Connect with us

Καβάλα

Κόλλησε στη γραφειοκρατία η ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση

Κόλλησε-στη-γραφειοκρατία-η-ηλεκτρονική-ελεγχόμενη-στάθμευση

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας έχει κολλήσει εδώ και πολύ καιρό, η εφαρμογή της ηλεκτρονικής ελεγχόμενης στάθμευσης στον δήμο Καβάλας, όπως αποκάλυψε με δηλώσεις που έκανε στον ”Ενήμερο”, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Δημοτικής Αστυνομίας, Απόστολος Μουμτσάκης.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Καβάλας, το όλο θέμα έχει κολλήσει στο Τμήμα Προμηθειών, λόγω της έλλειψης προσωπικού που υπήρξε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ωστόσο εκτίμησε ότι σύντομα τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί θα ξεπεραστούν, ώστε να προχωρήσει το εν λόγω μέτρο.

«Τα χρήματα υπάρχουν, περιμένουμε το ok, αλλά κολλάμε δυστυχώς στη γραφειοκρατία. Πιστεύω ότι σύντομα θα το ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα…»

”Δυστυχώς είχαμε μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση στο να τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση. Το Τμήμα Προγραμματισμού του δήμου Καβάλας έχει παραδώσει την πρόταση του στο αντίστοιχο Τμήμα Προμηθειών, εκεί είναι όμως το σημείο που ξεκινά ο Γολγοθάς, γιατί πολλά άτομα του προσωπικού από αυτό το Τμήμα έχουν φύγει σε άλλες υπηρεσίες, λόγω και της κινητικότητας. Κόλλησε εκεί το θέμα κι ενώ εμείς είμαστε έτοιμοι εδώ και καιρό να αναβαθμίσουμε την ελεγχόμενη στάθμευση στην πόλη μας, όπως ακριβώς το είχαμε υποσχεθεί πολλούς μήνες πριν. Τα χρήματα υπάρχουν, περιμένουμε το ok, αλλά κολλάμε δυστυχώς στη γραφειοκρατία. Πιστεύω ότι σύντομα θα το ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα και θα τεθεί σε εφαρμογή το συγκεκριμένο μέτρο”, ανέφερε σχετικά με το θέμα ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Προχωρά το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία μετά και την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων – Αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο στις αρχές Σεπτεμβρίου

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Καβάλας, αναφέρθηκε και στο θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας και στην ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων και τις προτάσεις που κατατέθηκαν σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και τον νομαρχιακό σύλλογο ΑΜΕΑ Καβάλας.

”Υπάρχει μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία θα φτάσει στο τοπικό συμβούλιο θα ”περάσει” από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την Επιτροπή Κυκλοφορίας και θα εμφανιστεί κάποια στιγμή στις αρχές Σεπτεμβρίου στο δημοτικό συμβούλιο κι εκεί θα δούμε αν θα ψηφιστεί από τους δημοτικούς συμβούλους. Εμείς έχουμε κάνει όλα όσα απαιτούνται μέχρι στιγμής και είμαστε έτοιμοι να το φέρουμε. Είμαστε ανοιχτοί επίσης για βελτιωτικές κινήσεις. Θέλουμε να κάνουμε μια αρχή, είμαι σίγουρος ότι στη διαδρομή θα δημιουργηθούν προβλήματα, αλλά είμαστε ανοιχτοί να τα ξεπεράσουμε κι αυτό είναι κάτι που το ζητούν και οι κάτοικοι της περιοχής. Είμαστε παράλληλα εν αναμονή για το τι θα γίνει με τη σκάλα που θα συνδέει το λιμάνι με τη συνοικία, είτε από το ”Μπρίκι” είτε με την πρόταση από τα ΣΟΑ. Γενικότερα πάντως έχω να πω, όσον αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση, ότι οι κάτοικοι θα έχουν σίγουρα μόνιμη θέση, ενώ και τα καταστήματα ξέρουν τι θα γίνεται με το θέμα της φορτοεκφόρτωσης. Περιμένουμε λοιπόν να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

”Σημαντικό μειονέκτημα η έλλειψη του πάρκινγκ της ”Ροδόπης”. Τα νέα που μας έφερε από την Αθήνα ο δήμαρχος είναι ότι σύντομα θα λήξει το θέμα. Είναι βασικό να μπορέσουμε να χρησιμοποιούμε αυτό το πάρκινγκ…”

Όσον αφορά τα θέματα της κυκλοφορίας των οχημάτων, της έλλειψης χώρων στάθμευσης και το αν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της θερινής περιόδου η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας, ο Απόστολος Μουμτσάκης υπογράμμισε: ”Περιμέναμε την αύξηση της κυκλοφορίας μέσα στο καλοκαίρι, είχαμε προετοιμαστεί και είχαμε κάνει συναντήσεις με την Τροχαία, ώστε να υπάρχει μια αρμονική συνεργασία όσον αφορά στην αστυνόμευση του κέντρου κι αυτό αποτυπώνεται ήδη. Παρά τα λίγα άτομα που έχουμε στη Δημοτική Αστυνομία Καβάλας, φροντίσαμε να έχουμε και δυο άτομα κάθε απόγευμα. Τα αυτοκίνητα είναι περισσότερα στην πόλη μας αυτό το διάστημα, αλλά έχουμε ένα σημαντικό μειονέκτημα που αφορά το πάρκινγκ της ”Ροδόπης”. Τα νέα που μας έφερε από την Αθήνα ο δήμαρχος είναι ότι σύντομα θα λήξει το θέμα. Είναι βασικό να μπορέσουμε να χρησιμοποιούμε αυτό το πάρκινγκ. Κάποιες προτάσεις της αντιπολίτευσης για να το χρησιμοποιούμε δωρεάν δεν μπορούν να εφαρμοστούν από τη στιγμή που ο χώρος είναι διαφορετικά χαρακτηρισμένος. Θα πρέπει να αλλάξει αυτό. Είναι γραφειοκρατικό το θέμα”.

”Ο πολιτισμός έχει πληγεί από την πανδημία περισσότερο από όλους τους τομείς. Ξεκίνησε όμως να κάνει τα πρώτα του βήματα προς την κανονικότητα…”

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του στον ”Ενήμερο”, ο κ. Μουμτσάκης αναφέρθηκε και στα θέματα του πολιτισμού, σημειώνοντας: ”Ο πολιτισμός έχει πληγεί από την πανδημία περισσότερο από όλους τους τομείς. Ξεκίνησε όμως να κάνει τα πρώτα του βήματα προς την κανονικότητα. Ήδη ξεκίνησε το COSMOPOLIS με μουσικές παραστάσεις στην χερσόνησο της Παναγίας και στον Άγιο Νικόλαο, με τη συμμετοχή όμως λίγων θεατών και την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Είναι όμως μια καλή αρχή, ένα πρώτο βήμα για να φτάσουμε στην κανονικότητα. Παράλληλα, ξεκίνησε το φεστιβάλ Φιλίππων με παραστάσεις και συναυλίες κι εκεί πάντα με την τήρηση των μέτρων. Διακρίνω μια ικανοποίηση στο πρόσωπο όσων μετέχουν στις εκδηλώσεις κι αυτό είναι μια τόνωση για την ψυχολογία μας. Όσο περνά ο καιρός κι όσο η πανδημία μας το επιτρέπει, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις που θα δυναμώσουν τόσο το COSMOPOLIS, όσο και το φεστιβάλ Φιλίππων. Παράλληλα, έχω έρθει σε επαφή με τους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων, καθώς λάβαμε μια απόφαση πριν από μισό περίπου μήνα, για αναστολή της λειτουργίας των συλλόγων μέχρι και τον Σεπτέμβριο, αφού έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι οι σύλλογοι δεν λειτουργούσαν, για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση και στις αρχές Σεπτεμβρίου να αποφασίσουμε, αν η κατάσταση το επιτρέπει, να αρχίσει και πάλι η λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων. Το θετικό είναι ότι έχουμε μια πολύ καλή επικοινωνία με όλους τους προέδρους, είμαστε σε αναμονή, υπάρχει όρεξη αυτά τα δυο χαμένα χρόνια να τα αναπληρώσουμε, καθώς θέλουμε επιτέλους να παραχθεί πολιτισμός που είναι πολύ σημαντικός για τον δήμο μας”.

Ετοιμότητα για να ξεκινήσουν παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες

Τέλος, μιλώντας για ένα ακόμη θέμα της αρμοδιότητάς του, που είναι τα σχολεία, ο κ. Μουμτσάκης τόνισε: ”Στο θέμα των σχολείων, την Τετάρτη (14/7) κάναμε μια μεγάλη συνάντηση με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και ζητήσαμε από τους διευθυντές των σχολείων να καταθέσουν τα προβλήματα τεχνικής φύσεως και υποδομών που αντιμετωπίζουν τα σχολεία τους. Κάναμε μια ιεράρχηση και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις επεμβάσεις στα κτήρια. Είναι πολύ βασικό να γίνει αυτό τώρα το καλοκαίρι που είναι κλειστά. Είναι γηρασμένα κτήρια με βασικά προβλήματα, όπως οι αυλές, οι τουαλέτες και οι στέγες. Με αυτά θα ξεκινήσουμε με όσα χρήματα διαθέτουμε με μια σωστή ιεράρχηση για να πάρουν όλα τα σχολεία και από κάτι. Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουν σύντομα τα έργα, τα απαιτούμενα χρήματα υπάρχουν κι όταν ανοίξουν τα σχολεία στα περισσότερα θα έχουμε κάνει τουλάχιστον κι από ένα έργο”.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μουριάδης προς Αυγενάκη: “Δώσε στον ΑΟΚ παράταση 2 εβδομάδων”

Μουριάδης-προς-Αυγενάκη:-“Δώσε-στον-ΑΟΚ-παράταση-2-εβδομάδων”
Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, αφουγκραζόμενος την αγωνία των φιλάθλων της Καβάλας και γνωρίζοντας την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αλλαγή σελίδας στο στρατόπεδο του ΑΟΚ, απέστειλε το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Αυγούστου 2021 επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία του ζητά να χορηγήσει παράταση δυο εβδομάδων για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, προκειμένου να μη χάσει η ομάδα της πόλης μας το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της SUPER LEAQUE 2 2021-2022.
Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη
Κύριε Υφυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε η ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ 1965 έχει δηλώσει αρμοδίως και εγκύρως την
συμμετοχή της στο πρωτάθλημα SUPER LEAQUE 2 2021-2022.

Το δικαίωμα συμμετοχής της ομάδας της πόλης μας στο πρωτάθλημα SUPER LEAQUE 2 το
απέκτησε λόγω της βαθμολογικής της επίδοσης που αυτή είχε στο πρωτάθλημα της
FOOTBALL LEAQUE της αμέσως προηγούμενης αθλητικής περιόδου (2020-2021).

Όπως επίσης γνωρίζετε, για την έγκυρη και νόμιμη συμμετοχή μιας ΠΑΕ στο πρωτάθλημα
SUPER LEAQUE 2 ο ισχύων νόμος απαιτεί μεταξύ των άλλων και κατάθεση εγγυητικής
επιστολής ποσού, κατ’ ελάχιστον, 150.000 ευρώ.

Λόγω οικονομικής αδυναμίας των σημερινών μετόχων – ιδιοκτητών να ανταποκριθούν στις
αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις, συμφωνήθηκε η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος
της ομάδας μας μετά το εκδηλωθέν σοβαρό ενδιαφέρον επιχειρηματία, Καναδού πολίτη, ο
οποίος τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και την πόλη μας και για
γενικότερες, πέραν της απόκτησης της ΠΑΕ, επενδύσεις.

Επειδή οι σχετικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών ήδη
ολοκληρώθηκαν και απέμεινε η διεκπεραίωση των τυπικών, όπως η χορήγηση άδειας εκ
μέρους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στον επενδυτή απόκτησης των μετοχών
καθότι είναι πολίτης τρίτης χώρας, η τυπική συμβολαιογραφική σύμβαση μεταβίβασης
μετοχών, η κατάθεση της εγγυητικής επιστολής,

Επειδή το δικαίωμα ανόδου της ομάδας της πόλης μας από την FOOTBALL LEAQUE στην
SUPER LEAQUE 2 αυτή το κέρδισε με κόπους και την συμβολή όλων των κατοίκων της πόλης
μας, η περιοχή μας δε έχει απόλυτη ανάγκη από επενδυτές της σοβαρότητας και αποφασιστικότητας του συγκεκριμένου επιχειρηματία (τα στοιχεία του οποίου είναι στη
διάθεσή Σας από εμένα),

Σας παρακαλώ θερμά να χορηγήσετε μία παράταση δύο (2) εβδομάδων για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, προκειμένου να μπορέσει η ομάδα της Καβάλας να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της SUPER LEAQUE 2.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

ΤΟ ΙΚΤΕΟ δώρισε δύο ηλεκτρικά μοτοποδήλατα

ΤΟ-ΙΚΤΕΟ-δώρισε-δύο-ηλεκτρικά-μοτοποδήλατα

Από την «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη Καβάλας» εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Σήμερα, 2 Αυγούστου, με μεγάλη χαρά, παραλάβαμε από τον κ. Κωσταντίνο Μάστορα, ιδιοκτήτη του Autovision ΙΚΤΕΟ Καβάλας, δύο ηλεκτρικά μοτοποδήλατα για τις ανάγκες του ΝΠΔΔ “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΒΑΛΑΣ”.

Τον ευχαριστούμε θερμά για τη δωρεά του αυτή κι ελπίζουμε αυτή η συμβολική και ουσιαστική του πράξη, να βρει μιμητές!

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Καθαρίζεται το ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας

Καθαρίζεται-το-ανοιχτό-κολυμβητήριο-της-Καβάλας

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κυριακού Σταυρίδη, φροντίζουν τις τελευταίες ημέρες για τον ευπρεπισμό του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, αποψίλωσαν τη χαμηλή βλάστηση, ενώ απομάκρυναν τα κομμένα κλαδιά και τα απορρίμματα από τον περιβάλλοντα χώρο και τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.

Θα ακολουθήσει ο καθαρισμός της πισίνας και η αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν στην είσοδο των εγκαταστάσεων.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα