Connect with us

Νέα Θάσου

Θάσιοι Εικαστικοί στο προσκήνιο

Θάσιοι-Εικαστικοί-στο-προσκήνιο

Στη Θάσο, στην κορύφωση του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου, οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Θάσου και της ΔΗ.ΚΕ.Θ. συνεχίζονται με τους Θάσιους δημιουργούς να δίνουν ένα ιδιαίτερο στίγμα προσελκύοντας πολλούς κατοίκους και επισκέπτες του.

Συγκεκριμένα από τις 22 Ιουλίου 2021 φιλοξενούνται στον υπέροχο χώρο του Καλογερικού στο Λιμένα Θάσου έργα ντόπιων δημιουργών, δίνοντας μια άλλη διάσταση στο πολιτιστικό τοπίο του νησιού αναδεικνύοντας την καλλιτεχνική δημιουργία στο τοπικό αλλά και στο ευρύτερο κοινό. Η γνωριμία με τους Θάσιους δημιουργούς και το έργο τους αποτελεί μια ευκαιρία και μια πρόκληση για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες όψεις και διαστάσεις του νησιού μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών.

Οι καλλιτέχνες των οποίων τα έργα φιλοξενήθηκαν στο χώρο του Καλογερικού είναι οι: Βαριάς Συμεών (Ζωγραφική), Βλαχογιάννης Δημήτριος (Ζωγραφική), Καλοπούλου Σεβαστή (Ζωγραφική), Οικονομίδου- Λεονταράκη Καλλιόπη (Ζωγραφική), Αργυρόπουλος Νικόλαος (Ζωγραφική), Γεωργακούδη Αλεξάνδρα (Ζωγραφική), Κυδώνης Βασίλειος (Αρχαία Μουσικά Όργανα), Λόβουλος Κωνσταντίνος (Γλυπτική), Σιαμπανόπουλος Δημήτριος (Ψηφιδωτά).

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης επισκέφθηκε τον εκθεσιακό χώρο και συνεχάρη και συνομίλησε με τους δημιουργούς όπως και ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Θ. κ. Γεώργιος Κουτσουμανής.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου κ Γεώργιος Τσουλκάνης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Θ. κ. Κωνσταντίνος Βλαστάρης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Θάσου κ Μαρία Πολυμέρου, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ Δημήτριος Μανίτσας, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της ΔΗ.ΚΕ.Θ. κ Στέλλα Φουρναράκη και πλήθος θεατών παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις της ΔΗ.ΚΕ.Θ. στηρίζοντας με την παρουσία τους την ανάδειξη του πολιτιστικού γίγνεσθαι του νησιού.

Η ΔΗ.ΚΕ.Θ. τους συγχαίρει για το έργο τους και τους ευχαριστεί για τη συνεργασία και τη συμβολή τους σε μια στοχευμένη προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε από την προηγούμενη χρονιά και ευελπιστεί να βελτιώνεται και να εξελίσσεται διαρκώς, προβάλλοντας το έργο τους και την αξία του.

Το Φεστιβάλ Τεχνών 2021 της ΔΗ.ΚΕ.Θ. συνεχίζεται με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που προβλέπονται από την πολιτεία.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Ένα καινούργιο διπλοκάμπινο ημιφορτηγού (Pick Up) παρέλαβε ο Δήμος Θάσου

Ένα-καινούργιο-διπλοκάμπινο-ημιφορτηγού-(pick-up)-παρέλαβε-ο-Δήμος-Θάσου

Σήμερα, 17 Ιανουαρίου 2022, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ένα (1) καινούργιο διπλοκάμπινο ημιφορτηγό (Pick Up) μάρκας MITSUBISHI L200, συνολικής δαπάνης 29.981,12€ με ΦΠΑ.

Η προμήθεια του οχήματος χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Συνεχίζουμε σταθερά την ενίσχυση του Δήμου Θάσου με σύγχρονο εξοπλισμό και οχήματα, που είναι απαραίτητα για απρόσκοπτη εκτέλεση των αρμοδιοτήτων και του έργου του.

Πρόκειται για το 1ο ημιφορτηγό (Pick Up) που αποκτά ο Δήμος της Θάσου μετά από πολλά έτη.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την απόκτηση και άλλων οχημάτων αξιοποιώντας αφενός πόρους του Δήμου και αφετέρου εκμεταλλευόμενοι χρηματοδοτήσεις».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Δωρεά Tablets από τον ΥΕΘΑ σε μαθητές της Θάσου

Δωρεά-tablets-από-τον-ΥΕΘΑ-σε-μαθητές-της-Θάσου

Σήμερα, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, από εκπρόσωπο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, παραδόθηκαν Tablets στο Δήμο της Θάσου, προκειμένου αυτά να διατεθούν, δια των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που τα έχουν ανάγκη.

Εκ μέρους του Δήμου Θάσου τα Tablets παρέλαβε ο Δήμαρχος κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, ενώ εκ μέρους του Υπουργού Εθνικής Άμυνας τα Tablets παρέδωσε ο κ. Χατζησταμάτης Σταμάτης.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Ευχαριστώ από καρδιάς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλου για την ευγενική χορηγία – δωρεά προς τους μαθητές της Θάσου που τα χρειάζονται.

Το ενδιαφέρον του κ. Υπουργού για τον τόπο μας είναι και συνεχές και έμπρακτο σε όλους τους τομείς».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Συνεργασία του Δημάρχου Θάσου και εμπλεκόμενων φορέων για την κακοκαιρία «Διομήδης»

Συνεργασία-του-Δημάρχου-Θάσου-και-εμπλεκόμενων-φορέων-για-την-κακοκαιρία-«Διομήδης»

Σήμερα 11 Ιανουαρίου 2022, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, κατόπιν της από 10-01-2022 έκδοσης του έκτακτου δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο αναμένονται φαινόμενα χιονόπτωσης και παγετού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την συμμετοχή εκπροσώπων της Αστυνομικής, της Λιμενικής και της Πυροσβεστικής αρχής της Θάσου.

Ειδικότερα στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Θάσου κ. Πυρήνας Ευστράτιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Μανίτσας Δημήτριος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου κ. Στυλιανός Ψαρογιάννης, η Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Θάσου κα. Αλατά Ευανθία και ο Υποδιοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου κ. Ρόιδος Αλέξιος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο κατά το δυνατόν καλύτερος συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των φαινομένων που τυχόν εκδηλωθούν με έμφαση σε φαινόμενα χιονοπτώσεων και παγετού.

Μετά το πέρας της συνάντησης, στην οποία διαπιστώθηκε η ετοιμότητα όλων των φορέων, οι συμμετέχοντες κάλεσαν τους πολίτες της Θάσου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ειδικών, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά την εκδήλωση της κακοκαιρίας και ειδικότερα να προσέχουν τις μετακινήσεις τους σε περιοχές όπου εκδηλώνονται χιονοπτώσεις.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα