Connect with us

Καβάλα

Η ΟΕΒΕΚ στηρίζει τα αιτήματα των επαγγελματιών της Ν. Περάμου

Η-ΟΕΒΕΚ-στηρίζει-τα-αιτήματα-των-επαγγελματιών-της-Ν.-Περάμου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας συνεδρίασε την Τετάρτη 15/03/23 στη  Ν. Πέραμο, στη έδρα της Ένωσης Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ενισχύοντας έτσι την παρουσία της Ομοσπονδίας στο νομό Καβάλας

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος που απασχολούν τους εκεί επαγγελματίες, δίνοντας βάση στα εξής:

1) Η διερεύνηση της πορείας για την υλοποίηση του έργου στα Λουτρά των Ελευθερών.

2) Η επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Ν. Περάμου-Πρίνου, η οποία θα αποτελέσει αφορμή για την αναβάθμιση του λιμανιού από τον ΟΛΚ.

3) Η καθιέρωση Λαϊκής Αγοράς στη Ν. Πέραμο από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου.

Η ΟΕΒΕΚ στηρίζει όλα τα αιτήματα των επαγγελματιών της Ν. Περάμου διότι η πραγματοποίηση τους θα συντελέσει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής και δεσμεύτηκε να βοηθήσει στη διεκδίκησή τους.

Με ανακοίνωση της ευχαριστεί για τη φιλοξενία τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Τάσση όπως και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου

«Με αυτόν τον τρόπο η Ομοσπονδία ισχυροποιεί  τον εξωστρεφή χαρακτήρα της και ενισχύει την ήδη υπάρχουσα διεύρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου, τιμώντας έτσι τους Δήμους όλου του Ν. Καβάλας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Πανηγυρικές εκδηλώσεις μαθητών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Πανηγυρικές-εκδηλώσεις-μαθητών-για-την-εθνική-επέτειο-της-25ης-Μαρτίου

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 24 Μαρτίου 2025, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας, Χριστόδουλου Μιχαλάκη, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Καβάλας, του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας, και οι εκπρόσωποι των Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, κατέθεσαν στεφάνι στο ηρώο της πόλης.

Ακολούθησαν χοροί και παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τη συμμετοχή πολλών μαθητών και των δύο πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Τελετάρχης: Κωνσταντίνος Λογοθέτης

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, οι Αντιδήμαρχοι, Έλσα Βακιρτζή, Γιάννης Προμούσας και Απόστολος Μουμτσάκης, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, των φορέων της εκπαίδευσης και πλήθος κόσμου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κοινό μέτωπο με τους Δήμους Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου για τα θερινά θαλάσσια δρομολόγια»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Κοινό-μέτωπο-με-τους-Δήμους-Λήμνου-και-Αγ.-Ευστρατίου για-τα-θερινά-θαλάσσια-δρομολόγια»

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κοινό μέτωπο με τους Δήμους Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου για τα θερινά θαλάσσια δρομολόγια»

Είναι ενθαρρυντικό ότι ο διαγωνισμός για τα δρομολόγια της θαλάσσιας σύνδεσης Λαύριο-Αγ. Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα έχει ξεκινήσει και έχουν υποβληθεί οι προσφορές.

Ωστόσο, το μείζον ζήτημα είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού, ώστε να ανακοινωθούν τα θερινά δρομολόγια όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μπορούν οι τουριστικές επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες να κάνουν έγκαιρα τον προγραμματισμό τους.

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας να συμπράξει με τους Δήμους Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου, ώστε όλοι μαζί να ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση για να έχουμε γρήγορα και σταθερά τα θερινά δρομολόγια της θαλάσσιας σύνδεσης Καβάλα-Λήμνος-Αγ. Ευστράτιος-Λαύριο.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ένα δύσκολο δίμηνο βίωσε η τοπική αγορά

Ένα-δύσκολο-δίμηνο-βίωσε-η-τοπική-αγορά

«Ανέκαθεν το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου πάντα είναι δύσκολο, φέτος όμως ήταν πολύ πιο δύσκολο, διότι η ακρίβεια συνεχίστηκε, το ίδιο και στην ενέργεια στο ηλεκτρικό ρεύμα δεν έχει υποχωρήσει η αύξηση κι αυτό ήταν που δυσκόλεψε τα νοικοκυριά και κατά συνέπεια τις επιχειρήσεις διότι η αγορά ήτανε νεκρή θα έλεγα».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος, περιγράφοντας την κατάσταση στην τοπική αγορά για το πρώτο δίμηνο του 2025.

«Μπορούμε να πούμε ότι θα ξεκινήσει η αγορά να βρίσκει έναν άλλο ρυθμό με μεγαλύτερη κίνηση, κορυφώνοντας σε έναν μήνα με τις γιορτές του Πάσχα…»

«Τον Μάρτιο ξεκινήσαμε δειλά δειλά να βλέπουμε να αλλάζει η ψυχολογία, να υπάρχει λίγη κινητικότητα από τουρίστες και νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι θα ξεκινήσει η αγορά να βρίσκει έναν άλλο ρυθμό με μεγαλύτερη κίνηση, κορυφώνοντας σε έναν μήνα με τις γιορτές του Πάσχα και μπαίνοντας και στην τουριστική περίοδο στη συνέχεια, η οποία από ό,τι φαίνεται με τα μηνύματα που έχουμε θα είναι και αυτή μία καλή χρονιά. Ελπίζουμε να βοηθήσει πολύ τις επιχειρήσεις μας», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ.

«Έχει γίνει αναγκαίος ο τουρισμός πλέον, όλοι περιμένουμε την τουριστική περίοδο…»

«Ο τουρισμός σώζει την παρτίδα για την Καβάλα, γιατί βλέπουμε ότι τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια είναι αυτός που κάνει και τη διαφορά στο οικονομικό κομμάτι, δηλαδή ενισχύει την αγορά μας σε όλα τα επίπεδα. Έχει γίνει αναγκαίος ο τουρισμός πλέον, όλοι περιμένουμε την τουριστική περίοδο, αλλά και τον χειμώνα βλέπουμε αρκετούς επισκέπτες από τις Τουρκία τα τριήμερα τουλάχιστον να έρχονται στην περιοχή μας και να τονώνουν την αγορά μας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Χατζηχρήστος.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα