Connect with us

Περιφέρεια

Ευχαριστούν τον Αλέξη Πολίτη

Ευχαριστούν-τον-Αλέξη-Πολίτη

Ευχαριστούν τον Αλέξη Πολίτη

Ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Γκέντζογλου έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

Ευχαριστούμε πολύ τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, για το άμεσο και ειλικρινές ενδιαφέρον που επέδειξε και για το γεγονός ότι παραβρέθηκε ο ίδιος προσωπικά το Σάββατο 13/5/2023 στο χωριό μας, προκειμένου να συζητήσουμε και να βρούμε τρόπους για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Ποδοχωρίου.

Για ακόμη μία φορά αποδεινύεται ότι όταν υπάρχει η θέληση και η στενή συνεργασία των φορέων, τα αποτελέσματα για τους  κατοίκους είναι θετικά. Συνεχίζουμε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Αθανάσιος Τσώνης: Mας δικαίωσε o στρατηγικός σχεδιασμός για τον τουρισμό

Αθανάσιος-Τσώνης:-mας-δικαίωσε-o-στρατηγικός-σχεδιασμός-για-τον-τουρισμό

«Το πιο ευχάριστο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια οριζόντια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας / Έχουμε ένα άρτιο οδικό δίκτυο που συνδέει όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οπότε σε λίγα μπορεί ο επισκέπτης να βρεθεί από τη μια περιοχή στην άλλη»

«Πραγματικά νιώθουμε δικαιωμένοι για τον αγώνα που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και τον στρατηγικό σχεδιασμό που έχουμε χαράξει για τον Τουρισμό ως διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι τουριστικές αγορές έχουν αποκατασταθεί και φαίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς μας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Π.Α.Μ.Θ. για θέματα Τουρισμού, Αθανάσιος Τσώνης, σχολιάζοντας τη μεγάλη τουριστική κίνηση που καταγράφεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά φέτος στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

«Το πιο ευχάριστο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια οριζόντια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας…»

«Οι αριθμοί είναι πάρα πολύ ικανοποιητικοί. Έχουμε πληρότητα στις περισσότερες περιοχές. Θα είναι ένα εξαιρετικό καλοκαίρι, τόσο στο ηπειρωτικό κομμάτι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και στα δυο νησιά μας, Θάσο και Σαμοθράκη. Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς βλέπουμε μια αυξητική τάση και σε τουριστικές αγορές που ανοίξαμε τα τελευταία χρόνια, πέρα από τις παραδοσιακές που συνεχίζουν να μας στηρίζουν με νούμερα που είναι ανοδικά. Το πιο ευχάριστο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια οριζόντια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Μπορεί μεν η κρουαζιέρα να αφορά την Καβάλα, όμως οι τουρίστες θα κινηθούν και στην Π.Ε. Ξάνθης. Αντίστοιχα άνθρωποι που έρχονται για διακοπές στην Αλεξανδρούπολη και δεν βρίσκουν κατάλυμα, κλείνουν στην Π.Ε. Ροδόπης. Έχουμε ένα άρτιο οδικό δίκτυο που συνδέει όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οπότε σε λίγα μπορεί ο επισκέπτης να βρεθεί από τη μια περιοχή στην άλλη. Οπότε με πυρήνες κάποιες περιοχές ξεκινάμε και αναπτύσσουμε και λιγότερα τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές, ώστε να φανεί πραγματικά το αποτέλεσμα σε όλη την Π.Α.Μ.Θ.», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσώνης.

«Στον Τουρισμό χρειάζεται σχεδιασμός, πλάνο, σταθερά βήματα, ώστε αυτό που θα γίνει να είναι βιώσιμο, να έχει αποτελέσματα και να μπορέσει να συντηρηθεί. Είμαστε σε καλό δρόμο…»

Σε ερώτηση τέλος για το σε ποιο σημείο βρίσκεται ο στόχος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θάσου – Σαμοθράκης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Π.Α.Μ.Θ. για θέματα Τουρισμού, απάντησε: «Ασκούνται πιέσεις, κάποια στιγμή θα ωριμάσει. Είναι νωρίς θεωρώ ακόμη. Στον Τουρισμό ο σχεδιασμός γίνεται καιρό πριν, όπως συμβαίνει και με τις αεροπορικές συνδέσεις, τις οποίες δουλεύουμε, ώστε σε βάθος χρόνου να φανούν τα αποτελέσματα, να μπουν και νέες αεροπορικές συνδέσεις, όπως και ακτοπλοϊκές. Η διασύνδεση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, αλλά στον Τουρισμό χρειάζεται σχεδιασμός, πλάνο, σταθερά βήματα, ώστε αυτό που θα γίνει να είναι βιώσιμο, να έχει αποτελέσματα και να μπορέσει να συντηρηθεί. Είμαστε σε καλό δρόμο. Θεωρώ ότι τα πρώτα αποτελέσματα ήδη φαίνονται και θα είναι ακόμη πιο ενισχυμένα το επόμενο διάστημα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη

Ένα-μεγάλο-ευχαριστώ-στον-Αντιπεριφερειάρχη-Καβάλας-Αλέξη-Πολίτη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη

Ημέρα:

Εκ μέρους του ΑΟ Μαχητές Ελευθερούπολης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη ο οποίος για ακόμη μια φορά είναι δίπλα μας τοποθετώντας προειδοποιητικό φανάρι, σήμανση και διαγράμμιση στις εγκαταστάσεις του αγωνιστικού τμήματος των Μαχητών στο Ν. Συρράκο, που είναι παρεμβάσεις ουσίας, οι οποίες συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια και στην προστασία τόσο των αθλητών μας όσο και των πολιτών!!! Καλή συνέχεια στο δημιουργικό σου έργο!!!

Νότης Καρασάββας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Πέθανε βρέφος 9 μηνών

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Ένα κοριτσάκι 9 μηνών άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο της Καβάλας την…

Η Αλάνα της Ηρακλείτσας και το “μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης” της ΑΜΘ

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Ο κ. Κώστας Λαλένης με αφορμή την συζήτηση που…

Ειρήνη Βρανά: Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία της Π. Ε. Καβάλας 

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Καθ’ οδόν προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023,…

Κωστής Σιμιτσής: Όλοι μαζί ενωμένοι αναπτύξαμε την κρουαζιέρα

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

«Την προσπάθεια για την κρουαζιέρα στην Καβάλα, δηλαδή να…

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Γιάννης Σιαπέρας

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην…

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Γιάννης Σιαπέρας

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας…

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Γιάννης Σιαπέρας

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε…

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο…

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Κωστής Σιμιτσής: Όλοι μαζί ενωμένοι αναπτύξαμε την κρουαζιέρα

Κωστής-Σιμιτσής:-Όλοι-μαζί-ενωμένοι-αναπτύξαμε-την-κρουαζιέρα

«Την προσπάθεια για την κρουαζιέρα στην Καβάλα, δηλαδή να έχουμε αυτήν την όμορφη εικόνα όπως αυτή της Παρασκευής (26/5) με δυο κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι μας, δυο πλωτά ξενοδοχεία με 1.500 και πλέον επισκέπτες σε μια μέρα, την ξεκινήσαμε το 2010, όταν διαπιστώσαμε ότι η κρουαζιέρα ήταν περιζήτητη σε άλλα λιμάνια της χώρας».

Τα παραπάνω δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρώην δήμαρχος της πόλης και νυν πρόεδρος της «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.», Κωστής Σιμιτσής, επί δημαρχίας του οποίου ξεκίνησαν όλες οι διαδικασίες, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, για να καταστεί το «Απόστολος Παύλος» λιμάνι κρουαζιέρας.

«Αν δεν ήμασταν όλοι μαζί ενωμένοι οι τοπικοί φορείς, ενότητα που υπάρχει και σήμερα και μπράβο σε όλους τους, δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε αυτά τα πράγματα….»

«Είπαμε τότε αφού γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, γιατί να μη γίνεται και στην Καβάλα. Είναι μια όμορφη πόλη κι έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται στη διαδρομή προς Κωνσταντινούπολη που αποτελεί είτε τον τελικό προορισμό της κρουαζιέρας, είτε την έναρξή της. Κατά συνέπεια είχαμε να επωφεληθούμε και αρχίσαμε να την ψάχνουμε τη δουλειά. Βεβαίως συνεργαστήκαμε πάρα πολύ καλά με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, το Επιμελητήριο και φυσικά μέσω αυτού και με τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας. Αν δεν ήμασταν όλοι μαζί ενωμένοι οι τοπικοί φορείς, ενότητα που υπάρχει και σήμερα και μπράβο σε όλους τους, δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε αυτά τα πράγματα. Ξεκινήσαμε με ένα πλοίο το 2010 και σήμερα μιλάμε για πάνω από 35 πλοία. Αυτό σημαίνει περίπου 40.000 επισκέπτες. Δεν είναι και λίγοι αν το σκεφτεί κανείς», σημείωσε σχετικά ο κ. Σιμιτσής.

«Οι επαγγελματίες που θα βγάλουν χρήματα από τους επισκέπτες της κρουαζιέρας θα κινήσουν το χρήμα σε όλη την αγορά της Καβάλας…»

Μιλώντας για όσους γκρινιάζουν για τα αποτελέσματα της κρουαζιέρας, ο πρόεδρος της «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.» και πρώην δήμαρχος Καβάλας, επισήμανε: «Ακούω διάφορους να γκρινιάζουν και να λένε, έλα μωρέ και τι μας έκανε το κρουαζιερόπλοιο; Προφανώς μια οικονομική δραστηριότητα δεν ευνοεί τους πάντες άμεσα, τους ευνοεί όμως έμμεσα. Σύμφωνα με έρευνα του Επιμελητηρίου Καβάλας, οι επισκέπτες πέρυσι και πρόπερσι άφηναν περίπου 55 ευρώ στην Καβάλα και 65 τα μέλη του πληρώματος, είτε σε εστιατόρια, είτε για αναμνηστικά ή πληρώνοντας ταξί και λεωφορεία που τους μετακίνησαν σε διάφορα μέρη, κυρίως στην Ξάνθη, στον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων και στην Παναγία. Είναι αρκετά καλά λεφτά. Μπορεί κάποιος να διαμαρτυρηθεί και να πει εγώ δεν είδα χρήματα στην τσέπη μου, είναι λογικό αυτό. Όμως η κατανάλωση που θα γίνει στις παραπάνω κατηγορίες, αυτοί οι άνθρωποι στην συνέχεια θα κυκλοφορήσουν το χρήμα στην τοπική αγορά, όπως συμβαίνει και με τη «Λευκή Νύχτα». Οι επαγγελματίες που θα βγάλουν χρήματα από τους επισκέπτες της κρουαζιέρας θα κινήσουν το χρήμα σε όλη την αγορά της Καβάλας. Όλα έχουν πολλές διαστάσεις και πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αυτό που είναι καλό για τον τόπο μας είναι να πολλαπλασιάζουμε τέτοιου είδους δράσεις, να αφοσιωθούμε ακόμη περισσότερο στην κρουαζιέρα, χωρίς να παραμελούμε και τις υπόλοιπες μορφές Τουρισμού που μας κάνουν κι αυτές πολύ καλό». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα