Connect with us

Περιφέρεια

Κωστής Σιμιτσής: Φόβοι για οικονομικό ντόμινο από την ενεργειακή κρίση

Κωστής-Σιμιτσής:-Φόβοι-για-οικονομικό-ντόμινο-από-την-ενεργειακή-κρίση

Στην πορεία των επενδύσεων της αιθυλικής αλκοόλης και των Λουτρών Ελευθερών στην Π.Ε. Καβάλας, στο νέο Ε.Σ.Π.Α., αλλά και στις ανησυχίες σχετικά με την ενεργειακή κρίση ενόψει του χειμώνα, αναφέρθηκε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κωστής Σιμιτσής.

«Όλοι ανησυχούμε για τις εξελίξεις που έρχονται και θα ήταν παράλογο να αεροβατούμε πιστεύοντας ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά και χωρίς να επηρεαστούμε από τις διεθνείς εξελίξεις και διακυμάνσεις, κυρίως όσον αφορά τις τιμές της ενέργειας. Αυτό σημαίνει δύσκολα χρόνια, μπορεί να είναι και πάνω από ένα ή δυο. Δυστυχώς το φοβάμαι αυτό», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του για την ενεργειακή κρίση και τον χειμώνα ο κ. Σιμιτσής.

«Από τη στιγμή που αγρότες και κτηνοτρόφοι θα δυσκολευτούν θα υπάρξουν αλυσιδωτές συνέπειες στην παραγωγή. Θα επηρεαστεί από το ντόμινο αυτό η καθημερινή ζωή όλων μας…»

 «Το πρώτο πλήγμα αφορά γενικότερα τον πρωτογενή τομέα. Όταν οι αγρότες μας μέχρι τώρα παραπονούνταν για την ακριβή τιμή του πετρελαίου, των λιπασμάτων κλπ., καταλαβαίνει κανείς ότι πλέον με την εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια και στα προϊόντα με τα οποία παράγουν, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα. Από τη στιγμή που αγρότες και κτηνοτρόφοι θα δυσκολευτούν θα υπάρξουν αλυσιδωτές συνέπειες στην παραγωγή. Θα επηρεαστεί από το ντόμινο αυτό η καθημερινή ζωή όλων μας, με το κόστος της ενέργειας στα σπίτια μας», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Για πολλούς το πρόβλημα είναι ευκαιρία. Άρα, τουλάχιστον τα επενδυτικά σχέδια, δεν θα ανακοπούν θεωρώ, γιατί ακριβώς αυτή η περίοδος είναι ευκαιριών…»

Σε ερώτηση για το αν η κρίση που βιώνουμε μπορεί να «παγώσει» το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον στη χώρα και κατ’ επέκταση στην περιοχή μας, ο κ. Σιμιτσής απάντησε: «Οι μεγάλοι επενδυτές λένε ότι όταν οι μετοχές πέφτουν τότε πρέπει να αγοράζεις κι όταν ανεβαίνουν πρέπει να πουλάς. Στην παρούσα φάση οι μετοχές της διεθνούς οικονομίας πέφτουν, άρα είναι εύλογο ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από αρκετούς επενδυτές. Κάποιοι μπορεί να είναι και «κοράκια», όμως πολλοί είναι καθαροί επαγγελματίες που ψάχνουν να βρουν ευκαιρίες. Κι εδώ λοιπόν για πολλούς το πρόβλημα είναι ευκαιρία. Άρα, τουλάχιστον τα επενδυτικά σχέδια, δεν θα ανακοπούν θεωρώ, γιατί ακριβώς αυτή η περίοδος είναι ευκαιριών για πολλούς, ώστε όταν αποκατασταθούν τα πράγματα και επανέλθουμε στην κανονικότητα, αυτοί πλέον θα έχουν ολοκληρώσει τις κατασκευές κι όσα σχεδιάζουν γενικότερα για να επωφεληθούν του κλίματος της κανονικότητας όταν αυτή επανέλθει».

Τον Οκτώβριο αναμένεται η παρουσίαση της επένδυσης της αιθυλικής αλκοόλης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας 

 Σε ερώτηση για το που βρίσκονται σήμερα οι δυο σημαντικές επενδύσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, αυτή της αιθυλικής αλκοόλης και αυτή των Λουτρών Ελευθερών, ο κ. Σιμιτσής απάντησε αρχικά για την πρώτη: «Όσον αφορά την επένδυση της αιθυλικής αλκοόλης είμαστε σε αναμονή. Είχαν πει ότι τον Οκτώβριο θα γίνει η παρουσίαση που δεν έγινε τον περασμένο Ιούλιο. Δεν έχω άλλα νέα σχετικά. Η ουσία είναι όμως ότι έχουν ανοίξει γραφείο στην Αθήνα κι έχουν αγοράσει το ακίνητο στην Βιομηχανική Περιοχή της Καβάλας. Άρα περιμένουμε τα νεότερα. Δεν φοβόμαστε κάτι σχετικά με την πορεία της εν λόγω επένδυσης».

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης βρίσκονται οι δύο Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών

 «Σε σχέση με την επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών δύο Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων βρίσκονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης. Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τον επενδυτή να δούμε μήπως χρειαστεί με κάποιο τρόπο να βοηθήσουμε στην επιτάχυνση της εξέτασης των δύο Μ.Π.Ε. Προφανώς δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε άλλο επίπεδο. Αυτό είναι κάτι αυτονόητο, αφού η Μ.Π.Ε. πρέπει να είναι σωστή και να εξεταστεί όπως πρέπει για να αποδώσει αποτελέσματα και να διαφυλαχθεί το πολύτιμο εκεί περιβάλλον», απάντησε για την επένδυση των Λουτρών Ελευθερών ο κ. Σιμιτσής.

«Το νέο Ε.Σ.Π.Α. θα έχει ανακοινώσεις που θα αφορούν κυρίως την επιχειρηματικότητα, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας – Μπορεί η Ελλάδα να μετατραπεί σε χώρα παραγωγό ηλεκτρικής ενέργεια…»

Τέλος, αναφορικά με το νέο πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α., ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπογράμμισε: «Εκείνο που υπάρχει ως εκκρεμότητα είναι ότι εκπονείται το Ε.Σ.Π.Α. Δεν θα αργήσει να ανακοινωθεί και στην Περιφέρεια μας, όπως σε όλη την Ελλάδα. Θα έχει ανακοινώσεις που θα αφορούν κυρίως την επιχειρηματικότητα, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας. Δεν ήταν η εξοικονόμηση ενέργειας κάτι τυχαίο, αλλά προγραμματισμένη εδώ και 10 χρόνια, αφού η Ευρώπη θέλει να γυρίσει την παραγωγή της σε όσο το δυνατό πιο καθαρές πηγές ενέργειας, στις Α.Π.Ε., στην αναβάθμιση κτηρίων κι όσα προκύψουν στο μέλλον. Είναι νέα πράγματα που πρέπει να τους δώσουμε μεγάλη σημασία, γιατί μπορούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Γαληψού με πρωτοβουλία του Αλέξη Πολίτη

Παρεμβάσεις-στο-οδικό-δίκτυο-της-Γαληψού-με-πρωτοβουλία-του-Αλέξη-Πολίτη

Ο κ. Χρήστος Γκέντζογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αντιπεριφερειαρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη και τους συνεργάτες του για την άμεση λήψη των απαραίτητων μέτρων για την επίλυση του ζητήματος οδικής ασφαλείας στο δημοτικό διαμέρισμα της Γαληψού.

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης αλλά και δια ζώσης παρακολούθηση του εν λόγω σημείου, πάρθηκαν τα κατάλληλα μέτρα για την ύπαρξη οδικής ασφαλείας και την αποφυγή ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε η κατάλληλη σήμανση, έγινε διαγράμμιση και τοποθετήθηκαν δοντάκια μείωσης ταχύτητας.

Η ασφάλεια οδηγών και πεζών αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητές μας. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά έχοντας πάντοτε ως γνώμονα το κοινό συμφέρον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Υποψήφιος με τον Χρήστο Μέτιο θα είναι ο Κίμων Παπαδόπουλος

Υποψήφιος-με-τον-Χρήστο-Μέτιο-θα-είναι-ο-Κίμων-Παπαδόπουλος

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης του Χρήστου Μέτιου, θα είναι ο Κίμων Παπαδόπουλος.

Τι έκανε γνωστό ο ίδιος δηλώντας τα ακόλουθα:

Με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο συνεργαστήκαμε άριστα σε θέματα υποδομών, ενέργειας και περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου μας.

Στο πλαίσιο αυτό στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023 θα είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Η ΠΕ Καβάλας είναι δίπλα στο καβαλιώτικο επιχειρείν

Η-ΠΕ-Καβάλας-είναι-δίπλα-στο-καβαλιώτικο-επιχειρείν

Ημέρα:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης έκανε την παρακάτω δήλωση:

Επίσκεψη στην έκθεση των εκλεκτών προϊόντων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα στο πιο πολυσύχναστο σημείο της χώρας, στη στάση Μετρό του Συντάγματος.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκο Δέμπα για την πρωτοβουλία, που κάνει γνωστά τα προϊόντα της ευλογημένης μας γης στο Πανελλήνιο.

Η ΠΕ Καβάλας είναι δίπλα στο καβαλιώτικο επιχειρείν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιοι εκλέγονται στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας εκλέγονται…

«LOVE- LOVE – LOVE» του Mike Bartlett στο «Αντιγόνη Βαλάκου» από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Πρόλογος O Βρετανός συγγραφέας Μάϊκ Μπάρτλετ (γνωστός και στην Ελλάδα…

«Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου  στη Μονή Λαζαριστών από το Κ.Θ.Β.Ε.

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

 Πρόλογος Σε μια ανεπτυγμένη κοινωνία σε επίπεδο υποδομών, αξιών και…

Λεωνίδας Παππάς: Υγιής αντίδραση απέναντι σε ένα σάπιο πολιτικό κατεστημένο

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

“Δικαίωση των νεκρών θα υπάρξει αν βελτιωθούν οι συνθήκες…

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Γιάννης Σιαπέρας

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην…

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Γιάννης Σιαπέρας

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας…

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο…

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Γιάννης Σιαπέρας

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε…

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα