Connect with us

Καβάλα

«Κλείδωσε» η μεταστέγαση του Αστυνομικού Σταθμού Νέας Περάμου

«Κλείδωσε»-η-μεταστέγαση-του-Αστυνομικού-Σταθμού-Νέας-Περάμου

Χρήστος Πριονίδης: Ήταν ένα θέμα που μας απασχολούσε χρόνια / Μπορούμε να διεκδικήσουμε την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος / Από μέρα σε μέρα μπορεί να ξεκινήσει το έργο στο λιμανάκι της Νέας Ηρακλείτσας

«Κλείδωσε» η μεταστέγαση του Αστυνομικού Σταθμού της Νέας Περάμου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Πριονίδης.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Πριονίδης, η μεταστέγαση του Αστυνομικού Σταθμού στις εγκαταστάσεις του δήμου (πρώην «Πασχάλης»), θα έχει γίνει εντός της θερινής περιόδου, το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

«Η μεταστέγαση του Αστυνομικού Σταθμού έχει «κλειδώσει» όπως λέμε. Θεωρώ ότι το αργότερο μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί…»

«Όντως η μεταστέγαση του αστυνομικού σταθμού της Νέας Περάμου ήταν ένα χρόνιο θέμα που απασχολούσε τη διοίκηση του δήμου Παγγαίου, τόσο τον δήμαρχο, Φίλιππο Αναστασιάδη, όσο και εμένα προσωπικά. Δεν θέλαμε να φύγει η Αστυνομία από την Νέα Πέραμο, γιατί απ’ όπου φεύγει η Αστυνομία, η περιοχή υποβαθμίζεται κι ένα παραπάνω όταν αυτή η περιοχή είναι τουριστική όπως η δική μας. Έγιναν πολλές συναντήσεις, πολλές συζητήσεις και αποφασίστηκε τελικά ο Αστυνομικός Σταθμός της Νέας Περάμου να μεταστεγαστεί στις εγκαταστάσεις του δήμου Παγγαίου στο πρώην κτήριο «Πασχάλης», εκεί όπου σήμερα φιλοξενούνται οι υπηρεσίες και τα οχήματα του δήμου μας. Η μεταστέγαση του Αστυνομικού Σταθμού έχει «κλειδώσει» όπως λέμε. Θεωρώ ότι το αργότερο μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταστέγαση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πριονίδης.

«Το γεγονός ότι με τη μεταστέγαση αυτή δεν υπάρχουν έξοδα για την Αστυνομία μας ανοίγει τον δρόμο, ώστε να διεκδικήσουμε τη μετατροπή του Αστυνομικού Σταθμού της Νέας Πέραμου σε Αστυνομικό Τμήμα….»

«Ο νέος χώρος δεν θα έχει καμία σχέση με το σημερινό, θα είναι καλύτερος, θα είναι ευρύχωρος, έχει πάρκινγκ άνετο, αλλά και για τους ίδιους τους αστυνομικούς θα είναι πολύ καλύτερη η διαβίωσή τους εκεί και μάλιστα θα βρίσκεται σε ένα πολύ κομβικό σημείο. Με την ανοικοδόμηση που υπάρχει, κάνω μια πρόβλεψη, η Νέα Πέραμος, το Ελαιοχώρι και οι Ελευθερές ίσως κάποια στιγμή να ενωθούν και το κέντρο να είναι εκεί! Αυτό είναι προσωπική άποψη, ίσως να μην προλάβουμε εμείς να το δούμε, αλλά αυτό φαίνεται. Το γεγονός ότι με τη μεταστέγαση αυτή δεν υπάρχουν έξοδα για την Αστυνομία μας ανοίγει τον δρόμο, ώστε να διεκδικήσουμε τη μετατροπή του Αστυνομικού Σταθμού της Νέας Πέραμου σε Αστυνομικό Τμήμα. Ο σταθμός έχει αυτή τη στιγμή 7 άτομα και το καλοκαίρι ενισχύονται με δύο τρεις δόκιμους ακόμη. Εδώ όμως υπάρχει μεγάλη κίνηση και δεν επαρκεί η δύναμη ενός Αστυνομικού Σταθμού και όταν χρειάζεται κάτι, να ζητάμε ενισχύσεις από την Ελευθερούπολη. Θέλουμε να έχουμε μόνιμη αστυνόμευση, ώστε και στα χωριά μας να αισθάνονται οι πολίτες το αίσθημα ασφάλειας, αλλά και να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους τουρίστες. Η ασφάλεια είναι το Α και το Ω σε μία τουριστική περιοχή», συμπλήρωσε για το θέμα ο Χρήστος Πριονίδης.

«Αυτό το διάστημα έχουμε πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα. Είμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και τα μέτωπα αυτά δεν κλείνουν – Αυτός που βλέπει καλοπροαίρετα την προσπάθειά μας διαπιστώνει ότι όντως γίνεται καλή δουλειά…»

Παράλληλα, αναφορικά με την προετοιμασία της περιοχής για την επικείμενη τουριστική περίοδο, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών σημείωσε: «Αυτό το διάστημα έχουμε πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα. Είμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και τα μέτωπα αυτά δεν κλείνουν. Σε συνδυασμό με το ότι το καλοκαίρι μας ήρθε λίγο νωρίς, λόγω του καλού καιρού Μάρτιο και Απρίλιο, με τους συναδέλφους μου τρέχουμε όλη τη μέρα και προσπαθούμε από το πρωί μέχρι το βράδυ να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε. Από τα χόρτα, τις διαγραμμίσεις μέχρι και την καθαριότητα. Γκρίνια υπάρχει από τους πολίτες, δεν μπορούμε να τους έχουμε όλους ευχαριστημένους, αλλά αυτός που βλέπει καλοπροαίρετα την προσπάθειά μας διαπιστώνει ότι όντως γίνεται καλή δουλειά. Από την άλλη ενδεχομένως να τοποθετηθούν ελαστικοί οριοδείκτες (κολωνάκια) από το Τελωνείο μέχρι το εκκλησάκι της Παναγίας στη Νέα Πέραμο για να αποσυμφορηθεί και αυτό το κομμάτι, γιατί το καλοκαίρι και έχουμε κυριολεκτικά κυκλοφοριακό κομφούζιο.  Επίσης θα φωταγωγηθεί και ο δρόμος από τα ΚΑΑΥ μέχρι και τα Κάστρα, όπου έχει ολοκληρωθεί η πεζοδρόμηση και περιμένουμε να γίνει φωταγώγηση, οπότε και εκείνο το «νεκρό» σημείο χωρίς φωτισμό θα πάρει σάρκα και οστά και φυσικά θα μας διευκολύνει και στο πανηγύρι του 15αυγουστου που κάποιοι παραπονούνταν ότι δεν υπάρχει φωτισμός».

Για το λιμανάκι της Νέας Ηρακλείτσας: «Από μέρα σε μέρα μπορεί να ξεκινήσει το έργο και να δουλεύει πάλι ο ανάδοχος…»

Για το λιμανάκι της Νέας Ηρακλείτσας και την άσχημη εικόνα που έχει μέχρι σήμερα, ο κ. Πριονίδης τόνισε: «Όντως έχουμε θέμα, αλλά νομίζω ότι είμαστε στα τελειώματα. Είναι μία ιστορία που ξεκίνησε από την Περιφέρεια και την προηγούμενη διοίκησή της και τότε ενόψει τον εκλογών δεν έγιναν κάποιες διαδικασίες που έπρεπε, ώστε να πάρει έγκαιρα τα χρήματα του ο ανάδοχος. Αυτό το έργο είναι της Περιφέρειας με επίβλεψη του δήμου Παγγαίου. Πληρώνεται από το Παρακαταθηκών και Δανείων. Η προηγούμενη διοίκηση άργησε, ασχολήθηκε με τις εκλογές προφανώς, δεν έγιναν οι διαδικασίες για την εκταμίευση και σταμάτησε. Με την νέα διοίκηση και τον κ. Τοψίδη και ο δήμαρχός μας πίεσε και εγώ πίεσα με τον τρόπο που μπορούσα και αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε και για αυτό λέμε ότι από μέρα σε μέρα μπορεί να ξεκινήσει το έργο και να δουλεύει πάλι ο ανάδοχος. Εμείς ως δήμος και η Περιφέρεια δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, περιμένουμε να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά για να ξεκινήσει ο εργολάβος».  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Αναγκαία-η-ενίσχυση-της-αστυνόμευσης-στη-Δημοτική-Ενότητα-Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να υπάρχει

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, υπογράμμισε με έμφαση σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών, Χρήστος Πριονίδης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ήδη από την Παρασκευή (21/6) κι ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, η κίνηση των οχημάτων στο παραλιακό μέτωπο και δη εντός της Νέας Περάμου και της Νέας Ηρακλείτσας, έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

«Πρέπει να ενισχύσουμε την αστυνόμευση της περιοχής διαφορετικά θα έχουμε σοβαρό θέμα το φετινό καλοκαίρι…»

«Η περιοχή μας σφύζει από κόσμο, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που θα κορυφωθεί στη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος κι από εκεί και μετά σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δυστυχώς, αστυνόμευση δεν υπάρχει! Είμαστε σε επαφή και με τον διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού της Νέας Περάμου και με τον αστυνομικό διευθυντή της Καβάλας, στους οποίους τονίζουμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε την αστυνόμευση της περιοχής διαφορετικά θα έχουμε σοβαρό θέμα το φετινό καλοκαίρι. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να υπάρχει. Είμαστε σε συνεχή επαφή, θέληση υπάρχει, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να εξυπηρετηθούν όλοι και να έχουμε αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πριονίδης.

Τοποθετήθηκαν οι τρεις ράμπες Α.Μ.Ε.Α. σε Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμο και Κατασκηνώσεις –

Αναφερόμενος σε άλλα θέματα της αρμοδιότητάς του, αλλά και στην τουριστική κίνηση, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, στάθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά το προσωπικό του δήμου.

«Ενόψει και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, αλλά και της θερινής περιόδου, βρισκόμαστε καθημερινά σε όλα τα μέτωπα. Ήδη τοποθετήθηκε η ράμπα για τα Α.Μ.Ε.Α. στην Νέα Ηρακλείτσα, ολοκληρώθηκε η ίδια διαδικασία το πρωί της Παρασκευής (21/6) στην Νέα Πέραμο και το μεσημέρι ακολούθησε και η ράμπα στις Κατασκηνώσεις, οπότε και οι τρεις ράμπες θα είναι απόλυτα λειτουργικές για να μπορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να κάνουν το μπάνιο τους. Γενικότερα έχουμε πολλούς τουρίστες, κυρίως από την Βουλγαρία, αλλά αυτό που μας εντυπωσιάζει φέτος είναι οι πάρα πολύ Τούρκοι. Μας παραξενεύει θα έλεγα αυτό ευχάριστα, αλλά είναι αρκετοί στην περιοχή μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών του δήμου Παγγαίου.

Σοβαρό θέμα έχει ανακύψει με τα σκουπίδια που αφήνουν όσοι κάνουν το μπάνιο τους στους ελεύθερους χώρους

Ο κ. Πριονίδης έθεσε τέλος και ένα νέο πρόβλημα που έχει ανακύψει και επιβαρύνει το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε: «Έχουμε ένα σοβαρό θέμα με τα νέα μέτρα που ισχύουν για τα beach bar. Έχει δημιουργηθεί το εξής πρόβλημα: στους ελεύθερους χώρους που κάνουν το μπάνιο τους οι άνθρωποι δίπλα στα beach bar, όταν φεύγουν δεν παίρνουν τα σκουπίδια τους και πρέπει από πίσω κάποιος να πηγαίνει για να καθαρίσει. Καλώς τηρείται ο νόμος για τα beach bar και υπάρχει ελεύθερος χώρος δίπλα σε αυτά για να πηγαίνει ελεύθερα όποιος θέλει να κάνει το μπάνιο του, αλλά από εκεί και πέρα στο ελεύθερο κομμάτι έχουμε σοβαρό θέμα. Ανάβουν φωτιές, ψήνουν και όταν φεύγουν αφήνουν τις σακούλες στις παραλίες. Ποιος θα τα μαζέψει όλα αυτά τα σκουπίδια; Έχουμε επιφορτιστεί με ένα επιπλέον βάρος στην Υπηρεσία Καθαριότητας κι είναι ένας σημαντικός φόρτος εργασίας για εμάς. Τρέχουμε καθημερινά και είμαστε διαρκώς επί ποδός».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

10.000-«έξυπνα»-υδρόμετρα-έχει-παραλάβει-μέχρι-σήμερα-η-ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος της επιχείρησης, Απόστολος Χρόνης.

«Προχωράμε κανονικά, ο ανάδοχος είναι εδώ και ήδη έχει εγκαταστήσει κάποια από τα υδρόμετρα στην Νέα Καρβάλη και στο Χαλκερό. Έχει τοποθετήσει τις κεραίες κι αυτή τη στιγμή ελέγχουν τη ραδιοκάλυψη που υπάρχει στην περιοχή», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρόνης.

«Θέλουμε να κλείσουμε τη Δ.Ε. Καβάλας με 29.000 «έξυπνα» υδρόμετρα, σε πόλη και χωριά και φυσικά στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην Δ.Ε. Φιλίππων…»

«Την Τετάρτη (19/6) ήταν στο Παληό, τοποθετήκαν κι εκεί κάποιες κεραίες και συνεχίζουμε. Όλοι οι διαγωνισμοί που γίνονται, όχι μόνο της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, σε όλη τη χώρα ακολουθούν μια διαδικασία και τον νόμιμο τρόπο. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Αν μας έρθει κάτι από το υπουργείο θα το δούμε. Δεν έχουμε κολλήσει με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο προχωρά κανονικά. Θα συνεχίζουμε να βάζουμε τα νέα υδρόμετρα, γιατί είναι πραγματικά εξέλιξη για τη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας και για τον δήμο μας. Θέλουμε να κλείσουμε τη Δ.Ε. Καβάλας με 29.000 «έξυπνα» υδρόμετρα, σε πόλη και χωριά και φυσικά στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην Δ.Ε. Φιλίππων και να τοποθετηθούν κι εκεί τα «έξυπνα» υδρόμετρα», τόνισε στη συνέχεια ο Απόστολος Χρόνης. 

«Περνάμε στην ψηφιακή εποχή, οπότε θα μπορεί ο κάθε πολίτης μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό του, να ελέγχει την κατανάλωση που είχε την προηγούμενη μέρα. Εμείς θα μπορούμε να βλέπουμε αν τυχόν υπάρχουν διαρροές κι άλλες ζημιές…»

«Τα νέα υδρόμετρα είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν στη νέα εποχή. Περνάμε στην ψηφιακή εποχή, οπότε θα μπορεί ο κάθε πολίτης μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό του, να ελέγχει την κατανάλωση που είχε την προηγούμενη μέρα. Εμείς θα μπορούμε να βλέπουμε αν τυχόν υπάρχουν διαρροές που δεν είχε αντιληφθεί ο πολίτης, αν έσπασε κάποιος αγωγός, ενώ θα έχουμε και τα στοιχεία τους, ώστε αν αντιμετωπίζει πρόβλημα στο οποίο δεν μπορεί ο ίδιος να επιληφθεί να μπορούμε άμεσα να τον ενημερώσουμε, ώστε να προβεί στις ενέργειες αποκατάστασης της βλάβης που έχει. Το πρόγραμμα αυτό θα παρακολουθεί 24 ώρες όλα τα υδρόμετρα του δήμου Καβάλας. Γι’ αυτό ζητάμε όταν γίνονται αντικαταστάσεις υδρομέτρων, να μας δίνουν οι πολίτες στοιχεία, όπως τηλέφωνο και e mail, για να μπορούμε όταν θα έχουν οι ίδιοι πρόβλημα να τους ενημερώνουμε άμεσα για να αποκαθιστούν τη βλάβη που έχουν», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο δήμαρχος Καβάλας έχει ξεφύγει, δεν σέβεται κανέναν

Χρήστος-Ιωαννίδης:-Ο-δήμαρχος-Καβάλας-έχει-ξεφύγει,-δεν-σέβεται-κανέναν

«Για ακόμη μια φορά ο δήμαρχος Καβάλας μας επιβεβαιώνει πόσο καλός ηθοποιός είναι. Δουλεύει πάρα πολύ καλά την υποκριτική. Δυστυχώς δεν σεβάστηκε ούτε τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους, ούτε την αντιπολίτευση, ούτε όμως και τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Η εμμονή του θυμίζει ένα πεντάχρονο παιδί που του παίρνουν το παιχνίδι και κάνει σαν υστερικό να το πάρει».

Τα παραπάνω δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Καβάλας, Χρήστος Ιωαννίδης, σχετικά με το σίριαλ που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στην πόλη, σχετικά με τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ στην Βενιζέλου, όπως θέλει η δημοτική αρχή, σε αντίθεση με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, που επισημαίνουν ότι μια τέτοια μετακίνηση ενέχει σοβαρούς λόγους ασφαλείας για τους ίδιους και τους πελάτες τους.

«Οι δημοτικοί του σύμβουλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο δήμαρχος έχει παρεκκλίνει της πορείας του…»

«Γύρισε σήμερα και είπε (ο δήμαρχος) ότι για θέματα ασφαλείας θα πατήσουμε μικρά παιδιά. Πιστέψτε με από το ’88 που είμαι εκεί δεν πατήσαμε όχι παιδιά, αλλά ούτε μύγα. Αυτά είναι προσχήματα γελοία. Οι δημοτικοί του σύμβουλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο δήμαρχος έχει παρεκκλίνει της πορείας του. Όλοι, ακόμη και η ίδια η Τροχαία του έχουμε τονίσει, ότι δεν πρέπει να βγει έξω η πιάτσα (Βενιζέλου) των ταξί. Ο δήμαρχος επιμένει ότι θα μας βγάλει στον δρόμο. Συν τοις άλλοις τους πελάτες τους ρωτάει; Θα μας υπογράψει χαρτί ο δήμαρχος πως οτιδήποτε προκύψει σε ένα πελάτη, σε ένα αυτοκίνητο, θα μας αποζημιώσει; Όχι φυσικά», σημείωσε με έμφαση ο κ. Ιωαννίδης.

«Δεν θα πέσουμε αμαχητί. Πρέπει να ντρέπεται. Δεν σέβεται κανέναν. Η επιστήμη πλέον σηκώνει τα χέρια ψηλά μ’ αυτόν τον άνθρωπο…»

«Δεν αντιμετωπίζουμε έναν σοβαρό άνθρωπο που κάνει κουμάντο σε ένα μεγάλο καράβι, έχει να κάνει με μια πόλη. Μας πετάει σαν την τρίχα από το ζυμάρι. Πρέπει να ντρέπεται. Να του βάλουν μυαλό οι δημοτικοί του σύμβουλοι. Εμείς δεν θα μείνουμε έτσι. Δεν θα πέσουμε αμαχητί. Να το ξέρει ο δήμαρχος. Αφού υποτιμά 300 οικογένειες και 184 «μαγαζιά» θα το βρει μπροστά του. Πρέπει να ντρέπεται. Δεν σέβεται κανέναν, δεν σέβεται τίποτα. Η επιστήμη πλέον σηκώνει τα χέρια ψηλά μ’ αυτόν τον άνθρωπο», επισήμανε καταληκτικά και με δηκτικό λόγο ο κ. Ιωαννίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα