Connect with us

Περιφέρεια

Η Περιφέρεια ΑΜΘ σε συνατήσεις b2b στο Άμστερνταμ

Η-Περιφέρεια-ΑΜΘ-σε-συνατήσεις-b2b-στο-Άμστερνταμ

Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις συναντήσεις b2b στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Π.Α.Μ.Θ., Παναγιώτης Αρχοντής.

«Είμαστε στο Άμστερνταμ σε μία από τις δράσεις b2b που κάνουμε για το τελευταίο τρίμηνο της φετινής χρονιάς. Είναι η πρώτη αυτού του τριμήνου. Πρόκειται για δράσεις που είναι ενταγμένες στον στρατηγικό μας σχεδιασμό για την εξωστρέφεια, αυτό δηλαδή που κάνουμε εδώ και τρεις χρονιές, που κατ’ ομολογία αποδίδει και φέρνει καλά αποτελέσματα», ανέφερε αρχικά ο κ. Αρχοντής.

Είναι γεμάτο το πρόγραμμα για την επόμενη περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα

«Αυτή τη φορά βάλαμε στόχο στην Ολλανδία και από τον νέο χρόνο θα έχουμε μία στοχευμένη δράση σε Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο. Είναι επισκέπτες που κάθε χρόνο μας τιμού με την παρουσία τους και εμείς οφείλουμε να δράσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Είναι γεμάτο το πρόγραμμα για την επόμενη περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα, με εκθέσεις και συναντήσεις b2b, οι οποίες θα συνδράμουν θετικά στο ξεκίνημα της νέας μας προσπάθειας για το 2027», πρόσθεσε στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ.

Αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με Λονδίνο και Βερολίνο

Όσον αφορά την αεροπορική σύνδεση του αεροδρομίου της Καβάλας με μεγάλες βρετανικές πόλεις μεταξύ αυτών και το Λονδίνο, ο Παναγιώτης Αρχοντής επισήμανε: «Πρόκειται για τη συμφωνία που κάναμε με την Jet2 ως Περιφέρεια και ήταν κοινό αίτημα των ενώσεων ξενοδόχων, των τουριστικών φορέων της περιοχής για το άνοιγμα στην αγορά της Αγγλίας. Η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε, ο περιφερειάρχης με την πολιτική βούληση που απέδειξε ότι έχει, ενέκρινε το πρόγραμμα με το όνομα air connect, το οποίο περιλαμβάνει όλους τους προορισμούς. Όπως και στη συνεργασία με τη Eurowings φέτος το καλοκαίρι, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά τέλος Οκτωβρίου. Με τις ενδείξεις που έχουμε πήγε πάρα πολύ καλά, οπότε και του χρόνου θα έχουμε και την Αγγλία. Έτσι κατ’ ελάχιστο θα έχουμε ενώσει την Καβάλα με δυο μεγάλες πρωτεύουσες, το Λονδίνο και το Βερολίνο και άλλους δύο προορισμούς από κάθε χώρα, Γερμανία και Αγγλία».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Περιφέρεια

Στο Χορτοκόπι Παγγαίου το Συνέδριο Ιστορίας της Εκπαίδευσης

Στο-Χορτοκόπι-Παγγαίου-το-Συνέδριο-Ιστορίας-της-Εκπαίδευσης

Την πραγματοποίηση του Συνεδρίου Ιστορίας της Εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου 2026 στο Χορτοκόπι Παγγαίου ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο γραφείο του.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Δήμος Παγγαίου, το Επιμελητήριο Καβάλας,τοΠαιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και το «Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης». Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Μουσείου Ιστορίας της Εκπαίδευσης κ. Βασίλειος Βεργόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Γάκης ως εκπρόσωπος του Δήμου Παγγαίου.

Ο κ. Μαρκόπουλος συνεχάρη τον κ. Βεργόπουλο για τη δημιουργία του Μουσείου Ιστορίας της Εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι: «Εκ του μηδενός κατάφερε μέσα σε κάποια χρόνια με μία σκληρή και εργώδη προσπάθεια να διαμορφώσει μία μεγάλη συλλογή υλικών της εκπαίδευσης, ένα μουσείο της εκπαιδευτικής ιστορίας». Παράλληλα, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ως «ακόμη ένα κόσμημα και ένα σημείο ενδιαφέροντος» για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου και να επισκεφθούν το Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης στο Χορτοκόπι, στηρίζοντας μια σημαντική προσπάθεια που αναδεικνύει την εκπαιδευτική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Από την πλευρά του, ο κ. Βασίλειος Βεργόπουλος επισήμανε ότι το μουσείο αριθμεί περίπου 9.500 εκθέματα και υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αν αρνούμαστε το χθες, αγνοούμε το σήμερα και σίγουρα έχουμε μία αβεβαιότητα για το αύριο». Όπως ανέφερε, στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 17 εισηγήσεις από πανεπιστημιακούς, ερευνητές και στελέχη της εκπαίδευσης, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων γύρω από την ιστορία και την εξέλιξη της εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Κλείνοντας, ο κ. Βεργόπουλος εξέφρασε την επιθυμία των διοργανωτών η διοργάνωση να καθιερωθεί ως θεσμός: «Ήταν μία μεγάλη προσπάθεια και, όπως βλέπετε από τη θεματολογία, καλύπτει όλο το φάσμα της ιστορίας της εκπαίδευσης. Γίνεται για πρώτη φορά και επιθυμούμε να γίνει θεσμός».

Ο κ. Κωνσταντίνος Γάκης εκ μέρους του Δήμου Παγγαίου χαιρέτισε την πρωτοβουλία και συνεχάρη τον κ. Βεργόπουλο.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Επιτυχημένη η ενημερωτική συνάντηση των επαγγελματιών εστίασης στη Θάσο

Επιτυχημένη-η-ενημερωτική-συνάντηση-των-επαγγελματιών-εστίασης-στη-Θάσο

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική συνάντηση επαγγελματιών μαζικής εστίασης στη Θάσο, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης / Π.Ε. Καβάλας και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας και την υποστήριξη του Δήμου Θάσου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στελέχη της υπηρεσίας ενημέρωσαν τους επαγγελματίες για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, τις υποχρεώσεις σχετικά με τους τιμοκαταλόγους, τα Φύλλα Διαμαρτυρίας και λοιπά θέματα εμπορικής νομοθεσίας, ενώ ακολούθησε γόνιμος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας, κ. Εμμανουήλ Κωνσταντινίδης, καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Εμπορίου που ήταν η βασική ομιλήτρια, κα Αθανασία Τεκτονίδου, οι οποίοι υπογράμμισαν τη σημασία της συνεχούς ενημέρωσης και της συνεργασίας με τους επαγγελματίες του κλάδου για την ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, ενισχύοντας τη συνεργασία με τους επαγγελματικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη

Επίσκεψη-του-Υφυπουργού-Εθνικής-Άμυνας-Θανάση-Δαβάκη-στον-Περιφερειάρχη-ΑΜΘ-Χριστόδουλο-Τοψίδη

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη υποδέχθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κυβερνητικού στελέχους στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε αναλυτική συζήτηση για ζητήματα που απασχολούν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Περιφερειακή Αρχή.

Ο κ. Δαβάκης, αναφερόμενος στη συζήτηση που είχε με τον Περιφερειάρχη, σημείωσε ότι η ενημέρωση που έλαβε ήταν ιδιαίτερα αναλυτική και διεξοδική, ενώ υπογράμμισε ότι βρίσκεται στη διάθεση της Περιφέρειας για τη συνδρομή του σε θέματα στα οποία μπορεί να συμβάλει από τη θέση του.

«Συζητήσαμε με τον κύριο Περιφερειάρχη διάφορα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια. Ήταν πολύ ενδελεχής και πολύ αναλυτικός. Έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεσή του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, παράλληλα, στον προσωπικό και συναισθηματικό δεσμό που διατηρεί με την περιοχή της Θράκης, υπενθυμίζοντας ότι κατά την περίοδο 1980-1984 φοίτησε στη Νομική Σχολή.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης παρουσίασε στον Υφυπουργό ζητήματα και ανάγκες της Περιφέρειας, επισημαίνοντας τη σημασία της σταθερής συνεργασίας της Περιφερειακής Αρχής με το Υπουργείο για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν τη συνολική θωράκιση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η πρόθεση διατήρησης ανοικτού διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Διοικητής της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Θράκης (ΑΣΔΙΘ) Αντιστράτηγος Παναγιώτης Καβιδόπουλος.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα