Connect with us

Καβάλα

Επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία

Επανέρχεται-η-ελεγχόμενη-στάθμευση-στην-Παναγία

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα της εφαρμογής ελεγχόμενης στάθμευσης στην χερσόνησο της Παναγίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ολοκληρώθηκε ήδη η διαβούλευση με τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, την εκκλησία, το ξενοδοχείο και τους περισσότερους κατόχους καταλυμάτων airbnb στη χερσόνησο της Παναγίας.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Μια προσπάθεια ενός και πλέον έτους συζητήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Τις επόμενες ημέρες κι αφού «περάσει» από το τοπικό συμβούλιο και την επιτροπή ποιότητας ζωής, το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, ώστε η ελεγχόμενη στάθμευση να εφαρμοστεί και στη χερσόνησο της Παναγίας. Είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Μια προσπάθεια ενός και πλέον έτους συζητήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ωστόσο πολλά μπορούν να ανατραπούν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Τον πρώτο λόγο για την στάθμευση θα έχουν πάντα οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής

«Υπάρχει μια ολοκληρωμένη πρόταση από την πλευρά του δήμου, ώστε τον πρώτο λόγο για την στάθμευση να έχουν πάντα οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής. Στη συνέχεια να μπορούν να σταθμεύουν όσοι είναι για την φορτοεκφόρτωση προϊόντων κι όσοι χρησιμοποιούν το airbnb. Από εκεί και πέρα και πάντα σε συνεννόηση με τους κοντινούς χώρους στάθμευσης θα εξετάσουμε τη δυνατότητα μήπως και λάβουμε μια έκπτωση για τους ιδιοκτήτες του airbnb για να σταθμεύουν τα οχήματά τους εκεί οι πελάτες τους», συμπλήρωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Από τη στιγμή που θα «περάσει» το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο, την επόμενη ημέρα η ελεγχόμενη στάθμευση στη χερσόνησο της Παναγίας θα αρχίσει να εφαρμόζεται…

«Εμείς είμαστε πανέτοιμοι κι από τη στιγμή που θα «περάσει» το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο με τις όποιες αλλαγές, αν αυτές υπάρχουν, την επόμενη ημέρα η ελεγχόμενη στάθμευση στη χερσόνησο της Παναγίας θα αρχίσει να εφαρμόζεται. Θα τοποθετηθεί φυσικά και η κατάλληλη σήμανση και θα γνωστοποιηθεί στον τοπικό Τύπο. Να σημειώσω δε ότι έγινε μια προσπάθεια μέσω του google maps να ενημερώσουμε τους οδηγούς μέχρι ποιο σημείο μπορούν να φτάνουν τα μεγάλα οχήματα και να μην εγκλωβίζονται στην χερσόνησο της Παναγίας, όπως συμβαίνει συχνά πυκνά», ανέφερε ακόμη για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Μουμτσάκης.

«Κόλλησε» λόγω έλλειψης κονδυλίου η ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση

Σε ερώτηση για το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση, η οποία παρά τις αρχικές εξαγγελίες έχει αργήσει πολλούς μήνες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καβάλας απάντησε: «Περιμένουμε να δοθεί το «πράσινο» φως από το τμήμα προμηθειών, ώστε να ξεκινήσει η ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση. Έχουμε κολλήσει στο ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει το απαιτούμενο κονδύλι, λόγω άλλων προτεραιοτήτων. Θεωρώ ότι είναι πιθανό να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο 2022. Τα χρήματα είναι αυτά που μας λείπουν αυτή τη στιγμή».

Παρά την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, η κατάσταση παραμένει δύσκολη, καθώς τα οχήματα που κυκλοφορούν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μπορούν να σταθμεύουν στο κέντρο…

Γενικότερα, σε ερώτηση όσον αφορά το κατά πόσο εφαρμόζεται η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Καβάλας, ο Απόστολος Μουμτσάκης απάντησε: «Η ελεγχόμενη στάθμευση εφαρμόζεται καθημερινά, καθώς τρεις δυάδες δημοτικών αστυνομικών το πρωί και μια δυάδα το απόγευμα είναι στους δρόμους, για να μπορούμε να ελέγχουμε τη στάθμευση και τα όποια μικρά προβλήματα ανακύπτουν. Ευτυχώς δόθηκε έγκαιρα λύση στο πρόβλημα του πάρκινγκ της «Ροδόπης» και μπορέσαμε και το λειτουργούμε και πάλι. Η κατάσταση παραμένει ωστόσο δύσκολη, καθώς τα οχήματα που κυκλοφορούν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μπορούν να σταθμεύουν στο κέντρο της πόλης».

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για την ανανέωση των καρτών στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ε» ο κ. Μουμτσάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της ανανέωσης καρτών στάθμευσης μόνιμων κατοίκων στο κέντρο της Καβάλας.

«Οι μόνιμοι κάτοικοι που επιθυμούν να ανανεώσουν τις κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης θα μπορούν να καταθέσουν την αίτηση τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Θα παραλάβουν νέες κάρτες κόκκινου χρώματος, ενώ μπορούν να καταθέσουν αίτηση για νέα κάρτα στάθμευσης όσοι δεν είχαν κι όσοι έχουν όλα τα δικαιολογητικά. Αυτό γίνεται διότι οι κάρτες έχουν λήξει εδώ και έναν χρόνο, αλλά λόγω της πανδημίας δόθηκε παράταση. Έφτασε η ώρα να γίνει η ανανέωση και μέσα από αυτή τη διαδικασία να δούμε πλέον πόσοι δεν επιθυμούν να έχουν κάρτα ενώ την κατείχαν μέχρι τώρα ή και να δούμε αν θα υπάρξουν νέοι κάτοικοι που θα την αποκτήσουν», επισήμανε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Κατορθώσαμε σε πολύ σύντομο διάστημα να δημιουργήσουμε ένα νέο κτήριο που στεγάζει το νηπιαγωγείο Ζυγού στο Κρυονέρι»

Τέλος, ο κ. Μουμτσάκης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, μίλησε και για το νέο νηπιαγωγείο Κρυονερίου, σημειώνοντας: «Κατορθώσαμε σε πολύ σύντομο διάστημα να δημιουργήσουμε ένα νέο κτήριο που στεγάζει το νηπιαγωγείο Ζυγού στο Κρυονέρι. Υπήρχε ένα παλιό γυμνάσιο παρατημένο και του δώσαμε ζωή, το μετατρέψαμε σε ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο προσβάσιμο σε όλους και θα λύσουμε ένα χρόνιο πρόβλημα. Μέσα από συνεργασίες με τις τοπικές κοινότητες φτάσαμε στο θαύμα με τη βούληση του δημάρχου και της τεχνικής υπηρεσίας μέσα σε μόλις τρεις μήνες. Συνολικά εκεί φιλοξενούνται 40 παιδιά. Με γοργούς ρυθμούς επίσης προχωρούν τα έργα στο 12ο δημοτικό σχολείο Καβάλας για να μπορέσουμε να το δώσουμε προς χρήση προς τα μέσα του 2022».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα – «Διαβάς εις Μακεδονίαν»

Ανάδειξη-της-πολιτιστικής-διαδρομής-των-Βημάτων-του-Αποστόλου-Παύλου-στην-Ελλάδα-–-«Διαβάς-εις-Μακεδονίαν»

Η ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα, βρίσκεται στο επίκεντρο του ερευνητικού ενδιαφέροντος της Αρχαιολόγου – Μουσειολόγου και υποψήφιας Διδάκτορος του Εθνικού και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σοφίας Παπασπύρου.

Πρόκειται για μια πειραματική περιηγητική εκδρομή κατά την οποία μια ομάδα δέκα εθελοντών-πεζοπόρων θα περπατήσει μέρος της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα (Καβάλα-Θεσσαλονίκη) διανύοντας συνολικά 180 χιλιόμετρα. Η δράση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 24-31/10/2021, ενώ αφετηρία της διαδρομής θα αποτελέσει το Μνημείο του Αποστόλου Παύλου στην πόλη της Καβάλας, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, λίγο μετά τις 08:00.

Η περιήγηση αυτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της διδακτορικής έρευνας της Σοφίας Παπασπύρου, με τίτλο εργασίας «Θρησκευτικός τουρισμός στην Ελλάδα. Προσλήψεις και εμπειρίες περιηγητών ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου». Η έρευνα εκπονείται στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπάγεται στο γνωστικό αντικείμενο της Μουσειολογίας.

Στόχοι της ομάδας είναι:

  • να ιχνηλατήσει τη διαδρομή καταγράφοντας τις εμπειρίες της,
  • να αναζητήσει τρόπους και ιδέες ανάδειξης της διαδρομής,
  • να συνδεθεί με την τοπική κοινότητα της κάθε περιοχής

και να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξή της, ώστε μελλοντικά να αποτελέσει σταθμό περιηγητών που θα ακολουθούν την πολιτιστική αυτή διαδρομή.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Θόδωρος Μουριάδης: Διαφωνώ με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Θόδωρος-Μουριάδης:-Διαφωνώ-με-τις-συγχωνεύσεις-τμημάτων-σε-σχολεία-του-Δήμου-Καβάλας

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Εκφράζω την πλήρη διαφωνία μου με τις αποφάσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία, ακολουθώντας μια κυβερνητική απόφαση, προέβη σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Καβάλας, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη, με αποτέλεσμα την πιθανή αύξηση του κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας.

Σε μια περιφερειακή ενότητα, όπως της Καβάλας, που βρίσκεται ήδη επί τρεις εβδομάδες στο «κόκκινο», θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα που να βοηθούν στον έλεγχο των σχολικών κοινοτήτων και να μην απαξιώνουν τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πιστεύω ότι μπροστά στον υγειονομικό κίνδυνο θα πρέπει να ανακληθούν οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων, δεδομένου ότι, κατά τους χειμερινούς μήνες που ακολουθούν, θα αυξηθεί η δυσκολία λήψης πρόσθετων υγειονομικών μέτρων.

Ας ληφθεί υπόψη, τέλος, ότι στην πιθανή περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων στα σχολεία, και τα μαθήματα δεν θα μπορέσουν να συνεχιστούν κανονικά και οι τοπικές κοινωνίες θα βρεθούν σε δυσχερή θέση ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Διακοπή λειτουργίας αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΚ

Διακοπή-λειτουργίας-αντλιοστασίων-της-ΔΕΥΑΚ

Ενημερώνουμε τους δημότες του Δήμου Καβάλας ότι σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 και από ώρα 08:00 έως ώρα 15:00, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού επειγόντων επεμβάσεων επισκευής του Αντλιοστασίου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας» θα διακοπεί η λειτουργία των αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων Α4 και Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας.

Ο Γεν. Διευθυντής

της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Τσακίρης Κωνσταντίνος

Πολιτικός Μηχανικός M.Sc.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα