Connect with us

Καβάλα

Κόλλησε στη γραφειοκρατία η ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση

Κόλλησε-στη-γραφειοκρατία-η-ηλεκτρονική-ελεγχόμενη-στάθμευση

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας έχει κολλήσει εδώ και πολύ καιρό, η εφαρμογή της ηλεκτρονικής ελεγχόμενης στάθμευσης στον δήμο Καβάλας, όπως αποκάλυψε με δηλώσεις που έκανε στον ”Ενήμερο”, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Δημοτικής Αστυνομίας, Απόστολος Μουμτσάκης.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Καβάλας, το όλο θέμα έχει κολλήσει στο Τμήμα Προμηθειών, λόγω της έλλειψης προσωπικού που υπήρξε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ωστόσο εκτίμησε ότι σύντομα τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί θα ξεπεραστούν, ώστε να προχωρήσει το εν λόγω μέτρο.

«Τα χρήματα υπάρχουν, περιμένουμε το ok, αλλά κολλάμε δυστυχώς στη γραφειοκρατία. Πιστεύω ότι σύντομα θα το ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα…»

”Δυστυχώς είχαμε μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση στο να τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση. Το Τμήμα Προγραμματισμού του δήμου Καβάλας έχει παραδώσει την πρόταση του στο αντίστοιχο Τμήμα Προμηθειών, εκεί είναι όμως το σημείο που ξεκινά ο Γολγοθάς, γιατί πολλά άτομα του προσωπικού από αυτό το Τμήμα έχουν φύγει σε άλλες υπηρεσίες, λόγω και της κινητικότητας. Κόλλησε εκεί το θέμα κι ενώ εμείς είμαστε έτοιμοι εδώ και καιρό να αναβαθμίσουμε την ελεγχόμενη στάθμευση στην πόλη μας, όπως ακριβώς το είχαμε υποσχεθεί πολλούς μήνες πριν. Τα χρήματα υπάρχουν, περιμένουμε το ok, αλλά κολλάμε δυστυχώς στη γραφειοκρατία. Πιστεύω ότι σύντομα θα το ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα και θα τεθεί σε εφαρμογή το συγκεκριμένο μέτρο”, ανέφερε σχετικά με το θέμα ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Προχωρά το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία μετά και την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων – Αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο στις αρχές Σεπτεμβρίου

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Καβάλας, αναφέρθηκε και στο θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας και στην ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων και τις προτάσεις που κατατέθηκαν σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και τον νομαρχιακό σύλλογο ΑΜΕΑ Καβάλας.

”Υπάρχει μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία θα φτάσει στο τοπικό συμβούλιο θα ”περάσει” από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την Επιτροπή Κυκλοφορίας και θα εμφανιστεί κάποια στιγμή στις αρχές Σεπτεμβρίου στο δημοτικό συμβούλιο κι εκεί θα δούμε αν θα ψηφιστεί από τους δημοτικούς συμβούλους. Εμείς έχουμε κάνει όλα όσα απαιτούνται μέχρι στιγμής και είμαστε έτοιμοι να το φέρουμε. Είμαστε ανοιχτοί επίσης για βελτιωτικές κινήσεις. Θέλουμε να κάνουμε μια αρχή, είμαι σίγουρος ότι στη διαδρομή θα δημιουργηθούν προβλήματα, αλλά είμαστε ανοιχτοί να τα ξεπεράσουμε κι αυτό είναι κάτι που το ζητούν και οι κάτοικοι της περιοχής. Είμαστε παράλληλα εν αναμονή για το τι θα γίνει με τη σκάλα που θα συνδέει το λιμάνι με τη συνοικία, είτε από το ”Μπρίκι” είτε με την πρόταση από τα ΣΟΑ. Γενικότερα πάντως έχω να πω, όσον αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση, ότι οι κάτοικοι θα έχουν σίγουρα μόνιμη θέση, ενώ και τα καταστήματα ξέρουν τι θα γίνεται με το θέμα της φορτοεκφόρτωσης. Περιμένουμε λοιπόν να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

”Σημαντικό μειονέκτημα η έλλειψη του πάρκινγκ της ”Ροδόπης”. Τα νέα που μας έφερε από την Αθήνα ο δήμαρχος είναι ότι σύντομα θα λήξει το θέμα. Είναι βασικό να μπορέσουμε να χρησιμοποιούμε αυτό το πάρκινγκ…”

Όσον αφορά τα θέματα της κυκλοφορίας των οχημάτων, της έλλειψης χώρων στάθμευσης και το αν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της θερινής περιόδου η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας, ο Απόστολος Μουμτσάκης υπογράμμισε: ”Περιμέναμε την αύξηση της κυκλοφορίας μέσα στο καλοκαίρι, είχαμε προετοιμαστεί και είχαμε κάνει συναντήσεις με την Τροχαία, ώστε να υπάρχει μια αρμονική συνεργασία όσον αφορά στην αστυνόμευση του κέντρου κι αυτό αποτυπώνεται ήδη. Παρά τα λίγα άτομα που έχουμε στη Δημοτική Αστυνομία Καβάλας, φροντίσαμε να έχουμε και δυο άτομα κάθε απόγευμα. Τα αυτοκίνητα είναι περισσότερα στην πόλη μας αυτό το διάστημα, αλλά έχουμε ένα σημαντικό μειονέκτημα που αφορά το πάρκινγκ της ”Ροδόπης”. Τα νέα που μας έφερε από την Αθήνα ο δήμαρχος είναι ότι σύντομα θα λήξει το θέμα. Είναι βασικό να μπορέσουμε να χρησιμοποιούμε αυτό το πάρκινγκ. Κάποιες προτάσεις της αντιπολίτευσης για να το χρησιμοποιούμε δωρεάν δεν μπορούν να εφαρμοστούν από τη στιγμή που ο χώρος είναι διαφορετικά χαρακτηρισμένος. Θα πρέπει να αλλάξει αυτό. Είναι γραφειοκρατικό το θέμα”.

”Ο πολιτισμός έχει πληγεί από την πανδημία περισσότερο από όλους τους τομείς. Ξεκίνησε όμως να κάνει τα πρώτα του βήματα προς την κανονικότητα…”

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του στον ”Ενήμερο”, ο κ. Μουμτσάκης αναφέρθηκε και στα θέματα του πολιτισμού, σημειώνοντας: ”Ο πολιτισμός έχει πληγεί από την πανδημία περισσότερο από όλους τους τομείς. Ξεκίνησε όμως να κάνει τα πρώτα του βήματα προς την κανονικότητα. Ήδη ξεκίνησε το COSMOPOLIS με μουσικές παραστάσεις στην χερσόνησο της Παναγίας και στον Άγιο Νικόλαο, με τη συμμετοχή όμως λίγων θεατών και την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Είναι όμως μια καλή αρχή, ένα πρώτο βήμα για να φτάσουμε στην κανονικότητα. Παράλληλα, ξεκίνησε το φεστιβάλ Φιλίππων με παραστάσεις και συναυλίες κι εκεί πάντα με την τήρηση των μέτρων. Διακρίνω μια ικανοποίηση στο πρόσωπο όσων μετέχουν στις εκδηλώσεις κι αυτό είναι μια τόνωση για την ψυχολογία μας. Όσο περνά ο καιρός κι όσο η πανδημία μας το επιτρέπει, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις που θα δυναμώσουν τόσο το COSMOPOLIS, όσο και το φεστιβάλ Φιλίππων. Παράλληλα, έχω έρθει σε επαφή με τους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων, καθώς λάβαμε μια απόφαση πριν από μισό περίπου μήνα, για αναστολή της λειτουργίας των συλλόγων μέχρι και τον Σεπτέμβριο, αφού έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι οι σύλλογοι δεν λειτουργούσαν, για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση και στις αρχές Σεπτεμβρίου να αποφασίσουμε, αν η κατάσταση το επιτρέπει, να αρχίσει και πάλι η λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων. Το θετικό είναι ότι έχουμε μια πολύ καλή επικοινωνία με όλους τους προέδρους, είμαστε σε αναμονή, υπάρχει όρεξη αυτά τα δυο χαμένα χρόνια να τα αναπληρώσουμε, καθώς θέλουμε επιτέλους να παραχθεί πολιτισμός που είναι πολύ σημαντικός για τον δήμο μας”.

Ετοιμότητα για να ξεκινήσουν παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες

Τέλος, μιλώντας για ένα ακόμη θέμα της αρμοδιότητάς του, που είναι τα σχολεία, ο κ. Μουμτσάκης τόνισε: ”Στο θέμα των σχολείων, την Τετάρτη (14/7) κάναμε μια μεγάλη συνάντηση με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και ζητήσαμε από τους διευθυντές των σχολείων να καταθέσουν τα προβλήματα τεχνικής φύσεως και υποδομών που αντιμετωπίζουν τα σχολεία τους. Κάναμε μια ιεράρχηση και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις επεμβάσεις στα κτήρια. Είναι πολύ βασικό να γίνει αυτό τώρα το καλοκαίρι που είναι κλειστά. Είναι γηρασμένα κτήρια με βασικά προβλήματα, όπως οι αυλές, οι τουαλέτες και οι στέγες. Με αυτά θα ξεκινήσουμε με όσα χρήματα διαθέτουμε με μια σωστή ιεράρχηση για να πάρουν όλα τα σχολεία και από κάτι. Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουν σύντομα τα έργα, τα απαιτούμενα χρήματα υπάρχουν κι όταν ανοίξουν τα σχολεία στα περισσότερα θα έχουμε κάνει τουλάχιστον κι από ένα έργο”.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή δημοτικού κυνοκομείου στην Δ. Ε. Φιλίππων

Ξεκίνησαν-οι-διαδικασίες-για-την-κατασκευή-δημοτικού-κυνοκομείου-στην-Δ-Ε.-Φιλίππων

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή δημοτικού κυνοκομείου στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Μιχαηλίδη δημοσιεύεται η πρόσκληση ενδιαφέροντος και σε 6 μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Το κυνοκομείο θα κατασκευαστεί στο αγρόκτημα του Ζυγού.

Ειδικότερα ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει:

«Σχετικά με το κυνοκομείο θα θυμίσω ότι όταν αναλάβαμε τη διοίκηση τον Σεπτέμβριο του 2019, έπρεπε να έχουμε μια ενίσχυση από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ περίπου στις 300 χιλιάδες ευρώ για την ίδρυση κυνοκομείου.

Η προηγούμενη διοίκηση δυστυχώς δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει θέσεις που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το κυνοκομείο μια και υπάρχουν κάποιες ισχυρές προδιαγραφές.

Μετά από κίνηση του κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου από τη Δημοτική ενότητα Κρηνίδων καταφέραμε να βρούμε έναν τέτοιο χώρο και με τη βοήθεια του Δήμου Ξάνθης ο οποίος τότε μας έδωσε τη δική του μελέτη μια και δεν προλαβαίναμε τότε να συντάξουμε νέες μελέτες, καταθέσαμε μια νέα μελέτη και έγινε αποδεκτή.

Στην συνέχεια δυστυχώς είχαμε μια μεγάλη καθυστέρηση καθώς εκεί στην περιοχή υπάρχει ένα μεγάλο ρέμα και απαιτούνταν η διευθέτηση αυτού προκειμένου να πάρουμε άδεια ύδρευσης.

Και αυτό έγινε οπότε τώρα ανεβάζουμε την πρόσκληση και πιστεύουμε ότι θα έχουμε σύντομα ανάδοχο, ο οποίος θα ορισθεί σε 6 μήνες από τώρα.

Ελπίζω να μην έχουμε άλλες καθυστερήσεις μια και οι κατασκευές που προβλέπονται δεν είναι βαρέως τύπου, είναι μεταλλικές κατασκευές, οπότε ελπίζω ότι αρκετά σύντομα θα έχουμε ένα σύγχρονο κυνοκομείο και θα μπορέσουμε να ελαφρύνουμε την κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα που δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους συνδημότες. Το κτήμα είναι κοντά στο Ζυγός, σε μεγάλη απόσταση από κατοικήσιμη περιοχή οπότε δεν θα υπάρξει κάποια όχληση. Είναι σε μια απόσταση πάνω από 500 μέτρα από τον οικισμό».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Υποδοχή του AZAMARA JOURNEY και περιήγηση πολιτών από την Νυρεμβέργη στην Καβάλα

Υποδοχή-του-azamara-journey-και-περιήγηση-πολιτών-από-την-Νυρεμβέργη-στην-Καβάλα

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» στους επιβάτες και στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου AZAMARA JOURNEY, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας νωρίς το πρωί της Κυριακής 17 Οκτωβρίου 2021, προερχόμενο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της Επιχείρησης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, λόγω της πανδημίας της νόσου COVID-19, μοίρασαν έντυπο υλικό και χάρτες περιήγησης και απάντησαν πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις που τους έθεσαν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου.

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας στην Καβάλα, αλλά και με γνώμονα την αναβάθμιση και προώθηση του τουριστικού της προϊόντος, ο τουρισμός Κρουαζιέρας αποτελεί για τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» προτεραιότητα προς όφελος της τοπικής οικονομίας, σε συνδυασμό με την ανάδειξη των ιδιαίτερων πτυχών της ιστορίας, των εκφάνσεων του πολιτισμού και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Επιπρόσθετα, την ίδια ημέρα, μετά από την υποδοχή στη Μεγάλη Λέσχη, πολιτών από τον Δήμο Νυρεμβέργης και του προέδρου του Συλλόγου Αδελφοποίησης Νυρεμβέργης – Καβάλας «Φίλος», Σωτήρη Ξώγνου, από τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνο Πεφάνη, ακολούθησε περιήγηση, σε σημεία ιστορικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος της πόλης της Καβάλας, όπως το μνημείο του Αποστόλου Παύλου, τον Φάρο, το Φρούριο και τις Καμάρες, καθώς και σε άλλα τοπόσημα της Χερσονήσου της Παναγίας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

 Διακοπή υδροδότησης στο Παληό

 Διακοπή-υδροδότησης-στο-Παληό

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Τρίτη 19-10-2021 από ώρα 08:30 έως 14:00, στην περιοχή Παληού.

Ο Διευθυντής

Τ.Υ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Λογκάρης Άγγελος

Πολιτικός Μηχανικός M.Sc.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα