Connect with us

Καβάλα

Κρατάει καλά ο δήμος Παγγαίου στον τουρισμό

Κρατάει-καλά-ο-δήμος-Παγγαίου-στον-τουρισμό

Διαρκής και κοπιώδης είναι η προσπάθεια της διοίκησης του δήμου Παγγαίου, για την όσο το δυνατό καλύτερη εικόνα της περιοχής, αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, επισημαίνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ”Ενήμερο”, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μποσμπότης, το τελευταίο δεκαπενθήμερο η τουριστική κίνηση στον δήμο Παγγαίου έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ ως ιδιαίτερα αξιομνημόνευτο γεγονός, χαρακτηρίζει τον μεγάλο αριθμό Ελλήνων επισκεπτών, τόσο από όμορες Περιφερειακές Ενότητες, όσο και από αυτήν της Θεσσαλονίκης.

”Είναι ευτύχημα για εμάς, ότι είμαστε η πρώτη τουριστικά Περιφερειακή Ενότητα που συναντούν οι βόρειοι γείτονες μας κι αυτό αντικατοπτρίζεται ήδη στους παραλιακούς οικισμούς του δήμου Παγγαίου..”

”Τουριστικά ο δήμος Παγγαίου θα μπορούσαμε να πούμε ότι κρατάει καλά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του τουρισμού της περιοχής μας, είναι ο λεγόμενος οδικός τουρισμός, με τον οποίο πολύ πιο εύκολα μπορεί να βρεθεί κάποιος στην περιοχή μας ακόμη κι αν το αποφασίσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Επίσης το άνοιγμα των συνόρων μας βοηθά και είναι ευτύχημα για εμάς, ότι είμαστε η πρώτη τουριστικά Περιφερειακή Ενότητα που συναντούν οι βόρειοι γείτονες μας κι αυτό αντικατοπτρίζεται ήδη στους παραλιακούς οικισμούς του δήμου Παγγαίου”, σημειώνει αρχικά στις δηλώσεις του στον ”Ενήμερο” ο Χρήστος Μποσμπότης.

”Οι Αμμόλοφοι είναι ένα brand κι αυτό πρέπει σαν δήμος να το εκμεταλλευτούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού”

”Επίσης φέτος έχουμε πολύ πιο έντονο τον ελληνικό τουρισμό στην περιοχή μας, ειδικά τα σαββατοκύριακα και πραγματικά βλέπουμε ουρές στα διόδια προς Θεσσαλονίκη, ουρές που τις βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια είτε για Πιερία, είτε για τη Χαλκιδική. Αυτή η ”ταλαιπωρία” είναι κάτι ευχάριστο για την περιοχή μας, καθώς έχουμε μεγαλύτερο ελληνικό τουριστικό ρεύμα στον δήμο μας. Η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η βόρεια Ελλάδα ανακαλύπτουν σιγά σιγά τον δήμο Παγγαίου, τις παραλίες μας και τους περίφημους Αμμόλοφους, που είναι ένα brand κι αυτό πρέπει σαν δήμος να το εκμεταλλευτούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού”, επισημαίνει στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος του δήμου Παγγαίου.

”Προσπαθούμε να είμαστε διαρκώς πανέτοιμοι, στον τομέα της καθαριότητας, στην ύδρευση, στο πράσινο και στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Ανταποκρινόμαστε παράλληλα και στην οργάνωση των παραλιών μας…”

”Τις τελευταίες δυο εβδομάδες η τουριστική κίνηση έχει ανέβει σημαντικά και πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου. Προσπαθούμε να είμαστε διαρκώς πανέτοιμοι, στον τομέα της καθαριότητας, στην ύδρευση, στο πράσινο και στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Ανταποκρινόμαστε παράλληλα και στην οργάνωση των παραλιών μας και με τους ναυαγοσώστες που πρέπει να έχουμε στις παραλίες μας, ενώ τοποθετήθηκαν και οι τέσσερις ράμπες ΑΜΕΑ που κι αυτές ακόμη δημιουργούν τουρισμό, γιατί υπάρχουν άνθρωποι με κινητικά προβλήματα που ψάχνουν μια λύση για το μπάνιο τους. Είναι εξοπλισμένες με τηλεμετρία και μπορεί να δει ο καθένας τις συνθήκες μπροστά ακριβώς από τις ράμπες και τις συνθήκες της θάλασσας. Προσπαθούμε όσο μπορούμε και με τη βοήθεια της τεχνολογίας να κάνουμε ελκυστικές τις παραλίες μας κάτι που επιτυγχάνεται και σκαλί σκαλί ανεβαίνει ο τουρισμός μας και φτάνει σε υψηλά επίπεδα”, αναφέρει ακόμη ο Χρήστος Μποσμπότης.

Για τους εμβολιασμούς: ”Χρέος όλων μας είναι να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο να πείσουμε συμπολίτες μας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, ειδικά τους νέους – Δεν αποκλείεται να ληφθούν ενημερωτικές πρωτοβουλίες από την τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας”

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του ο αντιδήμαρχος Παγγαίου αναφέρεται και στο θέμα των εμβολιασμών και στις πρωτοβουλίες που ενδεχομένως θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα, ώστε να πεισθούν να εμβολιαστούν όσοι συμπολίτες μας δεν το έχουν κάνει ακόμη.

”Χρέος όλων μας είναι να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο να πείσουμε κάποιους συμπολίτες μας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, ειδικά τους νέους ανθρώπους. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο υπήρξαν προτάσεις από την αντιπολίτευση για συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων, με στόχο να κινητοποιήσουμε τον τοπικό πληθυσμό. Υπάρχουν αντίστοιχα σκέψεις για μια κοινή προσπάθεια ενημέρωσης από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και τους τέσσερις δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας, ώστε να πεισθούν οι πολίτες για την ανάγκη να εμβολιαστούν για να προστατευθούν οι ίδιοι και οι οικείοι τους”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μποσμπότης.

Το επόμενο διάστημα οι ανακοινώσεις σχετικά με τις φετινές εκδηλώσεις, υπό την προϋπόθεση να μην συμβεί κάποιο ”ατύχημα” από τον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφονται εσχάτως…

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για το φετινό καλοκαίρι εκ μέρους του δήμου Παγγαίου, ο κ. Μποσμπότης απάντησε ότι όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα που θα υπάρχει τις επόμενες εβδομάδας. ”Διαπιστώνουμε ότι αρχίζει να ανεβαίνει το κύμα της επιδημίας τις τελευταίες ημέρες. Σχεδιάζουμε ως δήμος κάποιες εκδηλώσεις και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με αυτές που θα πραγματοποιηθούν στα Κάστρα, υπό την προϋπόθεση πάντα του να μην συμβεί κάποιο ”ατύχημα” από τον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφονται εσχάτως. Είμαστε σφιγμένοι και κουμπωμένοι θα έλεγα. Ωστόσο επαναλαμβάνω ότι ανακοινώσεις θα υπάρξουν εντός των επομένων ημερών”, τονίζει καταληκτικά στις δηλώσεις του στον ”Ενήμερο” ο αντιδήμαρχος του δήμου Παγγαίου.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μουριάδης προς Αυγενάκη: “Δώσε στον ΑΟΚ παράταση 2 εβδομάδων”

Μουριάδης-προς-Αυγενάκη:-“Δώσε-στον-ΑΟΚ-παράταση-2-εβδομάδων”
Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, αφουγκραζόμενος την αγωνία των φιλάθλων της Καβάλας και γνωρίζοντας την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αλλαγή σελίδας στο στρατόπεδο του ΑΟΚ, απέστειλε το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Αυγούστου 2021 επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία του ζητά να χορηγήσει παράταση δυο εβδομάδων για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, προκειμένου να μη χάσει η ομάδα της πόλης μας το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της SUPER LEAQUE 2 2021-2022.
Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη
Κύριε Υφυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε η ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ 1965 έχει δηλώσει αρμοδίως και εγκύρως την
συμμετοχή της στο πρωτάθλημα SUPER LEAQUE 2 2021-2022.

Το δικαίωμα συμμετοχής της ομάδας της πόλης μας στο πρωτάθλημα SUPER LEAQUE 2 το
απέκτησε λόγω της βαθμολογικής της επίδοσης που αυτή είχε στο πρωτάθλημα της
FOOTBALL LEAQUE της αμέσως προηγούμενης αθλητικής περιόδου (2020-2021).

Όπως επίσης γνωρίζετε, για την έγκυρη και νόμιμη συμμετοχή μιας ΠΑΕ στο πρωτάθλημα
SUPER LEAQUE 2 ο ισχύων νόμος απαιτεί μεταξύ των άλλων και κατάθεση εγγυητικής
επιστολής ποσού, κατ’ ελάχιστον, 150.000 ευρώ.

Λόγω οικονομικής αδυναμίας των σημερινών μετόχων – ιδιοκτητών να ανταποκριθούν στις
αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις, συμφωνήθηκε η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος
της ομάδας μας μετά το εκδηλωθέν σοβαρό ενδιαφέρον επιχειρηματία, Καναδού πολίτη, ο
οποίος τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και την πόλη μας και για
γενικότερες, πέραν της απόκτησης της ΠΑΕ, επενδύσεις.

Επειδή οι σχετικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών ήδη
ολοκληρώθηκαν και απέμεινε η διεκπεραίωση των τυπικών, όπως η χορήγηση άδειας εκ
μέρους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στον επενδυτή απόκτησης των μετοχών
καθότι είναι πολίτης τρίτης χώρας, η τυπική συμβολαιογραφική σύμβαση μεταβίβασης
μετοχών, η κατάθεση της εγγυητικής επιστολής,

Επειδή το δικαίωμα ανόδου της ομάδας της πόλης μας από την FOOTBALL LEAQUE στην
SUPER LEAQUE 2 αυτή το κέρδισε με κόπους και την συμβολή όλων των κατοίκων της πόλης
μας, η περιοχή μας δε έχει απόλυτη ανάγκη από επενδυτές της σοβαρότητας και αποφασιστικότητας του συγκεκριμένου επιχειρηματία (τα στοιχεία του οποίου είναι στη
διάθεσή Σας από εμένα),

Σας παρακαλώ θερμά να χορηγήσετε μία παράταση δύο (2) εβδομάδων για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, προκειμένου να μπορέσει η ομάδα της Καβάλας να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της SUPER LEAQUE 2.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

ΤΟ ΙΚΤΕΟ δώρισε δύο ηλεκτρικά μοτοποδήλατα

ΤΟ-ΙΚΤΕΟ-δώρισε-δύο-ηλεκτρικά-μοτοποδήλατα

Από την «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη Καβάλας» εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Σήμερα, 2 Αυγούστου, με μεγάλη χαρά, παραλάβαμε από τον κ. Κωσταντίνο Μάστορα, ιδιοκτήτη του Autovision ΙΚΤΕΟ Καβάλας, δύο ηλεκτρικά μοτοποδήλατα για τις ανάγκες του ΝΠΔΔ “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΒΑΛΑΣ”.

Τον ευχαριστούμε θερμά για τη δωρεά του αυτή κι ελπίζουμε αυτή η συμβολική και ουσιαστική του πράξη, να βρει μιμητές!

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Καθαρίζεται το ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας

Καθαρίζεται-το-ανοιχτό-κολυμβητήριο-της-Καβάλας

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κυριακού Σταυρίδη, φροντίζουν τις τελευταίες ημέρες για τον ευπρεπισμό του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, αποψίλωσαν τη χαμηλή βλάστηση, ενώ απομάκρυναν τα κομμένα κλαδιά και τα απορρίμματα από τον περιβάλλοντα χώρο και τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.

Θα ακολουθήσει ο καθαρισμός της πισίνας και η αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν στην είσοδο των εγκαταστάσεων.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα