα αυτά που θα μας επιτρέψουν, αν θέλουμε και το επιδιώξουμε, ώστε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον…»

«Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο που έχει επεξεργαστεί επιστημονικά η Ε.Σ.Ε.Ε., προκειμένου να είναι σύγχρονο, να είναι ευέλικτο και να μπορεί να αποτυπώσει εύκολα και με σαφήνεια ο κάθε συνάδελφος τα θέλω του, όσον αφορά τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων στην πόλη της Καβάλας. Εδώ και χρόνια συζητάμε όλοι οι συνάδελφοι ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν αλλαγές, πρέπει κάποια στιγμή να «εκμεταλλευτούμε» στο 100% την τεράστια τουριστική κίνηση που έχουμε τους θερινούς μήνες και ιδιαιτέρως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, για αυτό προτείνουμε στα μέλη μας και περιμένουμε τις απαντήσεις τους, ανώνυμα, για όλα αυτά που μας καίνε και όλα αυτά που θα μας επιτρέψουν, αν θέλουμε και το επιδιώξουμε, ώστε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. 

Παραδείγματα για τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι έμποροι της Καβάλας

«Για παράδειγμα έχουμε ερωτήματα που γεννιούνται σχετικά με τη Δευτέρα και την Τετάρτη το απόγευμα, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, δηλαδή Ιούλιο και Αύγουστο, που είμαστε στην κορύφωση της κίνησης για το αν πρέπει να ανοίγουμε τα απογεύματα μας ή όχι, μιλάμε για ενάμιση μήνα που υπάρχουν και οι θερινές εκπτώσεις. Υπάρχει επίσης ερώτημα όσον αφορά την Κυριακή των εκπτώσεων που ζητάμε κάτι πρωτοποριακό από τα μέλη μας, να ανοίξουμε το απόγευμα εκείνης της θεσμοθετημένης Κυριακής και όχι το πρωί που ο κόσμος είναι στη θάλασσα και άλλου είδους τέτοιες ερωτήσεις, οι οποίες θα μας κάνουν ως αγορά να κάνουμε το επόμενο βήμα για το αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστική πόλη. Θα μπορεί ο κάθε συνάδελφος να εκφράσει την άποψή του, το τονίζω ξανά ανώνυμα, προκειμένου να επεξεργαστούμε μετά σε συνεργασία με την Ε.Σ.Ε.Ε. όλα αυτά τα ερωτηματολόγια και να τα ανακοινώσουμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τους συναδέλφους εμπόρους», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. 

«Το 2023 θα είναι μία χρονιά κανονικότητας όσον αφορά τον Τουρισμό και τη μη ύπαρξη περιοριστικών μέτρων της πανδημίας – Να κάνουμε ένα ωράριο πιο φιλικό προς τους τουρίστες…»

Τέλος, όσον αφορά τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου της Καβάλας για την φετινή τουριστική περίοδο, ο Γιάννης Κελγιώργης υπογράμμισε: «Είμαστε σε μία εποχή που ετοιμαζόμαστε για να ανοίξουμε τα φτερά μας ως αγορά, καθώς το 2023 θα είναι μία χρονιά κανονικότητας όσον αφορά τον Τουρισμό και τη μη ύπαρξη περιοριστικών μέτρων της πανδημίας που είχαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Άρα μπορούμε πλέον να κοιτάζουμε στα μάτια την τουριστική κίνηση και επιτέλους αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστική πόλη, να κάνουμε ένα ωράριο πιο φιλικό προς τους τουρίστες. Είναι κάτι που αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις το αποτέλεσμα του. Όλα στην αρχή ξεκινούν πιλοτικά. Εμείς είμαστε εδώ προκειμένου να ζητήσουμε από τους συναδέλφους να αποτυπώσουν αυτά που όλο αυτό το διάστημα συζητάμε σε πηγαδάκια και κατ’ ιδίαν συζητήσεις, οπότε περιμένουμε τα αποτελέσματα και βάσει αυτών θα είναι ο κανόνας πάνω στον οποίο θα κινηθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας την επόμενη μέρα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δύο διακοπές υδροδότησης στην Καβάλα

Δύο-διακοπές-υδροδότησης-στην-Καβάλα

Δύο διακοπές υδροδότησης στην Καβάλα

Η ΔΕΥΑ Καβάλας ανακοινώνει στο καταναλωτικό κοινό ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 22:00 έως την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 και ώρα 03:00, μόνο στις παροχές που είναι συνδεδεμένες στο παλιό δίκτυο ύδρευσης, ήτοι στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς:

 • Παστέρ
 • Ιωάννου Μέξη
 • Περιμετρική οδό
 • Ζάππα
 • Αμισού
 • Σαπφούς
 • Ζαΐμη
 • Τσολάκη
 • Σερδάρογλου
 • Αστεριάδου
 • Παστέρ

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

Επίσης, θα διακοπεί η παροχή νερού την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 από ώρα 03:00 έως 07:00, μόνο στις παροχές που είναι συνδεδεμένες στο παλιό δίκτυο ύδρευσης, ήτοι στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς:

 • Θ. Καβαλιώτου
 • Μαυρομιχάλη
 • Γαλλικής Δημοκρατίας
 • Ολυμπιάδος
 • Αμύντα
 • Ομονοίας
 • Δοϊράνης
 • Ελ. Βενιζέλου
 • Κουντουριώτου
 • Ομονοίας
 • Γαλλικής Δημοκρατίας
 • Ομονοίας
 • Δοϊράνης
 • Εθνικής Αντίστασης
 • Ερυθρού Σταυρού
 • 7ης Μεραρχίας

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Κλειστή η αγορά της Καβάλας την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος

Κλειστή-η-αγορά-της-Καβάλας-την-Δευτέρα-του-Αγ.-Πνεύματος

Κλειστή η αγορά της Καβάλας την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, ημέρα εορτής του Αγ. Πνεύματος, η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή, όπως αυτό καθιερώθηκε και ισχύει τα τελευταία χρόνια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Κ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα