Connect with us

Καβάλα

Επιχείρηση περισυλλογής αδέσποτων σκύλων στο Περιγιάλι

Επιχείρηση-περισυλλογής-αδέσποτων-σκύλων-στο-Περιγιάλι

Απόστολος Μουμτσάκης: Πρέπει να βοηθήσουν οι κάτοικοι της περιοχής και οι φιλόζωοι

Στο μείζον θέμα των αδέσποτων σκυλιών, το οποίο εξελίσσεται σε πρόβλημα ειδικά για την περιοχή του Περιγιαλίου το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναφέρθηκε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος, Απόστολος Μουμτσάκης.

Το πρωί της Τετάρτης (21/6) το συνεργείο του Δήμου Καβάλας και ο   Απόστολος Μουμτσάκης, βρέθηκαν στο Περιγιάλι κι έγινε προσπάθεια περισυλλογής των αδέσποτων σκυλιών, ενώ το συνεργείο θα μείνει στην περιοχή και τις επόμενες ημέρες.

«Το απόγευμα της Τρίτης όρμηξαν σε ένα μικρό παιδί, ευτυχώς όμως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Θα πρέπει να βοηθήσουν και οι κάτοικοι της περιοχής και οι φιλόζωοι…»

«Πράγματι στην περιοχή του Περιγιαλίου φούντωσε και πάλι το θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά. Ενώ είχαμε περισυλλέξει αρκετά από αυτά, ξαφνικά βρέθηκαν κι άλλα σκυλιά εκεί. Κάποιοι τα εγκαταλείπουν. Το προτιμότερο θα ήταν πριν το κάνουν να ειδοποιήσουν τον Δήμο Καβάλας, ώστε να μπορέσει να τα πάρει στο καταφύγιο ή στο κυνοκομείο. Κάποιοι τα εγκαταλείπουν στην συγκεκριμένη περιοχή το βράδυ και κάποιοι φιλόζωοι που τα ταΐζουν συντηρούν αυτές τις αγέλες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα. Το απόγευμα της Τρίτης (20/6) όρμηξαν σε ένα μικρό παιδί, ευτυχώς όμως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Ωστόσο θα πρέπει να βοηθήσουν και οι κάτοικοι της περιοχής και οι φιλόζωοι, αυτά τα 12 σκυλιά περίπου που δημιουργούν το πρόβλημα στο Περιγιάλι, να περισυλλεγούν», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καβάλας. 

«Φαινόμενο που γιγαντώνεται όσο το κράτος δεν βοηθά πραγματικά. Με τα λίγα χρήματα που έρχονται από το κράτος δεν μπορεί να γίνει δουλειά…»

«Κάποιοι κάτοικοι άνοιξαν τις αυλές τους για να μπορέσουμε να βάλουμε τα σκυλιά εκεί μέσα και να τα πιάσουμε τελικά, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν θέλουν να βοηθήσουν και ενισχύουν το πρόβλημα. Το θέμα με τα αδέσποτα δεν αφορά μόνο την πόλη μας, αλλά είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα, ένα φαινόμενο που γιγαντώνεται όσο το κράτος δεν βοηθά πραγματικά. Με τα λίγα χρήματα που έρχονται από το κράτος δεν μπορεί να γίνει δουλειά. Δεν μπορείς να έχεις περισσότερα άτομα σε συνεργεία, περισσότερη τροφή και φροντίδα για τα σκυλιά αυτά και το πρόβλημα μεγαλώνει. Γίνεται μια προσπάθεια καθημερινή από τον Δήμο Καβάλας, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορούν κυρίως στο κέντρο της πόλης, γιατί πρόβλημα υπάρχει και στα χωριά», ανέφερε ακόμη ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Πενταμελής επιτροπή, θα αποφασίσει για το αν και που θα επανενταχθούν αυτά τα σκυλιά

«Γίνεται προσπάθεια να υιοθετηθούν ορισμένα εξ αυτών, αλλά θέλουμε και τη βοήθεια όλων των υπόλοιπων για να μπορέσουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα.

Θα είμαστε στο Περιγιάλι με το συνεργείο μας και τις επόμενες μέρες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να περισυλλέξουμε αυτά τα σκυλιά, να τα στειρώσουμε, να τα εξετάσουμε για να δούμε αν τυχόν έχουν κάποιες αρρώστιες και στη συνέχεια μια πενταμελής επιτροπή, θα αποφασίσει για το αν και που θα επανενταχθούν αυτά τα σκυλιά», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

ΟΕΒΕΚ:-Ελπίζουμε-ο-ΟΛΚ-να-βρει-τον-ρόλο-του-στη-κοινωνία-του-Ν.-Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ κου Βλάχου Άγγελου με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ και συγκεκριμένα με κύριο θέμα την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε άνευ διαβούλευσης ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στου λιμένες Καβάλας-Κεραμωτής και Ν. Περάμου.

Τα επιχειρήματα μας δεν έπεισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για επαναφορά των τιμών στα επίπεδα του 2016. Τότε ο οργανισμός είχε προβεί σε μειώσεις για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αποκλειστικής ευθύνης του ΟΛΚ όπως καθαριότητα, ασφάλεια, αισθητική, φωτισμός κτλ. ο κύριος Βλάχος αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Ελπίζουμε όμως ότι ο ΟΛΚ θα βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας γιατί οι χώροι ευθύνης που διαχειρίζεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας και της καθημερινής μας ζωής οπότε και επιβάλλεται να κατανοεί την κοινωνία και να μην λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και βασικό μέλημα τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστος Θόδωρος, ο κ. Τσαλίκης Γιώργος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ, ο κ. Βαφείδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας και γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΚ , ο κ. Συρόπουλος Γιώργος εκπρόσωπος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Καβάλας, ο κ. Ανδρεάδης Αλέξανδρος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος και ο κ. Χατζηγερακούδης Χρήστος εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο

Παράταση-στην-διασύνδεση-των-ταμειακών-μηχανών-με-τα-pos-ζητά-το-Επιμελητήριο

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών μας για τη δυνατότητα παράτασης έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.

Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

κε Υπουργέ,

Ζητούμε αυτή τη παράταση των έξι μηνών, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και παρακαλούμε με τη προσωπική σας παρέμβαση να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Οριστικά-δημοτικός-σύμβουλος-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς το Εκλογοδικείο της Καβάλας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

Οι Σ. Τσεκμέζογλου και Κ. Πεφάνης ισοψήφισαν στις εκλογές του Οκτωβρίου στην 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση με 532 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Ακολούθησε κλήρωση, στην οποία κέρδισε ο κ. Τσεκμέζογλου. Ο κ. Πεφάνης υπέβαλε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, η οποία όμως απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα