Connect with us

Καβάλα

«Καταιγίδα» εκδηλώσεων φέτος στον δήμο Παγγαίου

«Καταιγίδα»-εκδηλώσεων-φέτος-στον-δήμο-Παγγαίου

Χρήστος Μποσμπότης: Πάνω από 2.500 άτομα θα φιλοξενηθούν στην ευρύτερη περιοχή για ένα διήμερο / Στις 26 Ιουλίου η μεγάλη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη / «Λευκή Νύχτα» με Βασίλη Παπακωνσταντίνου

«Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, μαζί με τις θερμοκρασίες, ανεβαίνει και ο παλμός στον δήμο Παγγαίου. Το πρόγραμμα των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων θα είναι πλούσιο».

Τα παραπάνω σημείωσε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

Πάνω από 2.500 άτομα θα φιλοξενηθούν στην ευρύτερη περιοχή για ένα διήμερο

«Η αρχή γίνεται το Σάββατο και την Κυριακή, στις 13 και 14 Ιουλίου με το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου των αναπτυξιακών ηλικιών Κ16. Πάνω από 1.500 παιδιά από τη μισή Ελλάδα, από Ήπειρο – Κέρκυρα μέχρι Λήμνο και Αλεξανδρούπολη, θα βρίσκονται στο δημοτικό στάδιο της Ελευθερούπολης. Είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχτούμε, το γήπεδό μας κάνει τις τελευταίες του προετοιμασίες, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη διοργάνωση και πιθανότατα θα έχουμε και την παρουσία ενός υψηλού προσκεκλημένου, του αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ και χρυσού ολυμπιονίκη του Σίδνεϋ, Κώστα Κεντέρη, ο οποίος και τις δύο μέρες θα βρίσκεται στο γήπεδό μας, εκτός απροόπτου, να απολαύσει και αυτός τις προσπάθειες των παιδιών, αλλά και να τον δουν από κοντά οι μικροί αθλητές αφού είναι ένα είδωλο για όλους όσοι ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό.

Μαζί με τους νεαρούς αθλητές, τους συνοδούς και τους προπονητές όσοι θα μετακινηθούν προς την περιοχή μας θα είναι πάνω από 2.500 άτομα. Τα ξενοδοχεία της Ελευθερούπολης θα είναι γεμάτα, όπως επίσης της Καβάλας, των Φιλίππων, αλλά και σε γειτονικούς δήμους και Περιφερειακές Ενότητες θα απλωθούν όλοι και θα τακτοποιηθούν», ανέφερε αρχικά ο κ. Μποσμπότης. 

Στις 21 Ιουλίου τα «Τσαμκιράνεια» – Ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί φέτος το πρωί

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, μίλησε στη συνέχεια για τα «Τσαμκιράνεια», επισημαίνοντας: «Στις 21 Ιουλίου έχουμε τα «Τσαμκιράνεια», στην μνήμη του έφεδρου ανθυπολοχαγού Δημήτρη Τσαμκιράνη, που έχασε τη ζωή του στα γεγονότα της Κύπρου στις 22 Ιουλίου του 1974. Φέτος αλλάζουμε το πρόγραμμα και έτσι ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί το πρωί αντί για το απόγευμα, με ώρα έναρξης στις 9:30 και εκκίνηση από την πλατεία της Νέας Περάμου και θα καταλήξει η διαδρομή μπροστά στο μνημείο του Δ. Τσαμκιράνη στις Ελευθερές, σ’ έναν αγώνα 5,5 km. Ο αγώνας θα συνδυαστεί και με τις εκδηλώσεις που θα γίνουν εντός της εκκλησίας στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα τελεστεί το μνημόσυνο παρουσία του μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου. Θα υπάρξει ομιλία από τον ιστορικό Κώστα Παπακοσμά και επίσης στο μνημείο θα ακολουθήσει κατάθεση των στεφάνων.

Πιθανόν στις 22 Ιουλίου η παρουσίαση του βιβλίου για τη ζωή του Βασίλη Καρρά

Παράλληλα, ο κ. Μποσμπότης υπογράμμισε ότι «στις 22 Ιουλίου κατά πάσα πιθανότατα θα έχουμε την παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Καρρά «Καλησπέρα και καλή βραδιά…». Είμαστε στις τελικές συνομιλίες με τον βιογράφο και συγγραφέα τον Θάνο Κανούση και μάλλον στον Αμφιθέατρο της Ελευθερούπολης θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου. Είμαστε στις τελικές διεργασίες».

Στις 26 Ιουλίου η μεγάλη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στην Ανακτορούπολη της Νέας Περάμου

Αναφορικά με τη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου επισήμανε: «Στις 26 Ιουλίου έχουμε τη μεγάλη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στην Ανακτορούπολη της Νέας Περάμου. Για ακόμη μία χρονιά ο δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Καβάλας, ανοίγει τα Κάστρα της Νέας Περάμου για μία μεγάλη συναυλία. Σε αυτήν τη σκηνή βρέθηκαν παλιότερα ο Νταλάρας, ο Κότσιρας, ο Μαχαιρίτσας, η Ζουγανέλη. Φέτος ήρθε η σειρά της αγαπημένης Α. Πρωτοψάλτη. Προσπαθούμε πάντα να κρατάμε ψηλά το επίπεδο σε μία τέτοια εκδήλωση που να συνάδει με την ιερότητα των μνημείων. Ο χώρος ήδη προετοιμάζεται, ενώ άρχισε και η προπώληση εισιτηρίων. Γίνεται και ηλεκτρονικά φέτος για πρώτη φορά, καθώς επίσης και σε φυσικά σημεία, όπως στη Vodafone στην Eλευθερούπολη, στη Φωτοτυπική, Μητροπόλεως 14 στην Καβάλα απέναντι από το παλιό Ι.Κ.Α., αλλά και τα από το παλιό Τελωνείο στο τουριστικό περίπτερο στη Νέα Πέραμο».

Η διεθνής συνάντηση στίβου των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Κύπρου των ηλικιών κάτω των 18, στην Ελευθερούπολη στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου

«Επίσης, στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον περιφερειάρχη, Χριστόδουλο Τοψίδη, αλλά και με τον ΣΕΓΑΣ, θα φιλοξενηθεί στο γήπεδό μας η διεθνής συνάντηση στίβου των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Κύπρου των ηλικιών κάτω των 18. Οι δύο εθνικές ομάδες θα διαγωνιστούν σε έναν αγώνα που γίνεται κάθε χρόνο, τη μία χρονιά στην Κύπρο και τη μία χρονιά στην Ελλάδα εναλλάξ. Φέτος είναι η σειρά της Ελλάδας και ειδικότερα η σειρά της Ελευθερούπολης όπου τα παιδιά θα αγωνιστούν κι αυτά μεταξύ τους αποκτώντας εμπειρίες σε πολύ υψηλό επίπεδο, μιας και μιλάμε για τις εθνικές ομάδες των δύο χωρών. Θα μετέχουν επίλεκτοι αθλητές της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για να αποκτήσουν και αυτά τα παιδιά εμπειρία και προβλέπουμε ότι τη δεύτερη μέρα, την 1η Αυγούστου θα τους δοθεί και άδεια για να απολαύσουν και αυτοί τη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και να απολαύσουν και τη δική μας «Λευκή Νύχτα», ανέφερε ακόμη ο κ. Μποσμπότης. 

Πλούσιο το πρόγραμμα της φετινής «Λευκής Νύχτας» την 1η Αυγούστου – Μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Τέλος, αναφορικά με την «Λευκή Νύχτα», ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου σημείωσε: «Καταλήγουμε την 1η Αυγούστου στο μεγάλο γεγονός και τη μεγάλη εκδήλωση για την Ελευθερούπολη, μία ακόμη «Λευκή Νύχτα». Σε συνεργασία με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο αποφασίσαμε φέτος το όνομα που θα φέρουμε να είναι πολύ μεγάλο κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου! Πριν όμως τα της συναυλίας να πω ότι και φέτος έχουμε πρωτότυπες δράσεις και για τα παιδιά και για τους ενήλικες, δράσεις εθελοντισμού, με κιόσκια όπου θα μπορεί ο καθένας να αφήσει χρήματα για τους απόρους, δράσεις οικολογίας, εικαστικών τεχνών, μόδας κλπ. Θα υπάρχουν πολλά και διάφορα happening, αλλά και ένα ντίσκο πάρτι της δεκαετίας του ’80. Όλα αυτά μέχρι να έρθει η ώρα στις 22:00 για να ανέβει στη σκηνή ο μεγάλος Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο αιώνιος έφηβος, ο οποίος πιστεύουμε θα προσελκύσει κόσμο όχι μόνο από την Ελευθερούπολη και την Καβάλα αλλά απ’ όλη τη βόρεια Ελλάδα». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Καβάλα: Σύλληψη 17χρονου για ομοφοβική επίθεση σε 21χρονο

Καβάλα:-Σύλληψη-17χρονου-για-ομοφοβική-επίθεση-σε-21χρονο

Για φραστική επίθεση με ομοφοβικά σχόλια εναντίον 21 ετών νεαρού συνελήφθη ένας 17χρονος στην Καβάλα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα.

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα της πόλης και η σύλληψη έγινε από λιμενικούς.

Την προανάκριση για την υπόθεση διεξάγει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Καλοκαίρι ταλαιπωρίας με διακοπές ρεύματος

Καλοκαίρι-ταλαιπωρίας-με-διακοπές-ρεύματος

Χρήστος Μποσμπότης: Αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε την συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω / Ο ΔΕΔΔΗΕ άφησε χαντάκια απέναντι από το δημαρχείο λόγω έλλειψης προσωπικού

Τον μπελά τους έχουν βρει στον δήμο Παγγαίου το φετινό καλοκαίρι με τις συνεχείς διακοπές ρεύματος, αλλά και τις πτώσεις της τάσης. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στο παραλιακό μέτωπο, ενώ απότοκο αυτής της κατάστασης ήταν και η αναβολή της συναυλίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στα Κάστρα της Νέας Περάμου.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, ο οποίος περιέγραψε πως ακριβώς έχει η κατάσταση με τις διακοπές ρεύματος.

«Η νέα ημερομηνία της συναυλίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω όταν πλέον θα λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα…»

«Είναι περίοδος αιχμής και πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, ιδιαίτερα των παραλιακών οικισμών και ειδικότερα της Νέας Περάμου. Βλέπουμε καθημερινές διακοπές ρεύματος ή πτώσης της τάσης, ενώ  υπάρχει βέβαια και ένα πρόβλημα και εντός του Κάστρου με την μεταφορά του ηλεκτρικού ρεύματος εντός αυτού κι έτσι οδηγηθήκαμε στην απόφαση να αναβάλλουμε, να μεταθέσουμε, για άλλη ημερομηνία την συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, η οποία θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω όταν πλέον θα λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μποσμπότης. 

Χαντάκια απέναντι από το δημαρχείο Παγγαίου, λόγω έλλειψης προσωπικού του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., ενώ το έργο είναι πληρωμένο από πέρυσι τον Οκτώβριο!

«Βέβαια με τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. δεν υπάρχουν προβλήματα μόνο στα Κάστρα ή στην Νέα Πέραμο, αλλά και σε διάφορα έργα που εκτελεί, όπως στην Ελευθερούπολη, όπου ξεκινούμε να κάνουμε πεζοδρόμηση και υπογειοποίηση του δικτύου στην περιοχή μπροστά από το δημαρχείο Παγγαίου. Ο εργολάβος που κάνει την πεζοδρόμηση έσκαψε, αλλά ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. μας καθυστερεί πάρα πολύ στο να κάνει την υπογειοποίηση των καλωδίων, μια διαδικασία που είναι πληρωμένη από τον περσινό Οκτώβριο! Και βλέπουμε τώρα στο κέντρο της πόλης απέναντι από το δημαρχείο σκαμμένα χαντάκια και να μην υπάρχει ένας εργάτης να δουλεύει, γιατί προφανώς τα συνεργεία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. δεν επαρκούν και αυτή την περίοδο, καθώς ασχολούνται με τις διάφορες βλάβες που προκύπτουν», σημείωσε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου.

«Ας ελπίσουμε ότι οι υπηρεσίες θα σταθούν στο ύψος τους και θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ανακύπτουν…»

«Υπάρχουν όντως μεγάλα προβλήματα το φετινό καλοκαίρι και πρέπει να δούμε πώς θα επιλυθούν. Οι καταστηματάρχες γκρινιάζουν με το δίκιο τους οι άνθρωποι, το έργο δεν προχωράει. Στα Κάστρα αναβάλουμε τη συναυλία, όταν γίνονται διακοπές ρεύματος στην Νέα Πέραμο, φοβούνται οι άνθρωποι για αλλοίωση των προϊόντων τους στα ψυγεία. Το ένα πρόβλημα φέρνει το άλλο. Ας ελπίσουμε ότι οι υπηρεσίες θα σταθούν στο ύψος τους και θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ανακύπτουν», υπογράμμισε καταληκτικά ο Χρήστος Μποσμπότης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δήμος Θάσου: Μαζέψτε ομπρέλες και καθίσματα από τις παραλίες

Δήμος-Θάσου:-Μαζέψτε-ομπρέλες-και-καθίσματα-από-τις-παραλίες

Από τον Δήμο Θάσου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Παρατηρείται για μία ακόμη χρονιά το φαινόμενο της αυθαίρετης και παράνομης τοποθέτησης, ομπρελών, κιοσκιών, ξαπλωστρών και καθισμάτων ασφαλισμένων με αλυσίδες και διαφόρων άλλων πρόχειρων κατασκευών στους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού και της παραλίας. Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του αρθρ.14Ν.5092/2024 (ΦΕΚ 33/4-3-2024) και του αριθ. πρωτ.:18870/04-07-2024 εγγράφου της Κτηματικής Υπηρεσίας Καβάλας για Απομάκρυνση αντικειμένων(ομπρέλες, ξαπλώστρες κλπ) κατά μήκος της ακτογραμμής των παραλιών των Δήμων.

Ο Δήμος Θάσου καλεί όλους τους ιδιώτες, οι οποίοι έχουν προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες να απομακρύνουν άμεσα όλα τα αντικείμενα που έχουν τοποθετήσει αυθαίρετα στους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού και της παραλίας. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Δήμος Θάσου θα ξεκινήσει την απομάκρυνση όλων των αυθαιρέτως τοποθετημένων αντικειμένων.

Παρακαλούμε για την ανταπόκρισή σας, έτσι ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να τα απομακρύνουμε, χρησιμοποιώντας προσωπικό και μηχανήματα, που τόσο αναγκαία είναι, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, για τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα του Δήμου μας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα