Connect with us

Καβάλα

Καλό δείχνει το ταμείο του φετινού τουρισμού

Καλό-δείχνει-το-ταμείο-του-φετινού-τουρισμού

Μάρκος Δέμπας: Ικανοποιημένο από τους τζίρους το 75% των επιχειρηματιών σύμφωνα με το Βαρόμετρο του Επιμελητηρίου / Μιχάλη Χατζηγιάννη, Onirama και Φορτίσιμο περιλαμβάνει το «μενού» της Kavala Expo 2023

«Αυτό που διαπιστώθηκε και συμφωνούμε όλοι σε αυτό, είναι ότι πράγματι υπήρξε φέτος μία τεράστια τουριστική κίνηση στην περιοχή μας, η οποία σε επίπεδο επισκεπτών ξεπέρασε τα νούμερα του 2019, της χρονιάς – ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. Μένει να δούμε όταν γίνει «ταμείο» τον Οκτώβριο, το επίπεδο των τζίρων που κατέγραψαν οι επαγγελματίες του τουρισμού».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», μιλώντας αρχικά για την τουριστική κίνηση του φετινού καλοκαιριού. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ., ενώ μίλησε και την Kavala Expo 2023, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό στις 29 Σεπτεμβρίου.

«Είναι πολύ εύκολο να δούμε τα εισιτήρια επιβατών και οχημάτων, άρα εύκολα βγάζουμε το συμπέρασμα ότι τα νούμερα του 2019 έχουν ξεπεραστεί…»

«Το αυταπόδεικτο είναι για το νησί της Θάσου, όπου ήδη τα νούμερα μέχρι και 31 Αυγούστου δείχνουν ότι είμαστε πάνω από το 2019, που ήταν η χρονιά – ρεκόρ. Είναι πολύ εύκολο να δούμε τα εισιτήρια επιβατών και οχημάτων, άρα εύκολα βγάζουμε το συμπέρασμα ότι τα νούμερα του 2019 έχουν ξεπεραστεί και το ίδιο βλέπουμε με αυτό το οποίο συζητάμε και με τους ξενοδόχους και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όσον αφορά τις πληρότητες και τον κόσμο που ήρθε στην περιοχή μας από την Κεραμωτή, μέχρι την Πέραμο, την Νέα Ηρακλείτσα, την Τούζλα και φυσικά την πόλη της Καβάλας. Τα νούμερα είναι αυξητικά εξίσου και απ’ ό,τι φαίνεται στο τέλος τα νούμερα θα είναι πολύ παραπάνω από το 2019. Αντίστοιχα αυτό φαινόταν και από τα νούμερα που μας έδιναν οι πύλες εισόδου της χώρας. Έχουμε το πλεονέκτημα του οδικού τουρισμού που είναι εύκολο να δούμε ποιος περνάει και γίνεται μία καταγραφή. Φέτος για πρώτη φορά από το 2016 είδαμε πάλι τόσους πολλούς Τούρκους που συνεχίζουν να βρίσκονται στην περιοχή μας και αυτό εξίσου θετικό», σημείωσε σχετικά ο κ. Δέμπας.

«Όλοι δούλεψαν, υπάρχει ικανοποίηση. Ειδικά οι κλάδοι της εστίασης και τα beach bar, οι καφετέριες, τα εστιατόρια νομίζω ότι έχουν δουλέψει και οι άνθρωποι τους βλέπουμε ευχαριστημένους και ικανοποιημένους…»

«Μέχρι και το προηγούμενο σαββατοκύριακο τουλάχιστον, η κίνηση ήταν πάρα πολύ αυξημένη, ήταν ζωηρή και μας θύμισε ημέρες του Αυγούστου. Βέβαια υπάρχει μία μικρή κάμψη, καθώς έχουν ανοίξει τα σχολεία και αυτό είναι λογικό, αφού την ίδια περίοδο ανοίγουν και στις γειτονικές χώρες. Εφόσον όμως κρατάει ο καιρός, σίγουρα θεωρώ ότι μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου τα σαββατοκύριακα τουλάχιστον, θα έχουν μία πολύ καλή τουριστική κίνηση. Το συμπέρασμα μας λοιπόν είναι ότι αριθμητικά και ποσοτικά σίγουρα είμαστε ανεβασμένοι σε σχέση με το 2019. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά όμως που έχουν να κάνουν με τον τζίρο και βασικά όχι μόνο ο τζίρος, αλλά και το τι θα μείνει στο τέλος σε καθαρό κέρδος – όφελος για τον κάθε επαγγελματία θα το δούμε σε λίγο καιρό. Όλοι δούλεψαν, υπάρχει ικανοποίηση. Ειδικά οι κλάδοι της εστίασης και τα beach bar, οι καφετέριες, τα εστιατόρια νομίζω ότι έχουν δουλέψει και οι άνθρωποι τους βλέπουμε ευχαριστημένους και ικανοποιημένους. Για ένα κομμάτι του εμπορικού κόσμου επίσης, ειδικά στην περίοδο των εκπτώσεων, πήγαν καλύτερα τα πράγματα και εκεί ανέβηκαν κάπως οι τζίροι. Επομένως στο τέλος στο κομμάτι του τζίρου και το καθαρού κέρδους θα είναι και αυτό ικανοποιητικό», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Ικανοποιημένο από τους τζίρους το 75% των επιχειρηματιών σύμφωνα με το Βαρόμετρο του Επιμελητηρίου και τα στοιχεία μέχρι και 31 Ιουλίου – Θετικά τα πρώτα μηνύματα για την τουριστική κίνηση του 2024

Αναφερόμενος ειδικότερα στο Βαρόμετρο του Ε.Β.Ε.Κ. σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν κρύβω ότι και το Βαρόμετρο που έχουμε και ενσωμάτωνε μέχρι και 31 Ιουλίου, χωρίς τον Αύγουστο μέσα που θα τον δούμε στο επόμενο Βαρόμετρο, διαπιστώσαμε ότι ένα 75% των απαντήσεων μιλούσε για αύξηση του τζίρου και ένα 25% ήταν στα ίδια ή λίγο λιγότερο. Εκτιμώ ότι αυτό το κομμάτι του 25% είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του εμπορικού κόσμου που την περίοδο του Μαΐου – Ιουνίου, αλλά και του Ιουλίου, ακόμη τα νούμερα δεν είχαν βελτιωθεί. Βλέπουμε επομένως ότι είναι μία πολύ καλή χρονιά, ικανοποιητική, ασχέτως με το βεβαρημένο κλίμα που είχαμε και με τις φωτιές που μας επηρέασαν, αλλά και πολύ περισσότερο με τις τρομακτικές πλημμύρες και την εθνική τραγωδία που ζούμε. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε πόσο θα μας επηρεάσει στην οικονομία μας αυτή η κατάσταση. Ευελπιστώ σίγουρα να κλείσουν αυτές οι πληγές και να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις». Όσον αφορά το αν υπάρχει αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας επισήμανε: «Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά. Βέβαια αυτά θα τα δούμε λίγο καλύτερα από τον Νοέμβριο και μετά που ξεκινάνε οι πρώτες μεγάλες εκθέσεις τουρισμού, όπου κλείνονται και τα πρώτα πακέτα για την επόμενη χρονιά. Υπάρχει όμως αισιοδοξία από τους ανθρώπους του τουρισμού ότι τα στοιχεία είναι εξίσου θετικά και για την επόμενη χρονιά

«Σίγουρα προβληματιζόμαστε για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από τη Δ.Ε.Θ.»

Σε σχέση με το τι περιμένει ο επιχειρηματικός κόσμος από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Μάρκος Δέμπας σημείωσε: «Σίγουρα προβληματιζόμαστε, γιατί αυτές οι καταστροφές επηρεάζουν τα δημοσιονομικά του κράτους. Επηρεάζουν τα έσοδα και τα έξοδα με πολύ απλά λόγια. Άρα όταν εμείς πριν από μερικούς μήνες βλέπαμε ότι δημοσιονομικά θα μπορούσαμε να δούμε κάποιες θετικές ανακοινώσεις με μειώσεις φόρων, με αυτές τις καταστροφές που κοστολογούνται από 2,5 μέχρι και 5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλάζει ίσως η κατάσταση. Περιμένουμε τώρα από την Ευρώπη μήπως έρθει από εκεί μια ισχυρή οικονομική βοήθεια που δεν θα ανατρέψει τα δημοσιονομικά της χώρας μας. Άρα σίγουρα αυτή η κατάστασή μας έχει επηρεάσει και είναι κατανοητό έχουν καταστραφεί υποδομές. Το 5,5% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από τον κάμπο της Θεσσαλίας, καταλαβαίνουμε πόσο θα μας επηρεάσει από εδώ και πέρα αυτή η κατάσταση. Βέβαια είχαμε και τη συζήτηση και με τον πρωθυπουργό πριν έρθουν αυτές οι καταστροφές κι υπήρχε ένα κλίμα ότι θα είχαμε θετικές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μένει να δούμε τι θα πει όταν βρεθεί ο κ. Μητσοτάκης στη Δ.Ε.Θ.».

Μιχάλη Χατζηγιάννη, Onirama και Φορτίσιμο περιλαμβάνει το «μενού» της Kavala Expo 2023 – Τιμώμενη περιοχή το Μπουργκάς της Βουλγαρίας – Στις 29 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης

Τέλος, όσον αφορά την Καβάλα EXPO 2023, ο Μάρκος Δέμπας επισήμανε: «Είμαστε στο τελικό στάδιο, στην τελική ευθεία, καθώς μας έχουν μείνει λίγες μέρες. Αρχίζουμε την Παρασκευή στις 29 Σεπτεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα με τα εγκαίνια, οπότε και θα ανοίξει τις πύλες η έκθεσή μας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου. Προσπαθούμε φέτος να την κάνουμε πιο δυνατή, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως είναι η ενίσχυση με τις μουσικές συναυλίες. Ήδη έχουμε κλείσει τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, τους Onirama, τους Φορτίσιμο και θα έχουμε σχεδόν κάθε μέρα μία συναυλία και όλες θα είναι δωρεάν για το κοινό. Έχουμε για πρώτη φορά το food truck festival με 16 καντίνες που θα στηθούν περιμετρικά των συναυλιών, υπάρχει γαστρονομία, υπάρχει τοπική κουζίνα και τοπικές επιχειρήσεις, θα έχουμε τα forum για τις επιχειρηματικές συναντήσεις από τις  ξένες αποστολές που φέτος θα είναι ιδιαίτερα δυναμικές. Και από τη Σερβία και από την Τουρκία και από τη Βουλγαρία. Να τονίσω ότι τιμώμενη περιοχή είναι το λιμάνι Μπουργκάς της Βουλγαρίας που μάλιστα θα υπογράψουμε την ερχόμενη εβδομάδα ένα πρωτόκολλο συνεργασίας εδώ στην Καβάλα με τον αντίστοιχο Οργανισμό Λιμένα. Άρα θεωρώ ότι οι εκθέτες μας που και αυτή τη φορά δείχνουν ένα έντονο ενδιαφέρον, θα μείνουν ικανοποιημένοι και πραγματικά προσπαθούμε και εμείς να προετοιμαστούμε και για την επόμενη πιο δυναμική έκθεση που θα διοργανώσουμε».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ο επαγγελματικός κόσμος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα

Ο-επαγγελματικός-κόσμος-έστειλε-ξεκάθαρο-μήνυμα

Μάρκος Δέμπας: Η καμπάνα κι όχι το καμπανάκι που χτύπησε, νομίζω ότι τους έχει ταρακουνήσει / Ζούμε απίστευτα πράγματα με αυτό το φορολογικό και γι’ αυτό ήρθε αυτή η αντίδραση από τους ελεύθερους επαγγελματίες

«Ο επαγγελματικός κόσμος της χώρας έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ήδη κάποιες δηλώσεις εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι θα υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις. Η καμπάνα κι όχι το καμπανάκι που χτύπησε, νομίζω ότι τους έχει ταρακουνήσει και πραγματικά θα πρέπει να δουν το τι συμβαίνει».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, στις οποίες οι ελεύθεροι επαγγελματίες έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά για το θέμα της φορολόγησής τους με το νέο σύστημα.

«Ο σοφός λαός πάλι με την ψήφο του έστειλε τα μηνύματα που έπρεπε, ότι κάτι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να αλλάξει…»

«Το μήνυμα των ευρωεκλογών ήταν παράλληλα πολλαπλό προς όλα τα κόμματα. Νομίζω ότι ο σοφός λαός πάλι με την ψήφο του έστειλε τα μηνύματα που έπρεπε, ότι κάτι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να αλλάξει με την καθημερινότητα, μέσα στην οποία είναι και το ζήτημα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Εμείς από την πρώτη στιγμή και ως Επιμελητήριο Καβάλας και ως επιμελητηριακή κοινότητα, είπαμε ότι αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο ουσιαστικά επαναφέρει τα τεκμαρτά εισοδήματα, τα οποία τα ζήσαμε και τη δεκαετία του ’80 και ουσιαστικά δεν πρόσφεραν κάτι. Ήταν ένα στιγμιαίο έσοδο για τα ταμεία του κράτους, αλλά δυστυχώς επί της ουσίας δεν εκσυγχρόνισαν το φορολογικό μας σύστημα και αυτό λέμε και σήμερα. Το να πηγαίνουμε σε συνταγές του παρελθόντος επί δικαίων και αδίκων είναι λάθος. Ναι, υπάρχει ένα ποσοστό φοροδιαφυγής. Όμως πώς την καταπολεμάς αυτή τη φοροδιαφυγή; Εξισώνοντας ακόμα και αυτόν ο οποίος σήμερα πραγματικά παλεύει να βγάλει τα προς το ζήν του με έναν που φοροδιαφεύγει;», επισήμανε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο κ. Δέμπας.

«Τις αντιδράσεις για το νέο φορολογικό που ήρθε πριν από 6 μήνες, είχα πει θα τις δούμε τώρα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ήδη κάποιοι είδαν υπέρογκα ποσά που πρέπει να πληρώσουν…»

«Ο ελεύθερος επαγγελματίες είναι όπως ο μισθωτός του, όπως είναι ένας χαμηλοσυνταξιούχος, όπως είναι ένας άνεργος. Αυτό που μένει στο τέλος στο χέρι, το κέρδος ενός επαγγελματία, ναι, μπορεί δυστυχώς να είναι και 500€ και 600€, δηλαδή πολύ λιγότερα από τα 1.100 που λέει η κυβέρνηση ότι θα πρέπει να δηλώνει ο ελεύθερος επαγγελματίας. Υπάρχει όμως κι ένα άλλο μήνυμα προς την κυβέρνηση που λέει ότι «δεν έχω φύγει από την Νέα Δημοκρατία ακόμα εδώ είμαι, δεν έχω πάει σε κάποιο άλλο κόμμα» και για αυτό είδαμε και τα άλλα κόμματα ιδιαίτερα της αξιωματικής και της μείζονος αντιπολίτευσης να μην κερδίζουν τίποτα από το μήνυμα προς την κυβέρνηση. Απλώς ο επαγγελματίας καλεί την κυβέρνηση το θέμα της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, να το αντιμετωπίσει με διαφορετικούς τρόπους και πολύ σοβαρά. Τις αντιδράσεις για το νέο φορολογικό που ήρθε πριν από 6 μήνες, είχα πει θα τις δούμε τώρα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ήδη κάποιοι είδαν υπέρογκα ποσά που πρέπει να πληρώσουν. Εμείς λέμε πολύ απλά αντιμετωπίστε με σύγχρονα μέσα τη φοροδιαφυγή. Γιατί δεν εφαρμόζουμε αυτό το οποίο κάνει το αμερικάνικο σύστημα, έσοδα – έξοδα; Ας πάμε σε τρόπους που θα παροτρύνει τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τους πάντες να ζητάμε αποδείξεις και τιμολόγια. Ζούμε απίστευτα πράγματα με αυτό το φορολογικό και γι’ αυτό ήρθε αυτή η αντίδραση από τους ελεύθερους επαγγελματίες από τους ανθρώπους που πραγματικά πολλοί εξ αυτών βιοπορίζονται μέσα από τη δουλειά τους», υπογράμμισε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

40.000 ευρώ ενοίκιο η πρόταση του δήμου για την Καλαμίτσα

40.000-ευρώ-ενοίκιο-η-πρόταση-του-δήμου-για-την-Καλαμίτσα

Για την τελική συνάντηση με την ΕΤ.Α.Δ. σχετικά με το θέμα της Καλαμίτσας μεταβαίνει στην Αθήνα, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Για το θέμα ο κ. Μουριάδης μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, τονίζοντας αρχικά: «Θα είναι η τελική συνάντηση με προτάσεις εκατέρωθεν κι από εκεί και πέρα αν δεν συμφέρει στον δήμο ας το αξιοποιήσουν, να δουν τι εύκολα πιάνονται τα λεφτά που ζητάνε».

«Πρέπει να τελειώνει το θέμα της Καλαμίτσας και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους πλέον. Η πρότασή μας είναι για 40.000 ευρώ τον χρόνο το πολύ…»

«Αυτή η ιστορία κράτησε περίπου τέσσερα χρόνια. Δεν μπορεί να πηγαινοερχόμαστε, ούτε να αλλάζουν οι διοικήσεις ή να ξαναρχίζουμε από την αρχή. Πρέπει να τελειώνει το θέμα της Καλαμίτσας και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους πλέον. Η πρότασή μας είναι για 40.000 ευρώ τον χρόνο το πολύ. Διότι η ακτή αυτή με τις εγκαταστάσεις όπως είναι και με το τι μπορεί να γίνει δεν μπορεί να πιάσει από 90.000 ευρώ στα μισθώματα. Άρα πρέπει να είναι δια του δύο, άλλα δεν μπορεί να είναι περισσότερα από αυτά που ζητάνε. Ενδεχομένως να έχουν στον μυαλό τους την εικόνα της Γλυφάδας και της Βουλιαγμένης. Εδώ εμείς όμως δεν είμαστε οι περιοχές που ανέφερα. Είναι ένας χώρος που θα δουλέψει το πολύ τέσσερις μήνες», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Καβάλας.

«Με το ζόρι προσπαθούμε να διατηρήσουμε κάποιες εγκαταστάσεις και πάει ο κάθε ανεγκέφαλος και καταστρέφει…»

Παράλληλα, ο κ, Μουριάδης στάθηκε και στις ζημιές που γίνονται στην ακτή της Καλαμίτσας τονίζοντας: «Πήγαν κατέβασαν και έκαψαν μια ομπρέλα. Άλλη μέρα σπάζουνε. Πέρυσι φτιάξαμε όλες τις τουαλέτες, φέτος τις έχουν σπάσει όλες. Εδώ μιλάμε ότι κάποιοι βανδαλίζουν. Με το ζόρι προσπαθούμε να διατηρήσουμε κάποιες εγκαταστάσεις και πάει ο κάθε ανεγκέφαλος και καταστρέφει. Τα παιδιά αυτά που έκαψαν την ομπρέλα δεν έχουν μυαλό και κρίση, αλλά πως θα περάσουμε καλά. Και σε αυτό φταίμε όλοι μας, φταίει η κοινωνία που δείχνουμε στα παιδιά μας ότι το Α και το Ω είναι καλοπέρασή μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Αυξάνονται τα πάγια στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ

Αυξάνονται-τα-πάγια-στα-τιμολόγια-της-ΔΕΥΑΚ

Το 2ευρω θα καταργηθεί το 2025, όταν θα γίνουν τα… φωτοβολταϊκά πάρκα

Αυξάνονται κατά δύο ευρώ τον μήνα τα πάγια στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, όπως αποφάσισε την Τρίτη (11/6) στη συνεδρίαση του, το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.

Για τους λόγους που αποφασίστηκαν οι αυξήσεις αυτές, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης.

«Έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση για να μπορέσουμε να πάρουμε χρήματα και να καλύψουμε το κενό του 2022…»

«Στο διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας που συνεδρίασε την Τρίτη (11/6), αποφασίστηκε να υπάρξουν αυξήσεις, λόγω χρηματοδοτικού κενού, εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους το 2022, των αυξήσεων των υλικών και των καυσίμων. Για να καλυφθεί αυτό το κενό έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση για να μπορέσουμε να πάρουμε χρήματα και να καλύψουμε το κενό του 2022. Η απόφαση είναι να μπουν δυο ευρώ τον μήνα σε κάθε σπίτι στο πάγιο για έναν χρόνο. Αυτό θα ισχύσει άπαξ», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. 

«Τον Ιούνιο του 2025 θα αποσυρθεί αυτό το δίευρω, γιατί θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ενεργειακές παρεμβάσεις, ενώ θα έχουν στηθεί και τα φωτοβολταϊκά πάρκα…»

«Εμείς ήδη έχουμε προχωρήσει στις παρεμβάσεις που έπρεπε να κάνουμε. Ήδη έχουμε προχωρήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Μόνο το 2022, σε σχέση με το 2021, έχουμε μειώσει την κατανάλωση ρεύματος κατά 2,2 εκ. ευρώ. Όμως επειδή είχε αυξηθεί η τιμή, το κενό ήταν πολύ μεγάλο. Η κυβέρνηση και το κράτος δεν έλαβαν καμιά μέριμνα για να βοηθηθούν και να στηριχθούν οι Δ.Ε.Υ.Α., οπότε κάπως έπρεπε να καλυφθεί το κενό. Τον Ιούνιο του 2025 θα αποσυρθεί αυτό το δίευρω, γιατί θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ενεργειακές παρεμβάσεις, ενώ θα έχουν στηθεί και τα φωτοβολταϊκά πάρκα στο Δάτο και δίπλα στον Χ.Υ.Τ.Α. για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., πέρα από την ενεργειακή κοινότητα», επισήμανε καταληκτικά ο Απόστολος Χρόνης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα