Connect with us

Καβάλα

Λευτέρης Κυριακίδης: Έχουμε αποδείξει ότι και μπορούμε και ξέρουμε και θέλουμε

Λευτέρης-Κυριακίδης:-Έχουμε-αποδείξει-ότι-και-μπορούμε-και-ξέρουμε-και-θέλουμε

Όταν κάποιος δουλεύει μεθοδικά στο τέλος γεύεται και τους καρπούς αυτής της δουλειάς, τονίζει ο δήμαρχος Θάσου

«Ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών της Θάσου, για να συνεχίσουμε το έργο μας. Έχουμε αποδείξει ότι και μπορούμε και ξέρουμε και θέλουμε. Στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε «Σύμπραξη Ευθύνης», αποφασίζοντας σοβαρά και υπεύθυνα για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και του τόπου μας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο υποψήφιος δήμαρχος Θάσου και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύμπραξη Ευθύνης», Λευτέρης Κυριακίδης.

«Το φετινό καλοκαίρι απέδειξε ότι όταν κάποιος δουλεύει μεθοδικά, με σχέδιο και πρόγραμμα, στο τέλος γεύεται και τους καρπούς αυτής της δουλειάς…»

Αναφερόμενος αρχικά στην φετινή τουριστική περίοδο, ο κ. Κυριακίδης επισήμανε: « Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την τουριστική περίοδο που μας πέρασε. Ήταν πραγματικά μία χρονιά – ρεκόρ. Είμαστε περίπου 10% και πλέον πάνω από τη χρονιά του 2019. Όντως κάναμε πολλή δουλειά τα τελευταία χρόνια στο κομμάτι του Τουρισμού. Προβάλαμε και διαφημίσαμε το νησί μας κάθε χρόνο στο εξωτερικό, στις αγορές που έχουμε, αλλά και στις αγορές που προσδοκούμε να έχουμε και να κερδίσουμε. Νομίζω ότι το φετινό καλοκαίρι απέδειξε ότι όταν κάποιος δουλεύει μεθοδικά, με σχέδιο και πρόγραμμα, στο τέλος γεύεται και τους καρπούς αυτής της δουλειάς».

Δούλεψαν οι υποδομές στο νησί της Θάσου – Ακόμη πιο έτοιμοι το καλοκαίρι του 2024

«Στο κομμάτι των υποδομών, πραγματικά παρότι οι υποδομές μας, όπως καθαριότητα ύδρευση, αποχέτευση, δούλεψαν στο μέγιστο βαθμό, γιατί είχαμε πάρα πολύ κόσμο και κάποια έργα ήταν στην εκτέλεσή τους και δεν είχαν τελειώσει, ώστε να έχουν το μέγιστο της απόδοσης τους, νομίζω ότι τα καταφέραμε. Υπήρξαν κάποια προβλήματα, αλλά αυτό βέβαια ήταν λογικό και φυσιολογικό, γιατί είχαμε πάρα πολύ κόσμο, για να είμαστε ειλικρινείς περισσότερο από αυτόν που περιμέναμε. Του χρόνου όμως θα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι. Οι υποδομές θα είναι σε ένα καλύτερο επίπεδο, πιο προετοιμασμένοι και νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε την επόμενη χρονιά τους επισκέπτες που θα προτιμήσουν το νησί μας», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Λευτέρης Κυριακίδης.

«Ξέρουμε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να μπορεί ο Δήμος να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της νέας εποχής…»

«Εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας σε όλους τους τομείς. Στον τομέα της καθαριότητας περιμένουμε καινούργια απορριμματοφόρα. Σε δύο μέρες υποδεχόμαστε το όγδοο απορριμματοφόρο για την ανανέωση του στόλου μας. Στο κομμάτι των υποδομών συνεχίζουμε την εκτέλεση των έργων, καθώς σε λίγες ημέρες μέσα στον Οκτώβριο δημοπρατούνται και ο βιολογικός του Πρίνου, αλλά και ο εκσυγχρονισμός του βιολογικού της Ποταμιάς, που είναι δύο μεγάλα έργα και σημαντικά. Μέχρι τέλος του χρόνου τελειώνει και ο βιολογικός του Ποτού, ένα έργο πολύπαθο πού φτάνει στο τέλος του. Έχουμε μελέτες για την ύδρευση των Κοινύρων, της Ποταμιάς, της Παναγίας και περιμένουμε να βγουν προσκλήσεις από την Περιφέρεια ή από το υπουργείο. Το δημαρχιακό μέγαρο συνεχίζεται η αποπεράτωση του κανονικά. Τουριστικά προετοιμαζόμαστε για την επόμενη χρονιά. Πολιτιστικά περιμένουμε να ανοίξει το αρχαίο θέατρο και εκεί θα είμαστε έτοιμοι με ένα ωραίο πρόγραμμα για να απολαύσουμε επιτέλους το θέατρο μας και πολύ ωραίες παραστάσεις. Αθλητικά συνεχίζουμε να κάνουμε εργασίες σε όλα τα γήπεδα. Ήδη προχωράμε στη νομιμοποίηση του γηπέδου του Λιμένα ως στάδιο, γιατί αν δεν έχεις νομιμοποιημενα γήπεδα δεν μπορείς στην πραγματικότητα να ζητήσεις και χρήματα από την πολιτεία. Γενικότερα συνεχίζουμε κανονικά το έργο μας προς όφελος των πολιτών μας. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του. Ξέρουμε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να μπορεί ο Δήμος να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Υπάρχουν βέβαια τα γραφειοκρατικά ζητήματα, η δυσκαμψία στη δημόσια διοίκηση δυστυχώς δεν έχει αλλάξει ακόμη, αλλά νομίζω ότι αν έχεις κάποιο σχέδιο και μεθοδικότητα, δόξα τω Θεώ ως διοίκηση είμαστε ενωμένοι, δουλεύουμε μαζί συλλογικά, έχουμε τους φορείς δίπλα μας και νομίζω ότι έτσι όπως θα κινηθούμε χέρι χέρι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας», σημείωσε καταληκτικά ο υποψήφιος δήμαρχος Θάσου. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Εξώδικο-της-ΔΕΥΑΑΠ-στον-ΔΕΔΔΗΕ-για-τις-συχνές-διακοπές-ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία στις αντλίες

Εξώδικο στον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. απέστειλε η Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου, λόγω των συχνών διακοπών ρεύματος, αλλά και των πτώσεων της τάσης, αμφότερες εκ των οποίων πέραν της ταλαιπωρίας πολιτών και τουριστών, προκαλούν ζημιές στα μηχανήματα της επιχείρησης.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, ο οποίος σημείωσε αρχικά: «Για εμάς στον δήμο Παγγαίου και για την Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π., το πράγμα με τις διακοπές ρεύματος έχει φτάσει στο σημείο που λέμε ως εδώ και μη παρέκει».

«Κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα, δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Δεν πηγαίνει νερό. Αν αδειάσουν οι δεξαμενές σημαίνει ότι χρειάζονται τέσσερις ώρες για να γεμίσουν…»

«Είναι τόσο συχνές οι διακοπές ρεύματος, που υποβάλλουν σε μεγάλη ταλαιπωρία τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους παραθεριστές που βρίσκονται στην περιοχή μας. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. απέστειλε εξώδικο προς τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., με το οποίο ζητά να λάβει ουσιαστικά μέτρα, γιατί δεν μπορεί να πάει άλλο αυτό. Πέρα από την ταλαιπωρία των ανθρώπων κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα, δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Δεν πηγαίνει νερό. Αν αδειάσουν οι δεξαμενές σημαίνει ότι χρειάζονται τέσσερις ώρες για να γεμίσουν», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Καλλινικίδης.

«Τεράστια η ζημία στις αντλίες. Καίγονται τα μοτέρ τους με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα τεράστιο κόστος για τη Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου…»

«Μια άλλη πολύ σημαντική παράμετρος είναι ότι λόγω μη σταθερής τάσης και της συνεχούς πτώσης της, η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. έχει τεράστια ζημία με τις αντλίες. Παθαίνουν ζημιές, καίγονται τα μοτέρ τους με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα τεράστιο κόστος για τη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Κινδυνεύει να γίνει καθημερινότητά μας αυτή η κατάσταση, που μας δημιουργεί εν τέλει τόσα πολλά προβλήματα. Πλέον έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο με αυτήν την κατάσταση», τόνισε ακόμη ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

Καταφέραμε να μεταφέρουμε νερό από απόσταση 50 χιλιομέτρων για να μη μείνει κανένας οικισμός χωρίς νερό…

«Ο δήμος Παγγαίου έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια έναν τεράστιο αγώνα για να μη μείνει από νερό κανένας οικισμός κι όντως το πετυχαίνουμε. Μεταφέρουμε νερό από τον Μαρμαρά μέχρι την Νέα Ηρακλείτσα σε μια απόσταση 50 χιλιομέτρων, για να μην έχουμε θέμα στα παραθαλάσσια, στους ορεινούς οικισμούς κλπ. Έχουμε πετύχει μ’ αυτό να έχουμε παντού σ’ όλους τους οικισμούς, όχι μόνο νερό για ύδρευση, αλλά και στους αγρότες για άρδευση. Ε, δε μπορεί να βιώνουμε αυτήν την κατάσταση με τη Δ.Ε.Η. και να μην μιλάει κανείς. Έτσι αποστείλαμε από τη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. ένα εξώδικο, με το οποίο ζητάμε να ληφθούν μέτρα», δήλωσε ακόμη ο Γιώργος Καλλινικίδης.

Δεν επαρκεί ένα μόνο συνεργείο μετά το μεσημέρι για την αποκατάσταση των βλαβών

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου μίλησε και για το ότι τα συνεργεία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. για την αποκατάσταση των βλαβών από το μεσημέρι και μετά δεν επαρκούν σημειώνοντας: «Συνήθως από το μεσημέρι και μετά υπάρχει ένα συνεργείο που δουλεύει και πραγματικά είναι ήρωες. Δουλεύουν ασταμάτητα κάτω από ακραίες συνθήκες. Όμως δεν είναι δυνατόν για τις βλάβες να έχουμε μετά το μεσημέρι ένα συνεργείο από τον Νέστο μέχρι τον Στρυμόνα, δεν γίνεται. Ουσιαστικά εμείς θέλουμε να κουνήσουμε λίγο τα νερά, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Οι καθυστερήσεις στα τεχνικά έργα της ΔΕΥΑΚ προκαλούν προβλήματα σε γειτονιές και χωριά»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Οι-καθυστερήσεις-στα-τεχνικά-έργα-της-ΔΕΥΑΚ-προκαλούν-προβλήματα-σε-γειτονιές-και-χωριά»

Παρά τις αυξήσεις και “τα χαράτσια” στους λογαριασμούς σε βάρος των δημοτών, η ΔΕΥΑΚ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη έργα που εκσυγχρονίζουν τα δίκτυα ύδρευσης της Καβάλας και των χωριών.

Βλάβες, πολύωρες διακοπές, ελλείψεις σε επάρκεια νερού είναι “το κόστος” της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να λύσει προβλήματα εδώ και χρόνια!

Ειδικά η καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο ύδρευσης από τις πηγές του Κεφαλαρίου είναι η πραγματική αιτία για τα προβλήματα στην ύδρευση που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Αυτό δυστυχώς δεν το κατάλαβαν ούτε οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, που “σφυρίζουν” αδιάφορα εδώ και χρόνια, ακόμη και όταν τους καλούσαμε να αγωνιστούμε μαζί για να ξεκινήσει το έργο αυτό. 

Δεν θέλουν οι δημότες “περισπούδαστες αναλύσεις” και “απειλές” από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.

Επιτέλους, θέλουν αποτελέσματα!

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο καλός συντονισμός απέτρεψε τα χειρότερα στη φωτιά στον Μπάτη

Ο-καλός-συντονισμός-απέτρεψε-τα-χειρότερα-στη-φωτιά-στον-Μπάτη

Κυριάκος Μανδρανής: Περιορίστηκε γρήγορα καίγοντας μόλις 10 στρέμματα

Η άμεση κινητοποίηση και ο πολύ καλός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, απέτρεψαν τα χειρότερα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) στο ύψος του Μπάτη. Συνολικά από τη φωτιά κάηκε έκταση 10 στρεμμάτων.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ακόμη βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, ενώ συμπλήρωσε ότι συνεχίζεται το έργο του ανακριτικού της Π.Υ. για τα αίτια της φωτιάς. 

«Η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα…»

«Ειδοποιηθήκαμε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) για ένα συμβάν άνωθεν της περιοχής του Μπάτη κι αμέσως στο σημείο έσπευσαν οχήματα. Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της ξηροθερμικής περιόδου, η φωτιά εξελίχθηκε στα ανάντι περνώντας και τον επάνω περιμετρικό δρόμο της ΜΟΜΑ. Παρ’ όλα αυτά όμως την «κόψαμε» σε ένα κομβικό σημείο, καθώς πιο ψηλά είχε σπίτια κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα. Επενέβησαν συνολικά 12 οχήματα με 36 άνδρες, ενώ είχαμε και την συνδρομή ενός ελικοπτέρου και δυο PZL. Επίσης όλος ο μηχανισμός ήταν δίπλα μας. Ο δήμος με δύο υδροφόρες, το δασαρχείο, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές, όσο και κάτοικοι κι έτσι η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μανδρανής. 

«Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας γιατί τη φωτιά της σταματήσαμε πριν έρθουν τα εναέρια μέσα. Όχι ότι τα εναέρια δεν χρειάστηκαν, σαφώς και χρειάστηκαν για να γίνει μια καλή διαβροχή της περιμέτρου. Ήμασταν τυχεροί γιατί η θάλασσα ήταν κοντά και ειδικά το ελικόπτερο γέμιζε ανά δυο λεπτά, ενώ και τα PZL σαφώς βοήθησαν. Η Δ.Ε.Η. ήταν εκεί για να κόψει το ρεύμα, γιατί οι ρίψεις γινόταν πάνω από το δίκτυο. Και η συνδρομή της Τροχαίας που έκλεισε τον δρόμο ήταν σημαντική. Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όσον αφορά για τα αίτια της φωτιάς, το ανακριτικό μας αυτή τη στιγμή διενεργεί αυτοψία στον χώρο. Συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να συντάξει τη δικογραφία και να δούμε τι ακριβώς συνέβη», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας.

Προσοχή απ’ όλους – Τσουχτερά τα πρόστιμα για το άναμμα φωτιάς – Μέχρι σήμερα επιβλήθηκαν 15 διοικητικά πρόστιμα

«Είμαστε ακόμα στη μέση της αντιπυρικής περιόδου και γι’ αυτό πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους πολίτες, ώστε να μην πραγματοποιούν θερμές εργασίες, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Όλοι έχουν ενημερωθεί ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και δύσκολο μπορεί κανείς να τα πληρώσει. Οπότε πρέπει να προσέχει ο κάθε πολίτης για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Καβάλας έχουν βεβαιωθεί 15 διοικητικά πρόστιμα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μανδρανής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα