Connect with us

Νέα Θάσου

Κυριάκος Σταυρίδης: Εντυπώσεις και λαϊκισμός με το δέντρο που έπεσε στην πλατεία Καπνεργάτη

Κυριάκος-Σταυρίδης:-Εντυπώσεις-και-λαϊκισμός-με-το-δέντρο-που-έπεσε-στην-πλατεία-Καπνεργάτη

Να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, αλλά και λαϊκισμός, ζητά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, Κυριάκος Σταυρίδης, μ’ αφορμή τη συζήτηση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το δέντρο που έπεσε κατά τη διάρκεια εργασιών στην πλατεία του Καπνεργάτη.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας για το θέμα, ο κ. Σταυρίδης σημείωσε αρχικά ότι «το δέντρο δεν κόπηκε. Είχε μια πάρα πολύ μικρή ρίζα, οπότε το πρώτο μηχάνημα που πείραξε λίγο το κράσπεδο, το δέντρο έπεσε. Και λέμε καλά που έπεσε, γιατί υπήρχε πρόβλημα».

«Δεν είναι εύκολο να μεταφυτεύσεις τέτοια δέντρα. Οι πιθανότητες να «πιάσει» και να συνεχίσει να υπάρχει σαν δέντρο είναι ελάχιστες…»

«Όσον αφορά το θέμα που ετέθη πολύ, σχετικά με το γιατί δεν μπορέσαμε να το μεταφυτεύσουμε, αυτό δεν έγινε γιατί ουσιαστικά δεν είχε ρίζα. Δεν είναι εύκολο να μεταφυτεύσεις τέτοια δέντρα. Οι πιθανότητες να «πιάσει» και να συνεχίσει να υπάρχει σαν δέντρο είναι ελάχιστες. Από τη μια πλευρά λέμε ευτυχώς που έγινε έτσι, γιατί όπως έκριναν από την Υπηρεσία Πρασίνου ήταν επικίνδυνο. Από την άλλη δεν κόπηκε το δέντρο. Το μηχάνημα που κάνει τις εργασίες στην πλατεία Καπνεργάτη, με το που ακούμπησε το πεζουλάκι, το δέντρο έπεσε γιατί στηριζόταν στο πεζουλάκι. Από τη στιγμή που έφυγε το πεζουλάκι έπεσε και το δέντρο. Ευτυχώς που έγινε τώρα που είναι τα συνεργεία εκεί και δεν υπήρχε κόσμος», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Σταυρίδης.

«Η διοίκηση μας έχει φυτέψει πολλά δέντρα και να αφήσουν (κάποιοι) την υπερβολική αγάπη, όπως ισχυρίζονται πως έχουν, για τα δέντρα – Μη κάνουμε λαϊκισμό…»

 «Να μην δημιουργούμε εντυπώσεις χωρίς λόγο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Υπηρεσία Πρασίνου. Η διοίκηση μας έχει φυτέψει πολλά δέντρα και να αφήσουν (κάποιοι) την υπερβολική αγάπη, όπως ισχυρίζονται πως έχουν, για τα δέντρα. Βλέπω ανακοινώσεις συχνά από κάποιους, που συγγενείς τους ήταν διοίκηση. Να μας πουν αυτοί πόσα δέντρα φύτεψαν για να συγκρίνουμε τι δουλειά έγινε στα τρία χρόνια δεντροφύτευσης. Και δεν μιλάμε για χαμηλή βλάστηση, αλλά για δέντρα που αποδεδειγμένα έχουν φυτευτεί σε γειτονιές. Άρα, μη κάνουμε λαϊκισμό. Δίνουμε έκταση για ένα δέντρο, που οι ειδικοί λένε πως κάποια στιγμή μπορεί να έπεφτε και χωρίς παρέμβαση του συνεργείου του εργολάβου που εκτελεί τις εργασίες και θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα. Τα δέντρα που θα φυτευτούν όταν ολοκληρωθεί η ανάπλαση του Καπνεργάτη, πραγματικά θα είναι πολλά και όμορφα», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας.

Εργασίες καθαρισμού στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Καρβάλης, ενόψει της εορτής του Αγίου Γρηγορίου

Τέλος, ο κ. Σταυρίδης, αναφέρθηκε και στις εργασίες καθαριότητας που γίνονται στην Νέα Καρβάλη, ενόψει της μεγάλης εορτής του Αγίου Γρηγορίου, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου. Οι εργασίες άρχισαν από τα νεκροταφεία, ενώ θα καθαριστούν και οι δρόμοι, αν και δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου Καβάλας.

«Το κάνουμε εμείς για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, ώστε η εικόνα να είναι καλή για όλους αυτούς τους ανθρώπους που κάθε χρόνο επισκέπτονται τον Άγιο Γρηγόριο. Το σάρωθρο σκουπίζει τους δρόμους, η Υπηρεσία Πρασίνου κλαδεύει τα δέντρα στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας και μαζεύουμε όλα τα σκουπίδια στη διαδρομή από τα νεκροταφεία μέχρι τη Νέα Καρβάλη. Η εικόνα θα είναι καλή και ο κόσμος θα ευχαριστηθεί την προσέλευση του στον Άγιο Γρηγόριο», σημείωσε σχετικά ο κ. Σταυρίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Τροχαίο ατύχημα έξω από την Παναγία στη Θάσο

Τροχαίο-ατύχημα-έξω-από-την-Παναγία-στη-Θάσο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Θάσο, έξω από την Παναγία, όταν συγκρούστηκαν δύο αυτοκίνητα τα οποία κινούνταν σε διαφορετικό ρεύμα κυκλοφορίας.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα δύο αυτοκίνητα, ενώ στο σημείο έσπευσε η Τροχαία και έκλεισε τον δρόμο μέχρι να απομακρυνθούν τα οχήματα.

🎬 Photo : Dimitris Filippidis

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Ξεκίνησε από τον Δήμο Θάσου η τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριών και κατευθύνσης στον παραδοσιακό οικισμό του Θεολόγου

Ξεκίνησε-από-τον-Δήμο-Θάσου-η-τοποθέτηση-πινακίδων-πληροφοριών-και-κατευθύνσης-στον-παραδοσιακό-οικισμό-του-Θεολόγου

Αρχική ΚΑΒΑΛΑ Ξεκίνησε από τον Δήμο Θάσου η τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριών και κατευθύνσης στον…

Ξεκίνησε από τον Δήμο Θάσου η τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριών και κατευθύνσης στον παραδοσιακό οικισμό του Θεολόγου

Ξεκίνησε, από τον Δήμο Θάσου, η τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριών και κατευθύνσης στον παραδοσιακό οικισμό του Θεολόγου.

Η προσπάθεια σήμανσης έχει σκοπό την ανάδειξη του συνόλου του οικισμού και την διευκόλυνση των επισκεπτών.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Μήνυμα-του-Αντιπεριφερειάρχη-Καβάλας-Αλέξη-Πολίτη-για-τις-Πανελλήνιες-εξετάσεις

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις κάθε επιτυχία, να έχετε πίστη στις δυνάμεις σας και να αγωνίζεστε πάντα για τα όνειρα σας! Οι εξετάσεις αποτελούν έναν σημαντικό σταθμό στη ζωή σας όμως δεν τελειώνει σε αυτές. Ο δρόμος ανοίγεται μπροστά σας και είναι πάντα γεμάτος νέες ευκαιρίες και προκλήσεις!

​Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

Αλέξης Πολίτης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τροχαίο ατύχημα έξω από την Παναγία στη Θάσο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Θάσο, έξω από την Παναγία, όταν συγκρούστηκαν δύο αυτοκίνητα τα οποία κινούνταν σε διαφορετικό ρεύμα κυκλοφορίας. Από…

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα