Connect with us

Καβάλα

Η αγορά της Καβάλας φορά τα γιορτινά της για το Πάσχα

Η-αγορά-της-Καβάλας-φορά-τα-γιορτινά-της-για-το-Πάσχα

Γιάννης Κελγιώργης: Δεν λείπουν οι ώρες, τα εμπορεύματα, ούτε και η διάθεση από τους καταναλωτές, το χρήμα είναι αυτό που στερείται ο κόσμος / Τα έργα στο κέντρο δυσχεραίνουν την ομαλή διέλευση των πελατών μας

Πανέτοιμη να υποδεχθεί τους καταναλωτές είναι η αγορά της Καβάλας, ενόψει της μεγάλης εορτής του Πάσχα. Ήδη από την περασμένη Πέμπτη (25/4) το πασχαλινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων έχει τεθεί σε λειτουργία, ενώ την Κυριακή των Βαΐων (28/4) τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά.

Για τις προσδοκίες που έχει για τόνωση της εμπορικής κίνησης η τοπική αγορά στη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου, μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στη «Λευκή Νύχτα», αλλά και στην πορεία των εκτελούμενων έργων στο κέντρο της πόλης.

«Καλούμε τους συμπολίτες μας να στηρίξουν την τοπική αγορά, να μπουν στα καταστήματα και να ψωνίσουν…»

«Η αγορά έχει πολύ μεγάλες προσδοκίες για την πασχαλινή περίοδο, δυστυχώς όμως η κατάσταση που υπάρχει με την ακρίβεια μας ανησυχεί. Παρ’ όλα αυτά πιστεύουμε ότι έστω και τις τελευταίες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας θα υπάρχει μία σχετική κίνηση, σε αυτό προσβλέπουμε όλα τα καταστήματα. Έχουμε εφοδιαστεί με προϊόντα, ο καιρός από ό,τι δείχνει θα είναι σύμμαχός μας τις επόμενες μέρες και από εκεί και πέρα περιμένουμε να υποδεχτούμε τους καταναλωτές στα καταστήματα που γνωρίζουν, με τις καλές τιμές. Καλούμε τους συμπολίτες μας να στηρίξουν την τοπική αγορά, να μπουν στα καταστήματα και να ψωνίσουν», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.  

«Από την αγορά ποτέ δεν έλειψαν ούτε οι ώρες, ούτε τα εμπορεύματα, αλλά ούτε και η διάθεση από τους καταναλωτές. Το χρήμα είναι αυτό που στερείται ο κόσμος…»

«Οι καταναλωτές βγαίνουν στην αγορά με το που αρχίσουν να γίνονται πληρωμές, μισθών, συντάξεων και δώρων. Από το Σάββατο του Λαζάρου (27/4) και κλιμακωτά, η κίνηση θα αρχίσει να καταγράφεται στα καταστήματα. Μη ξεχνάμε ότι την Κυριακή των Βαϊων (28/4) τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά με προτεινόμενο ωράριο από τον Ε.Σ.Κ. 11.00 με 15.00. Από εκεί και πέρα από Μεγάλη Δευτέρα μέχρι Μεγάλη Πέμπτη, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά πρωί – απόγευμα, τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 13.00 ως τις 18.00 και το Μεγάλο Σάββατο από το πρωί μέχρι τις 15.00. Από την αγορά ποτέ δεν έλειψαν ούτε οι ώρες, ούτε τα εμπορεύματα, αλλά ούτε και η διάθεση από τους καταναλωτές. Το χρήμα είναι αυτό που στερείται ο κόσμος, αυτό είναι η κινητήριος δύναμη που δημιουργεί τις καλές συνθήκες για την αγορά ή της αρνητικές», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Η «Λευκή Νύχτα» είναι ένα γεγονός, το οποίο έχει πλέον αφήσει έντονο το αποτύπωμά του, το περιμένει ο κόσμος και νομίζω ότι είναι και το γεγονός που κατεβάζει τον περισσότερο κόσμο από τις εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη…»

Αναφορικά με την διοργάνωση της φετινής «Λευκής Νύχτας», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, υπογράμμισε: «Όσον αφορά τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαϊου, προχωράμε με καλούς ρυθμούς, έχουμε κάνει τις απαιτούμενες συνεννοήσεις με τους φορείς και συνδιοργανωτές μας, που μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο είναι το Επιμελητήριο, ο δήμος Καβάλας και η Περιφέρεια. Είναι ένα γεγονός, το οποίο έχει πλέον αφήσει έντονο το αποτύπωμά του, το περιμένει ο κόσμος και νομίζω ότι είναι και το γεγονός που κατεβάζει τον περισσότερο κόσμο από τις εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μακάρι αυτό να μετουσιωθεί και σε αγοραστικό ενδιαφέρον από τους καταναλωτές και να δουλέψουν και τα εμπορικά καταστήματα, γιατί τα καταστήματα της εστίασης δουλεύουν παραδοσιακά εκείνη την ημέρα. Το θέμα είναι να δουλέψουν και τα εμπορικά καταστήματα».

«Έχουμε πολλά event απλωμένα για να πάει ο κόσμος απ’ άκρη σ’ άκρη, σ’ όλη την αγορά…»

«Κάθε χρόνο προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε τη «Λευκή Νύχτα» με περισσότερα event, απλά η χωροταξία της πόλης μας είναι τέτοια που πρέπει να γίνουνε event και στη Bενιζέλου και στην πλευρά της Oμονοίας και στον Άγιο Νικόλαο, αλλά και στον Άγιο Παύλο. Εμείς δεν είμαστε Ελευθερούπολη να είμαστε ένας δρόμος των 300 μέτρων να κάνουμε μια συναυλία και να τελειώσουμε. Είναι άλλη η χωροταξία της πόλης μας και το ίδιο σε συζητήσεις που έχω κάνει με πρόεδρος με πόλεις των ιδίων χαρακτηριστικών όπως είναι για παράδειγμα ο Βόλος, όλοι κάνουν ακριβώς το ίδιο. Πολλά event απλωμένα για να πάει ο κόσμος απ’ άκρη σ’ άκρη, σ’ όλη την αγορά», συμπλήρωσε σχετικά με τη «Λευκή Νύχτα», ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Η πόλη μας είναι ένα απέραντο εργοτάξιο. Το βλέπουμε αυτό καθημερινά. Ξεκινάει το αγοραστικό ενδιαφέρον του κόσμου και τα έργα αυτά δυσχεραίνουν την ομαλή διέλευση των πελατών μας από τα καταστήματα…»

Τέλος, αναφορικά με τα εκτελούμενα έργα στο κέντρο της Καβάλας και την πορεία αυτών, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. σημείωσε: «Η πόλη μας είναι ένα απέραντο εργοτάξιο. Το βλέπουμε αυτό καθημερινά. Στον Άγιο Νικόλαο τα περισσότερα μέτωπα έχουν κλείσει προς το παρόν. Υπάρχει μόνο το θέμα της οδού Σπετσών που ευελπιστώ ότι θα υπάρχει λύση το επόμενο 24ωρο. Από εκεί και πέρα η πλατεία Καπνεργάτη έχει κατεβεί στο πιο κάτω μέρος το έργο και φυσικά στην οδό Ομονοίας υπάρχουν οι γνωστές τρύπες, οι οποίες πρέπει να κλείσουν. Εδώ και πολλές ημέρες έπρεπε να είχαν κλείσει γιατί ξεκινάει το αγοραστικό ενδιαφέρον του κόσμου και τα έργα αυτά δυσχεραίνουν την ομαλή διέλευση των πελατών μας από τα καταστήματα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα