Connect with us

Περιφέρεια

Κ. Σιμιτσής: Ζητήσαμε ορισμό νέας διοίκησης στην «Εργοανάπτυξη»

Κ.-Σιμιτσής:-Ζητήσαμε-ορισμό-νέας-διοίκησης-στην-«Εργοανάπτυξη»

«Ο επενδυτής των Λουτρών Ελευθερών έχει βρει διάφορα εμπόδια μπροστά του»

Για τις εξελίξεις στην ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο απερχόμενος πρόεδρός της Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος παράλληλα μίλησε και για την επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών.

«Όσον αφορά την ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ το κλίμα ας πούμε ότι δεν είναι ούτε εορταστικό, ούτε πένθιμο. Υπάρχει αλλαγή διοίκησης και το καταστατικό προβλέπει ότι η θητεία του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023», ανέφερε αρχικά για το θέμα ο κ. Σιμιτσής. 

«Έστειλα επιστολή στον νέο πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, ώστε να επισπεύσουμε τον ορισμό νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο και να μην υπάρχει διοικητικό κενό…»

«Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις ότι τάχα δεν παραιτούμαστε, ότι είμαστε κολλημένοι στην καρέκλα και οτιδήποτε άλλο, σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, έστειλα επιστολή στον νέο πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την παράκληση να κοινοποιηθεί και στον νέο περιφερειάρχη, τον κ. Τοψίδη, ώστε να επισπεύσουμε τον ορισμό νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο και να μην υπάρχει ας το πούμε έτσι διοικητικό κενό για μεγάλο χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε σχετικά ο Κωστής Σιμιτσής. 

«Ο επενδυτής έχει βρει διάφορα εμπόδια μπροστά του. Δεν ξέρω αν του έχει απομείνει ακόμη όρεξη να τα αντιμετωπίσει…»

Όσον αφορά το θέμα της επένδυσης των Λουτρών Ελευθερών, ο κ. Σιμιτσής επισήμανε: «Περιμένουμε κινήσεις από την πλευρά του επενδύτη. Έχω στείλει καταρχάς ως τέως αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης, αλλά και ως πρόεδρος της ΕΡΓΟΑΝΑΤΥΞΗ ένα λεπτομερές υπόμνημα στον κ. Τοψίδη και για την ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ και για άλλα θέματα αναπτυξιακού χαρακτήρα της Π.Ε. Καβάλας. Οφείλω να πω ότι ο επενδυτής έχει βρει διάφορα εμπόδια μπροστά του. Δεν ξέρω αν του έχει απομείνει ακόμη όρεξη να τα αντιμετωπίσει. Εμπόδια που σε έναν μεγάλο βαθμό βοηθήσαμε να ξεπεραστούν, αλλά συνεχώς λες και είναι Λερναία Ύδρα ανακύπτουν κι άλλα. Πραγματικά αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα παράξενο κλίμα στη σχέση μας με τον επενδυτή», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο κ. Σιμιτσής.

«Δεν ξέρω τι θα κάνει από εδώ και πέρα ο κ. Τοψίδης. Είναι επιχειρηματίας και ο ίδιος, μπορούν να μιλήσουν σε κοινή γλώσσα με τον επενδυτή, ίσως τα καταφέρουν να τα πάνε καλύτερα…»

«Ήδη οφείλει τα ενοίκια του δευτέρου 6μήνου του 2023. Δεν ξέρω τι θα κάνει από εδώ και πέρα ο κ. Τοψίδης. Είναι επιχειρηματίας και ο ίδιος, μπορούν να μιλήσουν σε κοινή γλώσσα με τον επενδυτή, με την οικογένεια Χαρακίδη, ίσως τα καταφέρουν να τα πάνε καλύτερα όσον αφορά το ζήτημα αυτό. Υπάρχουν θέματα μικρά ανάμεσα σε όλα τα πολλά που έχει να αντιμετωπίσει μια καινούργια διοίκηση, η οποία έχει ένα βουνό από θέματα μπροστά της και κυρίως το μεγαλύτερο βουνό είναι το θέμα της προσαρμογής. Γιατί όσο και να πει κανείς ότι ο κ. Μαρκόπουλος ή ο κ. Ιωσηφίδης είναι έμπειροι και παλιοί, εντούτοις έχουν να αντιμετωπίσουν καινούρια ζητήματα. Αυτά λοιπόν είναι ένας μεγάλος όγκος προβλημάτων και μέσα σε αυτόν τον όγκο οφείλουν να δουν κι αυτά της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ», επισήμανε καταληκτικά ο Κωστής Σιμιτσής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Νέος Πρόεδρος της ΔΙ.Α.ΜΑ.Θ. ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος

Νέος-Πρόεδρος-της-ΔΙΑΜΑΘ.-ο-Δήμαρχος-Δράμας-Γιώργος-Παπαδόπουλος

Ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, αναδείχτηκε νέος Πρόεδρος της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ ΑΕ, της Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τις εκλογές  της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου 2024 στην Κομοτηνή, λαμβάνοντας ποσοστό 50,36%.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος: Γιώργος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Δράμας

Αντιπρόεδρος: Θωμάς Μίχογλου, Δήμαρχος Τοπείρου

Μέλη: Ευστράτιος Κοντός, Δήμαρχος Ξάνθης

Απόστολος Ιωάννου, Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών

Ελευθέριος Κυριακίδης, Δήμαρχος Θάσου

Φίλιππος Αναστασιάδης, Δήμαρχος Παγγαίου

Παναγιώτης Καλακίκος, Δήμαρχος Σουφλίου

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο νέος Πρόεδρος, Γιώργος Παπαδόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους τους Δημάρχους της Α.Μ.Θ. που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως όσους πίστεψαν σε μένα και στήριξαν την υποψηφιότητά μου. Οι εκλογές στη ΔΙ.Α.ΜΑ.Θ. τελείωσαν. Τώρα είναι ώρα για δουλειά, σε μια πορεία που προβλέπεται εξόχως ενδιαφέρουσα!»

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Συνάντηση του Αλ. Ιωσηφίδη με την Υφυπουργό Ανάπτυξης

Συνάντηση-του-Αλ.-Ιωσηφίδη-με-την-Υφυπουργό-Ανάπτυξης

Συνάντηση του Αλ. Ιωσηφίδη με την Υφυπουργό Ανάπτυξης

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, κ. Αλέξανδρου Ιωσηφίδη για την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας ΑΜΘ, συναντήθηκε με την Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Άννα Ευαγγέλου Μάνη – Παπαδημητρίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν ζητήματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας και τέθηκαν και από τις δυο πλευρές οι  βάσεις για μία γόνιμη και εποικοδομητική μελλοντική συνεργασία, όσον αφορά την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας ΑΜΘ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Αναπτυξιακός Οργανισμός ΠΑΜΘ: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την Περιφέρεια και τους Δήμους

Αναπτυξιακός-Οργανισμός-ΠΑΜΘ:-Ένα-χρήσιμο-εργαλείο-για-την-Περιφέρεια-και-τους-Δήμους

Λάζαρος Τσαταλμπασίδης: Θα τρέξουμε μελέτες και έργα με πολύ πιο σύντομες διαδικασίες

Για την ανάληψη των καθηκόντων του στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης.

«Είναι ένας οργανισμός που έχει συσταθεί εδώ και έναν χρόνο από την Περιφέρειά μας και ο ρόλος του είναι να μπορέσουμε ως ένα ενδιάμεσο εργαλείο για την Περιφέρεια και για τους Δήμους της Περιφέρειας, να τρέξουμε μελέτες και έργα με πολύ πιο σύντομες διαδικασίες», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης. 

«Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε σε ένα «βρεφικό στάδιο» ακόμη, κάνουμε τα πρώτα μας βήματα…»

«Είναι δηλαδή ένας φορέας που με προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους και με την Περιφέρεια, θα μπορεί να υλοποιεί μελέτες, να εκτελεί έργα, να συμμετέχει και να οργανώνει προγράμματα και δράσεις, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να γίνει πιο γρήγορη και σε μεγαλύτερο βαθμό η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κεφαλαίων και γενικά των κεφαλαίων χρηματοδότησης που υπάρχουν. Σε αυτή τη φάση η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε σε ένα «βρεφικό στάδιο» ακόμη, κάνουμε τα πρώτα μας βήματα, δεν έχει οργανωθεί ακόμη, καθώς η λειτουργία έχει αρχίσει εδώ και έναν χρόνο, οπότε μέχρι να λύσουμε πολλά γραφειοκρατικά θέματα που απαιτούνται για να τεθεί σε σωστή βάση ο Αναπτυξιακός Οργανισμός χρειάζεται κάποιος επιπλέον χρόνος», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

«Προτεραιότητα μας είναι να οργανώσουμε τον οργανισμό, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και στις ανάγκες που υπάρχουν…»

«Από εδώ και πέρα λοιπόν καταρχήν προτεραιότητα μας είναι να οργανώσουμε τον οργανισμό, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και στις ανάγκες που υπάρχουν και σε δεύτερο βαθμό όταν μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα να απλωθούμε, θα είναι ένας οργανισμός που θα μπορεί πραγματικά να προγραμματίζει, να υλοποιεί, να συμμετέχει, να προτείνει πάντα σε συμβουλευτικό βαθμό, γιατί εμείς φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική. Είμαστε ο φορέας στον οποίον έρχονται η Περιφέρεια ή οι Δήμοι ανάλογα με τις απαιτήσεις τους και μας ζητάνε συγκεκριμένα έργα, μελέτες ή προγράμματα αντίστοιχα», ανέφερε ακόμη ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης. 

«Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό οι υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. υπολειτουργούν και έχουν έλλειψη προσωπικού, αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε ένα ιδανικό εργαλείο για αυτούς, ώστε να ξεπεράσουμε την λειψανδρία που υπάρχει»

«Η ιεράρχηση των έργων είναι θέμα πολιτικής πρωτοβουλίας. Αυτό εξαρτάται από την Περιφέρεια και τους εκάστοτε Δήμους, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που θέτουν οι ίδιοι τους. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να συνεργαστούμε με όλους αυτούς φορείς, ώστε να αποφύγουν γραφειοκρατικές διαδικασίες, να ξεπεράσουν τους σκοπέλους που προφανώς δημιουργούνται, γιατί λειτουργούμε ως Ανώνυμη Εταιρεία και οι διαδικασίες είναι πολύ πιο σύντομες και πιο γρήγορες. Άρα λοιπόν αν λάβουμε υπόψη μας και το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό οι υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. υπολειτουργούν και έχουν έλλειψη σε προσωπικό, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι είμαστε ένα ιδανικό εργαλείο για αυτούς, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε την λειψανδρία που υπάρχει», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα