Connect with us

Περιφέρεια

Κεντρικός συντονιστής αγροτικής οικονομίας και Κτηνιατρικής

Κεντρικός-συντονιστής-αγροτικής-οικονομίας-και-Κτηνιατρικής

Ο έλεγχος, η επιτήρηση και η αξιολόγηση όλων των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς επίσης και ο συντονισμός του έργου που έχει ορίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Α.Μ.Θ., Σωτήρη Παπαδόπουλου.

Μετά τη σχετική προκήρυξη για τις θέσεις των έξι γενικών διευθυντών σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, μέσω ΑΣΕΠ, και ύστερα από τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία και συνέντευξη στον ΑΣΕΠ, από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος πήρε τη θέση του γενικού διευθυντή της Γ.Δ.Π.Α.Ο.Κ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανάμεσα σε 27 διαγωνιζόμενους.

«Ο ρόλος μου είναι διπλός. Αφορά την υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων και τη σωστή εφαρμογή των πολιτικών αποφάσεων που προέρχονται από τον περιφερειάρχη, πάντα πάνω στην αγροτική ανάπτυξη, την κτηνοτροφία και την αλιεία…»

 Όπως τόνισε σχετικά, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», πρόκειται για μια θέση επιτελική, η οποία λογοδοτεί απευθείας στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με κύρια αρμοδιότητα τον έλεγχο, την επιτήρηση και την αξιολόγηση όλων των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, όπως επίσης και τον συντονισμό του έργου που έχει ορίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να τηρείται και να εφαρμόζεται η πολιτική αυτή.

«Έχω άμεση συνεργασία με τον περιφερειάρχη και τον εκτελεστικό γραμματέα και προσπαθώ να συντονίσω την πολιτική τους μέσα από τον υπηρεσιακό μου ρόλο. Ο ρόλος μου είναι διπλός. Αφορά την υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων και τη σωστή εφαρμογή των πολιτικών αποφάσεων που προέρχονται από τον περιφερειάρχη, πάντα πάνω στην αγροτική ανάπτυξη, την κτηνοτροφία και την αλιεία, τους βασικούς δηλαδή πυλώνες της αγροτικής οικονομίας», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Η σύνταξη των ετήσιων και πολυετών σχεδίων που αφορούν την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, στο χαρτοφυλάκιο του κ. Παπαδόπουλου

Στην αρμοδιότητα του κ. Παπαδόπουλου είναι επίσης η σύνταξη των ετήσιων και πολυετών σχεδίων που αφορούν την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, όπως προκύπτουν μέσα από τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και την πολιτική χάραξη του περιφερειάρχη.

«Είμαι υπεύθυνος ώστε να λειτουργούν καλά οι υπηρεσίες κι όποιο πρόβλημα υπάρχει με τους διευθυντές και το προσωπικό με τη συμμετοχή τους σε επιτροπές να επιλύονται τα ζητήματα που ανακύπτουν. Αρμοδιότητά μου επίσης είναι να εγκρίνω όλες τις επιτροπές που υπάρχουν στον αγροδιατροφικό τομέα», συμπλήρωσε ακόμη ο Σωτήρης Παπαδόπουλος.

«Φυσικά και μας αγγίζουν όλα τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Είμαστε αυτοί που συντάσσουμε τις εκθέσεις για όλες τις ζημιές και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου…»

Σε ερώτηση αναφορικά με το κατά πόσο αφορούν τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, τα προβλήματα που παρουσιάζει ο πρωτογενής τομέας στην περιοχή μας, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε:

«Φυσικά και μας αγγίζουν όλα τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Είμαστε αυτοί που συντάσσουμε τις εκθέσεις για όλες τις ζημιές και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και μετά από έγκριση δική μου και του περιφερειάρχη τα στέλνουμε στο αρμόδιο υπουργείο. Όλα γίνονται επιτελικά, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς αν δεν υπάρχει μια ομπρέλα που να συντονίζει την κατάσταση. Επομένως όλα τα προβλήματα σε γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία συντονίζονται από τη Γενική Διεύθυνση και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου».

«Προσπαθούμε και συμφωνήσαμε με τον περιφερειάρχη να βελτιώσουμε λίγο τις δράσεις προώθησης των αγροτικών προϊόντων»

 Ειδικότερα για το μείζον θέμα που αντιμετωπίζουν οι σταφυλοπαραγωγοί με τη χαμηλή ζήτηση των προϊόντων τους, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε: «Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Έχω εικόνα ως γεωπόνος και δέχομαι τηλεφωνήματα καθημερινά, έχω ιδία άποψη μιας και την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκα συσκευαστήρια του δήμου Παγγαίου. Είναι πάρα πολύ σοβαρό το πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό. Αυτό που μεταφέρουμε γραπτώς και προφορικώς στο υπουργείο είναι η πραγματικότητα αυτή. Από την άλλη προσπαθούμε και συμφωνήσαμε με τον περιφερειάρχη να βελτιώσουμε λίγο τις δράσεις προώθησης των αγροτικών προϊόντων. Να προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερες στοχευμένες εκθέσεις, για να μετέχουν οι μεταποιητές των αγροτικών προϊόντων, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα οι Ευρωπαίοι τα προϊόντα, είτε νωπά, είτε μεταποιημένα της Π.Α.Μ.Θ. Ο ρόλος μας είναι συμβουλευτικός και προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Κάνουμε και συσκέψεις μιας και έχουμε προβλήματα και με τις επιδοτήσεις που παίρνουν οι κτηνοτρόφοι όχι κατακεφαλήν αλλά από τις εκτάσεις. Είχαμε μια μεγάλη σύσκεψη πρόσφατα και είμαστε από τις πρώτες Περιφέρειες που προσπαθούμε να βελτιώσουμε την αδικία που έγινε το 2015 στους κτηνοτρόφους μας. Γενικότερα τρέχουμε λίγο περισσότερο τα πράγματα και με τους αναδασμούς και με τα εγγειοβελτιωτικά».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Γαληψού με πρωτοβουλία του Αλέξη Πολίτη

Παρεμβάσεις-στο-οδικό-δίκτυο-της-Γαληψού-με-πρωτοβουλία-του-Αλέξη-Πολίτη

Ο κ. Χρήστος Γκέντζογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αντιπεριφερειαρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη και τους συνεργάτες του για την άμεση λήψη των απαραίτητων μέτρων για την επίλυση του ζητήματος οδικής ασφαλείας στο δημοτικό διαμέρισμα της Γαληψού.

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης αλλά και δια ζώσης παρακολούθηση του εν λόγω σημείου, πάρθηκαν τα κατάλληλα μέτρα για την ύπαρξη οδικής ασφαλείας και την αποφυγή ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε η κατάλληλη σήμανση, έγινε διαγράμμιση και τοποθετήθηκαν δοντάκια μείωσης ταχύτητας.

Η ασφάλεια οδηγών και πεζών αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητές μας. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά έχοντας πάντοτε ως γνώμονα το κοινό συμφέρον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Υποψήφιος με τον Χρήστο Μέτιο θα είναι ο Κίμων Παπαδόπουλος

Υποψήφιος-με-τον-Χρήστο-Μέτιο-θα-είναι-ο-Κίμων-Παπαδόπουλος

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης του Χρήστου Μέτιου, θα είναι ο Κίμων Παπαδόπουλος.

Τι έκανε γνωστό ο ίδιος δηλώντας τα ακόλουθα:

Με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο συνεργαστήκαμε άριστα σε θέματα υποδομών, ενέργειας και περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου μας.

Στο πλαίσιο αυτό στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023 θα είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Η ΠΕ Καβάλας είναι δίπλα στο καβαλιώτικο επιχειρείν

Η-ΠΕ-Καβάλας-είναι-δίπλα-στο-καβαλιώτικο-επιχειρείν

Ημέρα:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης έκανε την παρακάτω δήλωση:

Επίσκεψη στην έκθεση των εκλεκτών προϊόντων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα στο πιο πολυσύχναστο σημείο της χώρας, στη στάση Μετρό του Συντάγματος.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκο Δέμπα για την πρωτοβουλία, που κάνει γνωστά τα προϊόντα της ευλογημένης μας γης στο Πανελλήνιο.

Η ΠΕ Καβάλας είναι δίπλα στο καβαλιώτικο επιχειρείν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιοι εκλέγονται στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας εκλέγονται…

«LOVE- LOVE – LOVE» του Mike Bartlett στο «Αντιγόνη Βαλάκου» από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Πρόλογος O Βρετανός συγγραφέας Μάϊκ Μπάρτλετ (γνωστός και στην Ελλάδα…

«Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου  στη Μονή Λαζαριστών από το Κ.Θ.Β.Ε.

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

 Πρόλογος Σε μια ανεπτυγμένη κοινωνία σε επίπεδο υποδομών, αξιών και…

Λεωνίδας Παππάς: Υγιής αντίδραση απέναντι σε ένα σάπιο πολιτικό κατεστημένο

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

“Δικαίωση των νεκρών θα υπάρξει αν βελτιωθούν οι συνθήκες…

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Γιάννης Σιαπέρας

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην…

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Γιάννης Σιαπέρας

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας…

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο…

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Γιάννης Σιαπέρας

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε…

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα