Connect with us

Νέα Θάσου

Κώστας Μανίτσας: Με σχεδιασμό και αποτελεσματικότητα εξασφαλίζουμε πόρους από κάθε δυνατή πηγή

Κώστας-Μανίτσας:-Με-σχεδιασμό-και-αποτελεσματικότητα-εξασφαλίζουμε-πόρους-από-κάθε-δυνατή-πηγή

«Μέριμνά μας είναι στο τέλος της θητείας μας να αφήσουμε πολύ καλές υποδομές για το νησί μας», επισήμανε σχετικά σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, Κώστας Μανίτσας, μ’ αφορμή την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την επιχορήγηση της  Δ.Ε.Υ.Α . Θάσου με το ποσό των 115.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Επέκταση δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Ραχωνίου από Αϊ Γιάννη έως παλαιό ελαιοτριβείο».

Να επισημανθεί ότι η χρηματοδότηση αυτή είναι η τρίτη που επιτυγχάνει ο Δήμος και η Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Ήταν μια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας του Ραχωνίου. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανοικοδόμηση στην περιοχή…»

«Είναι μια πάρα πολύ καλή εξέλιξη. Ήταν μια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας του Ραχωνίου. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανοικοδόμηση στην περιοχή. Δεν υπήρχε δίκτυο καθόλου και κάνουμε αυτήν την επέκταση με νέο δίκτυο, αγωγούς, νέες δεξαμενές. Είναι συνέχεια των δύο έργων που κατεβάσαμε νέα δίκτυα από τις πηγές μέχρι και τις δεξαμενές. Συνεχίζουμε με σχεδιασμό και αποτελεσματικότητα να διεκδικούμε και να εξασφαλίζουμε πόρους από κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής για τη Θάσο», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Μανίτσας. 

Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη χρηματοδοτήσεις της Α’ και Β’ Φάσης

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου σύγχρονου δικτύου ύδρευσης στον οικισμό του Ραχωνίου συνολικού μήκους περίπου 1.600 μέτρων. Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η επιχορήγηση του Δήμου Θάσου με το ποσό των 195.920 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση Τμημάτων Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου (Α’ Φάση)» το 2021 και η επιχορήγηση του Δήμου Θάσου με το ποσό των 198.400 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση τμημάτων εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου (Β’ Φάση)»  το 2022.

Πολλά τα έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή από τη Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή το Ραχώνι μαζί με τη Σκάλα του, είναι σε δυναμικότητα κτισμάτων και υποδομών το δεύτερο σημείο του νησιού σε ανάπτυξη μετά τον κόλπο Σκάλα Παναγία – Σκάλα Ποταμιάς. Επίσης υπογράμμισε ότι πάρα πολλά έργα είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή από τη Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου. Αναφέρθηκε ακόμη και στην επίσκεψη στο νησί του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (9/5) μαζί με όλο το επιτελείο του. «Κάναμε έναν πολύ καλό συντονισμό για το επόμενο Ε.Σ.Π.Α., βάζοντας προτεραιότητες. Είμασταν έτοιμοι για αυτήν την επίσκεψη και συγκροτημένα καταθέσαμε τις προτεραιότητες μας σε όλο το επιτελείο. Θετικοί ήταν, είχαμε έτοιμες μελέτες τεκμηριωμένες κοντά στα 9 εκ. ευρώ».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Η τοπική μας εκκλησία κοντά στην μαθητιώσα νεολαία και στους διαγωνιζόμενους των πανελλαδικών εξετάσεων

Η-τοπική-μας-εκκλησία-κοντά-στην-μαθητιώσα-νεολαία-και-στους-διαγωνιζόμενους-των-πανελλαδικών-εξετάσεων

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται, ότι, την ΤΕΤΑΡΤΗ 31.05.2023 και ώρα 6 το απόγευμα, και εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, έχει προγραμματισθεί η τέλεση ΙΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΩΣ προς την Υπεραγία Θεοτόκο για την μαθητιώσα νεολαία στον ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.
Στο κρίσιμο αυτό σταυροδρόμι της ζωής των παιδιών μας είμεθα όλοι μαζύ τους με την παρακλητική προσευχή μας και το πατρικό ενδιαφέρον μας, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από την λατρευτική ζωή της μητέρας μας Εκκλησίας.
Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι η κατά Θεόν προκοπή και η πρόοδος των παιδιών μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

«Πλημμύρισαν» τα Λιμενάρια από κόσμο και παραδοσιακούς ήχους

«Πλημμύρισαν»-τα-Λιμενάρια-από-κόσμο-και-παραδοσιακούς-ήχους

Φεστιβάλ Παράδοσης Θάσου: “Το Παλατάκι”

«Πλημμύρισαν» τα Λιμενάρια από κόσμο και παραδοσιακούς ήχους.

Πλήθος κόσμου κατά την έναρξη του Φεστιβάλ την Παρασκευή το βράδυ το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.

Πολιτιστικοί σύλλογοι και χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες γωνιές της χώρας δίνουν και φέτος το «παρών!

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Υπογραφή Σύμβασης του έργου: “Διευθέτηση τμήματος κεντρικού χειμάρρου στην Κοινότητα Λιμεναρίων Δήμου Θάσου”

Υπογραφή-Σύμβασης-του-έργου:-“Διευθέτηση-τμήματος-κεντρικού-χειμάρρου-στην-Κοινότητα-Λιμεναρίων-Δήμου-Θάσου”

Σήμερα, Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Ιωάννη Χατζηιωάννου, εκπρόσωπο της Εταιρίας «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΜΕ.ΚΟΝ Α.Ε.», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Διευθέτηση τμήματος κεντρικού χειμάρρου στην Κοινότητα Λιμεναρίων Δήμου Θάσου», συνολικής δαπάνης 2.722.948,20€.
Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι δεκαπέντε (15) μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» Άξονας Προτεραιότητας «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Το παρόν έργο αφορά στην διευθέτηση του κεντρικού ρέματος Λιμεναρίων Θάσου στο τμήμα που διαρρέει τον οικισμό των Λιμεναρίων του Δήμου Θάσου. Το ρέμα διευθετείται με ανοικτή διατομή που αποτελείται από πέντε (5) τμήματα με συνολικό μήκος 554 μέτρων περίπου και τέσσερις γέφυρες από οπλισμένο σκυρόδεμα μήκους περίπου 60,85 μέτρων.
Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που θα θωρακίσει ουσιαστικά τον οικισμό των Λιμεναρίων.
Με την εκτέλεση του έργου αυτού επιλύεται ακόμη ένα χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα στον οικισμό των Λιμεναρίων.
Η Διοίκηση του Δήμου Θάσου, με σχέδιο, αγώνα και προσήλωση εργάζεται αποκλειστικά προς όφελος των κατοίκων της Θάσου, επιλύοντας στην πράξη προβλήματα δεκαετιών.
Μόνο έτσι μπορούμε να φτιάξουμε μια ισχυρή Θάσο».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα