Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Καβάλα: «Έφαγαν» από ηλικιωμένο 25.000 ευρώ με τη μέθοδο του τροχαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι το μεσημέρι της Πέμπτης 7-4-2022, εξαπάτησαν ηλικιωμένο ημεδαπό στην Καβάλα.

Αναλυτικότερα, άγνωστη δράστιδα, προσποιούμενη την αστυνομικό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ηλικιωμένο και με το πρόσχημα ότι συγγενικό του πρόσωπο έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο, ζήτησε από αυτόν χρήματα.

Με αυτό τον τρόπο η δράστιδα κατάφερε να πείσει τον ηλικιωμένο να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε άγνωστη συνεργό της, η οποία μετέβη εξωτερικά της οικίας του παθόντα, παρέλαβε τα χρήματα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση Αγγελικής Δεληκάρη με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Παππά

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Παππά, για θέματα που αφορούν στο Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή, είχε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 η Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη. Η κυρία Δεληκάρη έθεσε στον Υφυπουργό όλα τα ζητήματα που της μεταφέρθηκαν από τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού οργάνου του προσωπικού του Σώματος.

Σε μία Περιφερειακή Ενότητα όπως της Καβάλας και Θάσου, η οποία έχει αυξημένες ανάγκες καθόλη τη διάρκεια του έτους – κι όχι μόνο κατά την τουριστική περίοδο – με σημαντικό φόρτο αφίξεων/αναχωρήσεων σκαφών (επιβατηγά, κρουαζιερόπλοια κ.α.) η ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού παραμένει επιτακτική. Ο κ. Παππάς άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που έθεσε η κυρία Δεληκάρη, άλλωστε το Υπουργείο γνωρίζει τα προβλήματα και στέκεται στο πλευρό των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή. Η Βουλευτής επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός ακόμη λιμενικού τμήματος στη Θάσο, αίτημα που αναγνώρισε ως δίκαιο ο Υφυπουργός. Όπως τόνισε από τη μεριά του ο κ. Παππάς στην κυρία Δεληκάρη, η ενίσχυση του προσωπικού του Λ.Σ. – ΕΛΛ.ΑΚΤ. θα προχωρήσει με βάση τον σχεδιασμό του Υπουργείου, τόσο μέσα από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων (Σχολή Λιμενοφυλάκων), όσο και μέσα από στοχευμένες προσλήψεις συγκεκριμένων ειδικοτήτων μέσα στο έτος 2024, στο πλαίσιο πάντοτε του δημοσιονομικού χώρου.
Μετά το πέρας της συνάντησης η κυρία Δεληκάρη δήλωσε «είμαι δίπλα στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή. Ο ρόλος που διαδραματίζουν είναι καίριος, γι’ αυτό και οφείλουμε να στηρίξουμε τις διεκδικήσεις και να αφουγκραστούμε τις αγωνίες τους».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Κώστας Μανίτσας: Με σχεδιασμό και αποτελεσματικότητα εξασφαλίζουμε πόρους από κάθε δυνατή πηγή

Κώστας-Μανίτσας:-Με-σχεδιασμό-και-αποτελεσματικότητα-εξασφαλίζουμε-πόρους-από-κάθε-δυνατή-πηγή

«Μέριμνά μας είναι στο τέλος της θητείας μας να αφήσουμε πολύ καλές υποδομές για το νησί μας», επισήμανε σχετικά σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, Κώστας Μανίτσας, μ’ αφορμή την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την επιχορήγηση της  Δ.Ε.Υ.Α . Θάσου με το ποσό των 115.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Επέκταση δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Ραχωνίου από Αϊ Γιάννη έως παλαιό ελαιοτριβείο».

Να επισημανθεί ότι η χρηματοδότηση αυτή είναι η τρίτη που επιτυγχάνει ο Δήμος και η Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Ήταν μια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας του Ραχωνίου. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανοικοδόμηση στην περιοχή…»

«Είναι μια πάρα πολύ καλή εξέλιξη. Ήταν μια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας του Ραχωνίου. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανοικοδόμηση στην περιοχή. Δεν υπήρχε δίκτυο καθόλου και κάνουμε αυτήν την επέκταση με νέο δίκτυο, αγωγούς, νέες δεξαμενές. Είναι συνέχεια των δύο έργων που κατεβάσαμε νέα δίκτυα από τις πηγές μέχρι και τις δεξαμενές. Συνεχίζουμε με σχεδιασμό και αποτελεσματικότητα να διεκδικούμε και να εξασφαλίζουμε πόρους από κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής για τη Θάσο», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Μανίτσας. 

Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη χρηματοδοτήσεις της Α’ και Β’ Φάσης

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου σύγχρονου δικτύου ύδρευσης στον οικισμό του Ραχωνίου συνολικού μήκους περίπου 1.600 μέτρων. Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η επιχορήγηση του Δήμου Θάσου με το ποσό των 195.920 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση Τμημάτων Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου (Α’ Φάση)» το 2021 και η επιχορήγηση του Δήμου Θάσου με το ποσό των 198.400 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση τμημάτων εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου (Β’ Φάση)»  το 2022.

Πολλά τα έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή από τη Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή το Ραχώνι μαζί με τη Σκάλα του, είναι σε δυναμικότητα κτισμάτων και υποδομών το δεύτερο σημείο του νησιού σε ανάπτυξη μετά τον κόλπο Σκάλα Παναγία – Σκάλα Ποταμιάς. Επίσης υπογράμμισε ότι πάρα πολλά έργα είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή από τη Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου. Αναφέρθηκε ακόμη και στην επίσκεψη στο νησί του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (9/5) μαζί με όλο το επιτελείο του. «Κάναμε έναν πολύ καλό συντονισμό για το επόμενο Ε.Σ.Π.Α., βάζοντας προτεραιότητες. Είμασταν έτοιμοι για αυτήν την επίσκεψη και συγκροτημένα καταθέσαμε τις προτεραιότητες μας σε όλο το επιτελείο. Θετικοί ήταν, είχαμε έτοιμες μελέτες τεκμηριωμένες κοντά στα 9 εκ. ευρώ».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Νέα Θάσου

Αντικατάσταση τμημάτων του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου

Αντικατάσταση-τμημάτων-του-εξωτερικού-δικτύου-ύδρευσης-του-οικισμού-Αγίου-Γεωργίου-Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Χαράλαμπο Τσέλο, εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΤΕ», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Αντικατάσταση τμημάτων εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου» (ΦΑΣΗ B’)», συνολικής δαπάνης 172.608,00 €  με ΦΠΑ.

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου ορίζεται σε 6 μήνες και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το έργο ενοποιεί την υδροδότηση της δεξαμενής στη θέση Αγ. Γεώργιος από τη πηγή Λούστ και αφορά στην αντικατάσταση του υφιστάμενου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από τη θέση του μειωτή V3 στον κόμβο Ν95 έως την πηγή Λούστ, καθώς το υλικό κατασκευής του υφιστάμενου αγωγού είναι αμίαντος και εμφανίζει συχνές βλάβες κατά τη λειτουργία του.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Το παρόν έργο αποτελεί την Β΄ φάση του ευρύτερου έργου που αφορά την ύδρευση του οικισμού Αγίου Γεωργίου και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Η χρηματοδότηση του συνόλου του έργου προέρχεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Συνεχίσουμε να διεκδικούμε πόρους από κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής για τη Θάσο και τους κατοίκους της».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα