Connect with us

Περιφέρεια

Θεόδωρος Μαρκόπουλος: Ετοιμαζόμαστε για να δώσουμε μία μάχη πολιτική

Θεόδωρος-Μαρκόπουλος:-Ετοιμαζόμαστε-για-να-δώσουμε-μία-μάχη-πολιτική

Στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Νέστου βρέθηκε την Πέμπτη (31/8), κλιμάκιο της «Περιφερειακής Σύνθεσης». Για το θέμα έκανε δηλώσεις στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος.

«Στη διάρκεια της επίσκεψής μας στις πυρόπληκτες περιοχές συζητήσαμε με τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τις συνέπειες της πυρκαγιάς, συζητήσαμε εκτενώς με τον πρόεδρο της Αβραμηλιάς και φυσικά με τον δήμαρχο Νέστου για το τι δέον γενέσθαι», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκόπουλος. 

«Είμαστε παρόντες, ήμασταν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς και θα είμαστε αύριο που θα είμαστε στη διοίκηση της Περιφέρειας…»

«Σαφώς η φωτιά στον Έβρο είναι πολύ πιο μεγάλη. αλλά παρόλα αυτά όταν ένα σπίτι έχει καεί στον Δήμο Νέστου και στον Έβρο, τα χρήματα που θα δοθούν θα πρέπει να είναι ίδια. Η μέριμνα για την περιοχή μπορεί να μην είναι, παρόλα αυτά πρέπει να γίνει μία σειρά από ενέργειες, να ληφθεί μια σειρά από μέτρα, έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη προστασία στους οικισμούς. Δεν ωφελεί να μιλάμε για κλιματική αλλαγή και μόνο, αν δεν κάνουμε κάτι για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε έναντι της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε παρόντες, ήμασταν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, είμαστε και τώρα που έχει περάσει η πυρκαγιά και θα είμαστε αύριο που θα είμαστε στη διοίκηση της Περιφέρειας. Γενικώς είμαστε παρόντες διαρκώς. Δεν χανόμαστε και δεν εμφανιζόμαστε στις εξελίξεις, μόνο όταν είναι να βγούμε φωτογραφία», επισήμανε σχετικά ο κ. Μαρκόπουλος. 

«Ετοιμαζόμαστε για να δώσουμε μία μάχη πολιτική, η οποία θα οδηγήσει την Περιφέρεια μας σε μία προοπτική ανάπτυξης…»

Όσον αφορά τις περιφερειακές εκλογές, ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε: «Καταθέσαμε το ψηφοδέλτιο μας την Πέμπτη (1/9) με πολλούς αξιόλογους ανθρώπους, που εξαντλεί το μάξιμουμ των υποψηφιοτήτων που επιτρέπει ο νόμος. Ετοιμαζόμαστε για να δώσουμε μία μάχη πολιτική, η οποία θα οδηγήσει την Περιφέρεια μας σε μία προοπτική ανάπτυξης. Είμαστε από τις 235 Περιφέρειες της Ε.Ε., η 9η με τη χειρότερη επίδοση. Έχουμε πατώσει. Η Καβάλα ήταν η πέμπτη πόλη της Ελλάδας και έχει γίνει 16η. Η Περιφέρεια μας αυτά τα χρόνια έχει χάσει 50.000 κατοίκους. Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με αυτές τις επιδόσεις ας ψηφίσει τον κ. Μέτιο και τους συνεργάτες του. Όποιος διαφωνεί όμως και ελπίζει σε κάτι καλύτερο και ότι  δικαιούμαστε κάτι καλύτερο, ας ψηφίσει μία άλλη παράταξη, μία ανεξάρτητη παράταξη, την «Περιφερειακή Σύνθεση», που θα δώσει μάχη, προκειμένου να μπορέσει να αποτρέψει αυτή την κατάσταση. Χειρότερα αποκλείεται να πάμε από τον κ. Μέτιο και τους ομόσταβλούς του, μισθοφόρους και μη. Είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες, έχουμε δώσει εξετάσεις πολλές φορές στους πολίτες και θα είμαστε εδώ για να δουλέψουμε καθόλη τη διάρκεια της θητείας για ένα καλύτερο μέλλον».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην FRESKON – HELEXPO

Παρουσία-της-Περιφέρειας-ΑΜΘ-στην-freskon-–-helexpo

Την έκθεση FRESKON – HELEXPO  στην Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και αναπληρωτής Περιφερειάρχης ΑΜΘ Θόδωρος Μαρκόπουλος. Στην έκθεση συμμετείχε και η Περιφέρεια ΑΜΘ με περίπτερο, στο οποίο κατέγραψαν την παρουσία τους πολλές και σημαντικές επιχειρήσεις της περιοχής, όπως η Αλκυών, η Schotman Hendrik S.a. η ΕΑΣ Δράμας κ.α.

Στην ίδια έκθεση συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα και άλλες σημαντικές επιχειρήσεις της Π.Ε. Καβάλας, όπως η ΕΑΣ Καβάλας, ο NESPAR και η Κατσαγκιώτης Γ. Α.Ε. Επίσης στην αποστολή συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΜΘ, γεωπόνος Σωτήρης Παπαδόπουλος. Ο κ. Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε ότι «η έκθεση FRESKON – HELEXPO  είναι μια μικρή έκθεση, αλλά εξόχως σημαντική για την περιοχή μας. Εμείς παραμένουμε ως διοίκηση, υπό τον Χριστόδουλο Τοψίδη στις επάλξεις των εξελίξεων, προκειμένου να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, αλλά και ταυτόχρονα είμαστε περήφανοι για την ποιότητα των προϊόντων μας, όπως και για τους ανθρώπους που τα παράγουν και τα διακινούν στις παγκόσμιες αγορές και μέσα από αυτά προβάλλουν και τον τόπο μας». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ

Ο-Περιφερειάρχης-ΑΜΘ-πρόεδρος-της-Επιτροπής-Περιβάλλοντος-Ενέργειας-και-Κλιματικής-Κρίσης-της-ΕΝΠΕ

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος διεξήχθη διαδικτυακά την Παρασκευή 12/04. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και η πρώτη συνεδρίαση είχε μεν χαρακτήρα γνωριμίας των μελών μεταξύ τους, αλλά κατά τη διάρκεια της συστήθηκε το πλαίσιο δράσης της από τώρα και στο εξής.

«Είναι σημαντικό να έχουμε ισχυρή παρουσία και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην κατάρτιση των νομοσχεδίων που αφορούν την κλιματική κρίση και τη διαχείριση των συνεπειών της» υπογράμμισε ο κ. Τοψίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι ήδη ορατές και έχουν επηρεάσει το φυσικό περιβάλλον και τη λειτουργία του όχι μόνο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ τόνισε ότι ο κύριος στόχος των Περιφερειών, αλλά και του εν γένει σχεδιασμού διαχείρισης της κλιματικής κρίσης θα πρέπει να εστιάζει κατά κύριο λόγο στον τομέα της Πρόληψης «καθώς ό,τι πλήττεται, δύσκολα επανέρχεται στην πρότερη μορφή του».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε επίσης η ανάγκη ανοικτών διαύλων μεταξύ των Περιφερειών και των Υπουργείων, ώστε οι αποφάσεις τους να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση καθώς και η ανάγκη κατάρτισης χωροταξικού σχεδίου αναφορικά με τις ΑΠΕ.

Την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ, αποτελούν οι:

Πρόεδρος: Τοψίδης Χριστόδουλος (Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας & Θράκης)   

Αντιπρόεδρος: Γιακουμάτου Εβίνα (Α/ρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Αττικής)

Γραμματέας: Μπλέτσας Στυλιανός (Α/ρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας)       

Μέλος: Μητράκας Θεόδωρος (Πρόεδρος Περιφ. Συμβουλίου Κεντρ. Μακεδονίας)

Μέλος: Αδαμόπουλος Αναστάσιος (Α/ρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Πελ/νήσου) 

Μέλος: Ιωάννου Σπυρίδων (Α/ρχης Χωροταξίας, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής Ιονίων Νήσων)       

Μέλος: Λυσσαρίδης Νικόλαος (Α/ρχης Επιχειρηματικότητας & Μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας)          

Μέλος: Κασσίμης Χρήστος (Περ. Σύμβουλος Αττικής)

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με τον υφυπουργό Υγείας

Συνάντηση-του-Αλέξανδρου-Ιωσηφίδη-με-τον-υφυπουργό-Υγείας

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με τον υφυπουργό Υγείας

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες 8 Απριλίου στο Υπουργείο Υγείας  συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου Δημήτρη και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ενίσχυση των πολιτικών ψυχικής υγείας και η αναπτυξιακή προοπτική που μπορεί να δρομολογηθεί, σε συνεργασία με τους φορείς Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ οι οποίες δραστηριοποιούνται σε αυτό το αντικείμενο.

Ο κ. Ιωσηφίδης επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων του τομέα της ψυχικής υγείας στην Περιφέρεια ΑΜΘ, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση από τον Υφυπουργό κ. Βαρτζόπουλο για μελλοντική συνεργασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα