Connect with us

Καβάλα

Κατασκευή Παιδικών Χαρών στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα, στο Νέο Ζυγό και στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου

Κατασκευή-Παιδικών-Χαρών-στον-Σταυρό-Αμυγδαλεώνα,-στο-Νέο-Ζυγό-και-στη-συνοικία-του-Αγίου-Γεωργίου

Το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Μαϊου 2023, στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρου Παπαδόπουλου, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αμυγδαλεώνα, Δημήτρη Πουρσαϊτίδη, του Τοπικού Συμβούλου Ζυγού, Γιώργου Πορτοκαλίδη και του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού Αμυγδαλεώνα, Παναγιώτη Παπαδόπουλου, συνυπέγραψε με τον εκπρόσωπο της εργολαβικής κοινοπραξίας «Βασίλης Φιλιππίδης-Παναγιώτης Τσάντας» τη Σύμβαση για την κατασκευή Παιδικών Χαρών στις Δημοτικές Κοινότητες Αμυγδαλεώνα (οικισμός Σταυρού) και Ζυγού (οικισμός Νέου Ζυγού), καθώς και στη συνοικία Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Καβάλας.

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Επιφάνεια ανάπτυξης της Παιδικής Χαράς: 798,83τμ.

Προβλέπονται:

Περιμετρική περίφραξη μεταλλική με πάνελ πλέγματος.

Ειδικό κιγκλίδωμα ράμπας, όπως και κιγκλίδωμα στην κλίμακα.

Διατηρούνται οι δύο είσοδοι και οι πόρτες εισόδου.

Εγκατάσταση πιστοποιημένων οργάνων παιδικών χαρών, τα οποία θα καλύπτουν ηλικιακές ομάδες μεγαλύτερες του 1,5 έτους και θα περιλαμβάνουν κούνια τριθέσια, τραμπάλα και σύνθετο όργανο τσουλήθρας.

Εγκατάσταση οργάνου άθλησης για έφηβους και ενήλικες.

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Στρώση πάχους περίπου 10εκ. από άοπλο σκυρόδεμα (γκρο μπετόν καθαριότητας).

Πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος πάχους 20εκ. (C16/20), με διπλή στρώση δομικού πλέγματος.

Εργασίες για δίκτυα Η/Μ.

Επίστρωση με δάπεδο ασφαλείας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η έκταση που καλύπτεται από τον χώρο πτώσης θα επενδυθεί με δάπεδο ασφαλείας από πλάκες, το οποίο θα φέρει κατάλληλη πιστοποίηση .

Διαμόρφωση των πεζοδρομίων στις 2 εισόδους με τσιμεντοκονία για καλύτερη πρόσβαση.

Διατηρείται το κιόσκι. Οι εργασίες στον χώρο αυτό αφορούν στην αντικατάσταση της στέγης. Προβλέπεται η επίστρωση με ασφαλτικά κεραμίδια. Το χρώμα θα είναι επιλογή της υπηρεσίας. Το υπόστρωμα θα είναι με μεμβράνη αναπνέουσα. Επίσης, προβλέπεται η συντήρηση των μεταλλικών στοιχείων του στέγαστρου και των 2 θυρών εισόδου.

Διατηρείται η υφιστάμενη φύτευση και προστίθεται κηπευτικό χώμα. Η επιφάνεια αυτή θα πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο με την άνω επιφάνεια δαπέδων.

Κατασκευάζεται ράμπα με κλίση 6%. Το δάπεδο θα είναι ραβδωτό  αντιολισθηρό. Διαμορφώνονται τα σκαλοπάτια.

Το δάπεδο της ράμπας, της κλίμακας, του στεγάστρου και οι διάδρομοι θα έχουν στρώση πατητής τσιμεντοκονίας.

Καθαίρεση και τοποθέτηση κιγκλιδώματος.

Συντήρηση των υφιστάμενων επιφανειών (τοιχίων).

Θα τοποθετηθούν καθιστικά, κάδοι -καλαθάκια απορριμμάτων, φωτιστικά, ενώ θα διατηρηθεί η υφιστάμενη κατασκευή βρύσης.

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΖΥΓΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η Επιφάνεια ανάπτυξης της Παιδικής Χαράς καλύπτει 383.29m2.

Προβλέπονται:

Περιμετρική περίφραξη μεταλλική, με πάνελ πλέγματος, με δύο εισόδους ανοίγματος 3μ. και 1,10 μ.

Εγκατάσταση πιστοποιημένων οργάνων Παιδικών Χαρών, τα οποία θα καλύπτουν ηλικιακές ομάδες μεγαλύτερες του 1,5 έτους, και θα περιλαμβάνουν σύνθετη κατασκευή τσουλήθρα, κούνια τριθέσια και τραμπάλα.

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Στρώση πάχους περίπου 10εκ. από άοπλο σκυρόδεμα (γκρο μπετόν καθαριότητας).

Πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος πάχους 20εκ. (C16/20), με διπλό οπλισμό.

Εργασίες για δίκτυα Η/Μ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η έκταση που καλύπτεται από τον χώρο πτώσης, θα επενδυθεί με δάπεδο ασφαλείας από πλάκες ανακυκλωμένου ελαστικού, το οποίο θα φέρει κατάλληλη πιστοποίηση. Οι διάδρομοι κίνησης θα επιστρωθούν με έγχρωμες βοτσαλόπλακες ορθογωνικής διατομής.

Το υφιστάμενο κιόσκι θα διατηρηθεί, θα γίνει συντήρηση όπου απαιτείται και το δάπεδό του, όπως και των πλατύσκαλων, θα επιστρωθεί με πατητή τσιμεντοκονία. Θα γίνει αντικατάσταση όσων κεραμιδιών έχουν υποστεί φθορές.

Θα διατηρηθεί η υφιστάμενη φύτευση και θα προστεθεί κηπευτικό χώμα.

Θα τοποθετηθούν καθιστικά, βρύση, φωτιστικά, καλάθι απορριμμάτων Παιδικής Χαράς.

ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Επιφάνεια ανάπτυξης της Παιδικής Χαράς: 78.57τμ.

Προβλέπονται:

Περιμετρική περίφραξη μεταλλική με πάνελ πλέγματος.

Θα υπάρχει μία πόρτα εισόδου.

Εγκατάσταση πιστοποιημένων οργάνων παιδικών χαρών που απευθύνονται σε ηλικιακές ομάδες μεγαλύτερες του 1,5 έτους, που θα περιλαμβάνουν κούνια διθέσια και τραμπάλα.

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Διατήρηση της πλάκας σκυροδέματος όπου υφίσταται.

Στρώση πάχους περίπου 10εκ. από άοπλο σκυρόδεμα (γκρο μπετόν) καθαριότητας.

Πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος πάχους 20εκ. (C16/20).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η άνω επιφάνεια των πλακών θα να είναι στο ίδιο επίπεδο (συνεπίπεδες).

Κατασκευή ράμπας με κλίση 5% εξωτερικά του χώρου της παιδικής χαράς με δάπεδο ραβδωτό αντιολισθηρό. Επίστρωση με χυτό δάπεδο ασφαλείας καθ’ όλο το μήκος και πλάτος του χώρου της παιδικής χαράς. Εργασίες δικτύων Η/Μ. Θα τοποθετηθούν καθιστικά και καλάθι απορριμμάτων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΟΥΡΙΑΔΗ

“Με την κατασκευή των παιδικών χαρών στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα, το Νέο Ζυγό και τη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των εν λόγω περιοχών. Μαζί με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που έχουν γίνει, άλλες και αυτές που δρομολογούνται, θα αλλάξει η εικόνα των οικισμών”.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Χρηματοδότηση: Από ίδιους πόρους του Δήμου Καβάλας

Προϋπολογισμός: 205.006,79 ευρώ

Χρόνος περαίωσης: 12 μήνες

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Φαίνεται «φως στο τούνελ» της μετεγκατάστασης του Τελωνείου

Φαίνεται-«φως-στο-τούνελ»-της-μετεγκατάστασης-του-Τελωνείου

Γιάννης Παναγιωτίδης: Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να λυθούν όσον αφορά τις τεχνικές υποδομές και τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν / Η πολιτική ηγεσία έχει θετική αντιμετώπιση στη μεταφορά πρέπει και οι τεχνικές υπηρεσίες να συμφωνήσουν

Για όλα τα νεότερα που αφορούν τη μετεγκατάσταση του Τελωνείου από το κεντρικό λιμάνι, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Παναγιωτίδης.

«Ο χώρος αυτός θα πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος της πόλης δημιουργώντας εκεί τις βάσεις, ώστε να αποτελέσει ένα πολιτιστικό κέντρο ή έναν πολυχώρο όπου θα πραγματοποιούνται πολλές δραστηριότητες. Οπότε η ύπαρξη μιας δημόσιας υπηρεσίας στο πιο όμορφο σημείο της πόλης νομίζω ότι είναι ένας λόγος που θα πρέπει να απομακρυνθεί το Τελωνείο», ανέφερε αρχικά ο κ. Παναγιωτίδης.

Θα έχουμε ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα

«Γίνονται συντονισμένες προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Θεωρώ ότι θα έχουμε επίλυση του θέματος σε σύντομο χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να προσδιοριστεί, γιατί υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να λυθούν όσον αφορά τις τεχνικές υποδομές και τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να πληρεί το κτίριο που θα φιλοξενήσει τις υπηρεσίες του Τελωνείου στην μετεγκατάσταση του χώρου όπου θα πάνε οι υπηρεσίες του. Είμαστε σε σχετικές διαδικασίες και κινήσεις, θεωρώ όμως ότι θα τελειώσει θετικά και θα έχουμε ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

Οι χώροι που προτείνονται για τη μετεγκατάσταση του Τελωνείου

Όσον αφορά τους χώρους που έχουν προταθεί, ο κ. Παναγιωτίδης υπογράμμισε: «Οι χώροι αυτοί αφορούν το Βιοτεχνικό Πάρκο, το παλιό ΚΤΕΟ στο Κοκκινόχωμα και το Εκθεσιακό Κέντρο. Έχει γίνει αυτοψία από τον γενικό γραμματέα της Διεύθυνσης Τελωνείων. Η πολιτική ηγεσία έχει θετική αντιμετώπιση στη μεταφορά πρέπει και οι τεχνικές υπηρεσίες που θα κρίνουν τις υποδομές που απαιτούνται για τη λειτουργία του Τελωνείου να συμφωνήσουν και να δούμε στη συνέχεια πως θα γίνει η μετεγκατάσταση».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Τι λέει ο Άγγελος Βλάχος για το πρόστιμο σε υπάλληλο του ΟΛΚ

Τι-λέει-ο-Άγγελος-Βλάχος-για-το-πρόστιμο-σε-υπάλληλο-του-ΟΛΚ

«Δεν του το χρεώσαμε για να μη μειώσουμε το εισόδημά του»

Απάντηση σχετικά με το πρόστιμο 350 ευρώ για τροχαία παράβαση που έκανε υπάλληλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, το οποίο θα κληθεί να πληρώσει ο Οργανισμός, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., Άγγελος Βλάχος.

«Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαμε να χρεώσουμε το πρόστιμο στον εργαζόμενο που υπέπεσε στην παράβαση, αλλά αναρωτιέμαι έχει όρια η ανθρώπινη εμπάθεια; Έχει τέλος ο κατήφορος; Στον Ο.Λ.Κ. θεωρούμε ότι στο πλαίσιο των υπηρεσιακών αναγκών ένας υπάλληλος που τυχόν οι υπέπεσε σε μία παράβαση από αυτές που υποπίπτουν χιλιάδες χιλιάδων συμπατριωτών μας καθημερινά, δεν πρέπει να επιβαρυνθεί από τον πενιχρό μισθό του δεδομένου ότι διενεργούσε υπηρεσιακές ανάγκες», ανέφερε αρχικά ο κ. Βλάχος. 

Είναι ένα πρόστιμο παράβασης ταχύτητας που αφορά έναν εργαζόμενο που δεν θέλουμε να χρεώσουμε για να μη μειώσουμε το εισόδημά του.

«Το γεγονός ότι αυτό το αστείο καθημερινό συμβάν που απασχολεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες στην επικράτεια, αποτελεί αντικείμενο επίθεσης στον Οργανισμό και προσπάθεια δυσφήμισης, απλά δείχνει το μέγεθος, δεν θέλω να πω καν της μικρότητας, ούτε της αθλιότητας, θα έλεγα της υπερβολής, τη σφοδρότητα της επίθεσης για όσους δεν μπορούν να δεχτούν ότι ένας Οργανισμός προσπαθεί πάντα με ευαισθησία και με μέριμνα και για τους πολίτες και τους εργαζόμενους του να πράττει το καλύτερο. Είναι ένα πρόστιμο παράβασης ταχύτητας που αφορά έναν εργαζόμενο που δεν θέλουμε να χρεώσουμε για να μη μειώσουμε το εισόδημά του. Και το λέω αυτό με ντροπή γιατί τι δεν θα έπρεπε να βγαίνω και να λέω τέτοια πράγματα, αλλά είναι μία επιλογή που κάνουμε για να μη μειώσουμε τις αποδοχές ενός ανθρώπου», πρόσθεσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε.

Καλό είναι να μιλάμε για δημιουργικά και αναπτυξιακά θέματα

«Θα έπρεπε να συζητάμε για δημιουργικά και αναπτυξιακά θέματα, αυτά που αξίζει να προβάλλονται και να συζητιούνται για το μέλλον του λιμανιού. Για παράδειγμα για τις πλωτές εξέδρες. Θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ένα έργο πιθανόν το μεγαλύτερο που σε αξία έχει βγάλει ποτέ ο Οργανισμός με ίδιους πόρους. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε κάτι, θέλουμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα έχουμε κάποια λεπτομέρεια που δεν έχουμε προσέξει. Ό,τι έχουμε δεσμευτεί θα γίνει δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ας συζητήσουμε για το θετικό νέο που φαίνεται να διαγράφεται και αφορά την μετακίνηση του Τελωνείου όπως πληροφορούμαστε, ένα εγχείρημα που όλοι η πόλη και οι κοινωνικοί φορείς στηρίζουν. Ας μιλήσουμε για την προσπάθεια που γίνεται να τονωθεί το εισόδημα των επαγγελματιών της πόλης από τα 36 κρουαζιερόπλοια εκτός σεζόν, όχι τους καλοκαιρινούς μήνες, που θα έρθουν από αρχές Ιανουαρίου του 2027 στην Καβάλα. Νομίζω είναι καλύτερο να αναφερόμαστε σε αυτά κι όχι στο πρόστιμο», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Άγγελος Βλάχος. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μια όμορφη διάκριση για την Καβάλα: Η Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Χρυσάνθη Ξακοπούλου αποφοίτησε από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας”

Μια-όμορφη-διάκριση-για-την-Καβάλα:-Η-Αντιπλοίαρχος-ΛΣ.-Χρυσάνθη-Ξακοπούλου-αποφοίτησε-από-τη-Σχολή-Εθνικής-Άμυνας”

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Μια όμορφη διάκριση για την Καβάλα: Η Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Χρυσάνθη Ξακοπούλου αποφοίτησε από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας”

Μια σημαντική στιγμή για την Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Ξακοπούλου Χρυσάνθη του Κυριαζή και της Παναγιώτας, με καταγωγή από την Ελευθερούπολη Καβάλας, η οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία τη φοίτησή της στη Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Η Αντιπλοίαρχος Λ.Σ Ξακοπούλου Χρυσάνθη, υπηρετεί σήμερα στην Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ είναι επίσης απόφοιτη της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου από το 2020.

Η επιτυχία της αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή και για τον τόπο καταγωγής της, αναδεικνύοντας μια αξιωματικό με συνεχή παρουσία στην ανώτερη εκπαίδευση και επαγγελματική εξέλιξη.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα