Connect with us

Καβάλα

Κουτοπονηριές με τις κάρτες στάθμευσης στην Παναγία

Κουτοπονηριές-με-τις-κάρτες-στάθμευσης-στην-Παναγία

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων σπιτιών τις δίνουν στους πελάτες τους

«Με την ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία τα πράγματα είναι καλά, όμως αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα με συγκεκριμένους κατοίκους, όχι με όλους. Είναι κάποιοι οι οποίοι ενώ έχουν κάρτα και έχουν κάποια σπίτια που νοικιάζουν δίνουν τις κάρτες τους σε αυτούς στους οποίους νοικιάζουν τα σπίτια για να τα βάλουν στο αυτοκίνητά τους».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Ζώων Συντροφιάς Χρήστος Τσιτσιλικάκης.

«Βάζουν την κάρτα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη φαίνεται το νούμερο. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα…»

«Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, καθώς η κάρτα είναι ατομική και είναι αποκλειστικά για το αυτοκίνητο που έχει εκδοθεί. Δεν μπορώ την κάρτα που έχω εγώ να τη δώσω σε κάποιον που νοικιάζει το σπίτι μου στην Παναγία. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα και μάλιστα τη βάζουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη φαίνεται το νούμερο. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Η περιοχή είναι δύσκολη και προσπαθούμε να γίνει εκεί μία διαχείριση καλύτερη, όμως δεν γίνεται να αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο κ. Τσιτσιλικάκης. 

«Προσπαθούμε λίγο να μεταφέρουμε τον όγκο των αδέσποτων σκυλιών περιμετρικά της πόλης…»

Αναφορικά με το θέμα των αδέσποτων ζώων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υπογράμμισε: «Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι ένα αρκετά δύσκολο κομμάτι, καθώς απαιτούνται ιδιαίτερες κινήσεις. Προσπαθούμε λίγο να μεταφέρουμε τον όγκο των αδέσποτών σκυλιών περιμετρικά της πόλης. Έχουμε τοποθετήσει σε κάποια σημεία της πόλης ταΐστρες και σε συνεργασία με κάποιους ζωόφιλους που θέλουν να συνεργαστούν με τον δήμο, προσπαθούμε να κάνουμε μία διαχείριση πάνω από το Σανατόριο, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα μέσα στην πόλη. Κατά περιόδους όμως υπάρχουν κάποια περιστατικά εντός της πόλης με κάποια σκυλιά που δεν τα γνωρίζουμε και έρχονται το προηγούμενο βράδυ. Για παράδειγμα την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε ένα περιστατικό με πέντε κουτάβια και ένα θηλυκό σκυλί που από ένα χωριό τα άφησαν στην πόλη. Έχουμε καθημερινά τέτοια προβλήματα και είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστούμε ένα καινούργιο σκυλί μέσα σε μία αγέλη». 

«Το τελευταίο δίμηνο έγιναν πάνω από 140 στειρώσεις και σε σκυλιά και σε γάτες, ενώ έχουν γίνει πάνω από 40 υιοθεσίες το τελευταίο τετράμηνο…»

«Έχουμε κάνει το τελευταίο δίμηνο έγιναν πάνω από 140 στειρώσεις και σε σκυλιά και σε γάτες, ενώ έχουν γίνει πάνω από 40 υιοθεσίες το τελευταίο τετράμηνο θα έλεγα.  Προσπαθούμε να κάνουμε μία διαχείριση, αλλά το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Ετοιμάζουμε το site όπου θα μπορούν να γίνονται οι υιοθεσίες, ετοιμάζουμε με κάποιον ιδιώτη να μπορεί να μας βοηθήσει τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας που ο δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί όπως πρέπει. Κάνουμε κάποια πράγματα, αλλά  είναι μία δύσκολη κατάσταση, γιατί καθημερινά έχουμε αδέσποτα από διάφορες περιοχές της πόλης, από γειτονικούς νομούς, από τα βουνά, από τα χωριά είναι μια δύσκολη κατάσταση», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο αντιδήμαρχος Καβάλας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Πανηγυρικές εκδηλώσεις μαθητών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Πανηγυρικές-εκδηλώσεις-μαθητών-για-την-εθνική-επέτειο-της-25ης-Μαρτίου

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 24 Μαρτίου 2025, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας, Χριστόδουλου Μιχαλάκη, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Καβάλας, του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας, και οι εκπρόσωποι των Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, κατέθεσαν στεφάνι στο ηρώο της πόλης.

Ακολούθησαν χοροί και παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τη συμμετοχή πολλών μαθητών και των δύο πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Τελετάρχης: Κωνσταντίνος Λογοθέτης

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, οι Αντιδήμαρχοι, Έλσα Βακιρτζή, Γιάννης Προμούσας και Απόστολος Μουμτσάκης, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, των φορέων της εκπαίδευσης και πλήθος κόσμου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κοινό μέτωπο με τους Δήμους Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου για τα θερινά θαλάσσια δρομολόγια»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Κοινό-μέτωπο-με-τους-Δήμους-Λήμνου-και-Αγ.-Ευστρατίου για-τα-θερινά-θαλάσσια-δρομολόγια»

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κοινό μέτωπο με τους Δήμους Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου για τα θερινά θαλάσσια δρομολόγια»

Είναι ενθαρρυντικό ότι ο διαγωνισμός για τα δρομολόγια της θαλάσσιας σύνδεσης Λαύριο-Αγ. Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα έχει ξεκινήσει και έχουν υποβληθεί οι προσφορές.

Ωστόσο, το μείζον ζήτημα είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού, ώστε να ανακοινωθούν τα θερινά δρομολόγια όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μπορούν οι τουριστικές επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες να κάνουν έγκαιρα τον προγραμματισμό τους.

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας να συμπράξει με τους Δήμους Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου, ώστε όλοι μαζί να ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση για να έχουμε γρήγορα και σταθερά τα θερινά δρομολόγια της θαλάσσιας σύνδεσης Καβάλα-Λήμνος-Αγ. Ευστράτιος-Λαύριο.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ένα δύσκολο δίμηνο βίωσε η τοπική αγορά

Ένα-δύσκολο-δίμηνο-βίωσε-η-τοπική-αγορά

«Ανέκαθεν το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου πάντα είναι δύσκολο, φέτος όμως ήταν πολύ πιο δύσκολο, διότι η ακρίβεια συνεχίστηκε, το ίδιο και στην ενέργεια στο ηλεκτρικό ρεύμα δεν έχει υποχωρήσει η αύξηση κι αυτό ήταν που δυσκόλεψε τα νοικοκυριά και κατά συνέπεια τις επιχειρήσεις διότι η αγορά ήτανε νεκρή θα έλεγα».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος, περιγράφοντας την κατάσταση στην τοπική αγορά για το πρώτο δίμηνο του 2025.

«Μπορούμε να πούμε ότι θα ξεκινήσει η αγορά να βρίσκει έναν άλλο ρυθμό με μεγαλύτερη κίνηση, κορυφώνοντας σε έναν μήνα με τις γιορτές του Πάσχα…»

«Τον Μάρτιο ξεκινήσαμε δειλά δειλά να βλέπουμε να αλλάζει η ψυχολογία, να υπάρχει λίγη κινητικότητα από τουρίστες και νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι θα ξεκινήσει η αγορά να βρίσκει έναν άλλο ρυθμό με μεγαλύτερη κίνηση, κορυφώνοντας σε έναν μήνα με τις γιορτές του Πάσχα και μπαίνοντας και στην τουριστική περίοδο στη συνέχεια, η οποία από ό,τι φαίνεται με τα μηνύματα που έχουμε θα είναι και αυτή μία καλή χρονιά. Ελπίζουμε να βοηθήσει πολύ τις επιχειρήσεις μας», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ.

«Έχει γίνει αναγκαίος ο τουρισμός πλέον, όλοι περιμένουμε την τουριστική περίοδο…»

«Ο τουρισμός σώζει την παρτίδα για την Καβάλα, γιατί βλέπουμε ότι τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια είναι αυτός που κάνει και τη διαφορά στο οικονομικό κομμάτι, δηλαδή ενισχύει την αγορά μας σε όλα τα επίπεδα. Έχει γίνει αναγκαίος ο τουρισμός πλέον, όλοι περιμένουμε την τουριστική περίοδο, αλλά και τον χειμώνα βλέπουμε αρκετούς επισκέπτες από τις Τουρκία τα τριήμερα τουλάχιστον να έρχονται στην περιοχή μας και να τονώνουν την αγορά μας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Χατζηχρήστος.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα