Connect with us

Οικονομία

Εξάμηνο – φωτιά για τις επιχειρήσεις

Εξάμηνο-–-φωτιά-για-τις-επιχειρήσεις

Εξάμηνο – φωτιά για τις επιχειρήσεις, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, την περίοδο μέχρι και την άνοιξη του 2023, στη διάρκεια της οποίας, όπως υπογράμμισε μιλώντας στον «Ενήμερο», πολλές επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν και θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο!

Παράλληλα, αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες του επιμελητηριακού κόσμου στην κατεύθυνση της πίεσης προς την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη λήψη μέτρων που θα ανασχέσουν τις δυσκολίες που θα γιγαντώνονται μέρα με τη μέρα, ιδιαίτερα όσο πλησιάζουμε προς τη χειμερινή περίοδο, ενώ μίλησε και για τα αποτελέσματα του 3ου Οικονομικού Βαρόμετρου του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Χαμηλώνει η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή κι άρα να πέφτουν οι τζίροι των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα έχουμε εκτίναξη στα λειτουργικά κόστη…»

 «Το επόμενο εξάμηνο θα είναι πολύ κρίσιμο για τις επιχειρήσεις. Αναλύσεις, μελέτες και προβλέψεις, δείχνουν ότι πολύ μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων μας δεν θα αντέξουν και θα κλείσουν. Αυτό θα πρέπει να το προλάβουμε. Το εξάμηνο που έχουμε μπροστά μας. θα είναι δυσκολότερο ακόμη και από τα χρόνια της δεκαετούς κρίσης και της πανδημίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Κ.

«Στις προηγούμενες κρίσεις, ακόμη κι όταν έκλεισαν οι τράπεζες ή μέσα στην πανδημία, δεν είχαμε αυτές τις τρομακτικές αυξήσεις σε λογαριασμούς, πληθωρισμό και ενέργεια που είναι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χαμηλώνει η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή κι άρα να πέφτουν οι τζίροι των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα έχουμε εκτίναξη στα λειτουργικά κόστη», συμπλήρωσε στη συνέχεια όσων δήλωσε στον «Ε» ο κ. Δέμπας.

«Με επιδοτήσεις δεν μπορεί να αντέξει το ίδιο το κράτος. Δεν έχουμε ανεξάντλητους πόρους. Πολιτικές, έστω και των έξι μηνών, θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, βραχυπρόθεσμα…»

 «Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα κεντρικά από την Ε.Ε. και δεν σταματά και ο πόλεμος στην Ουκρανία, δύσκολα θα δούμε άσπρη μέρα. Χρειάζονται ομόφωνες πολιτικές από την Ε.Ε. Με επιδοτήσεις δεν μπορεί να αντέξει το ίδιο το κράτος. Δεν έχουμε ανεξάντλητους πόρους. Πολιτικές, έστω και των έξι μηνών, θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, βραχυπρόθεσμα», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στις πρωτοβουλίες που λαμβάνει ο επιμελητηριακός κόσμος, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Κ. τόνισε: «Το περιβάλλον που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα είναι πολύ δύσκολο κι είναι αυτό που μας κάνει ως Επιμελητήριο κι εμένα προσωπικά να είμαστε ακόμη πιο δραστήριοι και ενεργοί, προσπαθώντας να κάνουμε οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις μας. Με παρεμβάσεις, συναντήσεις, πιέσεις και αγωνιστικές διεκδικήσεις προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

«Μας απασχόλησε το πως θα αλλάξουν κάποιοι όροι για το τραπεζικό σύστημα, το οποίο δυστυχώς αυτή τη στιγμή νοσεί έναντι των επιχειρήσεων μας, καθώς ελάχιστες είναι αυτές που μπορούν να χρηματοδοτηθούν»

 «Πρόσφατα βρεθήκαμε στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου είχαμε επαφές με ευρωβουλευτές και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως και με υψηλόβαθμα στελέχη της, για να δούμε τι συμβαίνει με τα προγράμματα, πότε θα ξεκινήσει μια καλή ροή χρηματοδοτήσεων στις επιχειρήσεις, αλλά και πως θα αποφευχθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στην υλοποίηση των προγραμμάτων. Επίσης, μας απασχόλησε το πως θα αλλάξουν κάποιοι όροι για το τραπεζικό σύστημα, το οποίο δυστυχώς αυτή τη στιγμή νοσεί έναντι των επιχειρήσεων μας, καθώς ελάχιστες είναι αυτές που μπορούν να χρηματοδοτηθούν. Όλα αυτά είναι ζητήματα τέθηκαν επί τάπητος, τόσο στην καρδιά της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, όσο και στη Μυτιλήνη, όπου πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο η γενική συνέλευση των Επιμελητηρίων της χώρας», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Δέμπας.

«Το 55% των επιχειρηματιών της περιοχής μας δηλώνουν ικανοποίηση, διότι είχαμε ένα εξαιρετικό καλοκαίρι με αύξηση τζίρου – Ωστόσο, η μεγάλη ανησυχία και η αβεβαιότητα των επιχειρηματιών έχει αυξηθεί κατά 15,6%…»

 Αναφορικά με το 3ο Οικονομικό Βαρόμετρο του Επιμελητηρίου Καβάλας και τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη, ο Μάρκος Δέμπας σημείωσε: «Τα προβλήματα δυστυχώς δεν καταλαγιάζουν! Ίσα ίσα γίνονται ολοένα και πιο έντονα και ανησυχητικά. Αυτό θέλω να το συνδέσω με το 3ο Οικονομικό Βαρόμετρο του Επιμελητηρίου Καβάλας. Στο βασικό ερώτημα για το πως «βλέπουν» τις επιχειρήσεις τους σήμερα, το 55% των επιχειρηματιών της περιοχής μας δηλώνουν ικανοποίηση, κάτι αυτονόητο, διότι είχαμε ένα εξαιρετικό καλοκαίρι με εισπράξεις και αύξηση τζίρου. Ένα 27% δηλώνει ότι έχει μια πολύ καλή εικόνα για την επιχείρηση του, ενώ το 17% δηλώνει ότι έχει κακή εικόνα, ποσοστό που προέρχεται κυρίως από τα εμπορικά καταστήματα που δυστυχώς δεν εισέπραξαν τόσα όσα οι επαγγελματίες εστίασης και καταλυμάτων. Ωστόσο, η μεγάλη ανησυχία και η αβεβαιότητα των επιχειρηματιών έχει αυξηθεί κατά 15,6%. Στο προηγούμενο Οικονομικό Βαρόμετρο ήταν στο 20% και τώρα έχει ανέλθει στο 35,6%! Οι επαγγελματίες αυτοί προβλέπουν ότι η κατάσταση της επιχείρησής τους θα είναι χειρότερη το επόμενο διάστημα. Αυτό είναι που κρατάμε. Ότι, ναι, είμαστε καλά σήμερα, αλλά με αυτά που έρχονται προβληματιζόμαστε, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του δείκτη θετικότητας. Γι’ αυτό και επιμένουμε σε μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση το επόμενο χρονικό διάστημα».

Οι προτάσεις των Επιμελητηρίων προς τα αρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση των δυσκολιών του επερχόμενου χειμώνα

 Τέλος, όσον αφορά τις προτάσεις που καταθέτουν τα Επιμελητήρια της χώρας για την ανάσχεση της δύσκολης κατάστασης που είναι μπροστά για τις επιχειρήσεις ενόψει του χειμώνα, ο Μάρκος Δέμπας επισήμανε: «Οι προτάσεις μας που επαναβεβαιώθηκαν έχουν σχέση με την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, με την επιβολή πλαφόν στην τιμή λιανικής πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος, με την μείωση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα και ουσιαστικά με το «πάγωμα» του χρηματιστηρίου ενέργειας και πως το θα μπορούσε να απεγκλωβιστεί η χώρα μας από αυτό. Επίσης και με την επίσπευση έναρξης προγραμμάτων όπως είναι το  «Εξοικονομώ» ή χρήσης φωτοβολταϊκών πάνελ στις επιχειρήσεις για την παραγωγή ενέργειας που θα συμψηφίζεται με τα κοστολόγια τους. Είναι μερικά από τα βασικά μέτρα που προτείνουμε στην κατεύθυνση της πίεσης προς τα αρμόδια υπουργεία, κυρίως Οικονομικών, Ενέργειας και Ανάπτυξης».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Οικονομία

Στην Καβάλα ο Κ. Φραγκογιάννης για μεγάλη επένδυση της Erickson

Στην-Καβάλα-ο-Κ.-Φραγκογιάννης-για-μεγάλη-επένδυση-της-erickson

Αυθημερόν επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί αύριο, Τετάρτη, στην Καβάλα ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, προκειμένου να συνοδεύσει υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson, που ενδιαφέρονται για μεγάλη επένδυση στην περιοχή.

Για τον σκοπό αυτό, θα βρίσκονται στην Ελλάδα, από αύριο και μέχρι την 3η Μαρτίου, ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Erickson Ντάγκλας Κιτάνι και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ράιν Πέρκινς.

Στην επίσκεψη στην Καβάλα και στις σχετικές συζητήσεις θα συμμετέχει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά την επίσκεψη στην Καβάλα, οι Έλληνες υπουργοί και οι Αμερικανοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα επισκεφθούν το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, το οποίο έχει προταθεί από την ελληνική κυβέρνηση ως κατάλληλος χώρος για την ανάπτυξη του κέντρου συναρμολόγησης, συντήρησης και επισκευής πυροσβεστικών ελικοπτέρων, που επιθυμεί να αναπτύξει η Erickson, για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής τής Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Η ιδέα της σχετικής επένδυσης της εταιρείας στην Ελλάδα, είχε συζητηθεί αρχικά κατά την επίσκεψη του κ. Φραγκογιάννη στις ΗΠΑ, τον περασμένο Νοέμβριο. Με την παρουσία τους στην Ελλάδα και την επί τόπου επίσκεψη στον Αμυγδαλεώνα, οι Αμερικανοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές επιβεβαιώνουν το ενεργό ενδιαφέρον τής εταιρείας για την πραγματοποίηση της επένδυσης, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η Erickson είναι αεροδιαστημική βιομηχανία και πάροχος αεροπορικών υπηρεσιών, με έδρα το Πόρτλαντ, Όρεγκον, στις ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1971 και έκτοτε έχει καταστεί εξέχουσα και καινοτόμος εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα της εναέριας πυρόσβεσης.

πηγή: http://amna.gr

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Ένα «βουνό» υποχρεώσεις για τους φορολογούμενους

Ένα-«βουνό»-υποχρεώσεις-για-τους-φορολογούμενους

Γιάννης Παναγιωτίδης: Θα πρέπει σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε και για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων / Για διαδικασίες όπως το market pass, οι οποίες είναι απλουστευμένες, δεν χρειάζεται οι πολίτες να απευθύνονται στα λογιστικά γραφεία

«Βουνό» είναι οι υποχρεώσεις των φορολογουμένων τις επόμενες ημέρες, όπως υπογράμμισε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο φοροτεχνικός, Γιάννης Παναγιωτίδης. Ειδικότερα, σημείωσε ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν μέχρι και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος του 2022, την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ του 2022, αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας του 2023.

«Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν τα ποσά που αντιστοιχούν στις υποχρεώσεις που δεν έχουν εξοφλήσει μέχρι σήμερα…»

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παναγιωτίδη, οι φορολογούμενοι πρέπει να καταβάλουν τη δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής, τη δόση ή τις δόσεις των ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών, καθώς και τον ΦΠΑ Ιανουαρίου για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Παράλληλα, όπως σημείωσε σχετικά, ο χρόνος λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και για την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας, την υποβολή αίτησης για χωριστή δήλωση συζύγων, την οριστικοποίηση των στοιχείων για τα ακίνητα και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις του 2022 στο μητρώο της ΑΑΔΕ και την εξώδικη επίλυση φορολογικών διαφορών. «Έχουμε έναν κύκλο υποχρεώσεων που πρέπει να πληρωθούν μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη (28/2). Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν τα ποσά που αντιστοιχούν στις υποχρεώσεις που δεν έχουν εξοφλήσει μέχρι σήμερα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτίδης,

«Θα πρέπει σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε και για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων…»

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε και για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το σύστημα θα ανοίξει πριν την 25η Μαρτίου. Αυτό είναι ένα πάγιο αίτημα των λογιστών. Δεν θέλουμε παρατάσεις, αλλά να ανοίγει το σύστημα στην ώρα του. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έγινε αυτό που είναι θεσμοθετημένο, δηλαδή να ανοίγει την 1η Φεβρουαρίου και να κλείνει την 30η Ιουνίου. Στην ουσία το σύστημα ανοίγει περίπου για δυο μήνες, κάτι που δημιουργεί καθυστερήσεις. Αν ανοίξει το σύστημα πριν την 25η Μαρτίου, ανεξάρτητα αν θα έχουμε εκλογές, νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα, δεν θα επηρεαστούν οι ημερομηνίες. Κανένας μας δεν έχει τάσεις μαζοχιστικές να είμαστε μέσα στο καλοκαίρι και να υποβάλλουμε φορολογικές δηλώσεις. Όλοι μας θέλουμε μια ανάσα και για να γίνει αυτό πρέπει να ανοίξει νωρίς το σύστημα και οι φορολογούμενοι να υποβάλουν τις δηλώσεις τους στην ώρα τους. Προϋπόθεση βέβαια για να πάνε όλα καλά, είναι τα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως το δημόσιο, να αναρτήσουν τις βεβαιώσεις συντάξεων και μισθών για την υποβολή των δηλώσεων. Αν δεν γίνουν αυτά θα πάμε πάλι πολύ πίσω».

«Για τέτοιες διαδικασίες όπως το market pass, οι οποίες είναι απλουστευμένες, δεν χρειάζεται οι πολίτες να απευθύνονται στα λογιστικά γραφεία…»

Όσον αφορά το market pass, οι αιτήσεις για το οποίο άρχισαν να υποβάλλονται από την Τρίτη (21/2) και για το αν οι πολίτες σπεύδουν στα λογιστικά γραφεία για να την κάνουν, ο Γιάννης Παναγιωτίδης απάντησε: «Τα τελευταία χρόνια τα λογιστικά γραφεία έχουν αντικαταστήσει τα ΚΕΠ. Για τέτοιες διαδικασίες όπως το market pass, οι οποίες είναι απλουστευμένες, δεν χρειάζεται οι πολίτες να απευθύνονται στα λογιστικά γραφεία. Ο καθένας μας έχει υποχρέωση να γνωρίζει τους κωδικούς του και μπορεί να υποβάλει απλά την αίτησή του, όχι μόνο για το market pass. Σίγουρα υπάρχει μια κατηγορία πολιτών που δυσκολεύονται με τους υπολογιστές, αλλά αυτή η μερίδα είναι μικρή και φυσικά είμαστε εδώ για να τους εξυπηρετήσουμε. Πάντως δεν έχουμε πολλές επισκέψεις στα λογιστικά γραφεία για το market pass, αφού οι περισσότεροι το κάνουν μόνοι τους και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, τον κάνουν τα παιδιά τους».

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή και ουσιαστική στους ελέγχους και στη συγκράτηση των τιμών»

Τέλος, σε σχέση με την εκτίμησή του για την πορεία της Οικονομίας το επόμενο διάστημα, ο κ. Παναγιωτίδης υπογράμμισε: «Περάσαμε μια δεκαετή οικονομική κρίση, ακολούθησε μια διετία υγειονομικής κρίσης και αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια πληθωριστική – ενεργειακή κρίση που είναι διαρκής. Έχουμε ένα ράλι ακρίβειας στις τιμές και η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή και ουσιαστική στους ελέγχους και στη συγκράτηση των τιμών. Από την άλλη ξεπερνάμε έναν ήπιο χειμώνα που δεν μας επιβάρυνε ιδιαίτερα οικονομικά, όσον αφορά την ενέργεια και θεωρώντας ότι οι τιμές θα βαίνουν μειούμενες, υπάρχει η προσδοκία της νέας τουριστικής περιόδου, θέλω να πιστεύω ότι και με τις αυξήσεις μισθών που έρχονται και τις μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, θα έχουμε αν όχι μια καλύτερη χρονιά, τουλάχιστον μια ίδια με την περσινή, όσον αφορά την οικονομική δραστηριότητα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Στην Καβάλα ιδιοκτήτες γραφείων real estate από 81 περιοχές της Ελλάδας για το Broker Meeting της RE/MAX Greece

Στην-Καβάλα-ιδιοκτήτες-γραφείων-real-estate-από-81-περιοχές-της-Ελλάδας-για-το-broker-meeting-της-re/max-greece

Τιμώμενη εταιρεία η RE/MAX Choice

Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου στο Lucy Hotel στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το καθιερωμένο Πανελλαδικό Broker Meeting της RE/MAX Greece. Οι Brokers/Owners 81 γραφείων RE/MAX της χώρας μας συγκεντρώθηκαν στην πρώτη τους συνάντηση για το 2023 που για μόλις τρίτη φορά στην ιστορία της διοργανώθηκε εκτός Αθήνας ή Θεσσαλονίκης. Η επιλογή της πόλης της Καβάλας δεν ήταν τυχαία. Έγινε εκεί προς τιμήν δύο ανθρώπων που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε με τις επιτυχίες των γραφείων τους. Ο λόγος για τον Νίκο Κουρτίδη και την Κωνσταντίνα Δημητρόβα, Brokers/Owners της RE/MAX Choice.

Η RE/MAX Choice, η μεγάλη κτηματομεσιτική εταιρεία του Ομίλου Εταιρειών Κουρτίδη, με φυσική παρουσία σε 6 σημεία στη Β. Ελλάδα (Παραλία Οφρυνίου, Καβάλα, Ν. Ηρακλείτσα, Σέρρες, Δράμα και Θάσος) αποτελεί τον πιο ισχυρό κρίκο της αλυσίδας της RE/MAX Greece. Πρόσφατα, συμπλήρωσε 10 χρόνια παρουσίας στον χώρο των αγοραπωλησιών. Οι διακρίσεις της όλο αυτό το διάστημα σε πανελλαδικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο είναι εντυπωσιακές. Για το 2022, το γραφείο της στην Παραλία Οφρυνίου κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ελλάδα σε παραγωγή. Ο κ. Κουρτίδης και η κα Δημητρόβα μοιράστηκαν σκέψεις και τα μυστικά της επιτυχημένης πορείας τους με όλους τους παρευρισκόμενους του meeting, σε κλίμα συνεργασίας και συναδελφικότητας.

«Η εταιρεία μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Με την βοήθεια των εργαλείων της RE/MAX Greece, οι συνεργάτες μας αναπτύσσουν όλο και περισσότερες δεξιότητες, που σε συνδυασμό με το πάθος τους για τη δουλειά έχουν φέρει αυτά τα τόσο σημαντικά αποτελέσματα. Χαίρομαι πολύ που συγκεντρωθήκαμε όλοι εδώ, στην όμορφη πόλη μας, και που μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας τον τρόπο που λειτουργούμε και εργαζόμαστε για την επίτευξη των στόχων μας», τόνισε ο κ. Κουρτίδης. Η αντιπρόεδρος του ομίλου κα Κωνσταντίνα Δημητρόβα συμπλήρωσε πως «Η συνεργασία είναι το κλειδί της επιτυχίας. Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε εδώ, ανάμεσα σε τόσο αξιόλογους συναδέλφους και να διηγούμαστε την ιστορία μας, την ιστορία της RE/MAX Choice, το πώς ξεκινήσαμε και το πώς φτάσαμε εδώ».

Ο Regional Director της RE/MAX Greece Στέλιος Σαμολαδάς έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και όλων όσων κατόρθωσε το δίκτυο, ενώ παράλληλα έθεσε τους στόχους για το μέλλον. Το διήμερο αυτό και η άρτια οργανωμένη συνάντηση ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να συναντηθούν μετά από καιρό οι ισχυροί αυτοί άνθρωποι του real estate που εκπροσωπούν το μεγάλο brand της RE/MAX στην Ελλάδα, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες.

Η πόλη της Καβάλας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους Brokers/Owners. Μέσα σε αυτές τις δύο μέρες είχαν την ευκαιρία να δουν τις ομορφιές της, να γευτούν την τοπική γαστρονομία και να επισκεφτούν τα ιστορικά της σημεία.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα