Connect with us

Καβάλα

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κατανάλωση του νερού στον δήμο Καβάλας

Ιδιαίτερα-αυξημένη-είναι-η-κατανάλωση-του-νερού-στον-δήμο-Καβάλας

Απόστολος Χρόνης: Έχουν προκύψει αρκετές και μεγάλες βλάβες, παρ’ όλα αυτά τα συνεργεία μας σπεύδουν και τις αποκαθιστούν / Όλα τα καταλύματα είναι γεμάτα, το έχουμε αντιληφθεί από τις καταναλώσεις

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κατανάλωση νερού στον Δήμο Καβάλας, λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών που βρίσκονται στην περιοχή μας, αλλά φυσικά και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις τελευταίες εβδομάδες.

Η μεγάλη κατανάλωση έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνονται αρκετές βλάβες στο δίκτυο, όπως τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης, ωστόσο αυτές αποκαθίστανται σε σχετικά σύντομο χρόνο.

«Έχουν προκύψει αρκετές και μεγάλες βλάβες, παρ’ όλα αυτά τα συνεργεία μας είναι σε ετοιμότητα μέρα και νύχτα, σπεύδουν και αποκαθιστούν τις βλάβες…»

«Κάθε χρόνο, όποτε έχουμε μεγάλες καταναλώσεις, έχουμε και αρκετές βλάβες με αποτέλεσμα να τρέχουμε. Το σημαντικό είναι εν μέσω καύσωνα να έχουν όλοι νερό, να υπάρχει αδιάλειπτη ροή και μέχρι σήμερα τουλάχιστον το έχουμε πετύχει. Έχουν προκύψει αρκετές και μεγάλες βλάβες, παρ’ όλα αυτά τα συνεργεία μας είναι σε ετοιμότητα μέρα και νύχτα, σπεύδουν και αποκαθιστούν τις βλάβες. Έχουμε πάρα πολύ μεγάλη χρήση νερού αυτή τη στιγμή, μεγάλες καταναλώσεις παντού και δεν σταματάνε ούτε την ημέρα, ούτε το βράδυ, κυρίως γιατί οι περισσότεροι έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να ποτίζουν νυχτερινές ώρες κι όχι την ημέρα που όλος ο κόσμος θέλει να καταναλώνει νερό. Όλες οι αντλίες μας δουλεύουν συνεχώς και ασταμάτητα», επισήμανε σχετικά ο κ. Χρόνης. 

«Σε όλη την πόλη, στο Παληό και στη Νέα Καρβάλη όλα τα καταλύματα είναι γεμάτα. Αυτό το έχουμε αντιληφθεί από τις καταναλώσεις…»

«Σε όλη την πόλη, στο Παληό και στη Νέα Καρβάλη όλα τα καταλύματα είναι γεμάτα. Αυτό το έχουμε αντιληφθεί από τις καταναλώσεις «Όλη η πόλη και οι οικισμοί μας είναι γεμάτοι με κόσμο, γιατί έχουμε πολύ τουρισμό φέτος. Σε όλη την πόλη, στο Παληό και στη Νέα Καρβάλη όλα τα καταλύματα είναι γεμάτα. Αυτό το έχουμε αντιληφθεί από τις καταναλώσεις τουλάχιστον κι αυτό φυσικά εντείνεται λόγω και της παρατεταμένης ζέστης των τελευταίων εβδομάδων. Μέχρι σήμερα τα πήγαμε καλά, θεωρώ ότι θα συνεχίσουμε έτσι. Έχουν γίνει συντηρήσεις σε όλα τα αντλητικά συγκροτήματα που έχουμε και λειτουργούν όλα κανονικά. Όταν προκύπτει μια βλάβη μέσα σε λίγες ώρες γίνεται αποκατάστασή της, είτε πρόκειται για ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, είτε πρόκειται για δίκτυο και μέχρι σήμερα προχωράμε καλά. Ελπίζω έτσι να συνεχίσουμε και στο μέλλον», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Χρόνης.

«Οι βλάβες είναι διάσπαρτες παντού, δεν είναι σε συγκεκριμένες περιοχές. Εκεί που δεν έχουμε πρόβλημα πλέον είναι εκεί που έχουν μπει σε χρήση τα νέα δίκτυα…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το που εντοπίζονται οι περισσότερες βλάβες, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας απάντησε: «Οι βλάβες είναι διάσπαρτες παντού, δεν είναι σε συγκεκριμένες περιοχές. Εκεί που δεν έχουμε πρόβλημα πλέον είναι εκεί που έχουν μπει σε χρήση τα νέα δίκτυα. Όπου υπάρχουν παλιά δίκτυα έχουμε περισσότερες βλάβες, όπου έχουμε νέα δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα. Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ το σύστημα που έχουμε εγκαταστήσει στο Παληό, στην Καβάλα και στο δ.δ. Φιλίππων, με τηλεέλεγχο, τηλεχειρισμό και έλεγχο διαρροών. Από εκεί ελέγχουμε τηλεματικά και πολύ σύντομα τη βλάβη  και γίνεται η παρέμβαση πολύ γρήγορα. Από εκεί ελέγχεται και η πίεση στο δίκτυο, γι’ αυτό και οι βλάβες δεν είναι αυτές που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι μεν αρκετές, αλλά σε αριθμό είναι λιγότερες από τα προηγούμενα χρόνια».

Τα έργα που είναι σε εξέλιξη την τρέχουσα περίοδο

Τέλος, αναφορικά με τα έργα που είναι σε εξέλιξη στην παρούσα φάση, ο πρόεδρος της Δ,Ε.Υ.Α. Καβάλας σημείωσε: «Είναι σε φάση ολοκλήρωσης αυτή τη στιγμή η αντικατάσταση του δικτύου στην περιοχή της Κηπούπολης, όπου μπαίνει ο κεντρικός αγωγός, κάτω από την ΕΡΑ. Συνεχίζεται η κατασκευή του νέου δικτύου του Περιγιαλίου και ταυτόχρονα γίνονται οι συνδέσεις στο νέο δίκτυο στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Επίσης, η ίδια εταιρεία που είναι στο Περιγιάλι έχει μπει και στα έργα της Κουντουριώτου, ώστε να γίνει αντικατάσταση του δικτύου και μετά αποκατάσταση και φυσικά θα συνεχίσουν μετά στην περιοχή της Νεάπολης για το δευτερεύον δίκτυο της περιοχής. Για πρώτη χρονιά φέτος είχαμε πάρα πολύ λίγες βλάβες στη Νεάπολη. Κι εκεί μπήκαν τρεις ρυθμιστές πίεσης και μας βοήθησε πολύ αυτό για να μην έχουμε βλάβες το καλοκαίρι».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

ΟΕΒΕΚ:-Ελπίζουμε-ο-ΟΛΚ-να-βρει-τον-ρόλο-του-στη-κοινωνία-του-Ν.-Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ κου Βλάχου Άγγελου με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ και συγκεκριμένα με κύριο θέμα την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε άνευ διαβούλευσης ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στου λιμένες Καβάλας-Κεραμωτής και Ν. Περάμου.

Τα επιχειρήματα μας δεν έπεισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για επαναφορά των τιμών στα επίπεδα του 2016. Τότε ο οργανισμός είχε προβεί σε μειώσεις για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αποκλειστικής ευθύνης του ΟΛΚ όπως καθαριότητα, ασφάλεια, αισθητική, φωτισμός κτλ. ο κύριος Βλάχος αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Ελπίζουμε όμως ότι ο ΟΛΚ θα βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας γιατί οι χώροι ευθύνης που διαχειρίζεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας και της καθημερινής μας ζωής οπότε και επιβάλλεται να κατανοεί την κοινωνία και να μην λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και βασικό μέλημα τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστος Θόδωρος, ο κ. Τσαλίκης Γιώργος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ, ο κ. Βαφείδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας και γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΚ , ο κ. Συρόπουλος Γιώργος εκπρόσωπος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Καβάλας, ο κ. Ανδρεάδης Αλέξανδρος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος και ο κ. Χατζηγερακούδης Χρήστος εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο

Παράταση-στην-διασύνδεση-των-ταμειακών-μηχανών-με-τα-pos-ζητά-το-Επιμελητήριο

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών μας για τη δυνατότητα παράτασης έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.

Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

κε Υπουργέ,

Ζητούμε αυτή τη παράταση των έξι μηνών, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και παρακαλούμε με τη προσωπική σας παρέμβαση να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Οριστικά-δημοτικός-σύμβουλος-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς το Εκλογοδικείο της Καβάλας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

Οι Σ. Τσεκμέζογλου και Κ. Πεφάνης ισοψήφισαν στις εκλογές του Οκτωβρίου στην 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση με 532 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Ακολούθησε κλήρωση, στην οποία κέρδισε ο κ. Τσεκμέζογλου. Ο κ. Πεφάνης υπέβαλε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, η οποία όμως απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα