Connect with us

Αστυνομικά

Καβάλα: Εξαρθρώθηκε 3μελής σπείρα απατεώνων – Οι δύο ανήλικοι

Καβάλα:-Εξαρθρώθηκε-3μελής-σπείρα-απατεώνων-–-Οι-δύο-ανήλικοι

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας εξιχνιάστηκαν άμεσα τρεις περιπτώσεις απατών σε βάρος πολιτών, που διαπράχθηκαν πρωινές ώρες της 28-8-2025 στην Καβάλα.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, εκ των οποίων δύο ανήλικοι, για απάτη, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο συνεργό τους, κατηγορούμενο για το ίδιο αδίκημα.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης και έπειτα από επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας εντόπισαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας (28-8-2025) σε περιοχή της Μαγνησίας οι τρεις δράστες που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθησαν.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τους παθόντες, προσποιούμενοι τους λογιστές και προφασιζόμενοι είτε ότι προκύπτει οικονομική εκκρεμότητα στην Εφορία είτε ότι δικαιούνται επιστροφή φόρου, απαίτησαν χρήματα και κοσμήματα για την υποτιθέμενη καταγραφή τους και με το πρόσχημα ότι θα τα επέστρεφαν, εξαπάτησαν τα θύματά τους.

Οι δράστες με την παραπάνω μεθοδολογία κατάφεραν να πείσουν σε δύο περιπτώσεις, δύο ηλικιωμένες ημεδαπές να παραδώσουν χρήματα και κοσμήματα σε συνεργό που μετέβη στις οικίες τους και συγκεκριμένα από τη μία παθούσα -45.000- ευρώ και κοσμήματα, αξίας -3.000- ευρώ και από την έτερη παθούσα  κοσμήματα, αξίας -5.000- ευρώ, ενώ σε μία ακόμη περίπτωση με τον ίδιο τρόπο απέσπασαν διάφορα κοσμήματα, ο νόμιμος ιδιοκτήτης των οποίων αναζητείται.

Από την κατοχή των δραστών και το εσωτερικό του οχήματος, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα χρήματα, κατασχέθηκαν -45.000- ευρώ και κοσμήματα, που αποδόθηκαν στις ηλικιωμένες παθούσες, καθώς επίσης το χρηματικό ποσό των -700- ευρώ, κινητά τηλέφωνα και επιπλέον κοσμήματα – τιμαλφή, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Κατασχέθηκε επίσης το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αστυνομικά

Έξι συλλήψεις για παράνομο πόκερ

Έξι-συλλήψεις-για-παράνομο-πόκερ

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Έξι συλλήψεις για παράνομο πόκερ

Συνελήφθησαν χθες (19-4-2026) το απόγευμα στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δράμας, έξι -6- άτομα, εκ των οποίων πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία  για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε χώρο που βρίσκεται στην πόλη της Δράμας, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε η διεξαγωγή παράνομου τυχερού παιγνίου «POKER», όπου συμμετείχαν ένας από τους συλληφθέντες ως «Dealer», τέσσερις ως παίκτες και ένας που παρείχε βοηθητικές υπηρεσίες στους παίκτες.

Από τον χώρο και την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν συνολικά:

  • -13- τράπουλες,
  • -756- μάρκες πονταρίσματος διαφόρων χρωμάτων,
  • -1- μάρκα «DEALER»,
  • -1- κόκκινη κάρτα,
  • ιδιόχειρες σημειώσεις και
  • το χρηματικό ποσό των -3.810- ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δράμας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Τον μαχαίρωσε μετά από τηλεφωνικό καβγά

Τον-μαχαίρωσε-μετά-από-τηλεφωνικό-καβγά

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες την 10/11-4-2026 στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης, δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της άμεσης συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, προηγήθηκε φραστικό επεισόδιο μέσω τηλεφωνικής κλήσης του ενός δράστη με τον ημεδαπό παθόντα, ενώ στη συνέχεια ο δεύτερος δράστης μετέφερε τον πρώτο σε περιοχή της πόλης, όπου συναντήθηκε με τον παθόντα και ένεκα διαπληκτισμού τον τραυμάτισε με μαχαίρι.

Ο παθών διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται.

Στην κατοχή του πρώτου συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι ως μέσο τέλεσης της προαναφερόμενης αξιόποινης πράξης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το τροχαίο με θύμα το 3χρονο παιδί

Η-ανακοίνωση-της-Αστυνομίας-για-το-τροχαίο-με-θύμα-το-3χρονο-παιδί

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Την 11-4-2026 και 12:48΄, στην επαρχιακή οδό Ελευθερούπολης – Σερρών, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 28χρονος ημεδαπός και επέβαιναν μία 27χρονη ημεδαπή και τα δύο ανήλικα τέκνα τους, εξετράπη της πορείας του και συγκρούσθηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός ανηλίκου και τον τραυματισμό των υπολοίπων επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καβάλας.
Σημειώνεται ότι ο 28χρονος οδηγός στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης. Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα