Connect with us

Καβάλα

Ενισχύεται η εναέρια δασοπυρόσβεση στην Π.Ε. Καβάλας

Ενισχύεται-η-εναέρια-δασοπυρόσβεση-στην-ΠΕ.-Καβάλας

Πέρα από τα δύο αεροσκάφη PZL, η Π.Ε. Καβάλας θα ενισχυθεί στη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, με ένα ακόμη μεγαλύτερο εναέριο μέσο, το οποίο θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες από τα PZL.

Την ευχάριστη αυτή είδηση, έκανε γνωστή στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής των Π.Υ. της Π.Ε. Καβάλας, αρχιπύραρχος, Νικόλαος Μπαλατσούκας. 

«Μέχρι τις 10 Ιουνίου θα γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα έρθουν στην περιοχή μας τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης…»

«Όσον αφορά την από αέρος ενίσχυσή μας στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου, είναι καθαρά θέμα χρόνου να έρθουν τα δυο αεροσκάφη PZL. Μέχρι τις 10 Ιουνίου θα γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα έρθουν στην περιοχή μας τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Βεβαίως ενημερωθήκαμε ότι θα έρθει στην περιοχή μας και ένα μεγαλύτερο εναέριο μέσο που θα χρησιμοποιείται στην Π.Ε. Καβάλας και θα έχει τεράστιες δυνατότητες και αυτό είναι ευχάριστο, καθώς θα διευκολύνει πάρα πολύ το έργο μας», δήλωσε σχετικά ο Νικόλαος Μπαλατσούκας. 

Για την επίσκεψη στη Θάσο και το τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Ο διοικητής των Π.Υ. της Π.Ε. Καβάλας, αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του στη Θάσο, όπου μετείχε, μεταξύ άλλων και στο τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του νησιού, αναφέροντας σχετικά: «Την Τετάρτη (17/5) είχαμε μια επίσκεψη από τον συντονιστή Βορείου Ελλάδος του Π.Σ., τον υποστράτηγο, Δημήτρη Καρασαββίδη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της καλής διαχείρισης για την αντιπυρική περίοδο στην οποία έχουμε εισέλθει. Επισκεφτήκαμε το νησί της Θάσου και είχαμε συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν άμεσα την αντιπυρική περίοδο. Ο Δήμος μας καθοδήγησε και μας ενημέρωσε ότι γίνονται καθαρισμοί όπου υπάρχει πρόβλημα, όσον αφορά τους δασικούς δρόμους και όπου χρειαστεί γίνονται αποψιλώσεις. Συνεχίζονται οι προσπάθειες αυτές ακόμη και τώρα». 

«Είμαστε πανέτοιμοι και σε θέση να αντιμετωπίσουμε οποίο συμβάν προκύψει…»

«Διαπιστώσαμε τον καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, πράγμα ευχάριστο για εμάς, ενώ μιλήσαμε και για την ομαλότητα των δασικών δρόμων. Επίσης κάναμε επισκέψεις και στα πυροσβεστικά κλιμάκια του νησιού. Υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο, καθώς οι συνάδελφοι όχι μόνο των πυροσβεστικών κλιμακίων της Θάσου, αλλά και σε όλη την Π.Ε.Κ., είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Η Θάσος είναι ένα νησί πυρόπληκτο με πολύ μεγάλα συμβάντα. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζονται και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι μέσα στον μήνα να τα επιλύσουμε. Ένα σοβαρό θέμα είναι ότι έχουμε έλλειψη προσωπικού. Είμαστε σε προεκλογικό κλίμα οπότε έχουν σταματήσει όλες οι προσλήψεις. Παράλληλα,  έχει ανοίξει και η Π.Υ.  Λιμένος Καβάλας και πολλά άτομα από άλλες υπηρεσίες την επάνδρωσαν με αποτέλεσμα να υπάρχει μια υποστελέχωση των υπολοίπων υπηρεσιών. Προσπαθούμε όμως να αντεπεξέλθουμε και να λειτουργούμε όσο καλύτερα γίνεται για το καλό του πολίτη. Πάντως είμαστε πανέτοιμοι και σε θέση να αντιμετωπίσουμε οποίο συμβάν προκύψει. Υπάρχει βεβαίωση από το αρχηγείο μας ότι έρχονται κάποια οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τα οποία έλειπαν από το νόμο. Περιμένουμε ακόμα περισσότερα οχήματα πυροσβεστικά για να στελεχωθούν ακόμα καλύτερα οι υπηρεσίες του νομού μας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Μπαλατσούκας.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ερωτήματα που «καίνε» την αγορά ζητούν απαντήσεις

Ερωτήματα-που-«καίνε»-την-αγορά-ζητούν-απαντήσεις

Γιάννης Κελγιώργης: Επιδιώκουμε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον / Εδώ και χρόνια συζητάμε όλοι οι συνάδελφοι ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν αλλαγές, πρέπει κάποια στιγμή να «εκμεταλλευτούμε» στο 100% την τουριστική κίνηση

Απαντήσεις για την αγορά που θέλουν, ιδιαίτερα στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, καλούνται να δώσουν ανώνυμα, οι έμποροι της Καβάλας, στο ερωτηματολόγιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Είναι ένα ευρύ ερωτηματολόγιο και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία της διανομής του προς τα μέλη μας. Το ερωτηματολόγιο έχει διάφορα καίρια ερωτήματα που αφορούν την αγορά, όπως για το θερινό και το χειμερινό ωράριο, δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου, κλπ», τόνισε σε δηλώσεις του για το θέμα στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ., Γιάννης Κελγιώργης. 

«Περιμένουμε τις απαντήσεις των συναδέλφων για όλα αυτά που μας καίνε και όλα αυτά που θα μας επιτρέψουν, αν θέλουμε και το επιδιώξουμε, ώστε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον…»

«Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο που έχει επεξεργαστεί επιστημονικά η Ε.Σ.Ε.Ε., προκειμένου να είναι σύγχρονο, να είναι ευέλικτο και να μπορεί να αποτυπώσει εύκολα και με σαφήνεια ο κάθε συνάδελφος τα θέλω του, όσον αφορά τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων στην πόλη της Καβάλας. Εδώ και χρόνια συζητάμε όλοι οι συνάδελφοι ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν αλλαγές, πρέπει κάποια στιγμή να «εκμεταλλευτούμε» στο 100% την τεράστια τουριστική κίνηση που έχουμε τους θερινούς μήνες και ιδιαιτέρως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, για αυτό προτείνουμε στα μέλη μας και περιμένουμε τις απαντήσεις τους, ανώνυμα, για όλα αυτά που μας καίνε και όλα αυτά που θα μας επιτρέψουν, αν θέλουμε και το επιδιώξουμε, ώστε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. 

Παραδείγματα για τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι έμποροι της Καβάλας

«Για παράδειγμα έχουμε ερωτήματα που γεννιούνται σχετικά με τη Δευτέρα και την Τετάρτη το απόγευμα, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, δηλαδή Ιούλιο και Αύγουστο, που είμαστε στην κορύφωση της κίνησης για το αν πρέπει να ανοίγουμε τα απογεύματα μας ή όχι, μιλάμε για ενάμιση μήνα που υπάρχουν και οι θερινές εκπτώσεις. Υπάρχει επίσης ερώτημα όσον αφορά την Κυριακή των εκπτώσεων που ζητάμε κάτι πρωτοποριακό από τα μέλη μας, να ανοίξουμε το απόγευμα εκείνης της θεσμοθετημένης Κυριακής και όχι το πρωί που ο κόσμος είναι στη θάλασσα και άλλου είδους τέτοιες ερωτήσεις, οι οποίες θα μας κάνουν ως αγορά να κάνουμε το επόμενο βήμα για το αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστική πόλη. Θα μπορεί ο κάθε συνάδελφος να εκφράσει την άποψή του, το τονίζω ξανά ανώνυμα, προκειμένου να επεξεργαστούμε μετά σε συνεργασία με την Ε.Σ.Ε.Ε. όλα αυτά τα ερωτηματολόγια και να τα ανακοινώσουμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τους συναδέλφους εμπόρους», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. 

«Το 2023 θα είναι μία χρονιά κανονικότητας όσον αφορά τον Τουρισμό και τη μη ύπαρξη περιοριστικών μέτρων της πανδημίας – Να κάνουμε ένα ωράριο πιο φιλικό προς τους τουρίστες…»

Τέλος, όσον αφορά τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου της Καβάλας για την φετινή τουριστική περίοδο, ο Γιάννης Κελγιώργης υπογράμμισε: «Είμαστε σε μία εποχή που ετοιμαζόμαστε για να ανοίξουμε τα φτερά μας ως αγορά, καθώς το 2023 θα είναι μία χρονιά κανονικότητας όσον αφορά τον Τουρισμό και τη μη ύπαρξη περιοριστικών μέτρων της πανδημίας που είχαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Άρα μπορούμε πλέον να κοιτάζουμε στα μάτια την τουριστική κίνηση και επιτέλους αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστική πόλη, να κάνουμε ένα ωράριο πιο φιλικό προς τους τουρίστες. Είναι κάτι που αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις το αποτέλεσμα του. Όλα στην αρχή ξεκινούν πιλοτικά. Εμείς είμαστε εδώ προκειμένου να ζητήσουμε από τους συναδέλφους να αποτυπώσουν αυτά που όλο αυτό το διάστημα συζητάμε σε πηγαδάκια και κατ’ ιδίαν συζητήσεις, οπότε περιμένουμε τα αποτελέσματα και βάσει αυτών θα είναι ο κανόνας πάνω στον οποίο θα κινηθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας την επόμενη μέρα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δύο διακοπές υδροδότησης στην Καβάλα

Δύο-διακοπές-υδροδότησης-στην-Καβάλα

Δύο διακοπές υδροδότησης στην Καβάλα

Η ΔΕΥΑ Καβάλας ανακοινώνει στο καταναλωτικό κοινό ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 22:00 έως την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 και ώρα 03:00, μόνο στις παροχές που είναι συνδεδεμένες στο παλιό δίκτυο ύδρευσης, ήτοι στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς:

 • Παστέρ
 • Ιωάννου Μέξη
 • Περιμετρική οδό
 • Ζάππα
 • Αμισού
 • Σαπφούς
 • Ζαΐμη
 • Τσολάκη
 • Σερδάρογλου
 • Αστεριάδου
 • Παστέρ

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

Επίσης, θα διακοπεί η παροχή νερού την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 από ώρα 03:00 έως 07:00, μόνο στις παροχές που είναι συνδεδεμένες στο παλιό δίκτυο ύδρευσης, ήτοι στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς:

 • Θ. Καβαλιώτου
 • Μαυρομιχάλη
 • Γαλλικής Δημοκρατίας
 • Ολυμπιάδος
 • Αμύντα
 • Ομονοίας
 • Δοϊράνης
 • Ελ. Βενιζέλου
 • Κουντουριώτου
 • Ομονοίας
 • Γαλλικής Δημοκρατίας
 • Ομονοίας
 • Δοϊράνης
 • Εθνικής Αντίστασης
 • Ερυθρού Σταυρού
 • 7ης Μεραρχίας

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Κλειστή η αγορά της Καβάλας την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος

Κλειστή-η-αγορά-της-Καβάλας-την-Δευτέρα-του-Αγ.-Πνεύματος

Κλειστή η αγορά της Καβάλας την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, ημέρα εορτής του Αγ. Πνεύματος, η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή, όπως αυτό καθιερώθηκε και ισχύει τα τελευταία χρόνια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Κ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα