Connect with us

Καβάλα

Κρατάει καλά ο δήμος Παγγαίου στον τουρισμό

Κρατάει-καλά-ο-δήμος-Παγγαίου-στον-τουρισμό

Διαρκής και κοπιώδης είναι η προσπάθεια της διοίκησης του δήμου Παγγαίου, για την όσο το δυνατό καλύτερη εικόνα της περιοχής, αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, επισημαίνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ”Ενήμερο”, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μποσμπότης, το τελευταίο δεκαπενθήμερο η τουριστική κίνηση στον δήμο Παγγαίου έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ ως ιδιαίτερα αξιομνημόνευτο γεγονός, χαρακτηρίζει τον μεγάλο αριθμό Ελλήνων επισκεπτών, τόσο από όμορες Περιφερειακές Ενότητες, όσο και από αυτήν της Θεσσαλονίκης.

”Είναι ευτύχημα για εμάς, ότι είμαστε η πρώτη τουριστικά Περιφερειακή Ενότητα που συναντούν οι βόρειοι γείτονες μας κι αυτό αντικατοπτρίζεται ήδη στους παραλιακούς οικισμούς του δήμου Παγγαίου..”

”Τουριστικά ο δήμος Παγγαίου θα μπορούσαμε να πούμε ότι κρατάει καλά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του τουρισμού της περιοχής μας, είναι ο λεγόμενος οδικός τουρισμός, με τον οποίο πολύ πιο εύκολα μπορεί να βρεθεί κάποιος στην περιοχή μας ακόμη κι αν το αποφασίσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Επίσης το άνοιγμα των συνόρων μας βοηθά και είναι ευτύχημα για εμάς, ότι είμαστε η πρώτη τουριστικά Περιφερειακή Ενότητα που συναντούν οι βόρειοι γείτονες μας κι αυτό αντικατοπτρίζεται ήδη στους παραλιακούς οικισμούς του δήμου Παγγαίου”, σημειώνει αρχικά στις δηλώσεις του στον ”Ενήμερο” ο Χρήστος Μποσμπότης.

”Οι Αμμόλοφοι είναι ένα brand κι αυτό πρέπει σαν δήμος να το εκμεταλλευτούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού”

”Επίσης φέτος έχουμε πολύ πιο έντονο τον ελληνικό τουρισμό στην περιοχή μας, ειδικά τα σαββατοκύριακα και πραγματικά βλέπουμε ουρές στα διόδια προς Θεσσαλονίκη, ουρές που τις βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια είτε για Πιερία, είτε για τη Χαλκιδική. Αυτή η ”ταλαιπωρία” είναι κάτι ευχάριστο για την περιοχή μας, καθώς έχουμε μεγαλύτερο ελληνικό τουριστικό ρεύμα στον δήμο μας. Η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η βόρεια Ελλάδα ανακαλύπτουν σιγά σιγά τον δήμο Παγγαίου, τις παραλίες μας και τους περίφημους Αμμόλοφους, που είναι ένα brand κι αυτό πρέπει σαν δήμος να το εκμεταλλευτούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού”, επισημαίνει στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος του δήμου Παγγαίου.

”Προσπαθούμε να είμαστε διαρκώς πανέτοιμοι, στον τομέα της καθαριότητας, στην ύδρευση, στο πράσινο και στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Ανταποκρινόμαστε παράλληλα και στην οργάνωση των παραλιών μας…”

”Τις τελευταίες δυο εβδομάδες η τουριστική κίνηση έχει ανέβει σημαντικά και πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου. Προσπαθούμε να είμαστε διαρκώς πανέτοιμοι, στον τομέα της καθαριότητας, στην ύδρευση, στο πράσινο και στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Ανταποκρινόμαστε παράλληλα και στην οργάνωση των παραλιών μας και με τους ναυαγοσώστες που πρέπει να έχουμε στις παραλίες μας, ενώ τοποθετήθηκαν και οι τέσσερις ράμπες ΑΜΕΑ που κι αυτές ακόμη δημιουργούν τουρισμό, γιατί υπάρχουν άνθρωποι με κινητικά προβλήματα που ψάχνουν μια λύση για το μπάνιο τους. Είναι εξοπλισμένες με τηλεμετρία και μπορεί να δει ο καθένας τις συνθήκες μπροστά ακριβώς από τις ράμπες και τις συνθήκες της θάλασσας. Προσπαθούμε όσο μπορούμε και με τη βοήθεια της τεχνολογίας να κάνουμε ελκυστικές τις παραλίες μας κάτι που επιτυγχάνεται και σκαλί σκαλί ανεβαίνει ο τουρισμός μας και φτάνει σε υψηλά επίπεδα”, αναφέρει ακόμη ο Χρήστος Μποσμπότης.

Για τους εμβολιασμούς: ”Χρέος όλων μας είναι να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο να πείσουμε συμπολίτες μας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, ειδικά τους νέους – Δεν αποκλείεται να ληφθούν ενημερωτικές πρωτοβουλίες από την τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας”

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του ο αντιδήμαρχος Παγγαίου αναφέρεται και στο θέμα των εμβολιασμών και στις πρωτοβουλίες που ενδεχομένως θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα, ώστε να πεισθούν να εμβολιαστούν όσοι συμπολίτες μας δεν το έχουν κάνει ακόμη.

”Χρέος όλων μας είναι να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο να πείσουμε κάποιους συμπολίτες μας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, ειδικά τους νέους ανθρώπους. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο υπήρξαν προτάσεις από την αντιπολίτευση για συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων, με στόχο να κινητοποιήσουμε τον τοπικό πληθυσμό. Υπάρχουν αντίστοιχα σκέψεις για μια κοινή προσπάθεια ενημέρωσης από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και τους τέσσερις δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας, ώστε να πεισθούν οι πολίτες για την ανάγκη να εμβολιαστούν για να προστατευθούν οι ίδιοι και οι οικείοι τους”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μποσμπότης.

Το επόμενο διάστημα οι ανακοινώσεις σχετικά με τις φετινές εκδηλώσεις, υπό την προϋπόθεση να μην συμβεί κάποιο ”ατύχημα” από τον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφονται εσχάτως…

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για το φετινό καλοκαίρι εκ μέρους του δήμου Παγγαίου, ο κ. Μποσμπότης απάντησε ότι όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα που θα υπάρχει τις επόμενες εβδομάδας. ”Διαπιστώνουμε ότι αρχίζει να ανεβαίνει το κύμα της επιδημίας τις τελευταίες ημέρες. Σχεδιάζουμε ως δήμος κάποιες εκδηλώσεις και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με αυτές που θα πραγματοποιηθούν στα Κάστρα, υπό την προϋπόθεση πάντα του να μην συμβεί κάποιο ”ατύχημα” από τον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφονται εσχάτως. Είμαστε σφιγμένοι και κουμπωμένοι θα έλεγα. Ωστόσο επαναλαμβάνω ότι ανακοινώσεις θα υπάρξουν εντός των επομένων ημερών”, τονίζει καταληκτικά στις δηλώσεις του στον ”Ενήμερο” ο αντιδήμαρχος του δήμου Παγγαίου.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή δημοτικού κυνοκομείου στην Δ. Ε. Φιλίππων

Ξεκίνησαν-οι-διαδικασίες-για-την-κατασκευή-δημοτικού-κυνοκομείου-στην-Δ-Ε.-Φιλίππων

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή δημοτικού κυνοκομείου στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Μιχαηλίδη δημοσιεύεται η πρόσκληση ενδιαφέροντος και σε 6 μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Το κυνοκομείο θα κατασκευαστεί στο αγρόκτημα του Ζυγού.

Ειδικότερα ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει:

«Σχετικά με το κυνοκομείο θα θυμίσω ότι όταν αναλάβαμε τη διοίκηση τον Σεπτέμβριο του 2019, έπρεπε να έχουμε μια ενίσχυση από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ περίπου στις 300 χιλιάδες ευρώ για την ίδρυση κυνοκομείου.

Η προηγούμενη διοίκηση δυστυχώς δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει θέσεις που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το κυνοκομείο μια και υπάρχουν κάποιες ισχυρές προδιαγραφές.

Μετά από κίνηση του κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου από τη Δημοτική ενότητα Κρηνίδων καταφέραμε να βρούμε έναν τέτοιο χώρο και με τη βοήθεια του Δήμου Ξάνθης ο οποίος τότε μας έδωσε τη δική του μελέτη μια και δεν προλαβαίναμε τότε να συντάξουμε νέες μελέτες, καταθέσαμε μια νέα μελέτη και έγινε αποδεκτή.

Στην συνέχεια δυστυχώς είχαμε μια μεγάλη καθυστέρηση καθώς εκεί στην περιοχή υπάρχει ένα μεγάλο ρέμα και απαιτούνταν η διευθέτηση αυτού προκειμένου να πάρουμε άδεια ύδρευσης.

Και αυτό έγινε οπότε τώρα ανεβάζουμε την πρόσκληση και πιστεύουμε ότι θα έχουμε σύντομα ανάδοχο, ο οποίος θα ορισθεί σε 6 μήνες από τώρα.

Ελπίζω να μην έχουμε άλλες καθυστερήσεις μια και οι κατασκευές που προβλέπονται δεν είναι βαρέως τύπου, είναι μεταλλικές κατασκευές, οπότε ελπίζω ότι αρκετά σύντομα θα έχουμε ένα σύγχρονο κυνοκομείο και θα μπορέσουμε να ελαφρύνουμε την κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα που δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους συνδημότες. Το κτήμα είναι κοντά στο Ζυγός, σε μεγάλη απόσταση από κατοικήσιμη περιοχή οπότε δεν θα υπάρξει κάποια όχληση. Είναι σε μια απόσταση πάνω από 500 μέτρα από τον οικισμό».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Υποδοχή του AZAMARA JOURNEY και περιήγηση πολιτών από την Νυρεμβέργη στην Καβάλα

Υποδοχή-του-azamara-journey-και-περιήγηση-πολιτών-από-την-Νυρεμβέργη-στην-Καβάλα

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» στους επιβάτες και στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου AZAMARA JOURNEY, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας νωρίς το πρωί της Κυριακής 17 Οκτωβρίου 2021, προερχόμενο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της Επιχείρησης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, λόγω της πανδημίας της νόσου COVID-19, μοίρασαν έντυπο υλικό και χάρτες περιήγησης και απάντησαν πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις που τους έθεσαν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου.

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας στην Καβάλα, αλλά και με γνώμονα την αναβάθμιση και προώθηση του τουριστικού της προϊόντος, ο τουρισμός Κρουαζιέρας αποτελεί για τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» προτεραιότητα προς όφελος της τοπικής οικονομίας, σε συνδυασμό με την ανάδειξη των ιδιαίτερων πτυχών της ιστορίας, των εκφάνσεων του πολιτισμού και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Επιπρόσθετα, την ίδια ημέρα, μετά από την υποδοχή στη Μεγάλη Λέσχη, πολιτών από τον Δήμο Νυρεμβέργης και του προέδρου του Συλλόγου Αδελφοποίησης Νυρεμβέργης – Καβάλας «Φίλος», Σωτήρη Ξώγνου, από τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνο Πεφάνη, ακολούθησε περιήγηση, σε σημεία ιστορικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος της πόλης της Καβάλας, όπως το μνημείο του Αποστόλου Παύλου, τον Φάρο, το Φρούριο και τις Καμάρες, καθώς και σε άλλα τοπόσημα της Χερσονήσου της Παναγίας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

 Διακοπή υδροδότησης στο Παληό

 Διακοπή-υδροδότησης-στο-Παληό

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Τρίτη 19-10-2021 από ώρα 08:30 έως 14:00, στην περιοχή Παληού.

Ο Διευθυντής

Τ.Υ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Λογκάρης Άγγελος

Πολιτικός Μηχανικός M.Sc.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα