Connect with us

Καβάλα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Θεσσαλονίκης

Κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις-επί-της-οδού-Θεσσαλονίκης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Θεσσαλονίκης

Εξαιτίας της εκτέλεσης εργασιών εγκατάστασης φυσικού αερίου, τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από την οδό Σηλυβρίας έως την οδό 7ης Μεραρχίας, με ταυτόχρονη στένωση της λωρίδας καθοδικής κυκλοφορίας της οδού, στο πλαίσιο δημιουργίας όδευσης εκσκαφής στο ρεύμα καθόδου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών προβλέπει έναρξη των εργασιών στις 07.02.2024 και ώρα 07:30 έως και τις 17.02.2024 και ώρα 17:30.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν για όλο το 24ωρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Εντάσεις-για-την-μεταφορά-της-πιάτσας-των-ταξί-από-την-Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για λόγους ασφάλειας

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (10/6) παρέστησαν οι ιδιοκτήτες των ταξί, σχετικά με το θέμα της μεταφοράς της πιάτσας από την οδό Αβέρωφ στην οδό Βενιζέλου.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Χρήστος Ιωαννίδης, πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Καβάλας, ο οποίος σημείωσε αρχικά ότι από την αρμόδια επιτροπή  είχε απορριφθεί η πρόταση του δήμου λόγου επικινδυνότητας.

«Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για λόγους ασφάλειας…»

«Εμείς πάνω απ’ όλα ζητήσαμε να υπάρχει ασφάλεια. Αυτό που τόνισα επανειλημμένως στην εισήγησή μου. Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για λόγους ασφάλειας. Και αυτό που ζητήσαμε δεν ήταν παράλογο. Όταν ξεκινήσαμε με την κ. Δρακονάκη, την τότε αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και ψάξαμε να βρούμε την εναλλακτική και ασφαλή λύση τόσο για τους επιβάτες όσο και για εμάς ήταν αυτή. Ακριβώς από την Κύπρου πίσω μια μικρή ράμπα πλαγίως του Ο.Τ.Ε., χωρίς να είναι τα ταξί εκτεθειμένα μέσα στον δρόμο. Μιλάμε για μια χαρμανιέρα μπετόν, δεν βάζουμε σε έξοδα τον δήμο, αλλά δυστυχώς ο δήμαρχος ήταν ανένδοτος. Προφανώς δεν ήξερε, δεν τον ενημέρωσε η Τεχνική Υπηρεσία; Ο δήμαρχος είχε την υπόνοια ότι εμείς θέλουμε να παρέμβουμε και να μπούμε μέσα στο πάρκο. Ότι θα γκρεμίσουμε τα σιντριβάνια κλπ. Εμείς θέλουμε να πάμε σε έναν χώρο που να μπορούμε να είμαστε και εμείς σωστά και ο επιβάτης να μπορεί να επιβιβαστεί», επισήμανε σχετικά ο κ. Ιωαννίδης.

«Σε κάποιο σημείο ο δήμαρχος κατάφερε να μας βγάλει εκτός εαυτού, αλλά πάλι πρυτάνευσε η λογική και το απέσυρε μέχρι να γίνουν καινούργιες μελέτες…»

«Δεν ζητήσαμε παράλογα πράγματα. Τέλος πάντων δημιουργήθηκε μία μεγάλη ένταση. Στην αρχή ο δήμαρχος δεν καταλάβαινε. Ενώ η συμφωνία από κάτω όταν ξεκινήσαμε ήταν παιδιά ηρεμία, δεν κάνει να εκτεθούμε και όλοι οι συνάδελφοι είχαν τις καλύτερες προθέσεις να τα βρούμε. Σε κάποιο σημείο ο δήμαρχος κατάφερε να μας βγάλει εκτός εαυτού, αλλά πάλι πρυτάνευσε η λογική και το απέσυρε μέχρι να γίνουν καινούργιες μελέτες και να κάνει μία συνάντηση τόσο με την κ. Δρακονάκη, όσο και με την Αλεξάνδρα Τσανάκα που είναι συγκοινωνιολόγος και μας έβγαλε τη μελέτη γιατί είναι μία εμπεριστατωμένη μελέτη. Ο δήμος μας ζήτησε από ένα συγκοινωνιολόγο μία μελέτη τους τη δώσαμε και την απορρίπτουν», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Ιωαννίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δεκτή η προσφυγή του ΟΛΚ για τον χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων στο λιμάνι

Δεκτή-η-προσφυγή-του-ΟΛΚ-για-τον-χώρο-στάθμευσης-βαρέων-οχημάτων-στο-λιμάνι

Για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, να κάνει δεκτή την προσφυγή του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κατά της απόφασης της Π.Ε. Καβάλας για τον χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων στο κεντρικό λιμάνι, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Κ., Άγγελος Βλάχος.

«Εμείς ως Ο.Λ.Κ. εξ αρχής όταν πήραμε την απόφαση να δρομολογήσουμε την επιλογή να γίνει αυτός ο χώρος στάθμευσης βαρέων οχημάτων, το κάναμε για να αποσυμφορήσουμε την πόλη, για να καλύψουμε μια πάγια ανάγκη», ανέφερε αρχικά ο κ. Βλάχος.

«Ήμασταν βέβαιοι για την επιλογή μας και προφανώς ότι δικαιωθήκαμε και επισήμως είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό…»

«Ουσιαστικά ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και στο δημόσιο συμφέρον. Ήμασταν βέβαιοι για την επιλογή μας και προφανώς ότι δικαιωθήκαμε και επισήμως είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό. Υπάρχει πλέον ένας χώρος νόμιμος που έχει ελεγχθεί ξανά και ξανά από την πολιτεία, στον οποίο οφείλουν πλέον χωρίς καμιά καθυστέρηση, να πηγαίνουν τα βαρέα οχήματα που είναι και το μεγάλο ζήτημα, που πάρκαραν στο ανατολικό άκρο του λιμένα, θα μπορούν είτε να πηγαίνουν εκεί και νομίμως να πληρώνουν αυτό που προβλέπεται, είτε να μη σταθμεύουν και να πηγαίνουν εκτός πόλης. Στόχος είναι να μην επιβαρύνεται ο αστικός ιστός και η καθημερινότητα του πολίτη, από δεκάδες βαρέα οχήματα που είναι από εδώ και από εκεί», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Βλάχος.

«Η ανάγκη ορθολογικής διευθέτησης των χώρων πλέον είναι απαίτηση των πολιτών, βεβαίως και του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Μπαίνει μια τάξη…»

«Όλα αυτά μέσα σε μια χρονιά που έχει ξεκινήσει πολύ θετικά ο τουρισμός κρουαζιέρας, αλλά και ιδιαίτερα θετικά ο γενικότερος τουρισμός. Η ανάγκη ορθολογικής διευθέτησης των χώρων πλέον είναι απαίτηση των πολιτών, βεβαίως και του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Μπαίνει μια τάξη και όλες οι δημόσιες αρχές καλούνται να συμβάλλουν ως οφείλουν, ώστε η εικόνα να αλλάξει πια πλήρως. Το πρόγραμμά μας δεν σταματά. Κάποια έργα εξωραϊσμού θα συνεχιστούν μέσα στο καλοκαίρι. Αλλά πρέπει κάποια πράγματα να τελεσιδικήσουν, να δει κάτι και ο δημότης της Καβάλας, αυτό είναι το σημαντικό», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Βλάχος.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Συνεχίζεται με προβλήματα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Συνεχίζεται-με-προβλήματα-η-εφαρμογή-της-ελεγχόμενης-στάθμευσης-στην-Παναγία

Για τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Προστασίας Ζώων Συντροφιάς του δήμου Καβάλας, Χρήστος Τσιτσιλικάκης.

«Τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά καλά, ωστόσο αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες. Νομίζω ότι γενικά πάντως η εικόνα που έχουμε είναι πάρα πολύ καλή. Υπάρχει μια ροή προερχόμενη από τους ανθρώπους που ανεβαίνουν στην Παναγία με τα πόδια, χωρίς να έχουν προβλήματα, ενώ και οι κάτοικοι σε πολύ μεγάλο ποσοστό δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το παρκάρισμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσιτσιλικάκης.

«Κάποιοι από τους επαγγελματίες διαμαρτύρονται, ως ένα σημείο δικαιολογημένα, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι εκεί υπάρχει ένα μέτρο που πρέπει να τηρείται…»

«Από την άλλη κάποιοι από τους επαγγελματίες διαμαρτύρονται, ως ένα σημείο δικαιολογημένα, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι εκεί υπάρχει ένα μέτρο που πρέπει να τηρείται. Το καλό είναι ότι βλέπουμε πάνω από 2.000 ανθρώπους να περπατάνε στην Παναγία καθημερινά. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε τα προβλήματα, αλλά προς το παρόν θα πορευτούμε έτσι. Ένα μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη για να δεις μετά από 2 – 3 μήνες ποια είναι τα προβλήματα κι αυτά που μπορούν να λυθούν να γίνει», επισήμανε στη συνέχεια ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας και Προστασίας Ζώων Συντροφιάς του δήμου Καβάλας.

«Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι κάποιοι θέλουν τις δικές τους κάρτες να τις δίνουν σε αυτούς που νοικιάζουν για να παρκάρουν…»

Αναφορικά με τα παράπονα επαγγελματιών για το ότι δεν μπορούν να βρουν θέση στάθμευσης οι εργαζόμενοι τους, αλλά και για το ότι κάποιοι μόνιμοι κάτοικοι δίνουν τις κάρτες τους σε αλλοδαπούς που νοικιάζουν τα σπίτια τους ο κ. Τσιτσιλικάκης σημείωσε: «Για τα οχήματα εργαζομένων στην Παναγία πρέπει να πούμε ότι και ο υπάλληλος που δουλεύει στον Άγιο Παύλο για παράδειγμα, αλλού παρκάρει και πάει με τα πόδια στη δουλειά του. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλη η απόσταση. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι θέλουν τις δικές τους κάρτες να τις δίνουν σε αυτούς που νοικιάζουν για να παρκάρουν. Η κάρτα είναι προσωπική. Αυτό έχει ψηφιστεί. Όχι να δίνουμε π.χ. την κάρτα μας σε έναν Βούλγαρο και να μπαίνει η κάρτα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην φαίνεται ο αριθμός του αυτοκινήτου. Αυτό δεν γίνεται. Είναι απίστευτα αυτά τα πράγματα. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα