Connect with us

Καβάλα

Εορταστικό ωράριο στην αγορά της Καβάλας

Εορταστικό-ωράριο-στην-αγορά-της-Καβάλας

Γιάννης Κελγιώργης: Το εορταστικό ωράριο είναι επαρκές αρκεί να επαρκούν και τα χρήματα που έχουν οι καταναλωτές στην τσέπη τους / Από εδώ και πέρα πιστεύουμε ότι η αγορά θα ζεσταθεί

Σε ισχύ τίθεται από την Πέμπτη (14/12) το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της Καβάλας, με τους ανθρώπους της τοπικής αγοράς να ελπίζουν σε καλύτερους τζίρους, καθώς το τελευταίο διάστημα η κίνηση ήταν υποτονική.

«Όπως κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η αγορά της Καβάλας προσδοκά να έχει μεγάλη κίνηση σε όλα τα εμπορικά καταστήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», τόνισε σχετικά με το θέμα μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

«Τα καταστήματα της Καβάλας θα είναι ανοιχτά τρεις Κυριακές, στις 17, στις 24 και στις 31 Δεκεμβρίου. Το εορταστικό ωράριο είναι επαρκές, ωστόσο το θέμα είναι να επαρκούν και τα χρήματα που έχουν οι καταναλωτές στην τσέπη τους…»

«Τα καταστήματα έχουν βάλει τα γιορτινά τους, η πόλη μας το ίδιο και αναμένουμε οι καταναλωτές να επισκεφτούν και να προτιμήσουν τα καταστήματα της τοπικής αγοράς, προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους, είτε για τους ίδιους, είτε για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Στο διάστημα αυτό τα καταστήματα της Καβάλας θα είναι ανοιχτά τρεις Κυριακές, στις 17, στις 24 και στις 31 Δεκεμβρίου, Το εορταστικό ωράριο είναι επαρκές, ωστόσο το θέμα είναι να επαρκούν και τα χρήματα που έχουν οι καταναλωτές στην τσέπη τους. Οι ώρες που η αγορά θα είναι ανοιχτή είναι υπεραρκετές, καθώς παραδοσιακά υπάρχει διεύρυνση του ωραρίου πρωί και απόγευμα από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Παραδοσιακά η τοπική αγορά κάνει μία καμπή μετά τη Black Friday. Από εδώ και πέρα πιστεύουμε ότι η αγορά θα ζεσταθεί, καθώς ο Δεκέμβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες της αγοράς…» 

Σύμφωνα πάντα με τον Γιάννη Κελγιώργη η κίνηση στην τοπική αγορά ξεκινά την τελευταία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς πληρώνονται τα δώρα, οι μισθοί και οι  συντάξεις, ενώ κορυφώνεται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.

Από εκεί και μετά ακολουθούν οι χειμερινές εκπτώσεις που ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου φέτος, λόγω του ότι το 2024 είναι δίσεκτο έτος.

Για τη μέχρι σήμερα κίνηση στην τοπική αγορά ο κ. Κελγιώργης σημείωσε: «Η κίνηση αυτή τη στιγμή είναι υποτονική, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγορά προέχεται από την Black Friday, στη διάρκεια της οποίας έχουν καταναλωθεί αρκετά χρήματα από αυτούς που ήθελαν να ψωνίσουν πράγματα. Παραδοσιακά η τοπική αγορά κάνει μία καμπή μετά τη Black Friday. Από εδώ και πέρα πιστεύουμε ότι η αγορά θα ζεσταθεί, παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές, καθώς ο Δεκέμβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες της αγοράς». 

Να σημειωθεί τέλος ότι η αγορά θα παραμείνει κλειστή στις 25 και 26 Δεκεμβρίου, καθώς και στις 1 και 2 Ιανουαρίου 2024.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

ΟΕΒΕΚ:-Ελπίζουμε-ο-ΟΛΚ-να-βρει-τον-ρόλο-του-στη-κοινωνία-του-Ν.-Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ κου Βλάχου Άγγελου με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ και συγκεκριμένα με κύριο θέμα την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε άνευ διαβούλευσης ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στου λιμένες Καβάλας-Κεραμωτής και Ν. Περάμου.

Τα επιχειρήματα μας δεν έπεισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για επαναφορά των τιμών στα επίπεδα του 2016. Τότε ο οργανισμός είχε προβεί σε μειώσεις για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αποκλειστικής ευθύνης του ΟΛΚ όπως καθαριότητα, ασφάλεια, αισθητική, φωτισμός κτλ. ο κύριος Βλάχος αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Ελπίζουμε όμως ότι ο ΟΛΚ θα βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας γιατί οι χώροι ευθύνης που διαχειρίζεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας και της καθημερινής μας ζωής οπότε και επιβάλλεται να κατανοεί την κοινωνία και να μην λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και βασικό μέλημα τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστος Θόδωρος, ο κ. Τσαλίκης Γιώργος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ, ο κ. Βαφείδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας και γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΚ , ο κ. Συρόπουλος Γιώργος εκπρόσωπος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Καβάλας, ο κ. Ανδρεάδης Αλέξανδρος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος και ο κ. Χατζηγερακούδης Χρήστος εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο

Παράταση-στην-διασύνδεση-των-ταμειακών-μηχανών-με-τα-pos-ζητά-το-Επιμελητήριο

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών μας για τη δυνατότητα παράτασης έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.

Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

κε Υπουργέ,

Ζητούμε αυτή τη παράταση των έξι μηνών, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και παρακαλούμε με τη προσωπική σας παρέμβαση να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Οριστικά-δημοτικός-σύμβουλος-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς το Εκλογοδικείο της Καβάλας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

Οι Σ. Τσεκμέζογλου και Κ. Πεφάνης ισοψήφισαν στις εκλογές του Οκτωβρίου στην 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση με 532 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Ακολούθησε κλήρωση, στην οποία κέρδισε ο κ. Τσεκμέζογλου. Ο κ. Πεφάνης υπέβαλε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, η οποία όμως απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα