Connect with us

Καβάλα

Κώστας Μανίτσας: Να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της πενταετίας

Κώστας-Μανίτσας:-Να-κερδίσουμε-το-μεγάλο-στοίχημα-της-πενταετίας

«Μέχρι έναν βαθμό ήταν αναμενόμενη η νίκη, αλλά το ποσοστό που λάβαμε ήταν πραγματικά πάρα πολύ μεγάλο / Αυτή τη στιγμή εκτελούνται στη Θάσο έργα ύψους σχεδόν 49 εκατ. ευρώ / Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ανταποκρίθηκε στις μεγάλες απαιτήσεις του καλοκαιριού»

«O συνδυασμός μας πέτυχε μία πολύ μεγάλη νίκη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Μέχρι έναν βαθμό ήταν αναμενόμενη, αλλά το ποσοστό που λάβαμε ήταν πραγματικά πάρα πολύ μεγάλο. Αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη του λαού της Θάσου προς τον δήμαρχό μας, Λευτέρη Κυριακίδη και τον συνδυασμό μας και είναι παράλληλα μία μεγάλη επιβράβευση της προσπάθειας που κάναμε».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου και επανεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Μανίτσας, ο οποίος συμπλήρωσε σχετικά με την εκλογική νίκη του Λευτέρη Κυριακίδη: «Κανένας δεν ψηφίζει αν δεν βλέπει αποτελέσματα. Πλέον αυτή η μεγάλη νίκη είναι για εμάς και μία μεγάλη ευθύνη. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε όλες τις υποχρεώσεις που μας έχει αναθέσει ο λαός της Θάσου για τα επόμενα πέντε χρόνια».

«Αυτή τη στιγμή εκτελούνται στη Θάσο έργα ύψους σχεδόν 49 εκατομμυρίων ευρώ και ευελπιστούμε να γίνουν πολύ περισσότερα…»

«Έχουμε ετοιμάσει μελέτες και προγράμματα, τα οποία τα είχαμε παρουσιάσει και στις προεκλογικές μας ομιλίες σε όλους τους οικισμούς του νησιού. Αυτή τη στιγμή εκτελούνται στη Θάσο έργα ύψους σχεδόν 49 εκατομμυρίων ευρώ και ευελπιστούμε να γίνουν πολύ περισσότερα. Πρόσφατα ήταν στο νησί μας ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θόδωρος Λιβάνιος και κάναμε μία συνάντηση μεταξύ Δ.Ε.Υ.Α.Θ. και του υπουργού, ο οποίος μας στήριξε σε όποιες προσπάθειες μέχρι τώρα φυσικά έχουμε κάνει, αλλά και σε αυτές που θα κάνουμε από εδώ και πέρα, λέγοντάς μας ότι θα είναι δίπλα μας, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στον νέο αγώνα που έχουμε, γιατί είναι υποστελεχωμένες οι δημοτικές επιχειρήσεις κι αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Ο κ. Λιβάνιος μας έδωσε κάποιες κατευθύνσεις και προχωράμε όλοι μαζί πλέον για μία πολύ λαμπρή πενταετία από εδώ και πέρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μανίτσας. 

«Πραγματικά η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ανταποκρίθηκε στις μεγάλες απαιτήσεις του καλοκαιριού – Η μόνη παραφωνία ήταν στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Σκάλας Καλλιράχης – Θα διορθωθεί όμως κι εκεί το πρόβλημα με την τοποθέτηση νέου αγωγού…»

Ερωτηθείς στη συνέχεια αναφορικά με το αν ανταποκρίθηκε η Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου στις μεγάλες απαιτήσεις του φετινού καλοκαιριού, ο πρόεδρος της επιχείρησης απάντησε: «Πραγματικά η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ανταποκρίθηκε στις μεγάλες απαιτήσεις του καλοκαιριού κι αυτό ήταν το μεγάλο μας στοίχημα, το πως θα ανταποκριθούμε, Πετύχουμε ως προς την επάρκεια του νερού, ωστόσο η μόνη παραφωνία ήταν στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Σκάλας Καλλιράχης που πέρασε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, ειδικά στην διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου. Όχι από ανεπάρκεια νερού, αλλά λόγω του ότι υπάρχει ένας αγωγός 11 χιλιομέτρων που κατασκευάστηκε πριν 47 χρόνια. Είναι μία τραγική κατάσταση. Ευτυχώς εμείς σκύψαμε πάνω στο πρόβλημα από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε. Κατορθώσαμε και συντάξαμε μελέτη, βρήκαμε την πηγή χρηματοδότησης, δημοπράτησαμε το έργο και αυτή τη στιγμή είναι γύρω στα 2,5 με 3 χιλιόμετρα φτιαγμένος ο νέος αγωγός και προχωράμε να κλείσουμε τα 11 χιλιόμετρα με ολοκαίνουργιο αγωγό και με μία δεύτερη γεώτρηση εφεδρεία. Όλα αυτά θα είναι μία πικρή ανάμνηση για την επόμενη χρονιά».

«Από εδώ και πέρα θα δώσουμε τη μάχη για να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της πενταετίας. Πάνω από όλα αυτός είναι ο στόχος μας…» «Οι απαιτήσεις από εδώ και πέρα θα είναι ακόμη μεγαλύτερες του χρόνου. Αυτό δείχνουν όλες οι ενδείξεις. Φέτος ήμασταν από 12 μέχρι 15% πιο πάνω από το 2019 που ήταν η χρονιά – ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. Πέρασαν στο νησί 1.700.000 χιλιάδες άτομα το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου και όπως όλοι γνωρίζουμε από την άλλη δεν σταματάει η ανοικοδόμηση στο νησί μας. Άρα έχουμε τεράστιες απαιτήσεις από τον κόσμο. Γι’ αυτό ήδη δρομολογούμε επιπλέον έργα στην ύδρευση και στην αποχέτευση. Στις 26 Οκτωβρίου και στις 4 Νοεμβρίου δημοπρατούμε τους δύο βιολογικούς σε Πρίνο και Ποτάμια αντίστοιχα. Από εκεί και μετά μόνο τα δίκτυα από Σκάλα Καλλιράχης, Σωτήρος, Πρίνο, είναι γύρω στα 16 εκατομμύρια ευρώ εκτός από τον βιολογικό», τόνισε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., ο οποίος υπογράμμισε καταληκτικά ότι «από εδώ και πέρα θα δώσουμε τη μάχη για να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της πενταετίας. Πάνω από όλα αυτός είναι ο στόχος μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα