Connect with us

Καβάλα

Ετοιμότητα και οργάνωση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στον δήμο Παγγαίου

Ετοιμότητα-και-οργάνωση-για-την-αντιμετώπιση-των-πυρκαγιών-στον-δήμο-Παγγαίου

«Ο δήμος Παγγαίου έχει την ετοιμότητα, αλλά και την οργάνωση που απαιτείται, για να μπορέσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε πιθανά περιστατικά πυρκαγιών που θα εκδηλωθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, ερωτηθείς για τον βαθμό ετοιμότητας του δήμου, μιας και επίσημα πλέον έχουμε εισέλθει στο καλοκαίρι.

«Με την κλιματική αλλαγή διαρκώς τα πράγματα δυσκολεύουν – Στο νέο συντονιστικό όργανο επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες…»

«Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να παρέμβουμε, αλλά με την κλιματική αλλαγή διαρκώς τα πράγματα δυσκολεύουν. Ήδη από τα μέσα Μαϊου έχει πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του νέου συντονιστικού μας οργάνου του δήμου μας, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει, αρχικά με την Π.Υ. Ελευθερούπολης και τον διοικητή της τον κ. Παπαδόπουλο, όπως επίσης και με τους υπόλοιπους φορείς, δηλαδή το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Κ. Εντοπίστηκαν και επισημάνθηκαν όλα όσα πρέπει να γίνουν και γίνονται. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί από εδώ και πέρα. Δεν χρειάζεται να ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο. Πολλές φορές αυτή η αφασία που έχουν κάποιοι έχει φέρει τραγικά αποτελέσματα, επειδή κάποιος θεώρησε σωστό να βάλει μια φωτιά κάπου», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Γ. Καλλινικίδης.

Μεγάλη η συνδρομή της εθελοντικής ομάδας Paggaio Alert με 300 άτομα – Και η Egnatia Aviation στέλνει ένα όχημά της για να συνδράμει όταν υπάρχει περιστατικό φωτιάς

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο δήμος Παγγαίου έχει και μια μεγάλη ομάδα 300 εθελοντών, το Paggaio Alert, που πραγματικά είναι πανέτοιμη να συνδράμει σε οποιοδήποτε συμβάν, παρέχοντας την απαιτούμενη βοήθεια. Να σημειώσω επίσης ότι κάποιοι από τους εθελοντές αυτούς ήδη κάνουν περιπολίες στον ορεινό όγκο, ώστε να εντοπίσουν έγκαιρα αν υπάρχει κάπου φωτιά. Επίσης σε περίπτωση συμβάντος μπορούμε μέσω κεντρικού συστήματος, να ξέρουμε ποια μηχανήματα είναι διαθέσιμα και που. Και η Egnatia Aviation στέλνει ένα όχημά της για να συνδράμει όταν υπάρχει περιστατικό φωτιάς και γενικά θεωρούμε ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Η συνεργασία είναι συνεχής με τις υπηρεσίες και μακάρι να μη χρειαστεί να παρέμβουμε ποτέ και σε τίποτα», ανέφερε ακόμη ο Γιώργος Καλλινικίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Δήμος Καβάλας: Ηλεκτρονική πλατφόρμα ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων μεταξύ δημοτών

Δήμος-Καβάλας:-Ηλεκτρονική-πλατφόρμα-ανταλλαγής-ογκωδών-αντικειμένων-μεταξύ-δημοτών

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη κάνει ο Δήμος Καβάλας, με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων.

Η ανάγκη για καλύτερη διαχείριση του μεγάλου αριθμού ογκωδών αντικειμένων, τα οποία βρίσκονται κατά καιρούς παρατημένα στους δρόμους της πόλης μας, απαιτεί μια νέα προσέγγιση από τον Δήμο Καβάλας, αξιοποιώντας την τεχνολογία και δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα αξιοποίησης των αντικειμένων αυτών από δημότες που τα έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Καβάλας ξεκινά τη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι δημότες μπορούν εύκολα και απλά να δωρίσουν κάθε ογκώδες αντικείμενο που δε χρησιμοποιούν πλέον (π.χ. έπιπλα & είδη οικοσκευής, ηλεκτρικές συσκευές, κατασκευαστικά υλικά, οχήματα, κ.α.) σε έναν συνδημότη τους που πιθανά το έχει ανάγκη. Κάθε δημότης μπορεί τόσο να δημοσιεύσει αγγελίες με τα προς αποκομιδή ογκώδη αντικείμενά του, όσο και να ζητήσει να παραλάβει κάποιο αντικείμενο που χρειάζεται, άμεσα και χωρίς κόστος.

Η διαδικασία ανταλλαγής είναι δυνατή μέσω της σελίδας: https://bulkyobjects.kavala.gov.gr

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Δημιουργία λογαριασμού χρήστη, εισάγοντας και επαληθεύοντας τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας και δημιουργώντας κωδικό σύνδεσης.

Δημιουργία αγγελίας για το προς ανταλλαγή ογκώδες αντικείμενο, εισάγοντας τις σχετικές πληροφορίες, φωτογραφίες και διαθέσιμες ημέρες & ώρες παραλαβής του.

Επιλογή αγγελίας/αντικειμένου προς παραλαβή.

Επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του αντικειμένου.

Παραλαβή του αντικειμένου απευθείας από τον ιδιοκτήτη του.

Για την επιλογή οποιουδήποτε αντικειμένου είναι απαραίτητη η επιτυχής εγγραφή στην ιστοσελίδα. Αναλυτική καθοδήγηση βήμα- βήμα για την επιτυχή εγγραφή σας στην πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο: https://youtu.be/orxviVCncDY Μόνο τότε ο ενδιαφερόμενος χρήστης της ιστοσελίδας μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email) του κατόχου του αντικειμένου, ώστε να έρθει σε επαφή μαζί του και να ολοκληρώσουν την ανταλλαγή απευθείας. Μόλις ολοκληρωθεί η παραλαβή του αντικειμένου, δίνεται η δυνατότητα στον δημιουργό της αγγελίας να επιλέξει την ειδική σήμανση “Η ανταλλαγή ολοκληρώθηκε”, ούτως ώστε η αγγελία να γίνει ανενεργή.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας θα έχουν τη συνολική εποπτεία της όλης διαδικασίας, εγκρίνοντας τις προς δημοσίευση αγγελίες και διασφαλίζοντας την άρτια λειτουργία της πλατφόρμας.

Η δράση αυτή του Δήμου Καβάλας υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου CURE+ “Centres for Urban Resources, Reuse and Remanufacture” που εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI) 2022, με στόχο την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών της κυκλικής οικονομίας, την αύξηση της επαναχρησιμοποίησης ή της ανακύκλωσης για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της περιττής εξάντλησης των πόρων.

Παρακαλούμε θερμά για την στήριξη της όλης προσπάθειας, ανεβάζοντας πρώτοι προσωπικά αντικείμενα προς επανάχρηση. Στο άμεσο μέλλον σχεδιάζεται η επέκταση της δράσης, με τη δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων από τις δημοτικές υπηρεσίες και την πληρωμή του αντίστοιχου τέλους, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Άγιο Χριστόφορο

Υπό-έλεγχο-τέθηκε-η-πυρκαγιά-στον-Άγιο-Χριστόφορο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Άγιο Χριστόφορο

Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (24/7/2024) σε δασική έκταση στον Άγιο Χριστόφορο του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 7 Α/Φ και 3 Ε/Π.

Φωτογραφία: www.meteokav.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς

Βάση-ΕΚΑΒ-στο-κάμπινγκ-της-Χρυσής-Αμμουδιάς

Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς

Μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΚΑΒ και αποδοχής αυτής από το Δήμο Θάσου και τον Δήμαρχο κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, υπάρχει Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς με συνεχή και καθημερινή παρουσία ασθενοφόρου από τη 1/07/2024 .

Ο Δήμος Θάσου μαζί με την Δημοτική ΑΕ καλύπτουν τις ανάγκες σίτισης και στέγασης των διασωστών. Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι η συνεχής επαγρύπνηση για την προστασία, τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των τουριστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα